17.10.2019

Syysloma Tampereella

Kaupallinen yhteistyö, Visit Tampere

Vietimme viime viikonloppuna minisyyslomaa KAHDESTAAN Eetun kanssa Tampereella. Pitkiä keskusteluja kahdestaan, hyvää ruokaa, saunan lämpöä, kylmä pulahdus ja henkeä salpaavat Pyynikin ja Pispalan maisemat teki hyvää sekä mielelle että keholle. Suuri kiitos ihanalle Tampereelle lämpimästä vastaanotosta. Tulemme pian uudelleen. Monen monta ihanaa juttua jäi vielä ensi kertaan.

Kokosin tähän hieman kuvia meidän viikonlopusta. Myös IG Storyjen kohokohdista pääsee kurkistamaan meidän Tampereen vierailuun. Toivottavasti saatte tästä inspiraatiota ja innostutte myös matkustamaan Tampereelle. Aina ei tarvitse lähteä kauas, kun läheltäkin löytyy upeita kaupunkeja. ♥

Syysloma Tampereella

Yksi sympaattisimmista hotelleista mitä tiedän! Lillan Hotel Cafe Butik brunssi aloitti Tampereen vierailumme. Lehdistä pudonneet keltaiset ja oranssit lehdet teki hotellin aamiaishuoneen näkymästä kauniin, kuin sadun.

Brunssilla tarjoiltiin omistajan äidin tekemää omenahilloa ja herkullisia croisantteja. Tuoreet hedelmät, smoothie, munakas ja herkulliset pestociabatat maistui täydellisiltä.

Pääsimme vierailemaan myös hotellin kauniissa huoneessa, jota voin lämpimästi suositella. Tämä koko hotelli huokuu lämpöä, rakkautta ja kodikkuutta. Täällä lepää koko sielu.

Brunssin jälkeen kirjauduimme Lapland Hotels Tampereelle, jossa ehdimme ottaa ihan pienet nokoset. Helsinkiin avattiin vasta uusi upea Lapland Hotels Bulevardi, jossa olen muutaman kerran käynyt tutustumassa, joten odotukset oli kovat Tampereenkin hotellille.

Eikä olleet turhat odotukset. Loistava sijainti, ihana huone ja aivan mielettömän hyvä aamiainen. Aamiaiselta löytyy porosta tehtyä mustaamakkaraa ja kuusenkerkkäsmoothieta monen muun perinteisen herkun rinnalla.

Pienen lepohetken jälkeen lähdimme suunnistamaan Pyynikin näkötornille. Voitteko kuvitella, etten ollut koskaan aikaisemmin käynyt näkötornissa?! Jo oli siis aikakin!

Ja mitkä maisemat ja metsä meillä olikaan vastassa. Tätä kaipaan Helsingissä keskustassa asumisessa. Luontoa.

Saimme Pyynikin kulmilla asuvan ihanan Jonnan meidän oppaaksi ja kiersimmekin ihanan lenkin metsän siimeksessä. Ahkeroinnin päätteeksi palkitsimme itsemme kuuluisilla näkötornin kahvilan munkeilla. Parempia saat hakea! Jestas!

Kuulin juttua, että parhaimpina päivinä myydään yli 2000 munkkia päivässä! Wau! Jos olet Tampereella, älä missaa munkkeja.

Illan hämärtyessä lähdimme kävelemään hotellilta kohti keskustaa ja Saunaravintola Kuumaa. Olin vakaasti päättänyt, etten aio mennä uimaan, mutta toisin kävi!

Ulkona oli kylmä viima ja ensimmäisellä kerralla pysyin vakaumuksessani. Saunan jälkeen olo oli kuitenkin aivan eri ja meidän kanssa rupatellut ulkomaalainen pariskunta sai minutkin innostumaan. Siellähän minäkin sitten pulahdin ja kylmää oli! :D Mutta ai miten hyvää teki! Lisää tätä!

Uinnin ja saunan jälkeen ramaisi ihan todenteolla, mutta voi miten ihana oli päästä aivan rentoutuneena vielä nauttimaan ravintolan tunnelmasta ja herkullisesta ruuasta. Olo oli kertakaikkisen onnellinen ja rentoutunut. Pitäisi kotonakin muistaa useammin hyödyntää kylmän ja kuuman yhdistämisen tuomaa eufoorista oloa.

Ruoka oli taivaallisen hyvää. Kampasimpukkaa ja peuraa alkuruuaksi. Nämä eivät kauaa ehtineet lautasella odottaa…

Pääruuaksi valitsimme Kuhaa ja karitsaa. Kuhan kanssa tulleen ruis-perunapuuron meinasin nuolla viimeistä pisaraa myöden lautaselta.

Ihanan aktiivisen päivän jälkeen ei tarvinnut kovin kauan unta odotuttaa. Nukuttiin yhteensä 10 tunnin yöunet ja oltiin molemmat aivan järkyttyneitä, kun herättiin vasta puoli yhdeksältä! :D Sitä tapahtuu nykyään TODELLA harvoin..

Aamulla kävimme hotellin kulman takana Fitness 24/7 salilla aamujumpalla, jonka jälkeen hotellin aamiainen maistui taivaalliselle. Normaalisti tykkään itse käydä hotelliaamiaisella mahdollisimman aikaisin, jolloin saa olla ihan rauhassa, mutta nyt kyllä nautin harvinaisen myöhään nukutusta aamusta.

Täydellinen yhdistelmä tälle reissulle, kun saatiin olla kerrankin kahdestaan ja nukkua just niin pitkään, kuin huvittaa. Aamiaiselta ei myöskään tarvinnut pitää kiirettä rääkyvän taaperon takia, joten voitte kuvitella, että nautin useamman kuin yhden kupin kahvia. :D

Hotellista uloskirjautumisen jälkeen lähdimme tutkimaan upeaa Pispalaa. Olin lauantain jälkeen aivan myyty Pyynikistä, mutta voihan Pispala, menin ihan sekaisin näistä maisemista.

Olen kateellinen kaikille Pispalan asukeille näistä rapuista! Useampi reippailija juoksi näitä tälläkin kertaa edes takaisin. Jes! Missä Helsingissä olisi yhtä huikeat raput??

Näin jo itseni keittämässä aamukahvia ja samalla katsovan näitä upeita maisemia tästä talosta. Kyllä kelpaisi täällä asua. Melkein itkettää, miten kaunista meillä onkaan täällä Suomessa?!?

Seuraava herkkuhetki vietettiin Cafe Pispalassa. Voi mitä olikaan vastassa. Moni oli kehunut paikan pannareita, mutta myönnän olleeni hieman skeptinen. Eihän mitkään pannarit voi voittaa minun omia banaanipannareita… :D Voi miten väärässä olin.

Tänne tullessa pitää muista kaksi sääntöä. Varaa pöytä ja tule nälkäisenä! Annokset olivat ihan valtavat ja pannarit maailman herkullisimpia ja ne pitää itse kokea, ennen kuin uskoo.

 

Pispalan katujen kiertämisen ja herkullisten pannareiden jälkeen oli aika jatkaa taas matkaa takaisin kotiin.

Lyhyt irtiotto arjesta teki hyvää. Olisin voinut viettää Tampereella pidemmänkin ajan. Oli myös aika ihanaa olla ihan kahdestaan. Sen kaikkein rakkaimman kanssa. Sinä ja minä. ME.

Kiitos Tampere ja nähdään taas pian!! ♥

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Farfalle
  28.10.2019 at 04:33

  Seuraavan kerran poiketkaa Lempäälässä Kahvila Siirissä, ihana miljöö ja ne korvapuustit, vie kielen mennessään

  • Reply
   Mona
   28.10.2019 at 09:40

   Tämä listalle ylös!! Kiitos :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *