12.4.2012

Hassut herkut

Pitkästä aikaa taas terveyshöpötyksiä. Olen ollut “karkkilakossa” kohta jo seitsemän  viikkoa. Tai en oikeastaan ihan karkitta koko aikaa, sillä kerran olen pitänyt yhden jäätelö/karkkipäivän. Pääsiäisenä söin myös muutaman mummin tekemän pullan;) Muutoin olen pitäytynyt vaihtoehtoisissa herkuissa. Olo on ollut ihan hyvä, eikä karkkia tai jäätelöä ole tehnyt lainkaan niin paljon mieli, kuin aluksi ajattelin. 
Olen aina ollut kultaisen keskitien kannattaja ja ajatellut, että totaalikieltäytyminen on huonosta. Uskon kuitenkin, että valitettavasti karkit eivät vain sovi omaan ruokavaliooni ja tämän 20 viikon karkkilakkoni tavoite on muuttaa tottumuksiani kokonaan. 
Tässä muutama esimerkki mitä herkkuja voi tehdä kun tekee mieli jotain hyvää:) Nämä tosin saattavat olla sellaisia, että jakavat mielipiteitä tai oikeastaan makumieltymyksiä hyvinkin jyrkästi.
Hedelmäsalaatit sellaisenaan on suurta herkkuani ja niin helppoja tehdä. Ei tarvitse kuin muutama erilainen hedelmä pilkkoa astiaan ja herkku on valmis. Makua hedelmäsalaattiin lisään laittamalla rakastamaani tahinitahnaa joukkoon. Päälle vielä puristan hieman Agave-siirappia niin johan on loistava korvike karkille!:) Eetu tosin nauraa tuolle tahinille ja väittää vielä, että se haiseekin pahalle;) No ainakin se näyttää vähän kyseenalaiselta, mutta maku on mitä taivaallisin. Voisin syödä tahinia melkeinpä minkä kanssa tahansa. Tahinin kanssa kannattaa kuitenkin muistaa kohtuus, ei ole nimittäin ihan kevyintä tavaraa…;) Tuohon salaattiannokseeni tuli laitettua aika reilusti, hups!:D Mutta minkäs teet kun se vaan on niin herkkua…

Tahinilla ja hedelmillä jatketaan toiseenkin herkkuuni. Vähintään yhtä omituinen yhdistelmä varmasti monen mielestä tämäkin:D Nimittäin tahini + omena!:) NAM!! Puolitan omenan ja teen keskelle kuopan jonne lisään reilun teelusikallisen tahinia. Ja eikun herkuttelemaan;)

Tahinihan on seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa, joka on ihan äärimmäisen ravintorikasta ja terveellistä. Siinä on paljon kalsiumia. Seesaminsiemenissä on myöskin rutkasti magnesiumia, kuituja ja hyviä rasvoja.
Tahini sopii lähes minkä kanssa vaan, mutta esimerkiksi moni tykkää laittaa sitä ruisleivän päälle tai sitten siitä voi myös valmistaa salaatinkastiketta. Itse en ole vielä tuota salaatinkastiketta kokeillut, mutta teen heti postausta jahka ehdin testailemaan.:)
Itse ostan tahinin yleensä Luomuidyllistä, mutta tahinia saa myös tilattua netistä mm. *täältä.

Hih, tulkaahan kertomaan kommenttiboksiin jos joku uskaltautuu kokeilemaan! Vai onko moni muukin menettänyt makuhermonsa jo tahinille??;)

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Senja
  12.4.2012 at 08:03

  en oo ikinä ees moisesta kuullut :D mutta en ookkaan mikään terveystuotteiden asiantuntija, pitäisi enemmän noihin tutustua:) kuullostaa kyllä jännältä, ostan varmasti jos eteen sattuu.

  • Reply
   Mona
   12.4.2012 at 18:06

   Turussa ainakin luomuidyllistä ja ruohojuuresta saa tuota!:) Äidiltä mäkin tän oon keksiny, ei olis tullu itselle muuten vaan mieleen:)) Aluksi tosin ajattelin, että hyi olkoon tuollasta en aio maistaa..:D Mut onneks maistoin:)

 • Reply
  Sofié
  12.4.2012 at 08:08

  Heippa!

  Minä olen ollut myös karkkilakossa nyt muutaman viikon ja hyvin on mennyt. Pääsiäisenä tosin söin tiramisua ja yhden kinderin, mutta muuten ovat karkit ja herkut jättäytyneet ruokavaliostani :)

  Tein pääsiäisenä yhtä herkkua mikä olisi varmasti mieleesi ;)

  http://avecsofie.indiedays.com/2012/04/11/protein-rich-pancakes/

  • Reply
   Mona
   12.4.2012 at 18:13

   Oi no niiin on mun mieleen!!!!!:) Pitäis kyllä kokeilla noita:) Oon muutenkin aina kuolannut kaikkia sun herkutuksia blogissa, mut oon niin penteleen saamaton itse kokkailemaan. Pitää ryhdistäyä!!:)
   Tossakin vielä mun lempparia kookosöljyä!<3 :)
   Ja hienoa, että oot myös pystyny olemaan karkkilakossa!!!:) Kyllä sitä on niin paljon parempi olo vähemmällä herkuttelulla. Mulla ainakin mahakin tulee niin kipeeksi helposti karkeista.
   MUTTA….. nyt iski flunssa ja Eetu toi just jäätelöannoksen sänkyyn helpottamaan kurkkukipua…. Mua niin nauratti kun olin just postannu tän ja sit meen heti herkuttelemaan jäätelöllä:D No mut flunssan piikkiin.. Onneks en oo vuoteen ollu varmaan ku kerran tätä ennen kunnolla kipeä. Kyllä tää terveellisesti syöminen vaikuttaa ihan hirmusesti yleiskuntoonki, mut näköjään ei kokonaan.. Pitäis varmaan kaivaa kaapista mieluummin nyt taas inkiväärit esiin että saa nopeasti nujerrettua tän flunssan..:)

 • Reply
  Susse
  12.4.2012 at 09:17

  Tädinkin pakko kommentoida: olen just itse aloittanut saman jutun, ensimmäistä kertaa elämässäni kun karkkien syönti lähti täysin lapasesta, parikin kiloa viikossa eli suurimmaksi osaksi ravintoni koostui irttareista! :o Tiedän ettei edessä oleva tie sokeriaddiktille helppo ole mutta ainakin kovasti koetan. ;D

  Onko sinulla paino pudonnut lakon myötä?

  Mukavaa kevään jatkoa (elämän)iloisimmalle blogistille jonka tiedän, toivottelee wanhempi lukijasi. ;)

  • Reply
   Mona
   12.4.2012 at 18:20

   Heippa Susse ja kiitos ihanasta kommentista!:)
   Hienoa, pidän sulle paljon peukkuja!!!:) Karkkien jättäminen pois ruokavaliosta on loistava päätös:)
   Tosin heti kun pääsin tämän postaamasta niin tulin kipeäksi ja sain jäätelöannoksen sänkyyn tuotuna helpottamaan kurkkukipua;) No mutta sallittaneen tämän kerran koska en nykyään ole kipeä juuri koskaan! Kiitos terveellisen ruokavalion olen saanut vastustuskyvyn paranemaan. Ennen kun olin lähes joka toinen kuukausi kipeä:/
   Paino on pysynyt täysin samoissa lukemissa vaikka karkit oonkin jättänyt. En kuitenkaan aikaisemminkaan niitä syönyt kuin noin kerran viikossa, joten kalorimääräisesti ei eroa ole tullut.
   Samoin sinulle oikein ihanaa kevättä, kiitos että jaat aikaasi kanssani <3 <3 :)

 • Reply
  Anonymous
  12.4.2012 at 09:57

  Katsoin ensin, että tossa hedelmien joukossa olis kebabia! :D

  • Reply
   Mona
   12.4.2012 at 18:21

   Hahahha:D Se vasta erikoinen yhdistelmä oliski:DD

 • Reply
  Jossu
  12.4.2012 at 11:33

  Itse olen vähentänyt karkinsyöntiä ihan pikkuhiljaa eikä niitä tee edes enää mieli – jätskiä kylläkin! ;) Noei. ylipäätään namihimo kaikkoaa aika nopeasti kun alkaa syömään kunnon ruokaa. Joskus iltaisin kun iskee makeanhimo niin olen syönyt/juonut mehukeittoja, joissa mansikoita ja luonnonjugua ja siemeniä sekaisin, tai sitten pakastettuja banskuviipaleita :P

  • Reply
   Mona
   12.4.2012 at 18:22

   Oi kuulostaa tosi hyvälle tuo sinunkin sekoituksesi!!!:) Mä tykkään myös kovasti maustamattomasta jogurtista. Sillä saa vaikka mitä herkkuja aikaan:)

 • Reply
  Xenia
  12.4.2012 at 13:00

  Klikkasin itseni tänne samalla kun syön lontoonraesuklaata. :D tulipas hyvä omatunto. :D

  • Reply
   Mona
   12.4.2012 at 18:24

   Hihihi:DD No mutta lontoonraesuklaa on kyllä aikast hyvää;D Ja hei lohdutuksen sananen, menin kuule äskön herkuttelemaan jätskillä, et se siitä terveellisestä herkuttelusta:DD Huvitti ihan ku just postannu tän ja sit meen ja syön ainojädeä….:D Flunssan piikkiin..;)

 • Reply
  Hanilo
  12.4.2012 at 15:31

  En ole ikinä kuullutkaan tuollaisesta tahnasta! Sun blogista saa onneks usein hyviä vinkkejä. :) Ite vedän tässä just suklaata naamaan :D

  • Reply
   Mona
   12.4.2012 at 18:25

   Voi tosi kiva kuulla että täältä saa uusia vinkkejä!:) Kannattaa ehdottomasti testata joskus:)
   Hih, mä oon kyllä aika suklaa-addikti myös mutta nyt oon vaihtanut sen tummaan. Kaapissa on ollut 85% tummaa suklaata ja sitä oon joskus ottanut palasen:) Hyvää, terveellistä eikä oo sokeria:)

 • Reply
  Jossu
  12.4.2012 at 15:32

  Eikös se mene niin että kaikkea kohtuudella? ;)

  • Reply
   Mona
   12.4.2012 at 18:27

   No niinpä!! Niin se pitäis. Just se kultainen keskitie olis kaikessa paras:) Itselläni vaan nuo karkit saa aikaan melkoisen kipeän mahan joten esim kerta viikkoonkin saattaa olla liikaa:/

 • Reply
  Anonymous
  12.4.2012 at 16:34

  Apua:) ei näytä kyllä herkulle, mutta aivan pakko kyllä kokeilla.. Mulla on ongelmana karkin sijaan nykyään limut:/ voi mua..varsinkin näin sairaana fanta vaan maistuu ihan liian hyvälle:D

  Elli

  • Reply
   Mona
   12.4.2012 at 18:31

   Hih, no ei tuo kyllä tosiaan kovin herkulliselta näytä:D
   Hei kuule, mä sairastuin tänään ja jouduin lähtemään kotiin kesken työpäivän. Makasin sängyssä ihan vetelänä ja Eetu toi fantaa ja jätskiä niin kylläpä ne maistu hyvältä!!;D Nauratti vaan kun just olin tän postannu ja sit syön hyvällä omalla tunnolla jäätelöä sängyssä:DD No flunssan piikkiin;)
   Kannattaa kokeilla limun tilalle porkkanamehua!:) Mä join sitä jossain vaiheessa paljon. Se on tosi terveellistä ja hyvää:) (tosin siinäkin maku taitaa jakaa vähän mielipiteitä..)
   Tervehtymisiä sinnekin suuntaa!!:) Menneenhän keittämään vihreää teetä noiden fanttojen tilalle!;)

 • Reply
  RagDoll
  14.4.2012 at 17:02

  En ole tuollaisesta tökötistä kuullutkaan! =D Saako sitä ihan perus marketeistakin?

  • Reply
   Mona
   15.4.2012 at 18:55

   Ei ainakaan Turun tavallisissa kaupoissa oo näkyny.. Mutta varmasti kaikista luomuliikkeistä luulis löytyvän:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *