1.3.2013

Inman Aligner raporttia

Kaksi viikkoa on nyt takana Inman Alignerin kanssa. Huh, ne oli pitkät kaksi viikkoa!:D Ensimmäinen viikko oli suorastaan tuskallinen. Särky valtasi melkein koko suun ja sen kautta olin myös erityisen väsynyt. En käytä juuri koskaan särkylääkkeitä, joten niillä en siis helpottanut kipua. Ensimmäisen viikon jälkeen särkyä ei kuitenkaan ollut enää laisinkaan. Toisella viikolla alkoi ärsytys. Koje ärsytti henkisesti ihan koko ajan. Tuntui etten mitään muuta pystynytkään ajattelemaan, kuin ylimääräistä vempelettä suussa. Tuntui, että ikenet turposivat ja kitalaesta roikkui palasia. Väkersin kielen kanssa tahtomattani vekotinta koko ajan. Kielikin oli siis ihan turtana. Onneksi kaikki tuo alkaa olemaan takana päin!!:) Huomaan, etten ajattele enää läheskään koko aikaa vekotinta ja sen laittaminen ja pois ottaminen menee todella ruutinilla. Kaikkein eniten motivoi kuitenkin tulokset!! Kahdessa viikossa etuhammas on liikkunut ihan hurjasti. 

Tiistaina kävin Aboadentissa  välitarkistuksessa. Hampaiden välejä hiottiin hieman ja tuohon etuhampaan yläpuolelle laitettiin pienenpieni “stoppari”, jotta koje pysyy oikeassa kohdassa. Nyt taas muutama viikko ennen seuraavaa kertaa. Kojetta pidän edelleen vähintään 20 tuntia vuorokaudessa. Otan sen oikeastaan ainoastaan ruokailujen ajaksi pois. Puhuminenkin on helpottunut jo ihan hurjasti tai sitten olen vain jo niin tottunut tähän sössötykseen, ettei se kuulosta kovin hassulta enää;) 
Laittakaa ihmeessä taas kyssäreitä tulemaan, jos jokin asia jäi askarruttamaan! Vastailen oikein mielelläni niihin mahdollisuuksien mukaan ja jos keksitte liian vaikeita niin laitan ne Paulille eteenpäin!;)
Muut projektiin liittyvät postaukset löytyy hampaat tunnisteen alta.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Tuuli
  1.3.2013 at 13:03

  Kävin eilen konsultaatiossa ja kustannusarvioksi tuli 2500e erittäin vaikean suun ahtauden takia koska vempeleeseen joutuu laittamaan jonkin levittimen ja ylimääräisen ruuvin jolla joudun itse kiristelemään vehjettä. En mieti mitään muuta kuin tietenkin rahaa ja sitä että miten selviän asiakaspalvelutyöstä tuon kanssa. Onko laite mielestäsi ollut näkyvä eli onko muut huomanneet sen helposti? Itsellä tuo etuhammas törröttöö niin pahasti että laite nostaa huulta aika paljon jolloin alkuun myös näkyy helpommin puhuessa ja hymyillessä. Arvioksi kuitenkin annettiin 3 kuukautta joka on sikäli lyhyt aika mutta en haluaisi joutua stressaamaan nyt yhtään enempää kun olen naimisiin menossa toukokuussa :)

  • Reply
   Mona
   2.3.2013 at 21:30

   Kyllähän tuo aika näkyvä on ja kuuluu myös.. Voin laittaa pikimiten kuvaa vaikka tulemaan:)
   Etukäteen isot onnittelut häiden johdosta <3 Toivottavasti saat ratkaistua tämän homman ennen häitä:) Ja ehtiihän sen oikomisen sen jälkeenkin aloittaa niin ei tarvitse stressailla sitä nyt:)

 • Reply
  Anonymous
  1.3.2013 at 15:43

  mulla on kans ollut etuhammas vinossa, mut tapaturmassa hammas lohkes puolesta välistä. vuoden muovikorvikkeen jälkeen mulle tehtiin tämä http://www.hammasvaline.fi/files/994/Cerec_potilasesite_touko2010_net.pdf. Enkä vois tyytyväisempi olla :)

  • Reply
   Mona
   2.3.2013 at 21:31

   Vau, vaikuttaa hyvälle!!:) Positiivisena puolena tossa on ettei tarvii odotella ja pitää ylimääräistä vempelettä suussa:)

 • Reply
  Anonymous
  1.3.2013 at 15:47

  Haluaisitko laittaa kuvan kun se vempain on sinulla suussa? Itse olen ollut oikomishoidossa 6 vuotiaasta lähtien, välillä katkesi etuhammaskin joka vaikeuttaa oikomista kun sitä pitää varoa:p 8 paria rautoja olen omistanut ja tälläkon hetkellä 2 on käytössä! Minua kiinnostaa erityisen paljon tämä koje, koska olisin säästänyt 11vuotta tämän kojeen avulla!! Toivottavasti tämä motivoi entistä enemmän! (täytän siis 17 tänä vuonna) mutta haluan viellä sanoa, että sinun blogiasi on aivan ihana seurata!!:)

  • Reply
   Mona
   2.3.2013 at 21:32

   Joo laitan ehdottomasti!!:) Ja voi kiitos paljon <3 Todella kiva kuulla:))

 • Reply
  Anonymous
  2.3.2013 at 11:09

  Paulilta voisi kysyä, että mistä näkisi listan Inman Aligneria tekevistä hammaslääkäreistä; googlettamalla en ainakaan löytänyt, tehdäänkö sitä Tampereella tai lähikunnissa. Jos ei, niin kiinnostaisi myös tietää, että jos ulkopaikkakuntalaisena Turkuun matkustaisi konsultaatioon, niin olisiko siitä sitten samantien mahdollista alkaa “toimenpiteisiin”, mikäli näyttää siltä että ko. menetelmä sopisi? Että matkustuskulut ja -kerrat saisi minimiin? :)

  • Reply
   Mona
   2.3.2013 at 21:34

   Hmmmm. Törmäsin googlettelemalla sun komentin jälkeen että Juttakin on tehnyt oikomisen inmanilla!!!:D Mutta en mäkään löytänyt että Tampereella tehtäisiin.. Mutta siis kannattaa vaikka laittaa suoraan Aboadentiin mailia niin vastaavat sulle henkkoht, noista voiko aloittaa tekemisen heti ekalla kerralla jo!:)
   info(@)aboadent.com

 • Reply
  RagDoll
  2.3.2013 at 11:13

  Wau, mikä ero! Aika paljon muuttuu noin lyhyessä ajassa. Kutkuttaisi kyllä meikäläistäkin! Näissä leegoissa olis tekemistä.. hehee..

  • Reply
   Mona
   2.3.2013 at 21:34

   No eikös! Ihan käsittämätöntä miten nopeasti tuo hammas lähti liikkumaan:) Mä en kyllä oo huomannu sun hampaissa mitään vinouta. Hassua. Mut niin se taitaa olla et itse ne huomaakin parhaiten.

  • Reply
   RagDoll
   3.3.2013 at 10:17

   Ja huvittavinta tässä on, että meikäläisellä on yksi hammas selkeästi toisen etuhampaan takana, kun taas sinulla niin huomaamattomasti, että kukaan ei varmasti ennen näitä kuvia vinoutta huomannutkaan. ;) Eli siinähän se. Itse on pahin kriitikko itseään kohtaan. Luotan siihen, että saan sen vielä joskus suoraksi, jollain konstilla. Ei väliä mitä muut ajattelevat, vaan tärkeintä, että itse tulee tyytyväiseksi. =)

  • Reply
   Mona
   3.3.2013 at 10:21

   Todellakin se oma tyytyväisyys on tärkeintä ja se vaikuttaa melkosesti omaan fiilikseen. Kerrohan sit mihin jossain vaiheessa päädyt!:)

 • Reply
  Anonymous
  2.3.2013 at 13:29

  Mielenkiinnolla seurailen projektisi etenemistä – itselläni on nimittäin ollut nyt viikon verran sama vempain suussa. Viikossa en ole vielä huomannut kummempia tuloksia, mutta toivottavasti jotain kuitenkin tapahtuu. Niin paljon en ole tähän härpäkkeeseen, sössötykseen ja kuolaneritykseen kiintynyt, että tätä ihan huvikseni haluaisin suussani pitää :D Tsemppiä, perässä tullaan!

  • Reply
   Mona
   2.3.2013 at 21:35

   Oi tsemppiä myös sinne!!!:) Kerrohan jossain vaiheessa miten sujuu:)

 • Reply
  Anonymous
  9.3.2013 at 21:41

  Täällä myös ilmoittautuu yksi Inmanin juuri tällä viikolla saanut, laite suussa täällä näppäimistöä hakkaan. Innoissani ja jännityksessä olen että miten oma hammasrivi suoristuu… ihanaa että olet laittanut tänne blogiisi raporttia omasta Inman-projektistasi – tosi innolla seuraan miten homma sinulla etenee ja tosi hyvältä näyttää jo nyt! Mulla on toinen etuhammas kiertynyt ulos päin, toinen puoli suorassa. Tsemppiä sulle sekä meille kaikille muillekin suoristajille, pidetään peukkuja hyvän tuloksen puolesta!!! :) :)

  • Reply
   Mona
   26.5.2013 at 20:17

   Jee toivottavasti Inmanin kanssa on mennyt hyvin ja oikominen jo loppusuoralla!!:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *