28.2.2014

Good Morning

Aamupalaa ja kahvia – niillä lähtee päivä käyntiin. Vai lähteekö? Tänään aamulla tuntui, kuin magneetti olisi lattiasta pitänyt kehoa sängyssä kiinni. Saatuani itseni irti lakanoista suunnistin silmät puoliksi ummessa kädet hapuillen kahvinkeitintä kohti. Onneksi tuo toinen vähän aamuvirkumpi keittää sumpit etukäteen ja saan vain kaataa kahvin kuppiin.

Kateellisena pohdin omaa äitiäni, joka on aina ollut aamuvirkuista aamuvirkuin. Hän nousee kärppänä ylös ennen kuutta ja ehtii tehdä kaikki aamutoimet rauhassa ennen töihin lähtöä. Minä olen selvästi saanut isältäni unenlahjat. Kellon ympäri nukkuminen ei tuota lainkaan tuskaa. Päikkärit ovat myös yksi elämän pienistä iloista! Nyt keskityn kuitenkin päikkäreiden sijaan to do listan purkamiseen ja salilla piipahtamiseen. Viikonlopun aikana olisi tarkoitus toteutella ainakin muutamia toivepostauksia – saa laittaa tulemaan myös lisää toiveita mikäli teillä tulee jotain mieleen!:) Matkahaaveita/suunnitelmia tulossa myös viikonlopun aikana blogiin! Kohta alkaa nimittäin lähtölaskenta lomaan;)

Energistä alkavaa viikonloppua kaikille!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    jen1
    28.2.2014 at 18:57

    Moikka Mona,

    Olen huomannut kuinka sinäkin yrität löytää sopivaa tasapainoa ruokavaliossa. Oletko kokeillut mantelimaitoa?
    Kannattaa soijajuomien sijaan suosia makeuttamatonta mantelimaitoa tai hamppumaitoa (joka sopii myös pähkinä-allergisille)! Itse en käytä laisinkaan maito- tai viljatuotteita, ja mantelimaito on tehnyt ruokailuista huomattavasti helpompaa! Teen 2-vuotiaalle pojallenikin aamupuuron mantelimaitoon, ja siitä tule ihanan kermaista! :)
    Soijatuotteet eivät valitettavasti ole nekää kovin terveydelle hyväksi, mutta jos niitä kuitenkin käyttää, kannattaa ehdottomasti käyttää makeuttamattomia tuotteita. Tuo sinun käyttämäsi soijajuomakin (jonka jossain aikaisemmassa postauksessasi bongasin) sisältää aika paljon lisättyä sokeria, mutta valikoimasta löytyy myös makeuttamaton vaihtoehto :) Samalta merkiltä löytyy myös se unsweetend mantelijuoma! Suosittelen kokeilemaan! :)

    Asun tätä nykyä yhdysvalloissa, ja täällä saa jopa joistain kahviloista latte-juomat mantelimaitoon tehtynä. Ihan herkkua!! Ja niin ihanaa ettei ole tarvinnut luopua siitä aamulattesta, vaikken enää maitotuotteita ja soijatuotteita käytäkään:)

    Kannattaa olla myös tarkkana tuoteselosteita lukiessa, ja välttää ehdottomasti sellaisia tuotteita joihin on lisätty karrageenia. Sairastan itse kroonista suolistosairautta ja karrageeni ei sovi vatsalleni ja suolistolleni ollenkaan. Tiedän monta muutakin vatsavaivaista, jolla tämä lisäaine aiheuttaa ikäviä oireita. (http://finland.somefood.org/?page_id=2471)

    Mukavaa päivää sinulle! (täällä rapakon takana on siis vasta perjantai-aamu ;) )

    • Reply
      Mona
      1.3.2014 at 11:50

      Moikka!!:) Kiitos paljon pitkästä, pohtivasta ja asiantuntevasta viestistäsi!!:)
      Hienoa, että olet löytänyt itsellesi sopivat vaihtoehdot! Se kun ei lainkaan ole itsestään selvää:( Monille suolistovaivaisille tupataan sanomaan, että pitää vaan oppia elämään vaivojen kanssa:OO
      Ja tosiaan soijan “epäterveellisyys” mulla onkin tiedossa. Ennen en käyttänyt lainkaan soijaa, mutta täysin maidottoman ja viljattoman dietin aloitettua se oli kuitenkin helppo vaihtoehto ja myös ravintovalmentajani suositteli sitä kohtuullisissa määrissä käyttämään, koska ruokavalio oli tosi karsittu alkuun. Nykyään en käytä juurikaan kuin kahvissa ja joskus tosi harvoin puurossa. Kahviin laitan siksi, että olen niin tykästynyt siihen :D Mantelimaito ei ole laisinkaan niin hyvää kahvissa;D Mantelimaidosta muuten tykkään kyllä hurjasti ja jonkun verran olen sitä ihan itse tehnyt:)
      oletko muuten koskaan kokeillut kahvin kanssa kookosöljyä??? :) Mä oon nyt siihen myös ihastunut – ihan super hyvää :)
      Terkkuja sinne <3 Mä niin haaveilen useesti reissua sinne päin:)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *