31.3.2013

Mekko ylioppilasjuhliin

Kevään yksi odotetuimpia juhlia on ylioppilasjuhlat. Moni alkaa suunnittelemaan hyvissä ajoin asua tärkeään päivään. Keräsin tänne nyt inspiroimaan kollaaseihin vaihtoehtoja, joista itse pidän ja jotka sopisivat mielestäni vastavalmistuneelle ylioppilaalle loistavasti.
Ensimmäiseen kollaasiin päätyi upeita valkoisia yksilöitä. Valkoinen väri miellyttää minua ehkä tällä hetkellä eniten ja mikäli itse juhlisin tänä vuonna valitsisin valkoista päälleni.

1. TÄÄLLÄ 2. TÄÄLLÄ 3. TÄÄLLÄ 4. TÄÄLLÄ 5. TÄÄLLÄ 6. TÄÄLLÄ  7. TÄÄLLÄ  8. TÄÄLLÄ

Pitkät maximekot ovat myös ihan äärimmäisen kauniita ja löysin muutaman upean värikkäänkin yksilön näiden joukkoon. Pitkä mekko on todella elegantti ja tyylikäs.

1. TÄÄLLÄ  2. TÄÄLLÄ 3. TÄÄLLÄ 4. TÄÄLLÄ 5. TÄÄLLÄ 6. TÄÄLLÄ 7. TÄÄLLÄ ♥ 
8. TÄÄLLÄ 9. TÄÄLLÄ 10. TÄÄLLÄ

Alusvaatteet yleensäkin ovat äärimmäisen tärkeä osa asua. Sitä tuntee itsensä paljon itsevarmemmaksi, kun alusvaatteet ovat kauniit ja ennen kaikkea istuvat hyvin. Juhlassa tärkeää on myös valita oikeanlaiset alusvaatteet mekkoon. Olkaimet, pitsit tai saumat eivät saa näkyä epäsiististi mekon läpi.

1. TÄÄLLÄ 2. TÄÄLLÄ 3. TÄÄLLÄ 4. TÄÄLLÄ 5. TÄÄLLÄ 6. TÄÄLLÄ

Yksinkertaiseen mekkoon lisäisin näyttävän kaulakorun tai korvakorut. Mikäli mekko itsessään on hyvin näyttävä jättäisin korut hyvin pelkistetyiksi, esimerkiksi helmet korviin ja ranteeseen. Tässä kuitenkin muutamia vaihtoehtoja yksinkertaisen mekon kanssa.

1. TÄÄLLÄ 2. TÄÄLLÄ 3. TÄÄLLÄ  4. TÄÄLLÄ 5. TÄÄLLÄ 6. TÄÄLLÄ 7. TÄÄLLÄ  8. TÄÄLLÄ 9. TÄÄLLÄ 10. TÄÄLLÄ 11. TÄÄLLÄ

Laukun valinta juhliin on mielestäni kaikkein hankalin. Mikäli mahdollisuus olisi valita mikä laukku vain, valitsisin ehdottomasti jonkun ihanan luksuslaukun käteeni. Sellaista voisi vaikka toivoa ylioppilaslahjaksi;)

Kengät pitäisin hyvin yksinkertaisina ja tärkeää on myös, että ne istuvat täydellisesti. Kengillä pitää olla hyvä kävellä, jottei jalat puudu heti aamupäivällä. Yksi hyvä vaihtoehto on myös varautua kaksilla kengillä. Toiset matalat ja toiset korkeat. Matalat voi sitten vaihtaa, kun jalat alkaa puutua ihan mahdottomiksi;)
Toivottavasti joku sai näistä mahdollisesti hieman ideoita omaan juhla-asuun!:) Koitan seuraavaksi keräillä muutaman erilaisen kokonaisuuden juhla-asuista. 
Onko ruudun takana moni nyt keväällä valmistuva?:)

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    Anonymous
    31.3.2013 at 12:33

    Itse olen noista valkoisista puntaroinut ykkösen, kakkosen ja nelosen välillä. Tällä hetkellä ykkönen päätymässä päälle :)

    Anna

    • Reply
      Mona
      2.4.2013 at 21:18

      Ne on kaikki niiiin kauniita!!:))

  • Reply
    Anonymous
    31.3.2013 at 15:37

    Eipä minusta kenenkään kovin nuoren naisen tarvitse pukeutua tuollaiseen mekkoon,joka juuri ja juuri peittää takapuolen. Totuus on kuitenkin se, että hyvin, hyyyvin harva nanen omistaa sellaisen vartalon, joka pystyy kantamaan tuollaisen mekon päällään.

    • Reply
      Mona
      2.4.2013 at 21:19

      Eihän noista ole oikein mikään todella lyhyt… Ja mallitkin ovat todella pitkiä, joten vähän lyhyemmällä varrella helmat vielä pidempiä.. Kaipa sitä jokainen kuitenkin itselleen sopivan kokoisen mekon hankkii.

  • Reply
    Merenhelmi
    31.3.2013 at 16:16

    voi miten kauniita!<3 :) Mä saan tänä keväänä lukiolta paperit pihalle ja olen superonnellinen!! Vihdoin ja viimein ylioppilas, pitkän ja tuskaisen lukio-opiskelu taipaleen jälkeen. :D

    • Reply
      Mona
      2.4.2013 at 21:20

      Niiin ihanaa Veera <3 <3 Paljon paljon onnea <3 Olet lakin ansainnut <3

  • Reply
    Stelliinou
    31.3.2013 at 21:16

    Minäminäminä valmistun! :D Mut miksi pitää olla valkoinen mekko :( Mulla on yksi todella nätti beige mekko, mutta en laita sitä päälle juuri siksi, että haluan erottua joukosta jollain super värikkäällä mekolla! Haluaisin jonkun levean ja liehuvan värikkään maximekon :)

    Stella

    • Reply
      Mona
      2.4.2013 at 21:21

      Paljon onnea!!!:) Onneksi on paljon vaihtoehtoja niin jokaiselle löytyy jotain!!:) Itse tykkään kovasti juuri hyvin pelkistetyistä väreistä ja itsellä päällä oli pinkki mekko niin kaipa sitä sitten myöhemmin haluaa aina jotain muuta mitä oli aikaisemmin valinnut;)
      Maxi on kyllä loisto valinta. Ne on niin kauniita<3:)

  • Reply
    Anonymous
    1.4.2013 at 08:49

    Olisiko mahdollista nähdä kuvia sinusta juhlistasi?:)

  • Reply
    Anonymous
    1.4.2013 at 09:22

    Nyt ovat kyllä bileet ja valmistujaisjuhlat menneet sekaisin. Esittelemistäsi vaatteista vain harva sopii ylioppilasjuhlaan, joka on perinteinen akateeminen valmistujaisjuhla. Osa asuista on selkeitä bilemekkoja, jotka kyllä sopivat ylioppilaspäivän iltajuhlintaan. Ylioppilasasun tulee olla juhlava päiväasu (mikä ei tarkoita, että se olisi tylsä tai mummomainen). Olkaimettomat minimekot kuuluvat iltaan, rannalle jne.

    • Reply
      Mona
      2.4.2013 at 21:24

      Mä oon kyllä ihan eri mieltä:)

    • Reply
      Anonymous
      30.5.2013 at 14:00

      pah,jos on kroppaa niin miksei saisi lyhyttä laittaa? Mulla omasta mielestäni nätit sääret ja käsivarret, joten valitsin polven yläpuolelle tulevan valkoisen olkaimettoman mekon ja kaikki kenelle olen mekkoa näyttänyt ovat sanoneet tyylikkääksi.

  • Reply
    Mapsi
    1.4.2013 at 20:41

    Voi, joko olen tullut vähän vanhaksi tai muuten vähän epämuodikas, mutta minun mielestäni nuo mekot ovat vähän liian “pieniä” niin arvokkaaseen juhlaan. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni ja omista lakkiaisista on jo paaaaljon aikaa. Ylioppilasjuhlan iltaan oivat mekot, mutta päiväjuhlaan harkitsisin kyllä :)

    • Reply
      Mona
      2.4.2013 at 21:26

      Onneksi valinnanvaraa löytyy ja jokaiselle on jotain:) Itse en nää noita ylemmän kollaasin mekkoja lainkaan liian pieninä jos ne vain istuvat kantajansa vartalolle kauniisti:)

    • Reply
      Anonymous
      4.4.2013 at 21:12

      Mona, kyse ei olekaan valikoimista tai istumisesta vartalolle, vaan tapakulttuurista ja hyvistä tavoista!

  • Reply
    Susanna
    2.4.2013 at 21:05

    Samaa mieltä edellisten kanssa, minusta on lähinnä huvittavaa, että nykyajan tytöillä on tarve näyttää lutkalta jopa valmistujaisissaan :) Sitä varten ei tarvitse lukea kolmea vuotta! Nellyn mekkoihin en pukeutuisi myös häävieraanakaan. Mutta ehkä olen liian vanha näin 34 -vuotiaana.

    • Reply
      Mona
      2.4.2013 at 21:27

      No huh huh…:( Kyllä nainen on naiselle aina pahin susi. Jopa lutkittelu luonaa tuosta vaan:/

    • Reply
      Anonymous
      8.4.2013 at 14:08

      On kyllä matalat lutkastandardit jos johonkin ylläolevista mekoista pukeutuneena näyttää maksulliselta. 1-8 mekkojen mallit poseeraavat hieman viettelevästi, mutta tavallisen tytön päälle kuviteltuna en saa yhdestäkään mekosta lutkamaista sitten millään.

      Menkää perjantai-iltana johonkin teinijuottolaan niin näätte millaista on lutkapukeutuminen.

  • Reply
    Anonymous
    9.4.2013 at 12:37

    Hei!
    Olen valmistumassa nyt keväällä lukiosta ja tuo ylioppilasmekon metsästys tuottaa hieman vaikeuksia.. Olen ihastunut näihin maxi mekko malleihin, mutta minua askarruttaa että onko se malli liian iltapukumainen, ja näytänkö sitten ihan uunolta jos pukisin semmosen ylioppilasjuhlaan joka on kuitenkin päiväjuhla?
    Onko olemassa etikettiä, että ylioppilasmekon kuuluu olla juuri coctail mekko..?

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *