25.1.2020

Mitä tänään lounaaksi?

Helppoa, hyvää ja terveellistä. Siinä meidän perheen perusruuan kulmakivet. Pyrimme aina syömään monipuolisesti ja ravintorikkaasti, mutta se ei tarkoita sitä, että joka päivä tehdään todella erikoisia ruokia.

Punaista lihaa syödään muutaman kerran viikossa. Kanaa myös kerran tai kaksi. Me vanhemmat syömme kalaa useamman kerran viikossa, mutta lapsi syö kalaa vain muutaman kerran kuukaudessa yliherkkyyden vuoksi. Totuttelemme siihen silti säännöllisesti pienillä määrillä. Toivottavasti vielä jossain kohtaa myös perheen pienin voi syödä kalaa viikottain.

Kasviksia syömme koko perhe reilusti joka päivä. Perheen ruokaostosten tekijä (Eetu) kantaa kasviksia kaupasta kaksin käsin useamman kerran viikossa. Niitä löytyy aina jääkaapista useampaa eri lajia.

Pakastin on puolestaan aina täpötäynnä marjoja ja kuivakaappi erilaisia pähkinöitä ja kuivahedelmiä, joita kaikkia syödään myös päivittäin. Hedelmäkorista löytyy aina vähintäänkin banaaneja, avokadoja ja omenia.

Kasvikset syödään raakana tai kypsennettynä. Itse arvostan nopeutta ja käytän usein silppuria kasvisraasteen tekoon. Se menee sellaisenaan melkeinpä minkä ruuan kanssa vain.

Jauhelihapastaa lounaaksi

Tänään söimme hyvin klassista jauhelihapastaa. Luomu jauheliha oli paistettuna jo entuudestaan, joten tänään tehtäväksi jäi ainoastaan gluteenittoman pastan keittäminen.

Makua ruokaan saatiin lisää aivan älyttömän hyvästä tomaattikastikkeesta, jonka Eetu taas meidän omana kokkina teki. Annoksesta riittää useampaan kertaan ja sitä on helppo lisätä moneen erilaiseen ruokaan.

Jauhelihapastan kylkeen minä raastoin kasviksiksi porkkanaa ja parsakaalia. Valmiin annoksen päälle lorautettiin vielä oliiviöljyä luomuna, sitä kuluu meidän perheessä paljon.

Meillä on käynyt valtavan hyvä tuuri lapsen ruokahalun suhteen, sillä hänelle tuntuu kelpaavan melkein kaikki ruuat, joita tarjoamme. Niin maistui tänäänkin perinteinen jauhelihapasta. Poika söi onnellisena ison annoksen kasvisraasteineen. Ruokajuomana meillä käytetään koko perheessä pelkästään vettä.

Tomaattikastike

Tomaattimurska 400ml
Punasipuli 1 pieni
Valkosipuliroude 1 tl
Sipulijauhe 1 tl
Provencen yrtit 1 rkl
Lihafondi 1 tl
Punaviinietikka 1 rkl
Suola 1/2 tl
Hunaja 1 tl
Mustapippuri
Oliiviöljy 2 rkl

Sekoita ainekset keskenään sauvasekoittimella.

Mitä teillä syötiin tänään lounaaksi? :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *