21.10.2013

Ikkunoiden pesusta

Katselin tänään ärsyyntyneenä meidän parvekkeen lasituksia ja ne olivat ruokottomat. Koko kesän ja alkusyksyn kestäneen parvekeremontin jälkeen en vain ole jaksanut ryhtyä tuumasta toimeen parvekkeen siivoamisen ja sisustamisen kanssa. Tänään kuitenkin alkoi nuo likaiset lasit ärsyttää todenteolla. Olen kuitenkin niin toivottoman kärsimätön tapaus, että ei tuosta lopputuloksesta nyt kuitenkaan ihan täydellinen tullut :D Lähinnä huvittava… Täten ajattelinkin, että olisin valmis panostamaan laatuun ja mahdollisesti luovuttaisin koko asunnon ikkunoiden ja parvekelasien pesun ammattilaiselle tänä syksynä. Kyselisinkin nyt teiltä onko jollain kokemusta hyvistä  siivoajista Turun alueella? Plussaa olisi tietysti, jos hinnat olisivat inhimilliset.

Nyt kivaa maanantai-iltaa kaikille, kuullaan vielä myöhemmin. Muutama kiva juttu tulossa, joista pitää tulla tekemään tarkempaa raporttia!:)

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    MN
    21.10.2013 at 17:36

    Hihat vaan heilumaan (siis neidin omat)

    • Reply
      Mona
      21.10.2013 at 20:58

      Hihi :D :D Nii tai sitten te tuutte Eija kanssa auttamaan!;D Ja Ninni voi tulla työnjohtajaks;)

  • Reply
    sofia
    21.10.2013 at 17:58

    Itse saat ne parhaiten ja nopeiten! Tilkka fairia veteen ja pesemään! :) Mutta tmi sirpa nevalainen on hyvä siivousfirma.

    • Reply
      Mona
      21.10.2013 at 20:59

      Hei kiitos vinkistä Sofia!!! :) Totta se taitaa olla et itse ne sais ihan hyvin ku vaan olis tarpeeks kärsivällinen:D Mulla jää vaan ihan karseet raidat.. Oliskohan huono lasta ja se että en vaan viitsi moneen kertaan ja hitaasti hommaa hoitaa :D

  • Reply
    Eetu
    21.10.2013 at 19:12

    Mä yhdyn kyllä edellisiin! Me mitään siivoojia tarvita neljän ikkunan pesemiseen. Mami vaan kylään ;)..

    • Reply
      Mona
      21.10.2013 at 21:02

      Eetu.. “ME” mitään siivojia tarvita… :D Koska oot pessy ikkunoita:P

    • Reply
      mami
      22.10.2013 at 20:27

      :) :)

  • Reply
    Iida
    21.10.2013 at 19:40

    Muuten tosta Maison Bellen Glass-suihkeesta tuli mieleen yksi juttu! Ootko tuoksutellut niiden jouluputsarin? Suosittelen! Tuoksuu niin jouluiselta! En malta odottaa, että saa poikaystävänkin luvalla kuorruttaa kodin jouluiseksi:-D

    • Reply
      Mona
      21.10.2013 at 21:03

      No voi kyllä!! Harmittaa kun en ottanut hullareilta purkkia mukaan. Pakko kyllä hakea joulukuussa ihan viimeistään yks putelo kotiin:) Nää on muutenkin ihan parhaita putsareita:)
      Kyllä kohta jo saa joululla puunata kodin;)

  • Reply
    Kristiina
    21.10.2013 at 19:42

    Mä sain joskus aikoinani opiskelijakämpän ikkunat tosi puhtaiksi kun laitoin veteen etikkaa ja sitruunan mehua. Siis noi ikkunat oli tosi likaiset, hyvä että läpi näki. Joku oli lähtenyt siitä kiireellä… Ja mä jouduin ne pesemään! Sitruunasta tuli ihanan raikas tuoksu koko kämppään. Se oli joku naapurin Martta-liiton täti joka ehdotti tota etikkaa&sitruunaa. Mulla ei enää muita siivousaineita olekaan kuin etikkaa, soodaa ja sitruunaa ja luonto kiittää :) Jos tuntuu, ettei itse jaksa pestä niin kannattaa ottaa ikkunanpesijä jostain työttömien yhdistyksestä yms. Rahat menee hyvään tarkoitukseen :) Täällä ollaan aivan puhki, en tee tänään mitään! Luen kirjaa ja syön karkkia. Pus <3

    • Reply
      Mona
      21.10.2013 at 21:05

      Toi vinkki menee niin käyttöön:) Vaikka mä tykkään hurjasti näistä näteistä siivousputeloistakin;D
      Mutta miten saat ikkunat jäämään siisteiksi niin, ettei lastasta jää karmeita raitoja??:O Mä en vaan onnistu siinä en sitten millään…:D
      Haleja Kristiina <3 <3
      Ps. kirja ok, karkit ei!! :D Nimimerkillä menin syömään tänään jätskiä..murrrrr…

      • Reply
        Kristiina
        21.10.2013 at 21:18

        Ne raidat saa KUULEMMA kätevästi pois pyyhkimällä sanomalehdellä :D :D en ole edes uskaltanut kokeilla :D :D

        Kyllä kuule nää vegaaninallekarkit maistuu erityisen hyvälle… Mä tuon niitä Saksasta aina monta kiloa :) halit Monalle <3

      • Reply
        mami
        22.10.2013 at 20:28

        Monsku… kunnon lasta, paras apu raitoihin :)

  • Reply
    lily
    21.10.2013 at 20:07

    Suosittelen lämpimästi Kärcherin mahtavaa ikkunanpesulaitetta ! Varmaan elämäni parhaiten käytetyt 80 € Tuon sijoituksen jälkeen oon oikeesti NAUTTINUT ikkunoidenpesusta, vaikka saattaakin kuulostaa hieman oudolta.. :D Niin helppoa ja nopeeta, kannattaa tutustua !

    • Reply
      Mona
      21.10.2013 at 21:07

      Hei pitää niin testata tuo!!!! :D Äidiltä löytyy tuollainen, joten taidan lainata häneltä ensin. Kiitos paljon vinkistä!!! :)

  • Reply
    Valpuri
    21.10.2013 at 20:52

    Tuu hakemaan multa Kärcher lainaan. Ei se niitä ikkunoita sun puolesta pese mutta ainakin on hitusen helpompaa ja siistimpää touhua. Tai sitten buukkaat siivoojan :)

    • Reply
      Mona
      21.10.2013 at 21:09

      Hei sullakin on toi ihmevekotin, kiitos tarjouksesta!!:) Mä värväsin jo pikkuvelven ja lupasin lahjoa, jos tulee pesemään noi ikkunat :D Äidiltä löytyy kanssa kuulemma toi sama kone, joten veikka voi ottaa sen avuksi. Mä laiskottelen sit sohvalla ja toimin työnjohtajana:) Hei nyt joku päivä pitää koittaa ehtiä edes lyhyelle kävelylle!!:)

  • Reply
    siivooja-lady
    21.10.2013 at 21:39

    Jos lastasta jää karmeet raidat, kannattaa tarkastaa lastan kumit, pienetkin rikkoumat näkyvät lopputuloksessa. Mitä pesuaineisiin tulee, käytä pisara astianpesuainetta ämpärilliseen vettä. Aineiden kanssa liian vähän aina parempi kuin liikaa! Upota mikrokuituliina pesuveteen ja rutista enimmät vedet pois. Pyyhi liinalla ikkunaa, liinasta näet kuinka likainen ikkuna on, voit toistaa pyyhkimisen. Vedä lastalla kerralla ikkuna kuivaksi, ei monta kertaa samaa kohtaa. Lopuksi kuivaa ja kiillota ikkuna (raidatki lähtee näin!) kuivalla mikrokuituliinalla. Ja muista kuivata lasta vetojen välissä. Tarkista, että peset puhtaalla liinalla ja et ämpärissä on puhdasta vettä. Ikkunanpesimellä, jossa on irroitettava tms. kangaspesin ei pese kunnolla, joten itse olen käyttänyt mikrokuituliinaa, ja käsin hinkannut lasin puhtaaksi. Terv.ammattilainen

    • Reply
      Mona
      21.10.2013 at 22:02

      No ni! Mä sanoin, et tää ei kovin helppoa hommaa oo!!! :D ISO KIITOS mega hyvistä vinkeistä. Tosin tässä tulee just se mun kärsivällisyys kehiin, mä hermostun heti ensimmäisten viivojen nähtyäni ja luovutan:D Ehkäpä mä tulostan sun ohjeet pesuvadin viereen!!:)

  • Reply
    Bisous
    21.10.2013 at 22:44

    Kuivaa ikkunat sanomalehdellä, ei jää raitoja. Toimii oikeasti ja käytän samaa myös peilien pesussa. Tällöin ei myöskään haittaa vaikka lasta ei mahtuisi kuivaamaan peiliä ym, sanomalehden pala mahtuu ;)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *