24.5.2021

Elämän pienet suuret hetket, Sensodyne

Kaupallinen yhteistyö, Sensodyne
* tuote ei lapsille

“Elämä on liian lyhyt vihloville hampaille” 

Näin kuuluu Sensodynen slogan, jonka sanomaa saan ilokseni olla jakamassa tänäkin vuonna eteenpäin. Tämä on erityisen tärkeä yhteistyö itselleni, sillä pidän suun terveyttä hyvin tärkeänä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia ja samalla näihin aiheisiin Sensodynen kanssa kiteytyy vahvasti elämän pienet, mutta sitäkin tärkeämmät hetket ja tunteet.

Elämän pienet suuret hetket, Sensodyne

Elämä on liian lyhyt vihloville hampaille

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa erilainen ja nostanut entisestään niitä elämän oikeasti tärkeitä asioita keskiöön. Perhe, yhdessäolo ja ne yhdessä koetut pienet ilot. Kävimme vastikään isäni luona Porissa ja viime kerrasta onkin ehtinyt kulua jo melkein vuosi. Oli ihana viettää Porin perheen kanssa kiireetöntä aikaa yhdessä.

Otimme kaiken visiitistä irti ja hyppäsimme Lionelin kanssa pitkäksi toviksi kellumaan isäni aivan mielettömän ihanaan puupaljuun. Vesi oli kuumaa ja eväinä meillä oli kylmät kesäiset tiikerijäätelöt sekä kylmää alkoholitonta kuohuvaa (kuohuva oli tosin vain meille aikuisille:D).

Omat hampaani reagoivat aikoinaan kylmään jäätelöön ja kylmiin juomaan hyvin herkästi ja tiedän yhden jos toisen, joka joutuu välttelemään kylmiä herkkuja vain vihlovien hampaiden vuoksi. Itselläni on herkkä suu ja tiedän mitä tuo kamala vihlonta on. Se toisinaan tuntui poskionteloissa asti. Onneksi vihlovista hampaista ei kuitenkaan tarvitse kärsiä ja apua on helposti saatavilla.

Sensodynen hammastahnat on kliinisesti testattu ja nimenomaan vihloville hampaille suunniteltu. Säännöllisesti käytettynä kahdesti päivässä Sensodynen hammastahnat auttavat vihlontaan. En ole itse enää kärsinyt pitkään aikaan vihlovista hampaista. Minähän kuulun juuri niihin, jotka mielellään sulattivat ennen jäätelönsä mikrossa, ettei kylmä tunnu hampaissa…:D Mutta onneksi sitä ongelmaa ei enää ole, voin nauttia kylmän jäätelön sellaisenaan ja samoin jääkylmät juomat ilman vihlontaa.

Minun suosikkini Sensodynen hammastahnoista on Original versio, joka jättää suun myös ihanan raikkaaksi. Silloin tällöin käytän myös valkaisevaa Gentle whitening tahnaa, mutta pääsääntöisesti Originalia, joka on sopivin herkälle suulleni.

Elämän pienet suuret hetket, Sensodyne

Hampaiden vihlonta

Hampaiden vihlonta on paljon yleisempi vaiva, kuin moni uskookaan. Useimmiten vihlovista hampaista kärsii 20-50 vuotiaat ja vihlonta voi kehittyä ajan myötä ikenien vetäytymisen ja hammaskiilteen kulumisen myötä.

Hammaseroosio voi johtua hampaiden narskuttelusta sekä liiallisesta ja/tai liian kovasta hampaiden harjauksesta. Ienten vetäytyminen puolestaan saattaa kertoa iensairaudesta tai myös liian kovasta hampaiden harjaamisesta.

Mikäli kärsit vihlovista hampaista, kannattaa ensisijassa käydä hammaslääkärissä ja tarkistuttaa tilanne. Oikeanlaisella hampaiden hoidolla ja oikeilla tuotteilla vihlontaan saa nopeasti apua.

Pyrin itse käymään hammaslääkärissä tarkastuksessa kerran vuodessa, mutta vähintään muutaman vuoden välein. Koen, että hampaista huolehtiminen on iso investointi omaan hyvinvointiin ja uskon vahvasti ennaltaehkäisyyn tässä asiassa. Mielummin liian ajoissa, kuin liian myöhään.

Suun hyvinvointi on tosi merkittävää koko kehon hyvinvoinnille. Suun hyvinvointi lähtee tietysti itsehoidosta ja hampaiden päivittäinen harjaus on asia, joka pitäisi piirtyä alitajuntaan niin vahvasti, ettei sitä tarvitse edes miettiä.

Ruokailujen säännöllisyys on myös hampaiden kannalta hyväksi. Jokapäiväinen arkinapostelu kannattaa vaihtaa selkeisiin ruoka-aikoihin.

Itselläni on ollut eniten tekemistä siinä, etten harjaa ja hankaa hampaita liikaa. Tässä on auttanut eniten sähköhammasharja, joka ilmoittaa, kun paine on liian kovaa. Normaalia hammasharjaa käyttäessäni harja näytti jo muutaman viikon jälkeen aivan tallotulta. Nyt on paljon helpompi harjata hampaat hellävaroen, mutta tehokkaasti sähköhammasharjalla.

Elämän pienet suuret hetket, Sensodyne

Kiitollisuus juuri nyt

Sensodyne kannustaa kaikkia nauttimaan elämästä ja sen pienistä hetkistä. Tämä onkin yksi suuri syy, miksi rakastan tehdä Sensodynen kanssa yhteistyötä. Juuri nämä pienet ihanat hetket elämässä ansaitsee saada enemmän näkyvyyttä. Me olemme aina sitä mihin eniten keskitymme. ♥ Ja kun keskitymme arjessa niihin pieniin asioihin, tuntuu arki juhlalta.

Kulunut vuosi on ollut henkisesti paikoin todella raskas. Se on kuitenkin opettanut, että pienet asiat arjessa ovat juuri niitä, joista saa ja tulee olla äärimmäisen kiitollinen. Moni entuudestaan itsestäänselvä asia on noussut aivan uuteen arvoonsa.

Kysyin teiltä IG Storyjen puolella mitkä ovat niitä pieniä asioita, joista olette saaneet viime aikoina olla kiitollisia. Kiitos aivan ihanista vastauksista, kokoan niistä osan tähän kaikkien luettavaksi. Toivottavasti nämä muistuttavat näkemään arjessa niitä pieniä tärkeitä hetkiä.

“Omasta pihasta ja keväisestä touhuamisesta istutusten parissa”

“Joka aamuiset kävelylenkit”

“Luonnosta, seen raikkaudesta sekä voimista mitä sieltä saan.”

“Vauvan puuhailujen katsominen”

” Puistossa piknik ja jätskit. Termarista kuumat kahvit mukana aikuisille.
Ei haitannut, vaikka piti pitää toppatakkia kovan tuulen takia päällä”

“Lapsesta joka kietoo kädet kaulaan ja sanoo: äiti mä lakastan sua”

“Illasta, kun molemmat lapset olivat aivan kiinni minussa, kun luin iltasatua”

“Aamusta, kun mies toi kahvit ja aamupalan sänkyyn”

“Ystävistä. Niistä jotka laittaa viestiä, jopa vaan hymiön näyttääkseen, että ne välittää”

“Olen työtön, mutta pystyin silti aloittamaan sijoittamisen pienellä summalla”

“Kun tunnen pienen ihmeen potkut sisälläni. Raskaus ei ollut itsestäänselvyys”

“Vihdoin positiivinen raskaustesti”

“Oman sisäisen turvallisuuden tunteen vahvistumisesta”

“Kirjan lukeminen ihan yksin”

” Uuden suosikkiteen löytäminen”

Elämän pienet suuret hetket, Sensodyne

Elämän pienet suuret hetket, Sensodyne

Elämän pienet suuret hetket, Sensodyne

Elämän pienet suuret hetket, Sensodyne

 

Muistakaa pitää huolta suun hyvinvoinnista. Mikäli kärsit vihlonnasta, niin voin lämpimästi suositella kokeilemaan Sensodyne hammastahnaa! :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *