25.8.2020

Miltä haluan elämän näyttävän, talous- ja työ?

 

Miltä haluan elämän näyttävän, talous- ja työ?

*mainoslinkki

Inspiroiduin valtavasti Ilkka Koppelomäen kirjasta *Saa mitä haluat ja päätin tehdä yhdestä Ilkan kirjan tehtävästä postaussarjan tänne blogiin asti. Uskon, että asiat ääneen sanomalla niillä on tapana toteutua varmemmin ja vaikkei olisikaan, niiden kirjoittaminen tuo hyvän fiiliksen ja toivon, että voin myös jotain teistä siellä ruudun takana inspiroida tekemään pieniä juttuja oman hyvinvoinnin ja onnellisuuden eteen.

Tehtävänä on kirjoittaa itselleen mahdollisimman tarkasti ylös miltä haluaa elämän eri osa-alueiden näyttävän. Eri osa-alueet Ilkka jakaa kirjassaan neljään osaan, jotka ovat talous- ja työ, ihmissuhteet, henkinen hyvinvointi ja fyysinen hyvinvointi. 

Tulevassa postaussarjassa käyn siis läpi omat ajatukseni ja tunteeni siitä millaisia haluaisin näiden elämänalueiden olevan tulevaisuudessa. Blogiin teen toki hieman karsitun version, mutta annan ajatuksen kuitenkin virrata ja toivon, että tämä voisi inspiroida myös muita pohtimaan omia toiveitaan.

Ensimmäisenä paneudun talous- ja työpuoleen.

Miltä haluan elämän näyttävän, talous- ja työ?

Miltä haluan elämäni näyttävän talous- ja työrintamalla? 

Elän tällä hetkellä jotakuinkin omaa unelmaani, sillä saan tehdä työtä jota rakastan ja jonka parissa koen suurta intohimoa. Työ ei kuitenkaan vie minulta kaikkea aikaa, vaan pystyn yrittäjänä tasapainoilemaan koko ajan paremmin vapaa-ajan ja työn välillä. Huomaan, että vuosi vuodelta arvostan entistä enemmän vapaata ja olenkin äärettömän kiitollinen siitä, että voin tehdä halutessani vain muutaman tunnin työpäiviä.

Olen myös nykyisellään todella tyytyväinen meidän tulotasoon perheenä. Pystymme asumaan asunnossa, jossa viihdymme, voimme syödä terveellisesti sekä matkustaa ja harrastaa myös halutessamme. Koen itseasiassa tällä hetkellä, etten joudu luopumaan mistään tärkeästä rahan takia, vaan meillä on riittävä tulotaso ylläpitämään kaikkia tärkeimpiä asioita elämässä. Se on tosi ihanaa ja vapauttavaa.

Tosin olen ajatellut näin lähes koko ikäni. Mitä tyytyväisempi olen nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen ja siihen mitä minulla jo on, sen paremmin tuntuu taloudellinen menestys tulevan tulevaisuudessa. Tässä toimii mielestäni erittäin konkreettisesti Law of atraction. Jos keskityn johonkin asiaan mitä en kykene juuri nyt hankkimaan, pohdin sitä vain ja ainoastaan siitä näkökulmasta, että miten se olisi mahdollista tulevaisuudessa ja mitä voisin tehdä jatkossa, jotta se onnistuisi.

Ensisijaisesti tulevaisuudessa haluan nähdä työni yhtä joustavana, kuin nyt. Toivon silti uusia mahdollisuuksia ja haasteita, koska rakastan tarttua välillä itselleni vaikeisiin asioihin. Minulle työ on suuri osa minuutta ja uskon, että tulen jollain tapaa tekemään töitä koko ikäni. Tuskin tulen koskaan haaveilemaan ja odottamaan eläköitymistä. Odotan pikemminkin sitä, että olen täysin taloudellisesti riippumaton.

Tulevaisuudessa haluan, että olen taloudellisesti erittäin hyvin toimeentuleva ja pääosa tuloistani tulee sijoituksista. Toivon, että voin joskus taas kääntää työkuvioita niin, että nykyinen sisällöntuotanto on enemmän sivutyö ja harrastus (jota rakastan älyttömän paljon) ja tulojen pääpaino on sijoittamisessa.

Haluan, että työelämääni kuuluu merkittävästi sekä asunto- että *osakesijoitukset. Haluan, että pystymme joka vuosi kasvattamaan sijoitusasuntojemme ja myös osakeomistusten määrää tasaisesti. Sisälläni piilee myös pieni haave siitä, että kävisin kiinteistövälittäjän koulutuksen ja voisin osittain toimia kiinteistönvälittäjänä. Uskon, että minussa voisi olla potentiaalia Suomen parhaaksi kiinteistövälittäjäksi, yhtään itseäni kehumatta… :D

 

* Mikäli suunnittelet osakkeisiin sijoittamisen aloittamista, voin suositella Nordnetin arvo-osuustilin perustamista. Tilin pääset perustamaan ja aloittamaan sijoittamisen tästä linkistä.

Tulevaisuudessa toivon myös, että voimme ostaa nykyisen vuokra-asuntomme (tai jonkun muun asunnon, johon haluaisimme muuttaa) omaksi.

Haluan myös, että meidän perheen taloudellinen tilanne sallii sen, että voimme säästää ja sijoittaa myös lapselle hyvän kassan ennen kuin hän on aikuinen. Olisi aivan huikeaa, jos onnistumme jossain kohdin hankkimaan lapselle myös oman sijoitusasunnon. Olisipa myös ihanaa, jos Lionel itse innostuisi asuntosijoittamisesta jo varhaisessa vaiheessa.

Talouden- ja työn tiimoilta toivon siis saman suunnan jatkuvan tulevaisuudessa. En toivo mitään suuria muutoksia, vaan sitä, että kehityn kaikessa mitä teen. Ainut isompi muutos mikä voisi olla ihanaa, olisi se, että myös Eetu päätyisi jäämään täysipäiväiseksi yrittäjäksi! ;) Olisipa ihanaa olla 100% perheyrittäjiä. Hänellä tosin on suuria haaveita omalla urallaan, joten voi olla, että tämä oma toiveeni ei tule ainakaan lähivuosien aikana toteutumaan… :D

 

Oletko sinä kirjoittanut itsellesi ylös konkreettisesti toiveita eri elämän osa-alueilta? Entä onko siellä muita Ilkan Saa mitä halua- kirjan faneja?? :) 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *