12.2.2012

Turun Astangajooga

Viikonloppu on onnistunut mitä parhaimmin! Turun astangajoogan järjestämä alkeiskurssi oli mielettömän hyvä ja tehokas. Lauantaina oli siis ensimmäiset kaksi tuntia jolloin käytiin kaikki liikkeet läpi, jotta jokainen osaa tehdä ne oikein. Sunnuntaina vuorossa oli koko sarjan tekeminen.
Täytyy sanoa, että en olisi uskonut lihasten tulevan näin kipeiksi mitä ne nyt on:D Astangajooga on siis rauhallisuudestaan huolimatta erittäin tehokasta. 
Sain ilokseni luvan ottaa salista myös kuvia joten tässä niitä nyt teidänkin iloksi:)

Ohjaajat jäivät kurssin jälkeen tekemään omaa harjoitustaan ja minä sain hetken häiritä kamerani kanssa;) Oli kyllä upeaa katsella kun ammattilaiset pystyivät niin helpon näköisesti taipumaan erilaisiin liikkeisiin. Vartalon liikkuvuus oli mieletöntä. Onneksi ohjaaja kannusti, että säännöllisellä harjoittelulla saa muutoksia aikaiseksi jo hyvinkin pian! 
Itselläni on nyt tarkoitus pyrkiä harjoittelemaan kolmesti viikossa.
Sain suostuteltua myös kurssikaverini kuviin;) Mukavaa kun tunnilla oli myös tuttuja. Toivottavasti teistäkin moni innostuisi astangajoogasta. Jos törmätään siellä niin tulkaahan ihmeessä heippaamaan!:)

Olen kaiken kaikkiaan ihan älyttömän tyytyväinen, että vihdoin uskaltauduin aloittamaan joogaamisen ja toivon todella että innostus tähän lajiin säilyy pitkään.
Turun Astangajoogan sivuille pääset tästä. Mikäli sinuakin kiinnostaa aloittaa astangajoogaaminen seuraava alkeiskurssi järjestetään 25.-26.2.

Näihin rauhallisiin tunnelmiin on hyvä päättää tämä viikkoa:)
Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille <3

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Tiia
  12.2.2012 at 16:21

  Vaikuttaa erittäin mielenkiintoielta lajilta :) Olisi kiva käydä joskus itsekin kokeilemassa.

  • Reply
   Mona
   12.2.2012 at 17:58

   Suosittelen kokeilemaan:) Vaikkakaan en tietysti ole vielä itse päässyt täysin jyvälle joogasta, niin heti kahden kerran jälkeen jo on todella hyvä fiilis siitä:) Olen hirmuinen stressaaja ja jännittäjä joten uskon että tämä harrastus auttaa tasapainottamaan arkea:)

 • Reply
  Lotta
  12.2.2012 at 17:39

  Oon tota miettinykki, pakko varmaan käydä joskus testailee :)

  • Reply
   Mona
   12.2.2012 at 17:59

   Ehdottomasti kannattaa!:)

 • Reply
  Nanna
  12.2.2012 at 17:45

  Aiotko jatkaa tuota joogaa tuolla samassa paikassa vai ihan itsenäisesti kotona? :)

  • Reply
   Mona
   12.2.2012 at 18:01

   Ehdottomasti ihan tuolla paikan päällä ohjatuilla tunneilla.:) Kotona en mitenkään saa itseäni niin rentoutuneeseen ja keskittyneeseen tilaan, kun olen hirmuinen hätähousu:D Tosin voisihan sitä vaikka aamut aloittaa kotona pienellä joogahetkellä.:)

 • Reply
  Merenhelmi
  12.2.2012 at 18:50

  täytyy käydä joskus kokeilemassa tuota astanga joogaa :)

  • Reply
   Mona
   12.2.2012 at 19:34

   Suosittelen lämpimästi!! <3 :)

 • Reply
  Anonymous
  12.2.2012 at 19:11

  Mun mielestä astanga jooga on NIIN tylsää! Hirveän vaikeita venytyksiä vaan eikä edes mitään musiikkia! :D Ja pitää muistaa miljoona eri asiaa samaan aikaan..

  • Reply
   Mona
   12.2.2012 at 19:38

   Hih:D Me ollaan kaikki niin erilaisia että ei millään kaikki voi tykätä kaikesta:) Onneks siis onkin niin paljon erilaisia vaihtoehtoja mistä valita:)
   Mä taas koin että juuri se rauhallisuus ja se ettei musiikkia ollut teki siitä entistä rentouttavampaa. Jotenkin siinä pystyy keskittymään juuri siihen hetkeen ja omaan vartaloon ja hengitykseen. Ei tosiaaankaan ollut kovin helppoa. Monta asiaa samaan aikaan, mutta uskoisin että säännöllinen treenaus tuottaa nopeasti tuloksia:)

 • Reply
  Selena
  12.2.2012 at 19:30

  Joogaa olisi kyllä siistiä kokeilla taas uudestaan mutta veikkaan etten ole kehittänyt vieläkään tarpeeksi kärsivällisyyttä siihen. :) Oliko muuten Susannan tunti millä olit?

  • Reply
   Mona
   12.2.2012 at 19:40

   Ei ollut Susanna ohjaamassa–Luulen, että tämä tuntemasi Susanna on jossakin muualla salilla ohjaamassa? En nimittäin nähnyt tuolla nettisivuilla lainkaan Susanna nimistä ohjaajaa…
   Kärsivällisyyttä ja keskittymistähän tohon tosiaan vaaditaan. Sitä mulla on aivan liian vähän, ja siks uskoisinkin että tämä on mitä parhain laji mulle parantamaan näitä ominaisuuksia:)
   Lähde siis ihmeessä uudelleen kokeilemaan;)

 • Reply
  Susanna
  12.2.2012 at 20:15

  Kylläpä nyt tekee mieli aloittaa jooga :) Joskus olen käynyt niillä niiiiin tylsillä joogatunneilla kuntosaleilla, joita vetävät samat tyypit kuin aerobiceja sun muita. Mutta jos tosissaan aletaan joogaamaan niin siitä on tylsyys kaukana!

  • Reply
   Mona
   15.2.2012 at 20:33

   Mä en myöskään oo tylsistyny lainkaan. Hirmusta keskittymistä vaatii ja tänäänkin oli jo ensimmäisten viiden minsan jälkeen hikipisarat otsalla:D
   Aivan ihanaa, en voi muuta sanoa:) En malttais odottaa miten kroppa alkaa tottelemaan säännöllisen harjottelun tuloksena:))

 • Reply
  Anonymous
  15.2.2012 at 09:33

  Voi ihana Mona<3!! Joog on musta mitä parhain laji..ja se vasta mahtavaa onkin, että kaikille löytyy joka elämäntilanteeseen varmasti sopiva joogavaihtoehto!:) Toivon sinulle aivan ihanaa kevättä, ja vielä nautinnollisempaa matkaa joogigsi!!:D Itse olen huomannut, että vaikka elämä ei hetkittäin (tai ainkaan tällä hetkellä)niin kovin hymyilyttäisi, niin olen saanut joogasta aivan mahtavaa "henkisyyttä" elämääni..ja tuntuukin, että vasta joogan aloitettua olen oikeasti edes hiukan oivaltanut, mistä tässä elämässä on kyse<3

  Tällaisia joogahörhön mietteitä täältä Vantaalta:D

  • Reply
   Mona
   15.2.2012 at 20:34

   Oi sait niiiiin ison hymyn huulille ihanalla kommentillasi!!:) <3 Kiitos:)
   Vaikuttaa kyllä tuo joogaaminen aivan ihanalta:) Se tosiaan rauhoittaa ja auttaa keskittymään:) Ja toivon todella saavuttavani säännöllisellä harjoittelulla vartalon hallintaa kunnolla:)

 • Reply
  Tuulia
  16.2.2012 at 00:13

  Voi miten haluaisin taas joogaamaan! Kirjoitusten aikaan kävin ahkerasti joogaamassa, mutta siitä on jo vuosia. Pitäisi mennä kyllä taas joskus!

  • Reply
   Mona
   16.2.2012 at 19:25

   Tuu seuraks joku päivä!:)

 • Reply
  Anonymous
  16.2.2012 at 19:20

  Moikka!
  Hei kiitos tästä kirjoituksesta!! Olen todella kauan miettinyt joogan aloittamista, mutta se on vain jäänyt siihen. Nyt olen paljon lukenut joogan vaikutuksista ja tämä kirjoitus innoitti nyt mut vihdoin ilmoittautumaan tuolle kurssille. :)

  Sain kaverilta linkin sun blogiin ja tykkään kovasti! On kiva lukea terveyteen liittyvistä asioista, niitä ei niin monessa blogissa ole.
  Ja huomasin myös, että taidetaan olla samassa tily:n harkkaryhmässä. :D

  -heli

  • Reply
   Mona
   16.2.2012 at 19:32

   Heippa Heli ja vitsit miten kiva kuulla!!:) Ihan mahtavaa, että ilmoittauduit kurssille:)))
   Toivottavasti tykästyt joogaan:) Itse mietein kanssa tosi pitkään aloittamista ja olen kyllä tosi tyytyväinen, että vihdoin tuli sinne mentyä.:)
   Tuu ihmeessä moikkaamaan seuraavilla harkkatunneilla tai aikaisemmin jos yliopistolla törmäillään!:)

 • Reply
  Petra Pauliina
  16.2.2012 at 21:41

  Mahtaisikohan tuo sopia minulle… pari ystävääni on ihan hurahtaneita astangaan mutta itse oon vielä epäröinyt: oonko liian huonokuntoinen, jaksanko keskittyä jne jne. Taidanpa silti uskaltautua seuraavalle alkeiskurssille, paikka näyttää niin kivalta ja rauhalliselta, eikä kurssin hintakaan ollut mikään ylitsepääsemätön.

  Toinen laji, mitä olen miettinyt on pilates – entinen työkaverini kehui sitä paljon ja hän oli kyllä tosi hyvässä kunnossa! Mutta taidanpa kokeilla tuota joogaa ensin! :)

 • Reply
  Anonymous
  3.3.2012 at 15:40

  Törmäsinpä tähän blogiin ja ajattelin kommentinkin jättää. Kyseisellä salilla kohta 4 vuotta olen käynyt itseäni vääntämässä tippaleivän näköiselle mutkalle ja hetkeäkään en vaihtaisi pois. Vaikutukset pelkästään positiivisia. Rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä niin ei riko itseään. Hyvä “harrastus” ehdottomasti, vaikka se onkin paljon enemmän :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *