24.1.2021

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin

Kaupallinen yhteistyö, Brabantia & Stockmann

Kotityöt vie aikaa arjessa, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa tylsää puurtamista. Kokosin listan vinkeistä, joilla kotityöt sujuvat mukavammin. Toki joukkoomme kuuluu varmasti heitä, joille siivous ja muut kotityöt on aina yhtä iloa, mutta allekirjoittanut kyllä kaipaa useimmiten buustia ja järjestelmällisyyttä aloittamiseen! :D

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin, Brabantia

IRONING BOARD C -SILITYSLAUTA

Näin helpotat ja saat iloa kotitöihin:

1. Panosta välineisiin

On selvää, että siivoaminen ja muut kotityöt on huomattavasti mukavampia, kun välineet ovat kohdillaan. Meidän perheessä on arvostettu aina kodissa kauneuden lisäksi käytännöllisyyttä.. Brabantian lukuisat kodin tuotteet helpottavat kodissa niin siivousta, pyykin huoltoa, ruuanlaittoa, kuin kierrätyksen ja kodin järjestelmällisyyttä. Voin suositella todella lämpimin sydämin Brabantian tuotteita. Laadukkaita, tyylikkäitä ja käytännöllisyydestä tinkimättömiä tuotteita.

2. Varaa kotitöille aika kalenterista

Meillä on aina perjantai siivouspäiviä. Kun siivoustoimille on varattu aika kalenterista ei tarvitse pähkäillä ja miettiä jaksaako vai eikö jaksa siivota. Kun päätös on tehty etukäteen ja sille on aika kalenterissa tulee se helpommin tehtyä.

3. Tee joka päivä jotain pientä

Vaikka kalenterista on varattu aika siivoukselle ja kotitöille, kannattaa joka päivä tehdä jotain pientä kodin eteen, jotta siivouspäivänä urakka on pienempi. Pedin petaaminen joka aamu on pieni, mutta iso asia kodin viihtyvyyden kannalta ja aloittaa päivän oikealla asenteella.

4. Tuo tullessasi, vie mennessäsi

Vanha paikkansa pitävä viisaus, vaikkakin toisinaan hyvinkin vaikea pitää kiinni. Tavaroiden oikeille paikoilleen laittaminen on kuitenkin merkkittävä keino auttaa järjestystä pysymään yllä. On paljon ihanampi hoitaa kodin puhtaana pitoa, kun tavarat ovat aina paikoillaan.

5. Multitasking kunniaan

Minulle silittäminen on aina ollut tosi rentouttavaa ja meditatiivista puuhaa. Jos pitäisi valita itselleen yksi kotityö, valitsisin silittämisen. Silittäessä on helppo multitaskata. Samalla on helppo kuunnella äänikirjoja tai katsoa lempisarjaa Netflixista. Silittäminen on myös kotityö, jossa työn tuloksen näkeminen saa ainakin minut niin hyvälle mielelle. On ihanaa, kun vaatteet on kauniissa pinossa ja oma suosikkini ennen lapsen saantia oli aina silittää kaikki petivaatteet ja pyyheliinat. Ah mikään ei voita vertoja, kuin se, että pääsee pujahtamaan puhtaille pehmeille vasta silitetyille petivaatteille. Lapsen syntymän jälkeen en ole enää ehtinyt priorisoinut petivaatteiden silitystä, mutta ehkä sillekin löytyy taas pian aikaa, koska tekeminen ja lopputulos ovat ehdottomasti sen arvoista. :) Onko siellä ruudun takana muita, jotka rakastaa silittämistä ja ovat joskus silittäneet aivan kaikki sukista petivaatteisiin?

6. Tee nyt halusit tai et

Kun huomaa jotain tippuneen lattialle, tahran pöydällä tai roiskeen ovessa, putsaa se heti vaikka et haluaisi. Muutaman sekunnin työ saattaa tuntua ärsyttävälle, mutta paljon ärsyttävämpää on jättää tekemättä. Siivoa siis tekemäsi tuhrut ja sotkut heti, eikä vasta myöhemmin. Kun ohjelmoi omat aivonsa siivoamaan pienet sotkut aina heti, tulee hetki, kun sitä ei tarvitse edes enää sen enempää miettiä.

7. Karsi turhat pois

Sanomattakin selvää, että ylimääräinen turha tavara vain lisää sotkua. Mikäli tuntuu, että kaapit tursuaa turhaa käyttämätöntä tavaraa, kannattaa tehdä tarkka Konmaritus ja pitää kotona tavaroita, jotka todella toimivat ja tuovat iloa.

8. Pysy terveenä

Jos minulta kysytään, siivoaminen ja kotitöiden teko lisää suoraan omaa terveyttä.

Vaikka ruuanlaitto vie paljon aikaa, voi sen melkeinpä vähentää sairasteluun käytetystä ajasta, kun näkee vaivaa ja tekee itse kotona terveellistä ruokaa. ♥

Puhdas ja siisti koti myös pitää mielen virkeänä ja huonot pöpöt poissa, joten kodin viihtyisänä pito on vain hyvä keino pitää itsestä kokonaisvaltaisesti huolta.

Puhtaat ja hyvin huolletut vaatteet puolestaan vaikuttavat myös omaan oloon henkisesti. Kun olo on kauniissa ja siisteissä vaatteissa hyvä, on paljon helpompi hymyillä ja olla hyvällä tuulella, kuin likaisissa ja epäsiisteissä vaatteissa. :)

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin, Brabantia

Juuri ne arkiset asiat on niitä, joihin käytämme pitkällä ajalla paljon aikaa, joten miksi ei panostaa juuri niihin.

Meillä on jo vuosia ollut kotona Brabantian tynnyriroskakori, joista merkki on tunnettu. En malttanut luopua tästä roskakorista edes ulkomaille muuton yhteydessä. Sen lisäksi meiltä löytyy nykyään erillinen kierrätys roskakori Brabantialta, joka helpottaa kodin roskien lajittelua valtavasti. Rakastan sitä, että arkisista tuotteista tehdään laadukkaita ja niiden jokainen yksityiskohta on mietitty loppuun asti. Juuri ne arkiset asiat on niitä, joihin käytämme pitkällä ajalla paljon aikaa, joten miksi ei panostaa juuri niihin.

Nyt uutena meiltä löytyy myös silittämistä helpottamaan Brabantian mieletön silityslauta, joka on jykevä ja pysyy paikoillaan kuin seinä. Sen sivussa olevaan pidikkeeseen saa höyrysilitysraudan tukevasti. Lautaa saa säädettyä moneen eri korkeuteen ja se sopii loistavasti pidemmällekin silittäjälle.

Mikäli kotona ei ole kodinhoitohuonetta (niinkuin meillä ei ole) on lauta helppo säilyttää joko oven takana tai esimerkiksi sängyn alla. Brabantian valikoimasta löytyy myös harvemmin ja vähemmän silittäville pienempiä malleja, jotka vievät vähemmän tilaa. Itselleni tärkeää oli juuri se, että voin toisinaan silittää myös isot tuplalakanat ja isot pyyhkeet helposti samalla, kun katson Netflixista lemppari sarjaani. ;)

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin, Brabantia

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin, Brabantia

PYYKKIKORI 60 L

Pyykinpesun rakastajana (kyllä, rakastan pitää huolta vaatteista!) pidän tärkeänä myös sitä miten pyykin säilytys sujuu. Brabantia pyykkikorit ovat tyylikkäitä ja käytännöllisiä. Meillä on iso 60L pyykkikori, johon mahtuu hyvin vaatteita. Mikäli meillä olisi omakotitalo, jossa on erikseen kodinhoitohuone hankkisin ehdottomasti toisen samalaisen, jolloin pyykkien lajittelun tummiin ja vaaleisiin voisi tehdä helposti heti.

Brabantian pyykkikorissa on helposti irrotettava kangas, jonka voi myös pestä pesukoneessa. Rungon alaosan tuuletusaukkojen ansiosta pyykki hengittää, eikä jää tunkkaiseksi pohjalle. Luonnon korkkisessa kannessa on kätevä aukko, josta pyykin voi tiputtaa koriin.

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin, Brabantia

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin, Brabantia

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin, Brabantia

BO TOUCH BIN -ROSKAKORI 3 X 11 L

Brabantian valikoimasta löytyy monenlaisia roskakoreja ja jokaiseen tarpeeseen varmasti löytyy omansa. Meille kätevin on kaunis Bo touch bin, jossa on kolme erillistä pienempää (silti tosi tilavaa!) lokeroa. Lokerot saa nostettua helposti roskiksesta, jolloin pohjan puhdistus on myös helppoa.

Kansi aukeaa sormea napauttamalla ja roskat viedessä koko kannen saa helposti irti. Tämä helpottaa meillä suuresti pitämään lasit, metallin ja sekajätteen järjestyksessä ja kierrätys on näin ollen mukavampaa.

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin, Brabantia

MELONIRAUTA / KUORIJA / SEKOITUSLUSIKKA / PUULASTA / JUUSTOHÖYLÄ

Brabantialta löytyy myös kattava valikoima laadukkaita ruuanlaittovälineitä. Meille ruuanlaitto on perheessä lähes pyhä asia (erityisesti Eetulle:D) ja välineet on oltava hyvät. Ruuanlaitto on ihanaa, kun kaikki vaiheet sujuu huolettomasti ja hyvin. Pelkästään hyvällä kuorimaveitsellä ruuanlaitosta tulee paljon mukavampaa.

Näin saat lisää iloa ja motivaatiota kotitöihin, Brabantia

Pictures, Lotta Bohm / edited by me

Suosittelen tutustumaan Brabantian laajaan valikoimaan. Uskon, että todella moni teistä samaistuu kanssani siihen, että kodin askareiden helpottaminen on aina hyvä asia.

Stockamann valikoimassa on tällä hetkellä kaikki Brabantian pyykinhuolto tuotteet kantiksessa tammikuun ajan -20%! :)

Lue myös

VINKIT PYYKKIHUOLLON JÄRJESTÄMISEEN

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Tuula
    25.1.2021 at 14:51

    Kiitos hyvistä vinkeistä siivoukseen. Perustin juuri oman yrityksen Helsingissä ja toistaiseksi olen vielä hoitanut yrityssiivouksen itse, vaikkakin tulevaisuudessa on tarkoitus ulkoistaa homma. Siivoaminen sekä töissä, että kotona on vienyt hirmuisesti aikaa viikostani. Nyt olen ottanut käyttöön tuon kohdan kolme, eli joka päivä tehnyt pieniä siistimishommia, jotta hommat eivät kasaannu liikaa.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *