17.1.2021

Lihapullat ja muussi, Keto

Tämän vuoden lupaus tehdä useammin itse ruokaa on pitänyt toistaiseksi hyvin. Olen kokeillut jo muutamiakin uusia juttuja ja tässä yksi klassikko tältä viikolta: lihapullat ja muusi, muokattuna ketogeeniseen ruokavalioon sopiviksi.

Olen aivan rakastunut kukkakaalimuussiin ja sitä uskon löytyvän tänä vuonna useasti meidän ruokapöydästä. Lionel ei ole vielä ihan niin vakuuttunut siitä, mutta uskon, että saan hänetkin käännytettyä. :D

Lihapullia olen tehnyt itse yhden käden sormilla koko elämäni aikana, mutta niitäkin nyt nyt väsättyä super helpolla ja nopealla ohjeella. Lihapullista tuli super herkullisia! Tämä yhdistelmä jää ehdottomasti #arkisafkaa valikoimaan pysyvästi.

Lihapullat ja muussi, Keto

Kukkakaalimuussi

1 iso kukkakaali
Ripaus suolaa
Loraus kermaa ja tilkka hyörytysvettä

Lihapullat 

400g jauhelihaa
1tl suolaa
Mustapippuria
50g parmesaania
1 kananmuna

Kastike ja paisto

2dl Kermaa
1 tl Bong Touch Of Taste Häränlihafondi Punaviinillä
30g voita

Kukkakaalimuusi:
Pese kukkakaali ja hyörytä se pehmeäksi hyötyskattilassa. Survo kypsä kukkakaali ja lisää joukkoon ripaus suolaa ja loraus kermaa sekä noin ruokalusikallinen höyrystysvettä.

Lihapulla:
Sekoita kaikki lihapullien ainekset keskenään tasaiseksi. Pyörittele kostutetuin käsin pyöreitä palloja. Paista pullat voissa pannulla. Pyörittele pullia pannulla, jotta saat kypsytettyä pullia tasaisesti.

Lisää kermaan reilu teelusikallinen Bong Touch Of Taste Häränlihafondia ja lisää nämä lihapullien joukkoon kiehumaan hetkeksi.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Lihapullat ja muussi, Keto

 

Lihapullien ja kastikkeen resepti on Ketoreseptit blogista.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *