29.5.2019

Uniikkia kosmetiikkaa erämäästa: Natura Siberica

Kaupallinen yhteistyö, Natura Siberica

Uniikkia kosmetiikkaa erämäästa: Natura Siberica

Natura Siberican ytimessä on villinä kasvavat yrtit ja kukat, jotka ovat hyvin erikoislaatuisia Siperian ankaran luonnon ja sitä kautta kasvien erikoislaatuisen uusiutumiskyvyn vuoksi.

Matkustaminen on viimeisen parin vuoden aikana vähentynyt, mutta edelleen mielessä puikkelehtii ajatus upeasta reissusta luonnon lähellä. Yhtenä haaveenani olisi päästä tutustumaan taianomaiseen Siperiaan. Ihan heti en usko tämän haaveen toteutuvan, mutta onneksi voin saada pienen palan Siperiaa kotona omassa suihkussa!

Otin ensimmäisen kosketuksen Natura Siberican tuotteisiin muuta vuosi sitten Krakovassa asuessamme. Siellä brändin tuotteita oli laajasti tarjolla ja ihastuin merkin ideologiaan hurjasti. Kaikki kokeilemani tuotteet olivat tehokkaita ja laadukkaita. Olenkin hurjan innoissani, että pääsen nyt kertomaan blogissa tarkemmin tästä brändistä ja sen ihastuttavista tuotteista.

Natura Siberican valikoimaan kuuluu jokapäiväisiä must tuotteita sekä ihania erityishetkiin sopivia spa- tuotteita. Natura Siberican joukosta löydät niin vartalolle, ihonhoitoon sekä hiustenhoitoon omat ihanat tuotteet. Tässä postauksessa kerron tarkemmin omista suosikeistani. Myöhemmin jaan kokemuksia Natura Siberican minulle uusista tuttavuuksista, joita olen viime aikoina päässyt ilokseni testaamaan.

Natura Siberican ytimessä on villinä kasvavat yrtit ja kukat, jotka ovat hyvin erikoislaatuisia Siperian ankaran luonnon ja sitä kautta kasvien erikoislaatuisen uusiutumiskyvyn vuoksi. Paikalliset heimot keräävät yrtit, kasvit ja kukat käsin luonnosta. Yhtenä maailman suurimpana maa-alueena Siperia ja sen luonnonsuojelualueet ovat säilyneet vielä elinvoimaisena ja villinä. Natura Siberica tuotteissa käytetään aina puhtaimpia raaka-aineita ja brändi tukee myös työllään paikallisia heimoja ja asukkaita tiiviin yhteistyön kautta.

Tavallaan Natura Siberican tuotteiden ideologiassa ei ole mitään täysin uutta, sillä Siperian kasvit ja yrtit ovat olleet paikallisten heimojen kauneudenhoidossa mukana jo vuosisatoja. Mielestäni on esimerkillistä valjastaa käyttöön vuosikausien tietotaito ja yhdistää osaaminen nykyaikaiseen kosmetiikkaan.

Ainutlaatuisissa pantentoiduissa tuotepohjissa on käytetty mm. siperian mäntyöljyä, jossa on viisinkertainen määrä E-vitamiiniä oliiviöljyyn nähden.

Natura Siberican tuotteissa käytössä olevia raaka-aineita:

Siperian mäntyöljy (voimakas antioksidantti. Jokaisen tuotteen tuotepohjassa)
Ruusujuuri (voimakas antioksidantti. virkistää ja vahvistaa ihoa)
Siperian ginseng (voimakas antioksidantti. kirkastaa ja nuorentaa.)
Palsamiköynnös (ravitsee ihoa ja parantaa verenkiertoa)
Altain tyrnimarja (uudistaa ja korjaa ihoa) 

Kaikissa Natura Siberican tuotteissa käytetään luonnollisia raaka-aineita, eikä missään ole käytetty esimerkiksi parabeenejä tai mineraaliöljyjä. Valitut tuotteet Natura Sibericalla on myös sertifioitu COSMOS NATURAL sertifikaatilla. Luonnonkosmetiikan trendejä katsoessa sanoisinkin, että Natura Siberica on ollut aikaansa edellä jo pitkään. Natura Siberican tuotteet valmistetaan meitä lähellä Virossa.

WILD HARVEST

Natura Sibera tuotteiden kyljessä on Wild Harwest merkki. Minulle tämä oli uutta tietoa ja wild harwest siis tarjoittaa sitä, että tuotteen raaka-aineet on kerätty Wild Harwest metodia noudattamalla.

Wild Harwest metodin kriteerit tulee täyttyä, jotta voi saada merkinnän. Raaka-aineet tulee kerätä seuraavien edellytysten mukaisesti:

-Kasvit tulee kerätä käsin.
-Kasvit pitää kerätä puhtailta alueilta kaukana saasteiden aiheuttajilta.
-Kasveja saa kerätä samalta alueelta tiheimmillään kerran vuodessa. Joidenkin kasvien kohdalla saattaa olla jopa 3 vuoden viiveaika.
-Kaikki kasvit täytyy esikäsitellä kolmen tunnin sisällä käräämisestä. Tämän ajan jälkeen kasvien ravintorikkaus alkaa kärsiä.

Natura Siberica on myös perustanut oman luomutilan Khakassiaan, joka on 33 hehtaarisena Euroopan suurin. Siellä ja kahdella muulla tilalla kasvatetaan siperalaisia yrttejä ja kasveja. Miten hienoa olisi päästä vierailemaan näillä Natura Siberican omilla tiloilla!

Natura Siberica on palkittu monissa eri kategorioissa ja sen tuotteita ylistetään ympäri maailmaa. Niin mahtavaa, että Natura Sibericaa on löytynyt nyt muutaman vuoden jo Suomestakin.

Tuotteita löytyy laajasti muun muassa Stockan valikoimasta.

Uniikkia kosmetiikkaa erämäästa: Natura Siberica

Oblepikha Siberica Maximum volume for all hair types shampoo & hoitoaine

Seuraavaksi katse kohti omiin suosikkeihini. Aloitetaan Natura Siberican ihanalla shampoolla ja hoitoaineella, jotka ovat myös brändin myydyimmät tuotteet. Näitä muistan nähneeni ystäväni kylppärissä jo monta vuotta sitten, kun hän oli saanut niitä ystävältään reissusta tuliaisena. Nämä tuotteet tarttuivatkin Krakovassa ensimmäisenä testiin ja rakastuin aivan heti. MIELETÖN tuoksu ja hiuksista tulee ihanan tuuheat ja kiiltävät. Koostumus on täydellinen kumpaisessakin.

Samat shampoo ja hoitoaine löytyvät nykyään myös äitini kylppäristä. Suosittelen todella lämpimästi testaamaan moniin erilaisiin hiustyyppeihin. Uskon, että näissä on ainesta taltuttajaksi myös erittäin kiharoille ja vähän karheille hiuksillekin!

Uniikkia kosmetiikkaa erämäästa: Natura Siberica

Uniikkia kosmetiikkaa erämäästa: Natura Siberica

The Northern Collection Cleansing micellar water

Misellivedet ovat erinomaisia meikinpuhdistuksen viimeistelijöitä. Itse en koskaan jätä puhdistusta pelkästään miselliveden varaan, mutta sillä saan täydennettyä puhdistuksen. Mikään ei ole hirveämpää, kun se, että huomaa kasvoja kuivatessa valkoiseen pyyhkeeseen vielä irtoavan meikkiä! Turvaudunkin aina kaksoispuhdistukseen. Tällä ihanalla ekosertifioidulla misellivedellä poistuu näppärästi myös silmämeikki. Tuote sisältää aktiivihiiltä, joka supistaa ihohuokosia. Miselliveden käytön jälkeen iho tuntuu kirkkaalta ja puhtaalta. Tuote pitää muistaa sekoittaa hyvin ennen käyttöä.

Uniikkia kosmetiikkaa erämäästa: Natura Siberica

The Northern collection Black Cleansing butter , Puhdistusvoide kuivalle / herkälle iholle

Tämän erityisen ihanan puhdistusvoiteen sain aikoinaan testiin blogin kautta ja se jäi kaapin perälle moneksi kuukaudeksi. Muistan alkuun ihmetelleeni, että mikä ihme tämän tarkoitus on. En avannut purkkia, vaan unohdin sen tyystin, kun en heti ymmärtänyt purkin kyljestä käyttötarkoitusta. Musta puhdistusvoi kuulosti alkuun hassulle, mutta voihan apua miten ihana tuote täältä kuoriutuikaan, kun vihdoin uskaltauduin avaamaan sen ja pääsin sisältöön käsiksi.

Puhdistusvoide nousi heittämällä yhdeksi parhaimmaksi putsariksi, jota olen testannut. Mieletön koostumus, ihanan tuntuinen kasvoilla ja tehokas puhdistaja. Tuote muuttuu maitomaiseksi vaahdoksi veteen sekoittuessaan.  Tätä riittää pienehkö määrä putsaamaan kasvot, joten purkki on riittoisa. Jos pitäisi valita vain yksi tuote koko Natura Siberican sarjasta, valitsisin tämän ihanan erikoistuotteen! En ole törmännyt vastaaviin aiemmin.

Uniikkia kosmetiikkaa erämäästa: Natura Siberica

Mieletön koostumus, ihanan tuntuinen kasvoilla ja tehokas puhdistaja. Jos pitäisi valita vain yksi tuote koko Natura Siberican sarjasta, valitsisin tämän ihanan erikoistuotteen!

Uniikkia kosmetiikkaa erämäästa: Natura Siberica

Oblepikha Siberica oil complex for damaged hair, korjaava hiusöljy

Vanhat seuraajat jo tietävätkin, että olen henkeen ja vereen öljyjen rakastaja. Tämä Natura Siberican korjaava hiusöljy pääsi lempparien joukkoon kertaheitolla. Ihana helposti imeytyvä ja levittyvä öljy tuoksuu hyvälle ja tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät. Pikkuisella tipalla saa hoidettua pitkätkin latvat. Huikean ihana tuote, jota suosittelen todella lämpimästi!

Mikäli haluat myös päästä testaamaan näitä lemppareitani, käy Intagramin puolella osallistumassa arvontaan! Löydät arvonnan täältä.

Oletko sinä jo ehtinyt tutustua tähän ihanaan brändiin? :) 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Eija Laine
  30.5.2019 at 08:17

  Voin niin lämmöllä näitä tuotteita suositella!! Vaikken tietty jokaista tuotetta ole kokeillut. Mun suosikkeja erityisesti ovat tuuheuttava shampoo ja se musta puhdistusvoide, ihania!! Terkuin, Monan äiti

  • Reply
   Mona
   19.8.2019 at 09:27

   Nää on kyllä aivan mielettömän ihania!! :)

 • Reply
  Päivi Heltola
  27.1.2020 at 16:26

  Mistä näitä löytyy Suomessa

  • Reply
   Mona
   27.1.2020 at 17:13

   Sokos, Stockmann ja Ruohonjuuri esimerkiksi myy näitä!! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *