25.2.2013

Lakritsijuuri

Lakritsijuuritee on pitkään ollut jo yksi lemppareimmista juomistani. Aikaisemmin olen käyttänyt Clipperin lakritsateetä, mutta nykyään tykkään käyttää noiden lisäksi silputtua lakritsinjuurta, joka on helppo laittaa hauduttimeen. Kotoa löytyy myös tätä jauhetta, jota voi lisäillä vaikka pirtelöihin tai välipaloihin tuomaan makua. Käytän lakritsijuurta vähän kuureittain. Sitä ei kannatakkaan käyttää liikaa, koska sen liiallinen käyttö voi nostaa verenpainetta.

Lakritsijuurella on hurjasti hyviä terveyttä edistäviä vaikutuksia, joten sille kannattaa ehdottomasti antaa ainakin mahdollisuus!:) Maku saattaa jakaa mielipiteitä jyrkästi. Itse rakastan lakritsijuuren makua ja tee toimiikin hyvänä herkkujen korvikkeena. Se ei myöskään kaipaa edes hunajaa kanssaan.

 Helpottaa PMS-oireita

 Tasaa adrenaliinin eritystä

 Auttaa mahatulehduksien hoidossa

 Suojaa mahalaukun limakalvoa mahahapolta 

 Auttaa painonhallinnassa

  Tukee lisämunuaisen toimintaa

 Hengitysteiden hoitoon limaa irrottavana

 Tukee estrogeenitasapainoa
Onko muita makuhermojansa lakritsijuurelle menettäneitä?:)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  nieinda
  25.2.2013 at 08:35

  Tämähän auttaa moneen vaivaan! Olen vasta innostunut teenjuonnista, yritän vähentää kahvin litkimistä. Nyt innoissani olen testaillut erilaisia teelajikkeita ja makuja. Tämä lähtee ostoslistalle.:)

  • Reply
   Mona
   26.2.2013 at 08:48

   Jee, kerrohan sitten mitä tykkäsit!:)

 • Reply
  Sini
  25.2.2013 at 08:50

  Todellakin jakaa mielipiteet! Pupulandian Jenni tätä hehkutti joskus aiemmin ja minä lakun ystävänä riensin ostamaan. Huhheijaa minkä makuista, en saa alas en millään! :D

 • Reply
  IdLe
  25.2.2013 at 10:13

  Itse rakastuin lakritsijuureen kun olin flunssassa. En maistanut syödessäni mitään makuja, mutta tämän maistoin. Niinpä olenkin nauttinut siitä lähin aina lakritsiteetä, juuri siksi ettei sitä tarvitse makeuttaa sokerilla tai teennäisillä makeutusaineilla.

  • Reply
   Mona
   26.2.2013 at 08:49

   Tää on vaan niin herkkua!!:)

 • Reply
  Titu
  26.2.2013 at 20:23

  Itsekin löysin tämän jonkun bloggaajan suosituksesta! Tosi hyvää :)

 • Reply
  Anonymous
  15.8.2013 at 19:30

  Mistä tätä lakritsijuurta löytyy ja miten teet teen? Paljonko juurta, paljonko vettä, kuinka pieninä paloina, kauanko keität (vai haudutatko vain)?

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *