9.11.2023

Loputon metatyö arjessa, tästä iso apu

Mainos, Ruokaboksi

* Testaa Ruokaboksia (täällä!!) ilman jatkotilauksia ja saat ensimmäisestä tilauksesta 20€ alennuksen.  Mikäli haluat jatkaa tilausta,  saat vielä lisäksi 30e alennuksen seuraaville viikoille!
Mikäli olet jo asiakas, saat 40€ alennusta jaettuna neljälle viikolle. *

Välillä tulee päiviä, kun haluaisin lopettaa kaiken ylimääräisen ajatustyön tekemisen. Sitä tuntuu olevan loputtomasti.

Välillä on vaan kertakaikkiaan fiilis, että PÄÄ ON IHAN LIIAN TÄYNNÄ KAIKKEA!

Kodin ja perhe-elämän projektipäällikön työt on jatkuvia ja niistä harvoin on lomaa. Metatyötä on kaikki se työ, jota tehdään ennen varsinaista työtä. Niin sanotusti aktiivista ajatustyötä, jotta kaikki arjessa sujuisi jouhevasti.

Metatyö on jatkuvaa ja toistuvaa muistamista ja asioiden havainnointia.

Ruokaboksi keventää metatyötä

Ruokaboksi keventää metatyötä

Meidän arjessa metatyötä on esimerkiksi seuraavia asioita:

Ruoka

Mitä tänään syödään? Entä huomenna ja ylihuomenna? Koska käydään kaupassa? Mitä sieltä ostetaan? Mitä kotoa jo löytyy? Ruokaan liittyvä metatyö on jatkuvaa päivästä toiseen.

Ravintolisät

Mitä ravintolisiä käytetään? Mitkä merkit ovat laadukkaita? Tuleeko ensin mittauttaa arvoja? Mitä ravintolisiä lapselle kannattaa antaa?

Suunnittelu

Aivan kaikkien asioiden suunnittelu ja projektipäällikön hommat vie paljon aikaa ja ovat metatyötä. Juhlien suunnittelu, lomien suunnittelu jne.

Lahjat

Lapsen kaverisynttäreitä on usein ja pelkästään lahjojen miettimiset vie aikaa ja on metatyötä, kuskauksien lisäksi. Säännöllisiä harrastuksia odotellessa, niissä vasta metatyötä riittäneekin.

Auto

Autoon liittyy paljon metatyötä. Milloin ja mihin viedä huoltoon, milloin tankata, milloin vaihtaa renkaat, mihin renkaat säilöön?

Vakuutukset

Mitä vakuutuksia tarvitaan? Mitä vakuutuksen pitää kattaa? Pitääkö vakuutukset kilpailuttaa?

Kasvatus

Lapsen kasvatukseen liittyvää metatyötä tuntuu olevan myös paljon. Uusien vaiheiden selvittelyä ja opiskelua. Päiväkodin ja erinäisten retkien ja tapahtumien viesteissä ajantasalla pysyminen tuntuu välillä arjessa ihan mahdottomalle kaikkien muiden muistettavien asioiden ohella.

Terveys

Hammaslääkäri ja muiden terveyteen liittyvien aikojen varaaminen on aina oma projektinsa.

Kotityöt

Varsinaisten kotitöiden lisäksi on paljon myös niihin liittyvää metatyötä. Milloin hankkia pesuaineita, onko siivousvälineet kunnossa, tarvitaanko uusia lakanoita tai pyyhkeitä? Milloin öljytä terassi? Entä saunan lauteiden huolto?

 

Ruokaboksi keventää metatyötä

Lista voisi jatkua loputtomiin. Ja totta kai kaikki tämä kuuluu siihen ihan tavalliseen arkeen. Väitän silti, että metatyö kuormittaa myös yhtä paljon, kuin kaikki fyysinen tekeminen.

Ensi sijassa voi lähteä ensinnäkin karsimaan turhaa metatyötä (usein sitä vaatii itse itseltään liikaa!) sekä myös ulkoistamaan osan metatöistä, kuten nyt meidän perheessä on ulkoistettu osa ruokien suunnittelusta!

Meillä Eetu on aina se joka käy kaupassa. En siis itse ole koskaan joutunut miettimään tarkemmin kauppalistaa. Omien ruokien tekeminen on omalla vastuullani. Siihen Eetu ei vielä ole suostunut, että hän tekisi kaikki ateriat kaikille, vaikka onkin lähes ammattikokin tasoinen ruuanlaittaja.

Meillä ruokarutiinit menee niin, että Eetu tekee omat ruuat itselleen ja syö eri aikoina, meillä on hyvin erilaiset vuorokausirytmit. Minä syön yksin lounaan töiden ohella. Aamupala ja illallinen me syödään Lionelin kanssa kahdestaan.

Minä olen pääsääntöisesti arkena se, joka tekee ruuat iltaisin minulle ja Lionelille. Viikonloppuisin ruuanlaitto on usein enemmän Eetun harteilla.

Mutta itselleni ruuanlaitossa kaikkein vaikeinta on se jokapäiväinen metatyö! Teen melkein mitä vaan muuta, kuin suunnittelen etukäteen mitä ruokaa tekisin tänään, saati listaisin tarvittavia raaka-aineita ja kävisin kaupassa hakemassa niitä.

Yleensä se on johtanut siihen, että nappaan kaapista mitä löytyy ja teen vartissa mahdollisimman helppoa ja nopeaa ruokaa lautaselle. Tällöin helposti tulee tehtyä yksipuolisesti ruokia. Toki jos aikaa on esimerkiksi viikonloppuna enemmän, on silloin ihana tehdä pitkän kaavan kautta uusia juttuja. Perusarjessa aika tuntuu kuitenkin aina olevan kortilla.

Ruokaboksi keventää metatyötä

Nyt syksyllä aloitimme tilaamaan Ruokaboksin suoraan kotiin mulle ja Lionelille, enkä enää pysty käsittämään miten olen aiemmin tullut toimeen ilman sitä! Meille saapuu aina  maanantaina suoraan kotiovelle neljä valmiiksi suunniteltua reseptiä ruoka-aineineen, jotka tekevät arjesta ja elämästä niin älyttömän paljon helpompaa.

En voi tarpeeksi korostaa miten paljon rakastan tämän palvelun tuomaa helpotusta nimenomaan metatyöhön. Omat intohimoni ovat muualla, kuin pitkän kaavan ruuanlaittamisessa ja ruokien suunnittelussa. Ruokaboksi on meidän perheelle täydellinen ratkaisu ja tulee säilymään meidän arjessa vastedes aina.

Neljä reseptiä helpottaa meidän arjessa todella paljon, mutta jättää silti tilaa myös niille itse suunnitelluille resepteille yllin kyllin. Yhdestä reseptistä usein riittää myös itselleni seuraavaksi päiväksi lounaalle yksi annos, joten saadaan aina useampi ateria yhdestä reseptistä.

Ruokaboksin tilaus on tuonut meidän perheelle paljon hyötyjä metatyön vähentymisen lisäksi:

  • terveelliset ja täyttävät ruuat
  • enemmän ja monipuolisemmin kasviksia arjessa
  • monipuolisemmin erilaisia ruokia
  • uusien (helppojen) reseptien testailua. Moni resepti jäänyt talteen.
  • kokkailutaitojen parantumista
  • aikaa keskittyä enemmän itselle muihin tärkeisiin asioihin

Metatyötä tulee aina olemaan, eikä siitä mitenkään voi päästä kokonaan eroon, mutta tällaiset pienet isot asiat on meille suuri apu.

Mitä metatöitä sinä ulkoistat kaikkein mieluiten? Entä mitkä on puolestaan sun suosikkeja metatöistä?

 

Muista hyödyntää Ruokaboksin alennukset TÄÄLTÄ!!

* Testaa Ruokaboksia ilman jatkotilauksia ja saat ensimmäisestä tilauksesta 20€ alennuksen.  Mikäli haluat jatkaa tilausta,  saa vielä lisäksi 30e alennuksen seuraaville viikoille!
Mikäli olet jo asiakas, saat 40€ alennusta jaettuna neljälle viikolle. *

 


 

Lue myös:

Jääkaapin esittely

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *