12.1.2012

Lantturanskiksia

Meidän ruokaherkuista lemppareita Eetun kanssa on ehdottomasti lanttu,- ja porkkanaranskikset. Eetu ei ole tainnut syödä ihan tavallisia Hesen tai mäkkärin ranskalaisia moneen moneen vuoteen ja minuakaan ei ihan kovin usein mäkkärin jonossa näy vaikka joskus saattaa tulla ihan älytön hamppari himo:D Mutta siis pointtina se, että itse tehdyt ranskalaiset ovat miljoona kertaa paremman makuisia ja sanomattakin on selvää, että ne ovat huomattavasti terveellisempiä. Tekeminenkin on helppoa.:) Pilkkoo vaan lantut ja porkkanat pellille sipulin kanssa ja päälle mausteita ja oliiviöljyä ja lopuksi uuniin.

Tarjoilu pihvin ja salaatin kanssa, varma hyvä annos;)

Teettekö te usein itse ranskiksia?:)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Tiia
  12.1.2012 at 19:38

  Melko useasti löytyy pakasteranskiksia pakasteeta kun ne on niin näppärä tehdä :P

 • Reply
  Jutta
  12.1.2012 at 20:32

  No nam! Loistava idea, minä ainakin tulen kokeilemaan! ;)

 • Reply
  Anonymous
  12.1.2012 at 20:42

  Mä oon kuullu että lantturanskikset ei oo yhtää sen terveellisempiä ku perunaranskikset?:o

 • Reply
  Mona
  12.1.2012 at 20:47

  Tiia,
  Hih:) Kannattaa mieluummin tehdä itse perunoista uunissa;) Tulee hyviä ja paljon terveellisempiä kuin valmiit pakaste ranskikset;)

  Jutta,
  Hienoa! Kannattaa koklata!:) Ja tonne voi laittaa mukaan vaikka palsternakkaa ja perunaakin:)

  Anonyymi,
  No kyllä minusta tuollaiset itsetehdyt on paljon terveellisempiä kuin uppopaistetut hesen tai mäkkärin ranut;) Mutta siis perunoistahan voi hyvin tehdä samalla tavalla kotona “ranskalaisia” kuin nämäkin:) Toki siis perunakin on terveellistä!:) Viittasin lähinnä vain pikaruoka ranuihin:) Perunaa vastaan minulla ei ole mitään! Rakastan peruinoita:) Varsinkin kesällä;)

 • Reply
  E
  12.1.2012 at 20:58

  Meillä ollaan hulluina bataatti “ranskiksiin” :) Pilkotaan bataatit aina isoon kulhoon, jonne lisätään mausteet ja öljy. Sitten sekoitellen siinä ja nostetaan uunipellille. Näin ne eivät makaa ylimääräisessä öljyssä ainakaan ihan niin paljoa ;)

 • Reply
  Mona
  12.1.2012 at 21:00

  E,
  Hyvä idea tuo!:) Meillä Eetu on niin tarkka näistä että se mittaa tarkkaan öljynkin määrän noihin;)
  Mä taas mielelläni lorauttaisin kunnolla sekaan ilman mittoja ja vaikka valmiisiinkin vielä lisää:DD Laitan pirtelöihinkin luomu öljyjä joukkoon;) Öljyjen suurkuluttaja:DD
  Mitä mausteita yleensä laitatte?:)

 • Reply
  E
  12.1.2012 at 21:12

  Muistan, kun ensimmäisen kerran sanoin tolle miekkoselle, että teen uunibataattia, niin vastaus oli hyiiii. Maistettuaan on hänkin ollut kuitenkin ihan hulluna niihin ;) Jos minä olen kokkina mausteeksi laitan usein vain Maldon suolaa ja pippuria. Miekkonen taas maustaa niitä kaikenmaailman timjamilla ja rosmariinilla ym :)

 • Reply
  Elisabete
  12.1.2012 at 21:49

  Meillä tehdään myös ranskikset itse, mutta lantturanskiksia en suosittele herkkä vatsaisille. Nimimerkillä meidän perhe kärsi syönnin jälkeen :D

 • Reply
  Hanilo
  13.1.2012 at 11:32

  Me tehdään joskus uunikasviksia, joihin tulee porkkanaa, lanttua, sipulia ym. vähän samaan tapaan kuin teilläkin. Usein tehdään myös itse perunoista pilkkomalla lohkopottuja, tulee tosi hyvää, kun pyörittelee niitä oliiviöljyssä ja lisää vähän ranskanperunamaustetta ja uuniin. :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *