22.2.2012

Yoga

Muutama viikko on nyt takana astangajoogailua ja olen kyllä todella tykännyt. Harmittaa tosin, kun viime viikolla en päässyt ohjatuille tunneille kuin kerran ja tällä viikolla olin ensimmäistä kertaa tänään. No mutta kyllähän sitä vielä ehtii harjoitella vaikka kuinka monet kerrat!:)
Aika kankeeta on meno vielä, mutta toivottavasti pikku hiljaa alkaisi huomata tuloksia liikkuvuudessa. En oikein osaa vielä rentouttaa hartioita tunnin aikana ja siitä johtuen olenkin nyt potenut järjetöntä olkapää jumia vasemmassa olkapäässä. Ohjaaja sanoi, että ajan kanssa kyllä oppii ja pitää vaan koko tunnin keskittyä ettei jännitä hartioita. 

Tunnin alussa tehtävät aurinkotervehdykset ovat todella fyysisiä ja vaikka ne saattavat näyttää melko helpolta, sitä ne eivät minusta missään nimessä ole:D Itselläni on heti niiden jälkeen ihan järjetön hiki ja varsinkin punnerrukset tuntuvat ojentajissa:)

Minusta on mukavaa, kun ohjatun tunnin sarja on aina samalainen. Näin aloittelijana on mukavaa, kun hiukan tietää mitä tulee. Edistystä huomannee myös nopeasti kun pääsee tutuissa liikkeissä venymään vähän enemmän. 
Aluksi on mielestäni vaikeaa muistaa hengittää oikeaan tahtiin ja keskittyä samalla liikkeisiin. Eiköhän se hengitys kuitenkin melko nopeasti tule automaattisesti niin kuin kuuluu… Tai ainakin toivon niin;)

Tein muutaman liikkeen ennen tuntia eli kuvat ovat otettu siis kotona postausta varten. Pientä lavastusta siis.. En tehnyt koko sarjaa kameran kaukolaukaisin kädessä;)

I started couple weeks ago astanga yoga and I really like it a lot!:) I just have to learn to breath right and to stop tensing my neck..  Hope the time will make me a better yogi..;)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  R ja M
  22.2.2012 at 23:56

  Tämä postaus vaan innosti mua alottamaan joogan, kauan olen siitäki haaveillu!! :) Toi on totta, että se on kivaa että sarja on samanlainen joka tunti ni on helpompi omaksua liikeet ja ne tulee tehtyä huolella kun voi keskittyä niihin vahoihin eikä tarvitse vilkuilla koko ajan opettajaa että mikä uusi liike siellä onkaan menossa :D

  Mulle on kauhu kokemuksia sellasista zumba tunneista missä oli aina eri liikket ja mulla meni aina koko tunti siihen että olin itku kurkussa ku en osannu ;) Voi niitä zumba tunteja :D

  Turkulaisena on tosi kiva lukea sun blogia koska täältä saa niin kivoja vinkkejä esim ruoka paikoista ja niitä on niin helppo mennä sitten kokeilemaan :)

  -Maria

  • Reply
   Mona
   23.2.2012 at 22:21

   Voi miten kiva kuulla!:) Tosi kiva jos postauksista voi saada vinkkiä Turun paikkoihin:)
   Ja ehdottomasti vaan joogaamaan!!:) Se tekee kyllä niin hyvää:) Ja on rauhallista ja mukana on helppo pysyä;)

 • Reply
  Anonymous
  3.4.2012 at 07:14

  Aurinkotervehdys, eli Surya Namaskara on fyysisen joogan perusharjoitus. Joogan harrastajien mukaan fyysisenä harjoitteena sen tarkoitus on pitää huolta kehosta selkärangasta, nivelistä ja niiden liikkuvuudesta. Aurinkotervehdys voidaan tehdä erilaisissa joogasuuntauksissa hieman eri tavalla, mutta kuitenkin melko samalla tavalla. Aurinkotervehdyksen tausta ja alkuperän on auringon palvonnassa.

  Hindulainen uskonto opettaa auringonpalvonnasta ja joogan aurinkotervehdys tulee suoraan sen opetuksista. Hindulaisuudessa palvotaan Suryaa, joka on aurinko jumaluus.

  Joogagurut opettavat aurinkotervehdyksen salaista tai kätkettyä opetusta. Joogagurujen mukaan aurinko symbolisoi korkeinta sielun tietoisuutta, jossa korkein lähde on sielu itse, jonka sanotaan olevan jokaisessa ihmisessä. Opetuksen mukaan suurimmalla osalla ihmistä tämä korkein sielun tietoisuus on hukassa, koska sitä ei osata etsiä. Gurut opettavat, että tämän tähden esimerkiksi joogan kautta on elvytetty esiin tieto saada ymmärrystä kuinka harjoittaa ja saada esiin sielun korkein tietoisuus. Gurujen mukaan puhdas sielutietoisuus luo ihmisen energisen chakra systeemin, joka luo fyysisen kehon.

  Joogan aurinkotervehdyksen henkisen kasvun päämääränä on tervehtiä, eli palvoa aurinkoa ja kehittää ihmisen korkeinta sielua auringonpalvonnan kautta. Aurinkotervehdys ei siis ole ainoastaan pelkkä fyysinen harjoitus, vaan myös henkisen kasvun harjoitus ja auringonpalvontaa.

  Teksti kopioitu sivulta http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *