26.1.2014

Matto olohuoneeseen

Uusi koti, uudet kujeet. Yksi hankintalistalla oleva juttu on matto. Haluan olohuoneeseen uuden maton. Se saisi olla kooltaan melko iso ja sävyltään mielellään hyvin vaalea. Olen tässä pohtinut pääni puhki erilaisia vaihtoehtoja ja keräsin tähän muutamia.

Yksi mielessä oleva vaihtoehto on talja. Siinä hankaluuden aiheuttaa se, että haluan todella vaalean sävyn ja suurinosa taljoista on ihan liian tummia. Löysin Taljakaupan sivuilta muutaman silmää miellyttävän yksilön (kollaasissa ala rivillä) ja laitoinkin heille viestiä taljoista ja niiden sävyistä. Lisää valikoimaa on kuulemma ihan kohta tulossa, joten jään odottelemaan vielä niitä!:) Myös tuo seeprakuvioinen mietityttää. Se sopisi hyvin kontrastia tuomaan kokonaisuuteen.

 

Kuvat, Taljakauppa  http://www.taljakauppa.com

Ystäväni Adalmina on yksi suurimmista inspiraation lähteistäni sisustuksen suhteen ja mm. hänen hopeista mattoaan olen himoinnut moneen otteeseen. Odotankin jo kovin, että saan ihanaisen tänne meille kylään ja pääsen kuulemaan hänen mielipiteitään kaikesta sisustukseen liittyvästä!!:) Luotan Adalminan makuun kuin hullu puuroon :D Soitin hänelle etunenässä, kun tämän meidän uuden kodin löysin ja kysyin hänen mielipidettään;) Hän on ehkä visuaalisin persoona, jonka tiedän. Hänellä on mieletön kyky vallita kaikki kaunis kuviin ja hetkiin. Niin tyylissä, kuin sisustuksessa Adalminan silmä on pettämätön:) Lainasin muutaman kuvan hänen blogista tähän tuomaan mattoinspiraatiota!:)

Kuvat, Adalmina’s Secret http://divaaniblogit.fi/adalminassecret/

Kuulisin todella mielelläni myös teidän mielipiteitä millainen matto tänne uuteen kotiin sopisi!:) Laittakaa ihmeessä kommenttia ja linkkejä tulemaan.

 

Sohvapöytänä toimiva rahi tulee jossain vaiheessa menemään vaihtoon samoin sisustustakan alapuolella oleva lipasto, se kun oli turhan iso tuohon kohtaan. Tosin vielä ei ole mitään käryä mitä sen tilalle voisi kehitellä… Kaikki aikanaan;)

Laittakaahan siis mattovinkkejä ja mielipiteitä tulemaan!!:) Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

You Might Also Like

29 Comments

  • Reply
    Elina
    26.1.2014 at 12:13

    Pappelinan matot on ihan parhaita! Omistan itse kaksi koko valkoista. Ison ja pienen. Isompi maksoin n. 300€, mutta on todella kaunis ja helppohoitoinen. Turussa ainakin sisustuksen koodi ja Loviisan aitta myy näitä! Vilkaise oma koti valkoinen -blogia! Hänellä on pappeliina juuri valkoisena. :)

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 12:13

      Ne on kyllä ihania ja helppo pitää siisteinä!!:) Pitää käydä Sisustuksen Koodissa tutkailemassa noita:) Kiitos Elina vinkistä!:)

  • Reply
    Salla
    26.1.2014 at 12:24

    Hei !

    Tyylikkään näköinen olohuone, niin kuin sanoit laittaisin seeprakuvioisen taljan tuomaan kontrastia.
    Blogiasi on mukava lukea vaikka olenkin huomattavasti vanhempi täti-ihminen ;)

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 12:20

      Voi kiitos paljon Salla kivasta kommentistasi!!:) Ja tuo seeprakuvionen olisi kyllä hyvä vaikka lisämattona:) Itse kyllästyn vähän erilaisempiin vaihtoehtoihin tosi nopeasti, mutta tuota olisi ihana pitää aina silloin, kun haluaa vähän lisää särmää kotiin!!:) Tuo olis hyvä keväisessä sisustuksessa!:)

  • Reply
    Tanja
    26.1.2014 at 12:46

    Mun mielestä toi seepramatto toisi ihanasti kontrastia kun teillä on lattiakin aika vaalea. Ihana kämppä minkä löysitte! Niin avara ja valoisa.

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 12:24

      Kiitos paljon Tanja!:) Ja mahtavaa – nyt vasta hoksasin, että kirjoittelet myös blogia!!!:) Jee, super kivaa:)

      • Reply
        Tanja
        27.1.2014 at 17:39

        Oon vasta aloittanut vähän aikaa sitten :) Paljon hiomista vielä.. Mutta hiljaa hyvä tulee :)

  • Reply
    Sonja
    26.1.2014 at 13:04

    Teidän koti näyttää aivan ihanalta ♡ toi adalminan matto olis teillekin ihan täydellinen!!

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 12:25

      Kiitos murunen<3 Pitää nähdä pian!!!:)

  • Reply
    Emppu
    26.1.2014 at 14:52

    Tykkään hirmuisesti noista teidän ikkunoista / ikkunalaudoista :-) Koti näyttää muutoinkin tosi valoistalta!

    Maton valinta on mulle aina tosi vaikeaa, kun sillä on yllättävän suuri merkitys kokonaisilmeelle. Tuo seepratalja voisi olla aika upea katseenvangitsija vaaleaan kokonaisuuteen, mutta samalla itse arkailisin siinä, onko se liian suuri katseenvangitsija ja kyllästyykö siihen sen vuoksi nopeasti… Ja tietty se vaatii rauhallisuutta ympäriltä (jota teillä kyllä on)… Vaikeita valintoja, mutta ah, niin ihanaa puuhaa miettiä näitä “elämän suuria kysymyksiä”…;-)

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 12:27

      Kiitos paljon Emppu!:)
      Oon täysin samaa mieltä, että matolla on iso merkitys kokonaisuuteen ja sen valitseminen tuntuu olevan melkonen homma:D Nimenomaan niitä elämän suuria kysymyksiä;D
      Ja itse mietein juuri tuota, että tiedän kyllästyväni seeprakuvioiseen tosi nopeesti. Se oliskin hyvä sitten vaikka “kakkos” matoksi, niin voisi vaikka keväällä pitää aina hetken!:)

  • Reply
    Jaana
    26.1.2014 at 14:53

    On kyllä huippua, jos on kaveri, jolta voi kysyä apua ja tarvittaessa second opionin :) Helposti oman kodin sisustamisessa jää jotenkin “jumiin”, eikä näe ns. metsää puilta.

    Itse sain viime kesänä puolivahingossa apua huonekaluliikkeen palkkaamalta sisustussuunnittelijalta, joka oli ihan huippu….yhdessä suunniteltiin ja juteltiin pitkään meidän olohuoneesta ja ongelmista, mitä sen sisustuksessa on (=uusisohva ja millainen sen pitäisi olla, sekä huonekalujen sijoittelu). Sain ihan mielettömän hyvät neuvot ja valtavasti apua sekä hyvät suositukset, mitä kalusteita kannattaa harkita. Ääneen sitten ihmettelin vielä ennen liikkeestä lähtemistä, että miten hän osasikin ehdottaa meille juuri Furninovan Birmingham-sohvaa valkoisella nahalla ja kaarevalla “arch”-mallilla. Sohva on just, eikä melkein mieleinen ihan kaikin puolin….itse aiemmin hain ja hain 4 vuotta meille uutta sohvaa, eikä mikään malli oikein ollut ihan viimeisen päälle oikea, vaan aina joku kohta meni pieleen. Tää sohva on ihan unelma. Hinta siinä vain on aika hurja, mutta se on ennenpitkää saatava :)

    Itse oon kans joskus miettinyt meille taljaa, mutta hanke kariutui juurikin siihen, että oikeaa beigen sävyä ei löytynyt taljoista. Jos mahdollista, niin kannattaa käyttää kotona lattiassa muutamaa, mitä miettii eniten. Näin näkee parhaiten, mikä on se paras vaihtoehto :) Seepra tois kyllä särmää, mutta on kyllä myös melko huomionkerääjä….ja tuo seepramaton “valkoinen” ei taida olla puhdas valkoinen ja se vähän häiritsee….teillä on muuten niin raikkaan valkoista paljon kotona kalusteissa….

    Millaisia verhoja olet ajatellut tuohon ikkunaan, vai laitatteko verhoja ollenkaan ? Se kannattaa kans ottaa huomioon….

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 12:36

      Oi ihan mahtavaa, että sait apua huonekaluliikkeen sisustussuunnittelijalta!!:) Tollanen on niin parasta, kun joku osaa vinkata jostain mitä itse tietämättään on etsinyt, muttei itse ole osannut vaan pukea täysin ajatukseksi!:D
      Ja toscana tuo seepra alkais kyllästyttää salettiin melko nopeasti ja tuo “väärä” valkoinen ärsyttää. Mutta se vois olla hyvä “kakkos” matoksi joskus:) Vois pitää sen hetken, kun se jaksaa innostaa ja sitten vaihtaa taas neutraalimpaan:)
      Funtsin hiukan, että ehkä jätän olkkarin kokonaan ilman verhoja ja makkariin sitten sellaiset ihan mega paksut ja “valuvat” ylhäältä ihan alasti roiukkuvat verhot. Vähän saman tyyliset mitä vanhassa kodissa oli, mutta vielä hiukan muhkeemmat. Kääk, niissäkin on sit hirvee sumpliminen ja funtsiminen et mikä sävy ymsyms:D Pitää tänne laittaa sitten taas kuvia ja kysyä teiltä hjelppiä <3 :)
      Haleja ihana Jaana <3

  • Reply
    noora
    26.1.2014 at 19:28

    Seepramatto sopis erittäin hyvin! Ihanan moderni koti teillä :)

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 12:38

      Voi kiitos paljon noora:) Itsellä on kyllä jo tosi kotoinen olo täällä <3 :)
      Seepra olis kyllä kiva, mutta voipi olla että meikä siihen äkkiä kyllästyisi :D Mutta se voisi olla toisena mattona, kun haluaa vähän lisää särmää kotiin!:)

  • Reply
    Ansku
    27.1.2014 at 00:03

    Meillä on musta häräntalja olohuoneessa ja täytyy sanoa että pidän kyllä valinnasta. Tuo kivasti särmää ja raikkautta ns. erilaisuudellaan.

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 13:13

      Mä tykkään myös hurjasti tummista taljoista, mutta huomaan kaipaavani vaan enemmän vaaleita sävyjä täällä. Vanha matto on musta, niin voipi olla, että oon siihen vaan ehtinyt kyllästyä ja siksi silmää kaipaa välillä valeaa:)

  • Reply
    tintti
    27.1.2014 at 10:30

    Olen jonku tummemman maton tai taljan kannalla, ehdottomasti! Tuo kaivattua kontrastia vaaleaan tilaan ja sisustukseen. Myös seepra sopii!

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 13:15

      Tuo on kyllä totta. Itse vaan kaipaan vaaleaa varmaan vaihtelun vuoksi, kun aikaisempi matto oli musta. Tuo seepra olis kyllä niin kiva tuomaan just sitä särmää, mutta tiedän, että kyllästyisin siihen kohtuu pian. Toiseksi matoksi se olis kyllä super hyvä niin vois aina välillä vaihdella:)

  • Reply
    Henna/Coco
    27.1.2014 at 13:02

    Ihanan avaralta näyttää! Teidän kotiin sopis muuten niin hyvin tälläinen tauluhylly-kollaasi: http://www.pinterest.com/pin/66568900716184517/ muutenkin Malene Birgerilla on paljon sun tyylisiä juttuja. <3 <3

    • Reply
      Mona
      27.1.2014 at 13:16

      NIIIN IHANA!!!8) Kiitos murmeli vinkistä, tuo meni heti pinnaukseen;)
      Tuu pian kahvittelemaan <3<3

  • Reply
    Veronica
    27.1.2014 at 15:28

    Mä olen Pappelinan kannalla, ehkä harmahtavan värinen, niin erottuisi lattiastakin :) talja on myös kyllä hyvä vaihtoehto, mutta harmi ettei vaaleita vaihtoehtoja paljon ole, niistäkin varmaan joku harmaaseen tai beigeen taittava sopisi teille :)

    • Reply
      Mona
      3.2.2014 at 13:08

      Mä vähän funtsin pappelinaa eteiseen…:) Mä elättelen toiveita täydellisen vaaleasta taljasta;D

  • Reply
    ellen
    27.1.2014 at 18:12

    Taljat on upeita, mutta nilläkin on ikävät puolensa! Taljoista lähtee karvaa. Joten vaaleaa lattiaa vasten en suosittele tummaa taljamattoa. Tummassa taljassa myös roskat näkyy helposti.

    Terveisin Entinen mustan taljamaton omistaja

    • Reply
      Mona
      3.2.2014 at 13:09

      O-ou. meillä oli porontalja mistä lähti TOSI paljon karvaa :D Mä jotenkin luulin, et näistä ei niin lähde…. Mut vaaleaan me joka tapauksessa päädyttäis jos ne ei sit näkyis niin paljon ;)

  • Reply
    Pikkis
    27.1.2014 at 20:08

    Uusi kotinne on aivan mahtava! Onnea teille molemmille! Kaikki varmasti vielä hakee muotoaan, mutta itse kaipaisin lattialle jotakin pehmeää mattoa ja ikkunoihin vaikkapa ohuita verhoja. Hiukan pehmeyttä ja tekstiilejä, niin niillä tulisi lisää kotoisuutta. Tuo teidän nykyinen vaiheenne, jossa juuri pohdiskelette kaikkia erilaisia sisustusratkaisuja, on kyllä ihana! Nauttikaa uuden kodin rakentamisesta!

    • Reply
      Mona
      3.2.2014 at 13:10

      Voi kiitos tosi paljon <3 :)
      Ja kiitos vinkeistä niitä on aina niin kiva saada:) Tää suunnittelu aika on kyllä aikast kivaa:) Ja kun kuitenkin on jo isoimmat jutut niin ei oo mitään super kiirettä hankkia kaikkea vaan voi vähän niin kuin pikkuhiljaa :)

  • Reply
    Manna
    1.2.2014 at 23:24

    Jos vielä valkoinen talja on hakusessa, niin näin tänään sellaisen Kaarinan Maskussa.

    • Reply
      Mona
      3.2.2014 at 13:11

      Oi pitänee ottaa suunta sinne!!!! :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *