18.10.2013

Food Friday: Healthy smoothie

Pidempään blogiani seuranneille ei varmaan ole jäänyt epäselväksi, että rakastan pirtelöitä! Teen lähes päivittäin erilaisia pirtelöitä ja koen, että ne ovat yksi helpoimmista tavoista ujuttaa terveellisiä ravintoaineita ruokavalioon. Pirtelöt myös ovat helliä vatsalle ja sopivat herkimmillekkin oikein tehtynä. Tärkeintä pirtelöidenkin teossa on se, että käyttää raaka-aineita, jotka sopivat juuri itselleen. Lisäsin tällä kertaa tuonne tunnisteisiin pirtelöille oman kohdan Smoothie recipes. Jatkossa kerään erilaisia vaihtoehtoja sinne, joilloin ne on helposti löydettävissä. Toivottavasti näistä on yhtään vinkkejä muille pirtelön rakastajille:) Itselläni pirtelöt noudattavat hyvin samaa kaavaa, mutta koitan varioida mahdollisimman paljon tänne erilaisia. Perustana käytän kuitenkin aina pirtelöissä sitä, että niiden tulee sisältää hyviä rasvoja ja proteiinia.

 

Raakaa kananmunaa pirtelöissä käyttäessäni on tärkeää lisätä joukkoon myös jääpaloja. Niiden avulla saa kananmunan ikävän sivumaun pois, eikä sitä edes huomaa joukossa. Jos pirtelöön laittaa psylliumia on tärkeää muistaa jouda riittävästi vettä ja ihan heti pirtelön jälkeen ei tällöin myöskään kannata ottaa ravintolisiä, koska psyllium saattaa huonontaa niiden imeytymistä.

Proteiinijauhoja kannattaa vaihdella mahdollisimman paljon. Itse käytän enimmäkseen hamppu- ja herneproteiinia. Nykyään välillä myös heraa. Niille joille myös tärkkelys sopii on riisiproteiini loistava valinta. Maitotuotteita käyttävät saavat helposti proteiinia lisättyä pirtelöihin joko maitorahkalla tai raejuustolla.

Nesteenä toimii melkeinpä mikä vain. Itse käytin ennen kaurajuomaa, jota rakastin suuresti. Ihana maku ja teki pirtelöstä pehmeän. Nykyään käytän soijajuomaa ja ihan vettä. Yleensä molempia, jotta saan sopivan koostumuksen aikaiseksi.

Pirtelön sydän on marjat. Niistä saa paljon antioksidantteja ja energiaa päivään. Oma ehdoton ikuisuussuosikki on tyrnimarjat! Harmi, että ne ovat niin järkyttävän kalliita, eikä niiden poimiminenkaan taida olla kovin herkkua.. Omat tyrnini olen saanut tähän asti äidiltäni, joka on ne saanut sydämelliseltä naapuriltaan <3 Eli kiitokset sinne kultaiselle naapurille, joka ilahduttaa muita avuliaisuudellaan!:)

Ihanaa ja terveellistä perjantaita kaikille!:)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Jessica
  18.10.2013 at 08:51

  Minäkin juon pirtelöitä päivittäin, ujutan sinne mitä milloinkin! Proteiinijauhoja aina, käytän heraproteiinia. Marjoja aina tooosi paljon!! :)

  • Reply
   Mona
   18.10.2013 at 15:00

   Mahtavaa! :) Pirtelö päivässä pitää energiat kohdillaan :)

 • Reply
  Jonttu
  18.10.2013 at 10:03

  Marjat ovat ihania ja niin terveellisiä. Poimitko mustikat pirtelöitä varten itse?

  • Reply
   Mona
   18.10.2013 at 15:02

   No kyllä ja ihanaa kun meillä on niitä Suomessa omissa metsissä:) Minä olen kyllä maailman laiskin mustikan poimija …. :D Me saadaan osa mustikoista Eetun mummilta ja osa ostetaan..
   Mut kävin mä kerran mustikassa itekkin… Todistusaineistoa löytyy täältä:D
   http://monasdailystyle.costume.fi/2012/02/16/directors-cut-3/

   • Reply
    Jonttu
    18.10.2013 at 15:34

    Varsin muikeita nuo todistusaineistosta löytyvät kuvat. :)

 • Reply
  armi owo
  18.10.2013 at 11:18

  ite tekisin aamupalaks mieluiten mut aika ei taho riittää ni yleensä jätän väliin etenkin ku on kaikki kasin aamuja … sillon joskus ku oli viel ysin tai kympin aamuja ni helposti ehdin tekemään :)
  maistuuko noi protskujauhot/jauheet mitä nyt onkaan ni pirtelössä mitenkään ? ku ite en syö kauheest lihaa tms mistä sais proteiinii ni aattelin kokeilla tollasia et saisin vähä lisää proteiineja :D

  • Reply
   Mona
   18.10.2013 at 15:08

   Mites jos teet jo illalla pirtelön valmiiksi? :) Kyllä ne jauhot hiukan maistuu, riippuu tietty mitä muuta laittaa joukkoon. Aika helppo niitä on saada piilotettuakin:)

 • Reply
  Konkistadori
  18.10.2013 at 11:55

  Hei kiitos ihanan raikkaasta ja elämäniloisesta blogista, tästä on tullut yksi oma suosikki! :) nämä raintojutut on todella taitavasti ja kivasti toteutettuja. Nimimerkillä ex-refluksiongelmainen keliaakikko/yleismahaherkkis ;) eli toisin sanoen kohtalotoveri.

  Mulla on pinterest-kansio täynnä smoothiereseptejä, toi paikka on ihan soseruokailijan taivas!!! yleensä teen omat smoothiet ihan fiiliksen mukaan: chia, itsepoimitut marjat, bansku, avokado, lehtivihreä (pinaatti, lehtikaali) sekä superjauheet on omia perusainesosia.

  Kiitos vielä blogistasi! <3

  • Reply
   Mona
   18.10.2013 at 15:09

   Voi kitos kuuluu kyllä sulle <3 Ihanan kannustava kommentti <3:) Ja oi miten mulla ei oo tullu pinterest mieleen noissa smoothiessa!!! :D Sinne siis seuraavaksi :D Kiitti vaarallisesta vinkistä;) Pinterestiin saan nimittäin helposti uppoamaan hetken jos toisenkin;)

 • Reply
  Milla
  18.10.2013 at 14:05

  tiiätkö, mä olen aina ihan innoissani kun jaat näitä smoothie reseptejä mutta en oo vieläkään saanut aikaseksi tehdä yhtäkään smoothieta :D en tiedä mikä siinä on.. ehkä ajanmyötä siitä tulee tapa, mutta mun mielestä se vaikuttaa jotenkin vaivalloiselta. tiedän, oon ihan seko enkö!!! :DD ehkä se johtuu siitä että olen niin huono kokkaamaan/leipomaan/tekemään mitään syömiseen liittyvää, niin koen sen jotenkin hankalana miettiä mitä sinne voisi laittaa. mutta sit taas, täällä on valmiit ohjeet! haha en tiedä mikä siinä on, hullu mikä hullu :D niinkun sanoin, mä aina rakastan näitä smoothie reseptejä ja kuvia!!! ehkä joku päivä innostun ja sitten mulla on tosi monta sun ohjetta ;)

  • Reply
   Mona
   18.10.2013 at 15:11

   Hih, kiva että silti tykkäät näitä lukea!!:) Kun näiden pirtelöiden kanssa pääsee vauhtiin niin ei osaa olla enää ilman:) Ja hyvä blenderi olis aika ehdoton. Mä haaveilen uudesta, mut vielä toistaseksi en oo raaskinut hankkia:/ Tulis kylä tarpeeseen.
   Kivaa viikonloppua Milla!!:)

 • Reply
  eppu
  18.10.2013 at 16:56

  Minkälainen blenderi sulla on? :) Varmaan pitää olla aika hyvä, että saa kaikki jääpalat sun muut pieniks?

  • Reply
   Mona
   18.10.2013 at 16:59

   Meillä on sellanen perus obh nordica. SIllä saa kyllä jäät sun muut pieneksi mutta haluisin sellasen vitamix blenderin missä on 2hevosvoimaa :D :D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *