4.10.2013

Food Friday: Terveellinen suklaamousse

Heippa hei! Perjantai sujahti niin nopeasti, että melkein jäi Food Friday- postaus tekemättä! Ehdinpä kuitenkin vielä koneelle jakamaan tämän parempaakin paremman ja terveellisen suklaamoussen ohjeen! Tein tätä vasta eilen ensimmäistä kertaa ystävilleni ja voin kertoa, että oli menestys!:) Aivan mielettömän ihana herkku ja sopi loistavasti pieniin illanistujaisiin. Ohjeen olen ottanut yhdestä lemppareimmasta terveyskirjasta, jossa on reseptien lisäksi paljon hyviä vinkkejä terveelliseen ruokavalioon.

Chilillä maustettu terveellinen suklaamousse / Ohje kirjasta 10 vuotta nuorempi 10 viikossa Thorbjörg Hafsteinsdottir

  • 1 iso bataatti
  • 1 levy (200g) suklaata, kaakaopitoisuus vähintään 85% 
  • 30g voita
  • 1/2 appelsiinin raastettu kuori
  • 1-2 rkl sherryä tai konjakkia (voidaan jättää pois tai vaihtaa appelsiinimehuun)
  • 1/2 punaista chiliä silputtuna 
  • 1 munankeltuainen
  • 2 munanvalkuaista

Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Keitä palat kattilan pohjalla vesitilkassa (vettä saa olla niin vähän, että se melkein ehtii höyrystyä). Varo keittämästä liian pitkään. Kun haarukka alkaa painua palaan kevyesti, bataatti on sopivan pehmeää. Soseuta se yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Tarvitset sosetta 200g.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Lisää voi lämpimään suklaaseen. Sekoita suklaaseos bataattisoseeseen ja lisää alkoholi (tai appelsiinimehu), appelsiinikuori, chili ja keltuainen.

Voit panna seoksen jäähtymään jo tässä vaiheessa, jolloin siitä tulee nugaan kaltaista. Kevyemmän ja kuohkeamman herkun saat, kun vatkaat kaksi valkuaista vaahdoksi ja kääntelet hyvin varovasti seokseen ennen kuin panet sen jäähtymään. Mousse sopii hyvin kuuman maustamattoman teen kanssa.

Itse en löytänyt kiireessä Antilan Kivikukkarosta bataatteja, joten ostin valmista bataattisosetta. Toimi todella hyvin ja nopeutti myös moussen tekoa todella paljon. Alkoholia en käyttänyt vaan lisäsin sen tilalta veriappelsiinimehua.

Suosittelen ihan ehdottomasti testaamaan tätä pikimiten. Chili, suklaa ja appelsiininkuori sopivat keskenään aivan taivaallisen hyvin. Seuraavalla kerralla aion kokeilla bataatin sijasta laittaa avokadoa. Bataatti, kun sisältää kuitenkin tärkkelystä, jolloin tämä ei omaan ruokavalioon sovi parhaiten sellaisenaan. Seuraavaksi siis testailemaan pieniä muokkauksia!:) Thorbjörgin maininta siitä, että tämä suklaamousse saa posket hehkumaan pitää todellakin paikkansa. Chilissä on poveria!!:)

Ihanaa viikonloppua muruset! Toivottavasti tästä reseptistä on vinkkiä monelle ja pidätte siitä yhtä paljon, kuin minä pidin!:)

Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Jonttu
    5.10.2013 at 10:04

    Kiitos, ihanaa! Aion kokeilla. :)

    • Reply
      Mona
      7.10.2013 at 21:48

      Toivottavasti tykkäät Jonttu!! :)

  • Reply
    Riikka
    22.11.2015 at 16:29

    Heii, tätä pitää kokeilla. Oon itse tehny yleensä vaan avokadosta, mantelimaidosta ja kaakaojauheesta. Sekin on kyllä helppoa ja niiin hyvää :)

    • Reply
      monasdailystyle
      22.11.2015 at 16:57

      Oi ja helppo! Mun ystävä Anette laittoi just fb:ssä viestiä et avokado/banaani/raakakaakao on kans hyvä sekotus ja tosi helppo :)

      Pitää siis kokeilla noitakin!!! :)

      Mä tein tässä välissä jo tällasen sekotuksen:

      bataattia, raakakaakaojauhe, hunaja, taateli, vaniljauute, kookosmaito

      Tuli ihan ok, mut pitää vähän jalostaa vielä määriä. Nyt tuli liian tujua :D Vielä vei tää chili setti voiton;)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *