11.1.2014

Travel Dreams

Haaveet matkustamisesta ovat olleet minulle aina tärkeitä. Haluan nähdä mahdollisimman paljon uusia paikkoja ja päästä kiertämään maailmaa. Onnekseni olemme Eetun kanssa matkustamisesta hyvinkin samoilla linjoilla ja yhdessäolomme aikana olemme ehtineet reissata jo toistakymmentä kertaa. Tähän asti olemme matkustaneet lähinnä Euroopassa ja nyt mieli halajaisi lähteä seuraavalla reissulla hieman pidemmälle. Aloitimme nyt suunnittelemaan seuraavaa kohdetta ja minähän tietysti haaveilin kollaasien muodossa matkaa. Meillä on vielä niin mahdottoman paljon kokematta ja näkemättä, että on vaikea päättää mihin seuraavaksi edes lähtisi. Keräsin tähän nyt vain muutamia, joihin haaveilen jonain päivänä pääseväni. Mikäli teillä on kokemuksia jakaa niin laittakaa ihmeessä kommenttia tulemaan. Matkan ajankohta tulisi sijouttumaan maalis-toukokuun välille, joten sitäkin pitänee pitää silmällä mihin silloin on järkevintä lähteä.

Meksiko

Meksiko tuntuu jakavan paljon mielipiteitä. Ystäväpariskuntani kehui ihan hurjasti, kun taas Eetun isä ei ollut tykännyt paikasta juuri lainkaan. Ystäväni kertomat kokemukset kuitenkin kovasti houkuttelevat itsekin suuntaamaan Meksikoon joskus.

Kuvat, Aurinkomatkat http://www.aurinkomatkat.fi/meksiko

Intia

Intiaan haluan välttämättä päästä jonain päivänä. Isäni on aikoinaan työskennellyt hetken aikaa Intiassa ja muistan jo tuolloin haaveilleeni itsekin pääsemistä upeaan vastakohtien maahan. Intian haaveilua edesauttaa myös Adalminan instgram kuvat. En malta odottaa, että hän pääsee pitkältä matkaltaan takaisin kertomaan kuulumisiaan ja mielipiteitään paikoista!:)

Kuvat, Rantapallo http://www.rantapallo.fi/intia/

Brasilia

Brasilia houkuttelisi rentoutumaan ja nauttimaan olosta. Ystäväni Pirita on kehunut Brasiliaa niin vakuuttavasti, että se on piintynyt pysyvästi mieleen:)

Kuvat, Pirita Ylimaa https://www.facebook.com/ylimaapirita

Malediivit

Ah – täydellistä rentoutumista uskomattoman kauniissa ympäristössä! Malediiveille haluan vielä joskus, mutta tämä kohde taitaa vielä jäädä myöhemmälle ajankohdalle;) Sillä välin jään sohvamatkustajaksi ja nautin Adalminan ja Charin tulevasta Malediivien matkasta!;)

Kuvat, Rantapallo http://www.rantapallo.fi/malediivit/

Etelä-Afrikka

Afrikka on herättänyt aina mielenkiintoa eksoottisuudellaan, mutta erityisesti Julia Toivolan ja Adalminan blogeja seuranneena Afrikka kiinnostus on noussut entisestään.

Kuvat, Rantapallo http://www.rantapallo.fi/etela-afrikka/

Ensin pitäisi siis päättää minne lähteä ja sitten aloittaa suunnittelu, että miten ja mitä kautta. Yleensä varaamme lennot ja hotellit erikseen, mutta olisikohan Afrikkaankin huomattavasti helpompi lähteä matkanjärjestäjien kautta? Mitä mieltä olette? Laittakaahan ihmeessä omia kokemuksia tulemaan!:)

Ihanaa LUMISTA lauantaita! Jee maa on valkoinen <3

 

You Might Also Like

26 Comments

  • Reply
    Camilla
    11.1.2014 at 13:34

    Moikka! Mulla on aikalailla sama tilanne, että oon reissannut todella paljon, mutta lähinnä Euroopassa (ja kerran jenkeissä ja kanadassa). Siksi halusin myös itsekin lähteä ensimmäistä kertaa elämässäni jonnekin kauas ja eksoottiseen paikkaan, joka eroaisi täysin Euroopasta. Niimpä päätimme nyt kahden ystävän kanssa lähteä pienelle Aasian hyppelyreissulle. Aloitamme Thaimaasta ja Bangkokista ja jatkamme Singaporeen ja vielä Kuala Lumpuriin. Reissu on jo tasan kuukauden päästä ja voin vain sanoa, että pikkuhiljaa alkaa jännittämään!!! Etenkin se, kun lentoja ja hotelleja on buukattuna niin useita, pitää vaan toivoa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. :)
    Nuo sinunkin listaamat kohteet ovat kaikki sellaisia, minne itsekin voisin koska vain lähteä. Kokemusta mulla ei siis ole noista yhdestäkään, mutta vähiten itseäni kenties Intia kiinnostaisi, ehkäpä näiden viimeaikaisten uutisointien valossa. :/

    http://camillan-live-love-learn.blogspot.fi/

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:17

      Oi mahtavaa, teidän reissu kuulostaa ihan huikealta!!:) Ihan varmasti kaikki tulee sujumaan loistovasti. Ihan hurjan huisia reissua teille!!:)

  • Reply
    Ansku
    11.1.2014 at 13:52

    Meksiko on minunkin top kolmosessani matkahaaveista. Pian lähdemme Tansaniaan, mutta suunitelmissa on että seuraava pidempi aurinkomatka suuntautuu meksikoon. Meille tulee koiranpentu maaliskuussa, joten voi olla että seuraavaa reissua joutuu odottamaan pitkälle yli vuoden.
    Intiassa kävin muutamia vuosia sitten. Jämähdimme Goalle, mutta haaveilen uudesta matkasta, jolloin tutustuisin maahan laajemminkin.

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:18

      Oi Tansaniaan!:) Mahtavaa! Ja kääääk, koiranpentu <3 Kuvia sitten paljon hauvavauvasta;)

  • Reply
    Iitu
    11.1.2014 at 13:57

    Kannattaa laittaa Brasilia ainakin jalkapallokisojen ajaksi (tänä vuonna kesäkuussa) mietintämyssyyn. Kaikki on jo nyt aika paljon kalliimpaa, joten toukokuussa jolloin kisat ovat melkeen ovella niin on pommin varmasti jo muutama turisti ylimääräistä siellä ja hinnat katossa.

    Tietty jos jalkapallo kiinnostaa niin parempaa paikkaa ei ole matkustaa kesäkuussa kuin Brasilia. Matka kannattaa tosin varata nyt kun vielä löytyy.

    xx

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:19

      No joo hinnat tosiaan on varmaan pelien aikaan melkoset:O Ehkä toi tippuu sit listalta pois…

  • Reply
    LadyBlue
    11.1.2014 at 15:01

    Oih Malediivit <3 sinne olisi ihanaa päästä! Mekin varaamme aina lennot ja hotellit erikseen. Nyt tosin haaveilen taas pääsystä Miamiin, se on vaan niin mun paikka :)

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:21

      Miami on ihana! Mä oon kerran ollut, mutta jäi niin paljon näkemistä, että pakko päästä uudestaan! :)

  • Reply
    Kristiina
    11.1.2014 at 16:58

    Matkailu, pelkkä suunnittelu on jo niin mukavaa. Mä oon matkustellu paljon, tosi paljon, Aasiasta Etelä-Amerikkaan. Mä tilaan aina lennot ja hotellit erikseen, en ole mikään ryhmämatkailija, joka jaksaa odottaa lenkokenttäbussissa porukkaa :) Mä tykkään Intiasta ja Brasiliasta, molemmissa olen ollut muutamia kertoja. Intiassa rakastuin kauniisiin maisemiin, ystävällisiin ihmisiin, kasvisruokaan, mausteisiin, auringon laskun aikoihin tandooriuunin lämmittämisestä tulevaan tuoksuun. Mulla on Intiassa ystäviä, joihin olen siellä tutustunut ja soitellaan usein, lähetän myös paketteja heille :) Köyhyys on asia, minkä Intiassa kohtaa jo lentokentällä. Lapsia, joilla ei ole muuta kuin t-paita päällä, hiuksia ei olla koskaan pesty. Ihmisiä, joilla ei ole raajoja, silmiä, Kysyin miten voin oikeasti auttaa heitä, kirkon jäsen pyysi ostamaan shampoota, saippuaa, käsidesiä sun muuta ja viemään paketit suoraan kodittomille. Mä vein joka päivä paketteja ihmisille. Brasilia on myös ihana. Luonto on uskomattoman kaunis, valitettavasti vain sademetsiä ollaan kaadettu jo ihan liikaa :( Brasilialaiset ovat tosi ystävällisiä, rannat siistejä, mutta vegenä ruokailu oli välillä hankalaa. Kerrosvoileipä taisi olla mun syödyin ateria. Suosin lyhintä lentoreittiä, kunnioitan luontoa paljon. En käy eläintarhoissa, en käy norsuajeluilla…En käy ravintoloissa missä on apina narun päässä tai pienessä häkissä… Eurooppa on myös upea maanosa. Täällä on vaikka mitä hienoja kohteita. Kesällä me mennään 4 kaupunkiin Euroopasssa, en malta odottaa :) ensi kuussa New Yorkiin. Lunta sataa hiljalleen, ihanaa lunta <3 Pus

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:23

      Voi kyllä – suunnittelu on jo puoli reissua!!!:) Vitsit mä niin haluun joskus treffata sut kuulla kaikista sun seikkailuista ajan kanssa kahvikupposten äärellä <3 :)
      Oot ihana <3 Haleja sinne <3
      Ps. ENS KUUSSA NYC!!!! :D :D Mä en kestä :D Tahdon kans!!

  • Reply
    Mari
    11.1.2014 at 17:36

    Ihana postaus :) ihan matkakuumeen nostaa.

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:25

      Hih, matkakuume on kyllä melkonen ;) Se ei meinaa loppua koskaan :D

  • Reply
    Kate
    11.1.2014 at 18:49

    On se matkailu ja sen suunnittelu vain ihanaa. Olemme miehen kanssa matkailleen paljon reppureissuilla Aasian maissa sekä Euroopan kaupungeissa. Aasiassa miellyttää edullinen hintataso sekä tietysti ilmasto+maisemat. Nyt keväällä reissun suunta vaihtuu kuitenkin länteen, nyc sekä Caribian saaret. Malediivit myös tulevaisuudessa must see-listalla. Kaikki listaamasi kohteet ovat kyllä varmasti loistavia!

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:26

      Oi kuulostaa täydelliseltä!! :) Vitsit, kyllä matkailu on vaan parasta <3

  • Reply
    Stiina
    11.1.2014 at 19:11

    Itse suosittelen myös lämpimästi Meksikoa! Olimme viime helmikuussa 2 viikkoa Cancunissa, Tulumissa sekä Isla Mujeresin saarella. Cancunista emme juuri pitäneet, mutta Isla Mujeres ja Tulum taas olivat todella upeita paikkoja. Meksiko on siis mielestäni lomakohteena hyvinkin erilainen riippuen paikasta.

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:27

      Kiitos vinkeistä!!:) Vitsit, nyt vaan kun pääsis äkkiä reissuun…..:)

  • Reply
    Hansu
    11.1.2014 at 23:04

    Listatuissa kohteissa en ole käynyt, mutta Japania voin suositella erittäin lämpimästi. Itsellä oli suuria ennakkoluuloja koska “en ole mikään pinkkitukkainen mangafriikki”, mutta enpä ole kyllä mihinkään maahan yhtä suuresti hurahtanut! Myös Kiinaa on jonkin verran tullut koluttua, mutta Japani vie ehdottomasti pidemmän korren. Japani oli meillä ensimmäinen kaukokohde, ja sanoisin että se sopii todella hyvin juurikin ensikosketukseen Aasiaan. Ei köyhyyttä tai rikollisuutta jne, mutta kuitenkin todella erilainen verrattuna Eurooppaan. Pitkään maahan mahtuu niin lumista Hokkaidoa kuin trooppista Okinawaa, ja kaikkea siltä väliltä… Oho tulipas mainostus, mutta aina mä niin innostun tästä aiheesta :D

    Japanivinkkejä kirjoittelinkin juuri täällä

    – Hansu // Hassutellen

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:29

      Japaniin pitää kyllä ehdottomasti päästä myös!!!:) Kiitos paljon vinkeistä ja tuunkin tiirailemaan sun kirjoituksia tarkemmin vielä!!:)

  • Reply
    Hennu
    12.1.2014 at 11:21

    Moikka Mona! Ihania matkahaaveita ja voisin kyllä itsekin listata samoja paikkoja… :) Ensi kesänä on suunnitelmissa matka vähän lähemmäs eli Kroatiaan, mutta sekin on varmasti mieletön paikka. Yksi tuttu kohde tuosta sinun listalta löytyi; olin häämatkalla Malediiveilla reilu kuukausi sitten ja paikka on u-p-e-a! Suosittelen tosi lämpimästi. Kirjoittelin mieheni kanssa pitkät sepustukset meidän matkasta sekä Tripadvisoriin että Tjäreborgin sivuille, ja ainakin Tjäreborgista meidän teksti löytyy Malediivien kohdalta, jos kiinnostaa käydä lukemassa :) Päällimmäisenä Malediiveista jäi mieleen se, että kaikki oli tehty aivan superhelpoksi turisteille, mistään ei tarvinnut stressata ja henkilökunta oli mielettömän ystävällistä joka paikassa <3

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:45

      OI häämatkalle minäkin haluaisin Malediiveille<3 :) Ja ihanaa, että ootte kirjoittaneet matkakertomuksia! Moni varmasti hyötyy niistä:) Itse ainakin tykkään aina lueskella muiden kokemuksia.

  • Reply
    Valpuri
    12.1.2014 at 15:37

    Apua, ihana postaus. Itsekin pohdin juuri kevään matkaa, mutta lomapäivien rajallisuus vaikeuttaa suunnittelua. Mutta asiaan: minäkin suosittelen Meksikoa, mutta Cancunin voi suosiolla jättää väliin tai piipahtaa vain mennen tullen. Koko Yucatanin niemimaa on tosi hienoa ja mielenkiintoista paikkaa täynnä, mutta paikallaankin voi pysyä – Playa del Carmen on monien suosikki, ja Isla de Mujeres jota tässä joku muukin kehui on kuulemma superhieno. Cozumelilla oli upeat vedet mutta muuten aika mitäänsanomaton saari. Brasilia taas – don’t get me started! Ilha Grande on paikka, jonne menen takuulla uudestaan. Myös Rio oli tietysti jännä, samoin Sao Paulo josta odotukset oli nollassa. Jotenkin uskoisin muuten myös, että voisitte Eetun kanssa diggailla Miamia. Olen ollut siellä pariinkin otteeseen ja suosittelen. Sieltä voi ajella mukavasti Key Westiin ja käydä uimassa delfiinien kanssa. Niin voi kyllä Brasiliassakin. Aah. Tai menkää Thaimaahan, Koh Mook on ihana ihana ihana saari. Nyt mä lopetan tän kirjoittamisen.

    • Reply
      Mona
      12.1.2014 at 16:46

      Ihana Valpuri!!:) meiän pitää nyt jumpe nähdä taas pian!! Sä oot kyllä yks matkatietopankki aina;)
      Haleja <3

  • Reply
    Tanja
    12.1.2014 at 19:30

    Me oltiin ajateltu mennä ensi viikonloppuna Helsinkiin matkamessuille, mutta oli niin paljon muuta jo suunniteltuna niin ei ehditä.
    Onneksi just tultiin kotiin Australian puolelta niin pikkuisen vielä malttaa odottaa seuraavaa reissua. Vaikka jos multa kysytään niin voisin olla reissussa koko ajan :) Varsinkin kun ollaan ihastuttu enemmän omatoimimatkailuun. Lennot varataan erikseen ja hotellit erikseen. Ja nyt viimeksi oli autokin vuokrattuna ja ajeltiin eka viikko edestakas Länsi-Australian lounaisosaa. Oli kyllä ihana reissu! Vielä kun sain nähdä taas pitkästä aikaa serkkua joka asuu siellä niin oli entistä onnistuneempi reissu. Eilen katseltiin lomakuvia, kun mun isä oli käymässä ja kyllä se tuli ikävä takaisin… No, parin kolmen vuoden kuluttua taas :)

  • Reply
    Eeva
    12.1.2014 at 21:35

    Heippa! Käytiin tasan kaks vuotta sitten Meksikon Playa del Carmenissa viettämässä upeat kaks viikkoa, voin suositella. :) Melkein kaikki hotellit on siellä all inclusive eli ruokaa ja juomaa saa melkeimpä 24/7, mikä on kyllä kätevää ja paikallisia makuja tuli silti maisteltua. Retkiä on tosi laajasti, itse käytiin tietenkin chichen itzassa, ajelemassa viidakossa “pyörätakseilla” sekä cenotessa pulahtamassa ja paikallisessa mayakylässä tutustumassa. Harmittaa, kun snorklaukset ja sukellusvenereissut jäi tekemättä sillä riutat ovat todella upeat. Myös shoppailla sai ihan kivasti ja hinnat suht edulliset jopa turistialueella, toki löytyi myös kaikki merkkiliikkeet. Busilla pääsi kätsysti päiväretkelle Cancuniin, joka ei tosiaan minunkaan mielestäni niin kiva paikka ollut. Ihmiset olivat myös tosi huippuja ja iloisia!

  • Reply
    Julia
    13.1.2014 at 14:24

    Itse olen ollut onnekas ja päässyt matkustelemaan ympäri maailmaa, kyllä se vaan niin paljon avartaa maailman katsomusta :) Omasta puolestani voin suositella Mexicoa, tosin isona maana olen nähnyt vain murto-osan, Cozumel- Cancun akselilla olen lomaillut. Etelä-Afrikassa olin pari vuotta sitten kk ajan vapaaehtoistyössä, ja se on upea kaupunki tosin perus turistina kaupunki ei ehkä niin aukea saattaa jopa vaikuttaa tylsältä eikä shoppailumahdollisuuksia juurikaan ole, kannattaa kuitenkin mennä monille retkille, joiden kautta pääsee ilman paikallisen tuntemusta kokemaan eri puolia kaupungista :)

    Voi omissakin haaveissa, vaikka kuinka monta paikkaa vielä nähtävänä, mm. mainitsemasi Brasilia, Intia ja Malediivit, voi kohteita ois lukuisia mihin mennä, toivottavasti elämän aikana kerkiää mahdollisimman moneen :)

  • Reply
    u
    17.1.2014 at 00:27

    Etelä-Afrikka on fantastinen! Myös Hawaii ja Mauritius ovat olleet lemppareitani.

    Me tilasimme matkamme ruotsalaisen matkajärjestäjän kautta, sydafrikaresor.se. Räätelöivät juuri meille sopivan matkan, mutta heillä on myös eri ryhmä- ja teemamatkoja. Suosittelen lämpimästi!

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *