1.6.2020

Äitiyden onni erityisherkkänä

Kaupallinen yhteistyö, ACO

Äitiyden onni erityisherkkänä

“Erityisherkän ihmisen tunteet ja tuntemukset voivat olla voimakkaita. Hänellä on kyky liikuttua, vaikuttua ja asettua toisen asemaan helposti.”

Äitiyden myötä olen kokenut, että kaikki tunteet ja tuntemukset ovat 100 kertaisia verrattuna aikaan ennen äitiyttä. Olen vuosia jo tiennyt olevani erityisherkkä ja pitänyt sitä suurena vahvuutena ja nyt äitinä pidän erityisherkkyyttä entistäkin merkittävämpänä asiana.

Raskauden ja etenkin vauvavuoden aikana pohdin paljon erityisherkkyyden raskaampia puolia, mutta kaiken koetun jälkeen, voin edelleen lujasti seistä sen takana, että erityisherkkyys on suuri lahja.

Vaikka erityisherkkänä arkea kuormittavat asiat tuntuvat toisinaan todellisuutta isommilta, myös ne pienemmät onnen hetket ovat valtaisan suuria ja lähes sydäntä pakahduttavia. Mainitsen tämän tästä Eetulle siitä, miten valtavassa onnenpuuskassa taas olen.

Onnen ja onnistumisen tunteita syntyy äitinä joka päivä. Tällä hetkellä niinkin pienistä asioista, kuin vessassa käymisestä! :D Olemme nimittäin aloittaneet kunnolla kuivaksi opettelun Lionelin kanssa ja se onnistui niin hienosti heti alkuun, että olen ollut monesti ihan onnesta soikeana, kun poika on sanonut “äiti mulla on pissahätä”! Totta kai vahinkoja sattuu välillä, mutta voi miten ison ylpeyden tunteen olen kokenut, kun ollaan vihdoin päästy vaipoista eroon. Luulen, että Lionel olisi ollut jo aikaisemminkin valmis tähän, mutta me vanhemmat jarruttelimme.

Pieniä onnen hetkiä syntyy myös joka päivä, kun Lionel juoksee kädet sivuilla syliin ja antaa ison pusun. Joskus aamuisin hänellä on tapana käpertyä ihan kiinni kainaloon ja silittää poskesta. Usein hän myös saa äidin onnen kyyneliin, kun mainitsee äidin poskea silittäessä, että äiti on niin kaunis. :’)

Erityisherkkänä koen myös kaikki fyysiset asiat vahvasti. Elän kosketukselle. Rakastan pussailua, halailua ja kutittelua. Lapsen kanssa on ihanaa, kun toista ei todellakaan voi halailla pilalle. Ei ainakaan Lionelia. Hän on niin tottunut siihen, että äiti rakastaa halailla ja riepotella! :D Toki hänelläkin on omat hetkensä, kun äiti ei missään nimessä saa pyöritellä hiuskiehkuroita tai silittää poskea. Tomera kolme vuotias osaa jo hyvin selkeästi ilmaista, jos ei ole aika haleille. :D

Fyysisessä erityisherkkyydessä olen äitiyden myötä kiinnittänyt paljon huomiota itselläni ihon herkkyyteen. Oma ihoni on ollut aina herkkä, mutta raskaaksi tultuani moni asia herkistyi entisestään.

Iho kuivuu helpommin ja myös limakalvojen hyvinvointi oli todella erilaista heti synnytyksen jälkeen, kun imetys ja hormonit muuttivat limakalvoja kuivemmaksi. Intiimialueen hoito on toki aina ollut itselleni tärkeää, mutta erityisesti raskauden ja synnytyksen myötä myös intiimialue on herkempi ja vaatii omat tuotteensa.

Kokosin tähän postaukseen yhteistyössä ACO Minicare-, ja Intimate Care -sarjojen lempparituotteeni, jotka ovat olleet meillä käytössä.

Olen aika varma siitä, että Lionel on myös erityisherkkä ja hänenkin ihossaan herkkyyden huomasi jo pienenä vauvana. Toki Eetulla on atooppinen iho, joten oli aika suuri todennäköisyys, että Lionelillakin on. Mutta hän on kaikin puolin herkkä ihosta. Vääränlaiset vaatteet eivät käy, ihossa näkyy heti sopimattomat ruuat ja parhaiten Lionelille käy erittäin herkälle iholle tarkoitetut voiteet ja puhdistustuotteet.

ACO Minicare sarjan tuotteet ovatkin melkein kaikki olleet meillä vauvavuodesta asti käytössä. Ne on nimittäin suunniteltu juuri erittäin kuiva- ja herkkäihoisille lapsille.

ACO Minicare Cream

ACO Minicare Cream on ollut Lionelilla käytössä vauvasta asti ja tätä on kulunut useita purkkeja. Talvisin voidetta on mennyt myös minun ja Eetunkin käytössä. Molemmilla perheen miehillä on hyvin herkkä ja atooppinen iho. Tämä on ollut täydellinen kosteuttaja! Kosteuttaa todella tehokkaasti herkän ihon ilman ihon ärsyyntymistä.

-Minicare Cream on lääkinnällinen tuote. Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käyttöä.

ACO Minicare Diaper Rash Spray -vaippaihottumaspray

ACO Minicare Diaper Rash Spray -vaippaihottumaspray ei ole meillä enää käytössä, kuin satunnaisesti, mutta halusin välttämättä nostaa tämän tähän postaukseen, koska tiedän että niin monella teistä on kotona pieni vauva. Tämä tuote oli ihan ehdoton vauvavuonna, kun vaippaihottumaa tuli herkästi. Spray pullo on tosi näppärä ja myös hygieeninen. Mikäli kirjoittaisin vauva vuoden must have tuotteista listan blogiin, lisäisin tämän siihen listaan! :)

ACO Minicare Wash Mousse

ACO Minicare Wash Mousse otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa vasta nyt keväällä ja ihastuttiin heti. Aiemmin käytössä ollut ACO Minicare Washlotion on myös ihana, mutta tykästyin vaahtoon, joka tuntuu samaan aikaan ihanan pehmeältä mutta puhdistavalta iholla. Pesuvaahto käy myös lapsen hiustenpesuun.

ACO Intimate Care -sarjan tuotteet puhdistavat, hoitavat ja kosteuttavat herkkää intiimialuetta. Kaikki sarjan tuotteet ovat täysin hajusteettomia.

ACO Intimate Care Cleansing Wash

ACO Intimate Care Cleansing Washin olen löytänyt jo ajat sitten äidin suihkusta. Tämä pesuneste on todella hellävarainen intiimialueelle ja on myös todella riittoisaa. Pelkkä vesipesuhan kyllä riittää intiimialueelle, mutta tällä pesunesteellä saa raikkaan tunteen ilman, että tuote ärsyttää yhtään herkkää ihoa. Kuukautisten aikaan tämä tuote on itselläni aivan ehdoton.

ACO Intimate Care Cleansing Wipes -puhdistusliinat

Puhdistusliinat ovat todella käteviä matkalla ja esimerkiksi mökkeillessä. Eetun isän mökillä, jossa me eniten käydään, on vain ulkohuussi, eikä juoksevaa vettä ole suihkussa/saunassa, joten nämä puhdistusliinat ovat aina itselläni mukana mökkeillessä. Puhdistusliinapaketti on myös kätevä pitää aina mukana laukussa, varsinkin kuukautisten aikana. ACO Intimate Care Cleansing Wipes -puhdistusliinat ovat myös erittäin hellävaraisia herkälle iholle.

ACO Repairing Skin Oil -kuivaöljy

Viimeisenä vielä uusin ihastukseni ACO Repairing Skin Oil! Mikäli olen vielä joskus raskaana uudelleen, tulee tämä olemaan päivittäin käytössä. Rakastan tätä kuivaöljyä! Nyt laitan tätä erityisesti kuivia sääriä kosteuttamaan ja hoitamaan.

ACO Repairing Skin Oil -kuivaöljyssä on ihanan raikas ja mieto tuoksu, joka ei ärsytä herkänkään nenää. Kuivaöljy levittyy iholle täydellisesti ja jättää ihon ihan silkkisen pehmeäksi.

Pictures, Eetu Visuri / edited by me

Yliopiston Apteekista saa nyt 20% alennuksen
ACO Minicare-, Miniderm- ja Intimate Care –

tuotesarjoista sekä ACO Repairing Skin Oil -tuotteesta.

Alennuskoodi: MONA20
koodi on voimassa 30.6.2020 asti.

 

Oli erityisherkkä tai ei, niin kaikki vanhemmat ovat varmasti siitä samaa mieltä, että vanhemmuus tuo valtavan määrän onnen hetkiä elämään.

Kuulisin mielelläni mistä sinä saat vanhempana onnen tunteita juuri nyt? Mitkä pienet (tai isotkin) asiat juuri nyt ovat sinulle tärkeitä ja aiot vaalia näitä hetkiä muistoissa vielä pitkään? :)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Suvi
  2.6.2020 at 20:59

  Eikö olekin ihan mahtava tunne tuo äitiyden tai ylipäätänsä vanhemmuuden ylpeyden tunne omaata lapsestaan. Ja miten pieneltä asialta se voikaan jollekin kuulostaa, mutta kun lapsi opettelee kuivaksi ja osaa tehdä pissan pottaan ja pystyykin olemaan ilman vaippaa. Minusta se on vaan niin hurjan siistiä katsoa, miten lapsi oppii. Muistan, miten itse olin ihan haljeta onnesta ja ylpeydestä esikoisen oppiessa kuivaksi. Ja nyt, kun hän oppi ajamaan oikealla pyörällä. Voi että. Poika luotti itseensä ja osasi ja minun oli vaikea päästää irti, ja sitten, kun päästi irti. Siinä se poika pyöräili. Isoja hetkiä. Taidan kuulua samaan joukkoon, että koen ja tunnen asiat aika voimakkaasti. Huomaan pienimmätkin ”tuulen vireet” ihmisissä. Olen opettelemassa samaan, mistä sinäkin tässä kirjoituksessa puhut:näkemään tämän piirteen vahvuutena.

  Aurinkoista viikkoa Mona!<3

  • Reply
   Mona
   3.6.2020 at 16:25

   Kiitos Suvi ihanasta viestistä <3 Voin vain kuvitella miten upealta pyörän pyörimisen oppiminenkin voi tuntua!! Olin jo ihan onnessaan pelkästä potkupyörän käytöstä :'D
   Ihanaa viikkoa sinne <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *