29.5.2020

PMS kiukuttelua ja Helsingin parhaat sushit

Minulla on nyt melkein kaksi viikkoa takana ilman tavallista kahvia ja yli kuukausi ilman suuria määriä (isoja pusseja) karkkia. Olo on ollut tähän asti loistava.

En tiedä johtuuko kofeiinin luopumisesta vai mistä, mutta nyt on todella erilainen hormoonikierto tässä kuussa. Tiedän aina tarkalleen viisi päivää, ennen kuin kuukautiset alkavat. Iho alkaa kihelmöidä ja keho kerää normaalia enemmän nesteitä. Rinnat on myös yleensä arat. Nyt nämä kaikki ovat olleet potenssiin kymmenen ja olen niiden lisäksi ollut ihan poikkeuksellisen kiukkuinen! :D Tohdin jo hetken epäillä, että olenko sittenkin jopa raskaana…

Olen ollut oikea hirviö – erityisesti Eetulle. Mahtaakohan ennen niin riippuvainen keho ja mieli olla niin järkyttynyt kofeiinin luopumisesta, että osoittaa mieltään nyt tällä tavoin… Mielenkiintoista nähdä seuraavassa kierrossa, kun takana on melkein kaksi kuukautta ilman kahvia ja isoja sokerimääriä, että miltä sitten tuntuu..

PMS kiukuttelua ja parhaat sushit

Ollaan tällä hetkellä kumpikin Eetun kanssa siis kotitoimistolla, joten sanomista tulee toki herkästi ilman minun pms- kiukuttelujakin. Eetu hermostuu minulle siitä, etten korjaa aina heti jälkiäni kotona ja minä taas ärsyynnyn Eetun aikatauluista ja hitaudesta.

Onneksi pääosin on yhteiselo kotona kuitenkin sujunut tosi hyvin. Ja on ollut myös ihan äärettömän ihanaa olla enemmän yhdessä. Me nähdään tavallisessa arjessa melko vähän, kun työmatkat ja treenit vie Eetulta paljon aikaa töiden lisäksi. Kirjoitan tämän kevään ja parisuhteen jutuista ihan omassa postauksessa vielä tarkemmin lisää myöhemmin. Päällimmäisenä tällä hetkellä on kiitollisuuden tunne siitä, että saadaan olla niin paljon yhdessä.

PMS kiukuttelua ja parhaat sushit

Pohdin tänään pitkästä aikaa auton hankintaa. Olemme käyttäneet jo kolme vuotta vuokra-autoja ja olleet niihin hurjan tyytyväisiä. Hertzin kautta auton vuokraus on maailman näppärintä! Mutta kesällä asiaan tulee yksi miinus. Autot on tosi usein loppuunvarattuja. Varsinkin, jos varaa viime tipassa. Me harvoin tiedetään menoja kovin paljon etukäteen, joten on kurjaa lyödä kalenteriin juttuja vain sen takia ajoissa, että saa auton.

Joten pyysin isäpuolelta hieman apua auton etsinnässä ja nyt olisi yksi kiikarissa. Ajatuksena olisi ostaa auto vain kesän ajaksi ja myydä se sitten syksyllä taas pois. Olen kuitenkin viime vuosien aina muodostanut melko autokriittisen mielen ja oman auton hankinta tuntuu kertakaikkisen turhalta. Voi olla, että tovi pitää vielä pohtia. Olen usein vähän turhan äkkipikainen kaikissa päätöksissä. Onneksi on Eetu aina toppuuttelemassa ja järkeilemässä. Tosin, jos menisimme vain Eetun päätösten mukaan, emme saisi koskaan mitään aikaiseksi… :D

PMS kiukuttelua ja parhaat sushit

Haettiin tänään Lionelin kanssa Minatosta viikonlopun kunniaksi Helsingin parhaat sushit. Oma lempparini on Kolari ja limelohi. Maistuvat myös pojulle. Lionel taitaa olla Minaton nuorin fani! :D

PMS kiukuttelua ja parhaat sushit

Huomenna on onnen päivä, kun veljeni puolisonsa kanssa muuttaa Helsingin seudulle! Me mennään auttamaan muutossa, joten lauantai vierähtää tavaroita järkkäillessä ja siivotessa.

Ihanaa viikonloppua sulle, toivottavasti se on täynnä pieniä onnen hetkiä. ♥

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Rosa
  29.5.2020 at 23:36

  Miksi siis luovut kahvista..? Sehän ehkäisee tutkimusten mukaan paksusuolen syöpää ja 2.tyypin diabetesta! Ja joku aika sitten luin, että kahvia juovat ihmiset elävät pidempään vai terveimpinä vai miten se oli? Mutta siis kohtuudella niin se on terveellistä Ihan tasaisin väliajoin tulee sitä vahvistavaa näyttöä.

  • Reply
   Mona
   30.5.2020 at 06:50

   Itselläni kofeiini aiheutti todella vahvaa riippuvuutta, sekä ison liudan muita ei toivottuja oireita, jopa ahdistusta.
   Täältä löytyyy kahvista mielestäni aika hyvä teksti, jossa myös hieman kofeiiniriippuvuudesta:
   https://www.duodecimlehti.fi/duo20328
   Me ollaan kaikki niin yksilöllisiä. Jotkut on paljon herkempiä, kuin toiset.
   En sano, etten enää ikinä juo kahvia lainkaan, mutta nyt kofeiinin “vieroituksessa” pysyn ainakin tovin kofeiinittomalla linjalla. Löysin niin hyvän kofeiinittoman version, että en ole edes osannut enää kaivata kahvia. :) Ja mikä parasta, olo on parantunut merkittävästi! :) Huomasin eron jo heti ensimmäisten viikkojen aikana, kun pelkästään vähensin kofeiinia ja nyt varsinkin, kun jätin kokonaan pois. <3

   • Reply
    Rosa
    30.5.2020 at 11:34

    Okei, hyvä jos olo sitten parempi. :) Toki me kaikki yksilöitä.

    Tuo linkki oli täynnä vanhoja juttuja (olivatko edes tutkittua tietoa) js kun nyt nopeasti googlettelin niin löytyi jälleen uusimpia tutkimuksia lukuisista hyödyistä. Mm. Myös vähentää Alzheimerin taudin ja maksasairauksien riskiä, tuon kansansairauden eli diabeteksen riskin pienentyessä myös Eli hurjasti hyviä ja hyödyllisiä vaikutuksia.

    Toki, kuten ihan kaikessa – jopa liikunnassa – tässäkin on se kohtuus muistettava. :)

 • Reply
  Emilia
  31.5.2020 at 08:29

  Mistä tuo ikkunalaudalla oleva kaunis valaisin on hankittu?

  • Reply
   Mona
   31.5.2020 at 20:06

   Se on valitettavasti jo tosi monta vuotta vanha Muurlan lasin valaisin, ei taida ihan samalaisia enää löytyä :/

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *