28.3.2012

Päivän asu ja harjoittelua

Huh, innostuin harjottelemaan taas pitkästä aikaa photoshopin käyttöä ja siihen vierähtikin sitten todella pitkä tovi. Ei ole ihan helppo ohjelma ainakaan minulle.. Picasaa käytän normaalisti aina kollaasien teossa, mutta tuo photoshopin käyttö on jäänyt aika vähälle. Pitäisi vaan enemmän tehdä jotta sekin alkaisi sujumaan mutkattomammin.
Itse pidän eniten siitä, että sillä pystyy leikkaamaan kuvia monipuolisemmin. Picasalla kun ei vo kuin rajata kuvaa. Tuo kuvan taustasta leikkaaminen on kuitenkin ihan hirmuisen työlästä hommaa. Jos jollain lukijalla on antaa vinkkiä miten saada nopeasti leikattua kuva taustasta, vinkit otetaan mieluusti vastaan!:)
Tässä siis photoshopilla tehdyn kollaasin muodossa päivän asua maanantailta:) 
kengät h&m, housut zara, pitsitoppi zara, huivi zara, bleiseri bershka


You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Enni
  28.3.2012 at 14:20

  Maski on paras työkalu. Maskia ei tosin ole joka versiossa, (vanhoissa ainakaan) joten mitä versiota käytät?

  Lasso on tietysti toinen vaihtoehto ja sitten featherin käyttö reunojen häivyttämiseen. Näyttää siltä, että olet käyttänyt kumitustyökalua, olenko oikeassa? Se on kieltämättä hyvin työläs! :)

  Vähän aiheen vierestä tämä tutoriaali, mutta siinö on käytetty lassoa:

  http://enninkengissa.blogspot.com/2010/12/photoshop-tutorial-poista-kuvasta.html

  • Reply
   Mona
   28.3.2012 at 17:13

   Kiitos Enni, oot ihana!! <3 :) Joo, käytin itseasias eka tota lassoa ja sit sitä kumitusta:D Oonkin jo aiemmin kurkkinu juuri noita sun ohjeita ja niillä pääsinkin alkuun!:)
   Ihan törkeen työläältä kuitenkin tuntuu enkä saa just haluttua tulosta..:/ Miks ei voi olla vaan sellasta nappulaa millä yhdellä painauksella saa haluamansa?!;D
   Apua, ei oo käsitystäkään mikä versio, mun kälyn mies on tän tähän asentanut.. Oon aivan amatööri tässä..
   Ehkäpä kokeilen taas uudelleen noilla sun ohjeilla;)
   Kai sitä vaan pitää jaksaa jatkaa harjoittelua..:) Ps. noi sun kaikki kuvaus + kuvankäsittelypostaukset on ihan huippuja <3 :)

  • Reply
   Enni
   28.3.2012 at 21:10

   Haha kiitos! Joo harjoittelua vaan, niin kyllä se siitä! Mä uskon sitten kun sitä tekniikkaa oppii, että se melkein menee napin painalluksella! :D Tai se taikasauva oikeasti toimii taikasauvan tavalla, jos tausta on yksivärinen, tai todella tasainen. Silloin yksi painallus riittää ja sitten voi säätää siihen sitä häivytystä.

   Photoshopin versioita ovat esim. CS3, CS4 ja CS5. Mulla on Photoshop Elements ohjelma ja toisella koneella tuo CS3. CS3:sta alkaen ainakin on se maskityökalu, mutta omassa Elementsissäni sitä ei ole. Maski toimii samalla tavalla kuin brush-työkalu, eli väritetään haluttu alue, jolloin siitä alueesta tuleekin katkoviivoitettu valinta-alue! Pitäisi varmaan tehdä yksi maskitutoriaali toisella koneella. :)

   Kiitos tosi paljon. On aina kiva kuulla, että niistä on jotain hyötyä! :D <3

 • Reply
  KRIS
  28.3.2012 at 19:35

  huh, se lasson käyttö on tosi työlästä! :D mut hienon lopputuloksen sait aikaan.

  • Reply
   Mona
   28.3.2012 at 20:44

   Voi kiitos:) On kyllä ihan järettömän työläs. ei ihan joka päivä jaksa väännellä noita:D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *