13.5.2014

Ruokapäiväkirja | Tiistai

Aloitin tänään lukemaan Aitoa Ruokaa kirjaa. Se on tuttu jo entuudestaan ja kirjailija Mats-Eric Nilssonin toisen kirjan Petos lautasella olen hankkinut pikkuveljelleni lahjaksi joskus aikoinaan. Hassua, että sain nyt vasta aikaiseksi tarttua paremmin kirjaan, koska olen sitä selaillut monen tutun kirjahyllyssä. Onneksi ihana ystäväiseni toi tuon eilen lainaan ja nyt pääsen todenteolla kirjan kimppuun. Tosin tieto lisää tuskaa. Vaikka suurin osa kirjassa on ihan itsestään selvyyksiä ja tuttua niin voi pojat on siellä paljon sellaistakin mitä en välttämättä edes haluaisi tietää :D Onneksi oma ruokavalio on jo pääosin hyvällä pohjalla ja suurinosa ruuista tulee tehtyä itse. Aina kuitenkin löytyy parannettavaa ja luomua tietysti pitäisi ostaa vieläkin enemmän. Onko Aitoa Ruokaa- kirja teille tuttu?

Kirjahöpinöistä päivän syömisiin. Olen kirjoittanut jo useamman vuoden ruokapäiväkirjaa ylös. Kaapeista löytyy useampi täysinäinen vihkonen täynnä ruokailuja. Nykyään käytän iPhonessa olevaa sovellusta, joka laskee samalla myös kalorit! Super näppärä ja siihen muistaa paljon helpommin kirjailla ruuat ylös paperivihkosen sijaan. Kännykkä kuitenkin on lähes aina mukana ja useimmiten otan ruuista kuviakin niin samalla tulee syömiset kirjattua sovellukseen ylös. Itse tosin merkkaan ruuat vain pääpiirteittäin (tyyliin pirtelön ihan vain pelkästään pirtelönä, en siis erittele yleensä aineita sinne). Mikäli tarkoitus on kuitenkin tiputtaa painoa tai seurata tarkemmin ruokavalion makroja niin suosittelen kyllä tuota ohjelmaa tosi lämpimästi. Löytyy nimellä FatSecret. Onko muille tuttu sovellus?

Tänään syömiset näytti jotakuinkin tältä.

Aamupala

1 keitetty kananmuna, kahvi soijamaidolla

Lounas

Höyrytettyjä kasviksia (parsakaali, tomaatti, kurkku, valkosipuli, paprika, kesäkurpitsa), mausteet (:chili, cayennepippuri, valkosipulijauhe, paprikajauhe) , raakana porkkanaa, kanaa, seesamiöljyä

Välipala

Banaaniporkkanapannari (tein eilen ja jätin jämät tällä päivälle).  Tein pannarit 2:sta kananmunasta ja 1/2 banaanista + laitoin vielä porkkanaraastetta sekaan – Tuli tosi hyvää!! :) 1 kupillinen kahvia soijamaidon kanssa ja iso mukillinen valkoista teetä.

Iltapala

Pirtelö (mustaviinimarjoja, mansikoita, hamppuproteiini, vaniljajauhe, mintunlehtiä, hamppuöljy, macajauhe, marjajauhe, päälle cacao nibs, pähkinöitä, gojimarjoja, mehiläisensiitepölyjä)

Vähän jäi taas aamulla taas tuo aamupala vähäiseksi, mutta tulipahan ainakin jotain syötyä. Treenien osalta tänään tein vain kevyen tunnin kävelylenkin. Ulkona tällä kertaa. Teki muuten hyvää tuolle jumissa olevalle pakaralle ja reidelle ihan vain kävely. Nyt vielä kunnon venyttelyt illalla ennen nukkumaan menoa niin eiköhän taas tuosta ala vetreytyä:) Oon myös hieronut ja putkirullannut  alaselkää ja pakaraa kotona.

Eilen tein koko kropan treenin salilla. Itse helposti kangistun kaavoihin ja teen niitä tuttuja omia suosikkeja salilla. Pyysin aamulla Eetua listaamaan mulle vaihtelun vuoksi liikkeet ja sain murulta tällaiset ohjeet:

10 min lämmittely (crossari + soutulaite)

1. Kyykky /  x 12 x 3 (tein kahvakuulan kanssa leveällä haarallla ja ylös noustessa nostin painon vielä päkijöille)

2. Leuanvedot / 3 x maximi (tää oli ihan naurettava osuus…. Tein kumpparilla avustettuna, mutta ei siitäkään meinannut tulla mitään. Mä oon heikko )

3. Kapea penkki laitteessa / 12 x 3

4. Hauiskääntö / 12 x 3

5. Pystypunnerrus / 12 x 3

Tehokas oli ja nopea. Koko kroppa tuli käytyä läpi ja hiki tuli. Perusliikkeitähän noi on, mutta kummasti se treeni tuntuu erilaiselta, kun joku toinen sanoo sun puolesta mitä pitää tehdä :D Eilisen ruokailut puolestaan näytti tältä:

Mites teidän viikko on lähtenyt treenien osalta liikkeelle?:)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  anna
  13.5.2014 at 22:29

  Kiinnitin huomiota siihen, kuinka vähän syöt! Apua :( 1 kananmuna aamiaiseksi… En ainakaan itse pärjäisi.

  • Reply
   Mona
   13.5.2014 at 22:52

   Tuon kananmunan jälkeen söin kahden tunnin päästä lounaan, joten ihan hyvin pärjäsin;) Ja kun en treenannut aamulla niin eipä tuota energiaa mihinkään kulunutkaan. Ehdottomasti kannattaa kuunnella omaa kroppaa, eivätkä nämä ruokapäiväkirjat missään nimessä olekaan tarkoitus olla sellaisia, että ne kannattaa kopioda omaan ruokavalioon! Näitä vaan kovasti usein toivotaan, joten siksi laitan. Mulla muutenkin paljon “normaalista” poikkeavia juttuja syömisessä vatsan takia.
   Mutta siis ei huolta kyllä mä saan ihan tarpeeksi ravintoaineita – varmaan näkyy ihan meikän kuvistakin :D Vähän vajaa tai vähän reilu 2000 kaloria päivässä riittää vallan hyvin istumatyötä tekevälle 170cm naiselle päivässä:)

 • Reply
  Emilia
  13.5.2014 at 22:57

  Huonosti on alkanut meikäläisen treeniviikko. Flunssaa pukkaa päälle, su-ma meni kokonaan sängyssä ja tänäänkin oli vielä vähän huonohko olo niin treeniksi sai riittää 45min kävelylenkki pikkusiskon kanssa (pikkusisko rattaissa lisäpainona ;) niin ja sainhan mä tehtyä vähän lihaskuntoa nyt illalla kotona! :)

  • Reply
   Mona
   14.5.2014 at 08:53

   No voi kurjuus!! Nyt vaan paljon vihreetä teetä, inkivääriä ja vitamiineja nassuun. Muista ottaa rauhallisesti, ettet saa mitään jälkitauteja eikä flunssa ylly pahaksi. Paranemisia sinne <3

 • Reply
  LeAnn
  14.5.2014 at 08:45

  Näistäkin postauksista tykkään. :-) Kiitos näistä. Voisi olla aika mielenkiintoista lukea tuo kirja, sillä tietyt asiat on ehkä hyvällä mallilla ruokailuissa, mutta tiedän, että tietyt eivät. Voisi saada jotain vinkkejäkin. :-)
  Itse olen tällä viikolla juossut lenkin ja eilen tein kuntopiiriä ihan kotona. Katsotaan, josko tänään ehtisi lenkille. On vain hurjan pitkä työpäivä… :-(
  Aurinkoa päivääsi ihana! ♡

  • Reply
   Mona
   14.5.2014 at 08:58

   Kiva kuulla LeAnn <3 :) Hei ehdottomasti kantsii lukasta! Tai ainakin silmäillä. Sitä ei varmastikaan oo tarkoituskaan kokonaan lukea vaan nimenomaan hakea niitä itselleen tärkeitä juttuja. Kirjassa on listattuna siis eri ruoka-aineet ja se mitä kaikkea ne sitten sisältää. Huh välillä aika ahdistava kirja :D
   Hei mahtavaa, sulla on hienosti treenit lähteny liikkeelle:) Pitkät työpäivät on kyllä melkonen haaste. Mites jos teet lyhyen jooga hetken illalla kotona niin siitä saa jo hyvän fiiliksen duunipäivän jälkeen! :)
   Ihanaa päivää sinne myös <3 Sun auringot tuli perille, kun tällä hetkellä paistaa ihanasta aamuaurinko <3:)

 • Reply
  Belle
  14.5.2014 at 10:14

  Mitä mieltä olet soijamaidosta vs. tavallinen maito? Eilen pläräsin innoissani Food Baben sivut läpi ja hän pisti pannaan sekä soijamaidon että mantelimaidon. Olin todella yllättynyt, että soijamaidossa/jogurtissa ei tutkimusten mukaan ole proteiinia käsittelyprosessin jälkeen lähes ollenkaan. Soija myös heikentää kalsiumin ja mineraalien imeytymistä elimistöön ja se sisältää estrogeenia. On myös väitetty että tavallinen maito on yhtä “paha” elimistölle…En tiedä olisiko sitten luomu paras vaihtoehto? On niin ärsyttävää, kun haluisin olla tietoinen valinnoistani kaupassa mutta kaikki tuotteet tuntuvat olevan täynnä kaikenlaisia lisäaineita, väriaineita yms yms…help!

  • Reply
   Mona
   14.5.2014 at 10:23

   No niinpä -tieto lisää tuskaa ja kun sitä tietoakin on niin ristiriitaisesti aina:/
   Mutta siis esim mantelimaidon voi tehdä hyvin itse! :) Itse oon muutaman kerran tehny ison satsin kerrallaan ja pullottanu. Se on taivaallista just kahvinkin kanssa. Vie toki aina hetken aikaa ja vaivaa. Soijamaitoa mä itse käytän laiskuuttani kahvissa vaikka muuten en juuri lainkaan soijaa suosikaan. Maitoa en käytä siis lainkaan. Satunnaisesti vaan esim jos oon kylässä tms niin laitan kahviin. Kahviin voi muuten laittaa myös kookosöljyä!! :)
   Summasummarum soijamaito vs tavallinen maito. Mun mielipide, että jos maha kestää niin tavallinen maito, mutta jos tavallisesta maidosta tulee oireita niin sitten ei kumpikaan.

 • Reply
  Anna
  14.5.2014 at 23:44

  Minäkin olin aluksi kauhistunut vähäisestä ruokamäärästä, mutta tottahan se on, että kuvista ja energisyydestäsi päätellen taidat saada ihan taepeeksi energiaa kuitenkin.:) Jotenkin vaan auki kirjoitettuna ruokamäärät kuulostavat pieneltä. Minä en pahemmin treenaa-treenaa, liikun siten kun tuntuu parhaalta. Eli siis mieluiten olisin melkein koko ajan liikkeessä, haha!:D oon niin levoton tapaus, että paikoillaan oleminen on ihan kamalan tuntuista. Joka päivä on pakko päästä vähintään tunniksi ravaamaan ulos. Lisäksi täällä Turun laitamilla asumisessa on se hyvä puoli, että tulee pyöräiltyä aika tavalla. Tänään kävin uimassa impivaaran uimahallissa ystävän kanssa. Ah, päivällä altaissa oli hyvin tilaa ja aurinko paistoi veteen. Huomasin myös kehittyneeni, krooli sujuu jo niin paljon kevyemmin.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *