19.5.2019

Miten valita oikea meikkivoidesävy?

Kaupallinen yhteistyö, Eleven / Mona Visuri Eleven brändilähettiläs

Miten valita oikea meikkivoidesävy?

 Eleven kaikki meikit nyt 21.5 asti -15% alennuksessa!

Jokainen meistä tietää, että meikkaamisen ihanassa maailmassa, meikkivoiteen oikean sävyn löytäminen ei aina ole niin ihanaa. Ei riitä, että löytää kerran täydellisen sävyn, kun suurimmalla osalla sävyä täytyy muuttaa vähintään kerran vuodessa. Ainakin allekirjoittaneella talvella iho on huomattavasti vaaleampi, kuin kesällä, vaikka en edes ole mikään auringossa makaaja. Talvella iho on myös kuivempi kuin kesällä, joka myös vaikuttaa meikkivoiteen valintaan.

Kokosin tähän postaukseen muutamia kikkoja miten voi helppottaa oikean sävyn löytämistä. Toivottavasti tästä on hyötyä oikeaa sävyä etsiessä.

Miten valita oikea meikkivoidesävy?

TIEDÄ MILLAISEN LOPPUTULOKSEN HALUAT

Mikäli haluat erittäin peittävän lopputuloksen, sävyn kanssa täytyy olla tarkempi. Mitä kuulaampi meikkivoide, sen helpompi on saada tasaisempi sävy, eikä oikean sävyn valinta ole muutamasta sävystä kiinni.

Sillä on myös väliä onko ihosi rasvoittuva vai kuiva. Tarkista aina, että meikkivoide on tarkoitettu sinun ihotyypillesi. Esimerkiksi todella rasvoittuvalle iholle kannattaa valita öljytön meikkivoide, jonka sävy ei muutu päivän mittaan.

NEUTRAALI, LÄMMIN TAI KYLMÄ

Pelkästään tummuusasteella ei vielä päästä täydelliseen sävyyn kiinni. Kannattaa selvittää mikä on oman ihon pohjasävy. Valitettavasti eri merkeillä on erilaiset tavat ilmaista sävyjä, mutta monissa on kirjaimet helpottamassa pohjasävyä ja numero tummuusastetta.

W eli warm tarkoittaa lämmintä, keltapohjaista sävyä, N neutraalia ja C coolia eli kylmää, roosapohjaista sävyä.

GOOGLETA MERKKI JA SÄVY

Kiitos bloggaajien ja Youtubettajien netti on täynnä kosmetiikan rakastajien ottamia kuvia eri merkkien meikkivoiteista ja niiden sävyistä. Ennen lopullista ostopäätöstä googleta siis vielä meikkivoiteen sävy ja merkki niin löydät swatcheja (eli käteen laitettuja sävyjä esimerkkinä). Niistä näkee yleensä todella hyvin millaisesta sävystä on kyse ja on paljon helpompi päätellä sopiiko sävy itselle.

YHDISTELE

Itse olen meikkivoiteiden yhdistelijä. Rakastan sekoitella eri sävyjä keskenään, jolloin saan aina testaamalla itselleni parhaan lopputuloksen.

KYSY ASIAKASPALVELUSTA

Yhteistyökumppanillani Elevenillä on huippu ammattilaisia taustalla, joten uskalla käyttää asiakaspalvelua ja kysyä rohkeasti apua. Asiakaspalvelusta osataan kysyä sinulta oikeat kysymykset, jotta sävyn ja merkin etsiminen on helpompaa. Heillä on laaja osaaminen eri merkkien sävyistä ja ominaisuuksista, joten ei muuta, kuin naputtelemaan aspaan viestiä! :) Eleven on suomalainen verkkokauppa, josta saat aina suomenkielellä apua kosmetiikkaan liittyen.

Suosittelen myös lämpimästi liittymään Eleven klubiin, jonka kautta saa aina parhaat kosmetiikkatarjoukset! ♥ Klubilaisena voit arvostella tuotteita ja samalla kerryttää itsellesi bonuspisteitä. Win Win siis, kun samalla autat muita löytämään täydellisen tuotteen ja saat itse hyviä etuja.

Mikä on sun kaikkien aikojen lemppari meikkivoide ja oletko löytänyt sulle täydellisen sävyn? :)

Miten valita oikea meikkivoidesävy?

Swatchin alimmainen Estee Lauder neutraali sävy on tällä hetkellä paras vaihtoehto minun kasvoilleni.

Miten valita oikea meikkivoidesävy?

Miten valita oikea meikkivoidesävy?

Tämän hetken suosikkejani meikkivoiteista!

♥ Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude

Vasta lanseerattu Lancome ihanan meikkivoide, joka on edeltäjäänsä aavistuksen peittävämpi. Meikkivoide levittyy kasvoille kuin unelma pelkillä käsillä, mutta itse tykkään käyttää meikkisientä. Tällä meikkivoiteella saat kauniin kuultavan meikkipohjan, joka kuitenkin peittää esim hieman punoittavaa couperosa ihoa. Iso suositus!

Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation

Edullisemmista meikkivoiteista Maybellinen Fit Me matte on ollut iso yllätys. Tämäkin levittyy kuin unelma ja pysyy hyvin kasvoilla. Peittää loistavasti vaikka onkin todella ohut meikkivoide.

♥ Clarins Everlasting Foundation+ SPF 15

Pitkäaikainen suosikkini, joka on kaikki kehunsa ansainnut. Peittää täydellisesti ja pysyy koko päivän kasvoilla.

Revlon ColorStay Makeup – Combination/Oily Skin

Klassikko meikkivoide, jonka nimeen moni vannoo. Minulle uusi tuttavuus, mutta lunasti heti kättelyssä kaikki odotukset. Peittää ja pysyy loistavasti! Todella hyvä hintalaatusuhde.

♥ Milani Conceal & Perfect Liquid Foundation

Uusi tuttavuus Milanin meikkivoide sai heti ensimmäisellä kerralla pisteet kotiin. Tällä saa loihdittua todella kauniin ja virheettömän näköisen pohjan. Peittää huikean hyvin ja myös tässä on loistava hintalaatusuhde. Pienellä määrällä pääsee pitkälle!

♥ Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä oma ikuisuussuosikkini. En tiedä tulenko koskaan päästämään tästä ihanasta tuotteesta irti. Monia hyviä löytyy aina rinnalle, mutta silti palaan tähän todella peittävään ja järjettömän hyvin pysyvään meikkivoiteeseen. Talvisin Doubler wear on toisinaan aavistuksen liian peittävä jopa minun makuuni, mutta 90% vuodesta rakastan tätä 110%:sti.

Miten valita oikea meikkivoidesävy?

Miten valita oikea meikkivoidesävy?

Pictures, Carita Alfthan / edited by me

Huom, Eleven valikoiman meikit nyt 15% alennuksessa 21.5 asti!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Johanna
  20.5.2019 at 18:39

  Juice beatyn seerumi meikkivoide on ehdottomasti paras ikinä. Mutta kyllä,meikkivoiteen sävy on tosi hankala valita, itsekin käytän aina kahta eri sävyä ja niistä tulee juuri sopiva. Ihanaa päivää

  • Reply
   Mona
   20.5.2019 at 20:25

   Oi kyllä, se on muuten aivan ihana!! Olisipa ihana saada merkin tuotteet myös Elevenille!! :)
   Ihanaa iltaa sinne <3 :*

 • Reply
  Sisi
  22.5.2019 at 16:48

  Silja Linen verkkokaupassa ole alet ja tilasin sieltä sokkona Lancôme Teint Idole Ultra Wear Stick meikkivoidepuikon. Sävyä kävin katsomassa myös toisen verkkokaupan sivuilla, kun eri nettikauppojen sävyjen kuvat voivat poiketa paljonkin. Emmin kahden sävyn välillä, en saanut oikein selvää kumpi niistä on vaaleampi, joten kysyin Sokoksen asiakaspalvelijalta chatissä. Tilaamani sävy oli täydellinen!! Puikkomeikki on myös käytössä osoittautunut ihanaksi. Levittyy uskomattoman hyvin. Käytän toisinaan kevyemmän meikkivoiteen päällä tuomaan lisä peittoa.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *