30.10.2011

Neitsytkookosöljy

Moni on pyydellyt, että postaisin erikseen joistakin tietyistä terveystuotteista joita käytän. Koitan nyt saada aikaiseksi ainakin muutamista kirjoitettua omia kokemuksiani. 
Aloitan Neitsytkookosöljystä, joka varmasti jo monelle on tuttukin. Itse löysin alunperin vinkin tähän ihanan Mrs.V:n blogista. Hän kirjoitti kattavan ja inspiroivan postauksen aiheesta täällä!
Lopullisen hyväksynnän ajatuksissani sain kun oma idolini Paula Heinonenkin sitä suosittelee!;)

Koska netti on pullollaan tietoa öljyn ominaisuuksista ja vaikutuksista, ajattelin kirjoittaa lähinnä siitä missä ja miten itse käytän sitä.
On tietysti ihan makuasioita pitääkö kookosöljyn mausta, mutta itselläni se tuntuu menevän oikeastaan missä vaan! :) Yleensä käytän kookosöljyä aina paistamiseen, johon se kuumuuden sietokykynsä ansiosta oikein hyvin sopiikin. Mieheni sanoo, että kananmunien paistamiseen se ei sovi. Maku kuulemma paistaa liikaa läpi. Itse en huomaa mitään eroa;)
Oikeastaan ainoa jossa itse en ihan kauheasti kookosöljystä välitä on teen seassa… Äitini laittaa aina teelusikallisen teen sekaan, mutta minulle siitä tuli jotenkin äklö olo:D
Kaikkein mieluiten laitan kookosöljyn puuron sekaan. Keitän aamuisen kaurapuuron kaurajuomaan ja lorautan sekaan reilusti kookosöljyä, vähintään teelusikallisen yleensä kaksi. Se tuo ihanan tuoksun puuroon ja sulaa joukkoon kivasti. Kylmässä kookosöljyhän menee kovaksi. Silloin sen syöminenkään ei ole ihan niin mielekästä koska se “rouskuu” hampaissa..;)
Kookosöljy sopii myös erittäin hyvin ihon hoitoon! Sitä voi käyttää hierontaöljynä jolloin iho saa samalla ihanan kosteuttavan hoidon. Se on loistava esimerkiksi kuiville huulipielille, sekä muutenkin kasvojen kosteutukseen.
Hiukset rakastavat kookosöljyä ja itse tykkään laittaa öljyn hiuksiin hautumaan tunniksi pariksi. Tämän jälkeen hiukset kiiltää ja ovat ihan älyttömän pehmeät, suosittelen kokeilemaan!:)
Kookosöljy on myöskin loistava auringonpalvojille! Itselläni oli esimerkiksi Kreetalla kookosöljyä spray pullossa mukana  josta levitin sitä iholleni aurinko ottaessani. Tällä sain kauniin tasaisen rusketuksen, enkä palanut. Toki käytin myös aurinkorasvaa!! Suomen auringossa olen käyttänyt pelkkää kookosöljyä joka on riittänyt suojaksi. Lähti muuten nyt Dubaihinkin kookosöljyä mukaan!;)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Elina
  30.10.2011 at 08:24

  Tämä on minunkin luottotuote niin ruoanlaitossa kuin kauneudenhoidossakin! <3

 • Reply
  Fashiomama
  30.10.2011 at 15:05

  Kuulostaa hyvältä! Pitääpä kokeilla heti ensi tilassa em tuotetta! :) Nämä postaukset terveystuotteista on aivan mahtavia, näitä lisää! :)

 • Reply
  La Petite Princesse
  30.10.2011 at 19:57

  Onpas mielenkiintoinen tuote, kiitos vinkistä. Täytyy ehdottomasti paneutua tähän enemmän vielä :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *