27.1.2013

Macarons ohje

Postauksessa Ensimmäinen macarons kokeilu näkyi kuvia meikäläisen ensimmäisistä macaronseista. Lupasin silloin jo laittaa ohjeen myös tänne ja tässäpä se nyt vihdoin ja viimein olisi! Kiitos ihanalle lukijalle muistutuksesta;)
Netti on täynnä ohjeita näille herkuille. Itse päädyin Kinuskikissan ohjeeseen, joka vaikutti helpolta ja yksinkertaiselta tällaiselle tumpelolle kuin minä;)

1. ainekset 2. kuivien aineiden sekotus 3. valkuaisen vatkaus 4. elintarvikevärin lisäys 5. kaikki aineet sekaisin 6. pursottimella pellille 7. uuniin 8. kuorien jäähtyminen ja täytteiden teko 



Ja tekoon tarvittiin siis seuraavia aineksia:

Taikina:
3 keskikokoisen munan valkuaista¼ tl suolaa
3 ½ dl tomusokeria150 g kuoretonta mantelijauhetta
3 rkl sokeriapinkkiä elintarvikeväriä

Suklaatäyte:
100 g tummaa tai maitosuklaata100 g ranskankermaa

Sekoita mantelijauhot ja tomusokerit keskenään. Erottele eri kulhoon valkuaiset ja lisää suola. Vatkaa valkuaisia kuohkeaksi ja lisää sen jälkeen sokeri hiljalleen. Vatkaa hetken täydellä teholla ja lisää varovasti elintarvikeväri. Jätä taikina notkeaksi, ei siis ihan tönköksi. Kaada mantelitomusokeriseos joukkoon ja sekoita tosi hyvin. Seuraavaksi koko taikina pursottimeen ja siitä pellille sopiviksi ympyröiksi. Kuorten pitää hetki antaa olla pellillä. Noin 30 min. Sen jälkeen uuniin 10-15 min 125-150 astetta. Mulla jäi ensimmäisellä kerralla 15 minuutinkin jälkeen ihan raaoiksi ja laitoin vielä uudestaan ne 15 minuutiksi. Kun kuoret on valmiit anna niiden jäähtyä. Lopuksi vaan väliin sorttamentit ja vola macaronsit on valmiit!:) Itse laitoin Kinuskikissan ohjeen suklaatäytteen lisäksi Lemon Curdia.
Käytin muuten pursottimena halpaa Anttilasta ostettua kertakäyttöistä systeemiä. Oli tosi huono. Pitänee panostaa kunnon pursottimeen. Vai voisikohan näihin käyttää jotain valmiita muotteja?:) Saisi ainakin kaikista kuorista samalaisia. Tulisi paljon nätimpiäkin.. 
Toisella kerralla, kun tein macaronseja laitoin vähemmän mantelijauhoja ja enemmän tomusokeria. Mun mielestä maku oli parempi. Seuraavalla kerralla pitää taas hiukan modata. Ja ajattelin laittaa vähemmän makean täytteen. Mikä on teidän lemppari täyte macaronseissa?? :) Olisi kiva saada teiltä vinkkejä niihin:) 

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Anonymous
    27.1.2013 at 18:03

    Ole hyvä muistutuksesta ja kiitos paljon ohjeesta! <3
    t.Armi

    • Reply
      Mona
      27.1.2013 at 20:11

      Kerrohan sitten miten ekat onnistuu!!:)

    • Reply
      Anonymous
      28.1.2013 at 22:49

      Tottakai! :))

  • Reply
    Laura
    27.1.2013 at 18:42

    Clas Ohlsonilla muistaakseni törmäsin sellaiseen silikooniseen macarons-alustaan, jossa oli siis sellasia “kuoppia” johon tota ainetta pursotetaan! vaikutti kätevältä :)pitää kyllä ehdottomasti joskus, kun on kunnolla aikaa, kokeilla ihan ite tehdä näitä, hurrrjan maukkaita kun ovat(ainakin kaupasta ostettuna;).

    • Reply
      Mona
      27.1.2013 at 20:43

      Kiitos vinkistä, pitääkin käydä siellä kurkkaamassa!!:)

  • Reply
    essipessi
    27.1.2013 at 19:51

    Kahden viikon päästä on girls weekend tiedossa parhaan ystävän kanssa, taidan tietää mitä tehdään meille herkuiksi! :)

    • Reply
      Mona
      27.1.2013 at 20:47

      OI miten kiva, ehdottomasti hyvä idea tyttöjen iltaan!!:)

  • Reply
    Tuulia
    27.1.2013 at 21:05

    Hei suosittelen sitä Lekuen macaron kittiä! Saat sen multa testilainaan jos haluat kokeilla tykkäätkö! :)

  • Reply
    Mantelileipä
    27.1.2013 at 21:58

    Tein viime viikolla macaroneja toista kertaa. Ohje vaikuttaa muutoin samalta, mutta suolan sijaan ohjeessani oli taloussokeria 2 rkl. Vinkkinä, jos taikinasta haluaa sileämpää, niin kannattaa siivilöidä tomusokeri ja mantelijauhe valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä.
    Pursotus onnistui hyvin pakastepussilla. Taikina pussiin ja saksilla nurkkaan reikä :) Omistani ei tullut noin värikkäitä kuin sinulla, joten ensi kerralla taidan laittaa elintarvikeväriä enemmän. Lopputuloksen pääsee kurkkaamaan täältä: http://mantelileipa.blogspot.fi/2013/01/macarons.html

  • Reply
    Jossu
    27.1.2013 at 22:10

    Nutella-tyyppinen suklaatäyte on tähän asti ollut ykkönen! :)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *