4.10.2020

Jokainen päivä on uusi alku

Kaupallinen yhteistyö, Sensodyne

Sensodyne X Roosa Nauha

Lionel sipsuttaa pienillä suloisilla varpaillaan pitkin kodin lattioita ja kömpii meidän viereen aamuvarhain. Pehmeät kädet silittää poskeani ja pojan kasvoilla paistaa iso hymy.

“Huomenta äiti, noustaan jo! Nyt on aamu!”

Nousemme yhdessä aamupalalle ja istumme sohvalle. Lionel juo smoothiensa ja katsoo lastenohjelmia. Minä annan kehon ja mielen herätä rauhassa uuteen päivään. Hengitän syvään ja keskityn vain tähän hetkeen. Pyrin pitämään aamuisin puhelimen vielä hiljaisella, ennen päivän kiireitä. Otan Lionelin isoon haliotteeseen ja kiepauttelen sormieni välissä hänen syötävän suloisia blondeja kiehkuroitaan. 

Ennen päiväkotiin lähtöä pesemme hampaat ja nappaamme vitamiinit suuhun.

Aamun pienet, mutta niin tärkeät rutiinit. Uudessa päivässä on aina taikaa.

Sensodyne lahjoittaa jokaisesta myydystä Sensodyne –hammastahnasta 0,20€ Roosa Nauha – keräykseen. ♥

Olen loputtoman kiitollinen siitä, että saan herätä joka aamu perheeni kanssa ja meillä on kaikki hyvin ja olemme terveitä. Jokainen päivä on uusi alku. Meidän rutiineihin kuuluu paljon pieneltä tuntuvia asioita, jotka ovat kuitenkin merkittävässä roolissa meidän kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Hyvinvointi on asia, jota en koskaan ota itsestäänselvyytenä. Se on kaiken pohja. Haluan pitää huolta omasta sekä läheisten hyvinvoinnista jokaisena päivänä. Vaikka kaikkea ei voi estää, voi omilla valinnoilla vaikuttaa positiivisesti omaan sekä läheisten hyvinvointiin. Fyysisestä kunnosta huolehtimisen lisäksi pidän vähintään yhtä tärkeänä henkisen hyvinvoinnin ylläpitämistä.

Minulle mielen hyvinvointi on yksi hyvinvoinnin tärkeimpiä kulmakiviä. Ilman jokapäiväistä pysähtymistä en koe voivani hyvin. Tasapaino kiireen ja rauhoittumisen välillä rytmittää päivän. Hiljentyminen antaa voimaa kiireisiin ja myös stressaaviin hetkiin. Kun osaan ottaa mielen ohjat käsiini, pystyn toimimaan myös vaikeammissa tilanteissa tietoisesti.

Vertaan aina meditaatiota ja läsnäoloharjoituksia päivittäiseen hampaiden harjaukseen. Pieni teko päivässä, mutta sitäkin isompi merkitys kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Suun hyvinvoinnista voi lukea lisää Suuntenterveyden kokonaisvaltainen merkitys– postauksesta

Roosa Nauha kampanjakuukautena on hyvä aika pysähtyä pohtimaan elämän merkityksellisiä asioita. Rintasyöpään sairastuu vuosittain noin 5000 suomalaista naista. Vaikkei rintasyövän varsinainen ehkäiseminen ole mahdollista, voi omilla valinnoilla vaikuttaa suuresti oman terveyden edistämiseen ja elämän merkityksellisyyteen.

Liikunnan ja monipuolisen terveellisen ruokavalion ohella moni unohtaa mielen hyvinvoinnin merkityksen, joka kuitenkin pohjimmiltaan vaikuttaa meihin melkein eniten. Haluankin itse omalta osaltani kannustaa jokaista pitämään erityisen hyvää huolta omasta mielestä.

Vaikka emme voi vaikuttaa kaikkeen ympärillä tapahtuvaan, voimme aina päättää omista ajatuksista. Omia ajatuksia ja mieltä voi kouluttaa.

Läsnäoloharjoitukset on helppo aloittaa juuri hampaiden pesun yhteydessä. Mitä, jos kiireen ja tulevan päivän murheiden sijaan keskittyykin aamulla 2 minuuttia pelkästään siihen, että harjaa hampaita?  Hyvin helposti hampaidenkin harjaus nimittäin koostuu vain suorittamisesta ja asiaa yhtään ajattelematta siirtyy päivän seuraavaan asiaan. Läsnäoloharjoituksia on kuitenkin tosi helppo lisätä päivään juuri näiden pienten rutiinien kautta. Tehdä ne tietoisesti tässä hetkessä ja antaa mielelle harjoitusta keskittyä juuri tähän hetkeen.

Itselleni erilaiset meditaatiot ovat yhtä tärkeitä, kuin päivittäinen hammaspesu. Ilman meditaatiota koen olevani tunkkainen ja tukossa. Mieli tarvitsee puhdistusta ja hiljaisuutta voidakseen hyvin. Meditaatio antaa mielelle tilaa ja vahvistaa näkemään omat todelliset ajatukset ja tätä kautta myös muuttamaan niitä haluttuun suuntaan.

Kuuntele tästä tietoinen hampaiden harjaus ääniharjoite.

Mikäli kärsii hampaiden vihlonnasta, kannattaa muistaa, että sille voi löytyä apua! Sensodynen sivuilta löydät helpon verkkotestin, joka avulla selvität onko hampaasi vihlovat.

Sensodyne Rapid relief hammastahnassa on nopeavaikutteinen vihlontaa lievittävä koostumus ja se antaa pitkäkestoisen suojan, kun hampaat pesee aamuin illoin.

Rapid relief hammastahnan on kliinisesti osoitettu lievittävän vihlontaa jo 60 sekunnissa. Hampaiden vihlonnasta kärsii lähes joka kolmas, joten kyseessä on hyvin yleinen ongelma. Vihlonnasta ei kannata kärsiä, kun avun voi saada helposti oikeaa hammastahnaa käyttämällä.

Pictures, Carita Alfthan / edited by me

Sensodyne lahjoittaa jokaisesta myydystä
Sensodyne –hammastahnasta 0,20€ Roosa Nauha – keräykseen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *