17.10.2013

Budapest TO DO LIST

Aloin väkertämään jo Budapestin reissua varten to do listaa. Googlettelin muutamia juttuja ja törmäsin tähän postaukseen. Ihan huikean kattavasti koottu kokonaisuus, oli ilo lukaista tuo läpi ja lisäillä sieltä itseään kiinnostavia juttuja ylös! :) Kiitos siis Lauralle postauksesta, johon selvästi on nähty paljon vaivaa.

En malttaisi odottaa reissua ja sitä, että pääsen kuvailemaan taas kaikkia kivoja juttuja. Reissussa kamera on aina ihan ehdoton. Eetun mielestä ehkä välillä vähän häiritseväkin, kun jokaikinen juttu pitää kuvata;D Nyt pulmana on taas minkä kameran ottaisin mukaan. Mikäli olisi mahdollista raahaisin kaikki kolme käytössäni olevaa mukaan, mutta matkalaukku on siitä yleensä eri mieltä. Kaksi kameraa lähtee joka tapauksessa matkaan. Olympuksen Pen E-PL5 on ihan ehdoton kokonsa puolesta. Sen kanssa on kiva kuvata sen jälkeen, kun ei vaan enää yksinkertaisesti jaksa roudata järkkäriä. Yleensä kuvaan ensimmäiset päivät  ja tärkeimmät nähtävyydet/paikat  järkkärillä ja rennommat fiiliskuvat esimerkiksi iltaisin Penillä. Jep taidan olla vähän hassu;) Luulen, että tällä kertaa matkaan lähtee Nikonin D600, koska siinä on zoomi objektiivi (AF-S Nikkor 24-85mm 3.5), jolla saan myös vähän laajempiakin kuvia. Olympuksessa taas on 45mm 1.8, jolla voin tarvittaessa ottaa tarkempia ja yksityiskohtaisempia ruutuja.

Jatkan taas fiilistelyä reissun suunnittelun parissa ja palaan blogin puolelle myöhemmin. Vinkkejä Budapestiin otan edelleen lämmöllä vastaan! Kiitos jo aikaisempaan postaukseen kommentoineille!!:) Kiva, kun laitoitte myös hotellivinkkejä. Meillä ei ole vielä hotellia varattuna, joten sekin pitäisi katsoa nyt piakkoin… Vähän ollaan jätetty viimetippaan kaikki;D

Ps. Muistakaa kurkata Nellyn VIP aleen!! Koodilla MONA aleen ennen kaikille julkista alea!:) (adlink) Ja täältä löytyy mun kokoamana alen top 25! :)

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    Hansu
    17.10.2013 at 18:32

    En tietty tiedä sun mieltymyksistä, mut itse vähän ehkä petyin noihin eniten hehkutettuihin nähtävyyksiin kuten Linnavuoreen. Synagogakin vaikutti vain rahastukselta. Sen sijaan basilika oli todella mahtipontinen ja sen katolle kannattaa ehdottomasti kiivetä! Monikaan ei tätä ilmeisesti hoksannut, koska olimme ainoita. Mahtavat näkymät, ja läheinen kiskurihintainen maailmanpyörä näytti kovin pieneltä sieltä katsottuna! Budan puolelta löysimme vahingossa labyrinttiluolaston, jota en huomannut missään matkaoppaassa hehkutettavan. :) Ja jos historia ja natsimeiningit kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti House of Terroria.

    Kirjoittelin kesällä lyhyen Budapest-postauksen ja toinen on ollut tekeillä jo pitkän aikaan, ehkä ensi viikolla voisin saada aikaiseksi julkaistua… :)

  • Reply
    Iida
    17.10.2013 at 19:24

    Olen käynyt lukuisissa eri euroopan kaupungeissa niin ranta, – kuin hotellilomillakin. Yksikään ei vedä vertoja budapestille! <3 Uskomattoman suuri kaunis ihana loistelias tunnelmallinen kaupunki ja vaikka mitä!:) Ehdottomasti aion käydä uudelleen olen oikein kateellinen kun olette menossa:D

  • Reply
    Milla
    17.10.2013 at 19:34

    Oihhh ihanaa että pääsette eetun kanssa reissuun :) innolla ootan sun postauksia budapestistä, unkari on ihana maa! Meillä oli pari vuotta sitten vuokrattuna talo balaton järvellä, se oli niin upea! Ruoka unkarissa on niiin hyvää (ja halpaa!!!!!) ja ihmiset ovat todella ystävällisiä, ainakin olivat meille turisteille :) heidän jälkiruokaviininsä ovat niiiin loistavia, kannattaa maistaa useampaa erilaista ja eri rypälemääristä tehtyjä jälkiruokaviinejä :) ja tietysti maistakaa unkarilaista keittoa goulassia! Se kyllä vie kielen mennessään eikä ole missään yhtä hyvää kuin unkarissa natiivien valmistamana :) monissa paikoissa otimme sen alkupalaksi! Mun mielestä tuollaiset maat joissa on monipuolinen ja hyvä ruokakulttuuri ja ruoat ovat halpoja ovat ihn parhaita paikkoja matkustaa! Lomalla mulle on niin tärkeetä aina syödä ulkona ja nauttia natiivista ruoasta eikä mitään mcdonaldsia!! Unkarissa voi hyvillä mielin syödä kolmiosaisen aterian ja juoda viiniä koska lasku ei tule oleman päätä huimaava :)

  • Reply
    Emppu
    17.10.2013 at 19:43

    Mä olin muutama vuosi sitten Budapestissa, ja kylpyläkulttuuri on siellä kuuluisa. Mä kävin yhdessä tunnetussa, joka alkoi S:llä ja oli ihan hirmuisen vaikea nimi ;-) Eli en muista nyt nimeä, mutta varmasti tulee nopeasti kylpylöiden kohdalla vastaan :-) Mä olin kyllä siellä kesällä, joten en tiedä, miten tuo kylpyläkulttuuri toimii tähän aikaan. Mutta itse tykkäsin siitä kokemukseta paljon eli suosittelen! :-)

  • Reply
    Janita
    17.10.2013 at 20:48

    Kannattaa ehdottomasti mennä Trofea-nimiseen ravintolaan. Kävimme kesällä mieheni kanssa ja siellä maksaa buffet n.20e, johon kuuluu myös alkoholijuomat eli syödä ja juoda saa niin paljon kuin haluaa, muistaakseni kolme tuntia siellä sai olla. Oli myös hyvää ruokaa ja siellä on erikseen sellainen grilli, mistä saa valita lihaa/kalaa, jonka ne siinä heti sitten paistaa. Aika suosittu paikka oli silloin kun me siellä kävimme ja edullinen verrattuna esimerkiksi laivojen buffettiin.
    http://www.trofeagrill.com/trofea-grill-zuglo_eng.php

  • Reply
    Janita
    17.10.2013 at 20:53

    Piti vielä lisätä, että jos paljon aikoo matkustaa julkisilla, niin hyvä vaihtoehto on ostaa Budapest-card, kolmen päivän kortti taisi olla 30e ja sillä saa siis matkustaa niin paljon kuin haluaa. Sillä myöskin saa alennusta esim. kylpylöistä ja museoista ja muista nähtävyyksistä.

  • Reply
    Tanja
    17.10.2013 at 21:04

    Me ollaan kahtena viimeisimpänä kesänä oltu viikko Budapestissa. Tänä kesänä oli jopa 17-v. tytär mukana. Toi basilika on hieno. Noi kaikki sillat on kaikki erilaisia ja ketjusilta mun mielestä hienoin. Vaci Utca on shoppailua rakastavalle todella unelmapaikka. New York Café-visiittiä varten kannattaa panostaa pukeutumiseen vaikkakin siellä oli osa asiakkaista ihan farkut ja t-paita päällä. Jos haluaa syödä ihan kunnolla niin kannattaa vaikka käydä kysymässä tarvitseeko tehdä pöytävaraus. Mutta todella loistokas ja upea “kahvila”. Gellert vuorelle kannattaa mennä illalla kun pimeys laskee kaupungin ylle, aivan mahtava näköala. Ainakin kesällä. Mulla on facessa taustakuvana maisema sieltä. Linnavuorella sama. Vaikkakin sinne kannattaa mennä jo päivällä koska siellä on niin ihania vanhoja rakennuksia. Julkinen liikenne toimii tosi hyvin js kannattaa ostaa Budapest-card millä saa alennuksia myös joistain kylpylöistä, museoista ym paikoista. Sillä saa myös matkustaa rajoituksetta kaikilla julkisilla ainakin kaupungin rajojen sisäpuolella. Vaci Utcan vieressä yhden aukion reunalla on myös Gerbeaud-kahvila joka on myös yksi budan tunnetuimmista vanhoista loistokkaista kahviloista. Sieltä löytyy kyllä vaikka mitä. Tosi ihanaa reissua!!
    -Tanja-

    • Reply
      Mona
      17.10.2013 at 22:31

      Ihana ihana Tanja!!! Kiitos super paljon kattavasta vinkkipaketista! Nää vinkit lähtee niin mukaan reissuun:)
      Terkkuja kaikille toimistolle:) Pitäis tulla moikkailee porukkaa joku päivä:)

  • Reply
    Camilla
    18.10.2013 at 00:10

    Mä en vaan voi olla hehkuttamatta sitä meidän hotellia, käy siis ehdottomasti kurkkaamassa, se oli ihan huippu! :) Ja kannattaa ehdottomasti nähdä Tonava iltavalaistuksessa kävellen tai vaikkapa laivan kyydistä. Ja kuten joku toinen lukija vinkkasikin, House of Terror on mielenkiintoinen kohde. Tässä To do- -listassa ei myöskään ollut yhtäkään kylpylää, jota hieman ihmettelin. Budapest kun kuitenkin on erityisen tunnettu kylpylöistään. :)

    http://camillan-live-love-learn.blogspot.fi/

  • Reply
    Inskiinski
    18.10.2013 at 07:31

    Aivan ihana kaupunki! Itse käytiin siellä viime kesänä ja varmasti mennään vielä uudestaan! :) kannattaa ehdottomasti käydä jossain kylpylässä rentoutumassa ja jos haluaa shoppailemaan kannattaa lähtee keskustasta vähän kauemmas missä sijaitsee järkyttävän kokoisia kauppakeskuksia.. :D Ja jos säät sallii kannattaa käydä margit islandilla, ihana paikka! :) Ihanaa reissua! :)

  • Reply
    Madeleine
    18.10.2013 at 10:27

    Budapest tosiaan on kuuluisa lukuisista kylpylöistään. Itse kävin kaupungissa viime joulukuussa ja ehdottomasti suosittelen käyntiä Szchenyin kylpylässä! (http://www.szechenyibath.com/) Ulkoaltaat on tosi upea näky ja vesi on niin lämmintä että tarkenee vaikka pakkasellakin. Suosittelen kuitenkin ottaamaan oman (ison) pyyhkeen mukaan, kylpylästä saa kyllä vuokrattua pyyhkeen mutta se on ihan minipieni ja etenkin talvisaikaan ulkosalla liikkuessa on ihan kiva olla kunnon kokoinen pyyhe bikinien suojana. :) Mukavaa reissua! :)

  • Reply
    Heidi
    18.10.2013 at 11:01

    Kotiuduin juuri eilen Budapestistä ja oli aivan huippureissu. Lisäisin tohon sun listaan käynnin Pal-Völgy nimisessä tippukiviluolassa. Se on pikkasen kauempana, viisi kilomertiä budan puolella, mutta junalla ja hyvillä kengillä sinne pääsee. Opastettu luolakierros on todella halpa ja luola upea! Suosittelen! Kävimme myös West-Endin ostoskeskuksessa, josta löytyy paljon kivoja liikkeitä. Sinne pääsee helposti metrolla :)

  • Reply
    Mona
    18.10.2013 at 14:58

    KIITOS kaikille vinkeistä, ootte ihania!!! <3 <3 :)

  • Reply
    Sannu
    19.10.2013 at 09:03

    Budapest on ihana kaupunki! Me käytiin siellä minilomalla viime keväänä. Harmiksemme säät eivät olleet tuolloin puolellamme. Koska nähtävyyksiä ei sillä säällä huvittanut kierrellä, keskityimme miekkosen kanssa lähinnä shoppailuun ja syöpöttelyyn. Yksi kokeilemisen arvoinen ravintola, Cucina, löytyy pääkävelykadun varrelta. :)

  • Reply
    Laura
    3.3.2014 at 05:41

    Heh, tutkailin hetki sitten blogini liikenteen lahteita ja huomasin etta viime aikoina on tasta sun postauksesta eksynyt paljon lukijoita mun blogiin, sinansa hassua kun oot tan kuitenkin jo lokakuussa kirjoittanut! On aina kiva kuulla palautetta noista mun Budapest-vinkeista ja toivottavasti teidan reissu meni hyvin :)

  • Reply
    Jukka Vihervaara
    4.9.2014 at 19:08

    Näkymät 147 metriä korkeasta maailmanpyörästä olivat todella upeat. Kolme kierrosta taisi 8 eurolla saada.
    Sinne siis kelpaavat eurotkin – 2400 on FT hinta. Samassa puistossa kiva teransi juomabaareineen.
    WINE TOUR IN ETYEK noutaa sinut hotellista viiden tunnin kierrokselle kolmelle eri viinitilalle.
    Maistellaan sekä puna- että valkoviinejä. Taisi siellä pari rosetakin olla mukana.
    Viimeisessä paikassa on emäntä laittanut maalaisillallisenkin.
    Hnta 20000 HUF/ henkilö voi aluksi tuntua kovalta. Mutta viisi tuntia kuluu rattoisasti huonolla englanninkielen
    taidolla varustetultakin. SUOSITTELEN !!!

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *