20.2.2019

13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon

Kaupallinen yhteistyö, Eleven / Mona Visuri Eleven brändilähettiläs

Sisältää alekoodin!

13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon


Pitkät hiukset ovat osa minua, enkä vieläkään osaa kuvitella niitä leikkaavani. Moni sanoi, että häiden jälkeen viimeistään leikkaan vaimotukan. Sitä seuraavaksi kuulin, että viimeistään lapsen synnyttyä saa pitkät kutrit kyytiä.. :D Edelleenkin porskutellaan pitkillä latvoilla menemään ja rakastan pitkien hiusten helppoutta! Kyllä, helppoutta! Minulle pitkät hiukset tarkoittavat helppoa arkea. Lyhyitä hiuksia joutuisin muotoilemaan jatkuvasti. Pitkät hiukset saan super nopeasti letille, ponnarille tai nutturalle. Ainut asia miksi kaipaisin lyhyempiä hiuksia, on nutturan paksuus. Kevyempi nuttura pysyisi helpommin kiinni.

Kiharat ovat aina suosikkini pitkissä hiuksissa. Rakastan erilaisia kiharoita. Paksut ja naiselliset kiharat ovat eniten oma juttunu. Kiharoiden teko on tosin pääsääntöisesti aikaa vievää puuhaa, joten olen kehitellyt itselleni muutamia kikkoja, miten saan aikaiseksi nopeat arkikiharat.

Pääsin Eleven yhteistyön tiimoilta testaamaan super suosittua Cloud Nine The curling Wand kiharrinta ja näyttämään millaisen lopputuloksen sillä saa vain muutamassa minuutissa aikaan. Cloud Nine on minulle jo entuudestaan tuttu, sillä olen käyttänyt merkin suoristusrautaa monta vuotta. Se on huikea! Kiharrinkaan ei tuottanut pettymystä. Todella tehokas, mutta hellävarainen. Cloud Nine kiharruspuikko on kevyt pitää kädessä. Plussaa se saa erityisesti tasapaksuisesta kiharrinosasta sekä helposta käsiteltävyydestä.

13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon

1. Ilmakuivaa hiukset 80% kuivaksi

Säästät paljon pitkiä hiuksia, kun annat hiusten kuivua itsekseen lähes kuiviksi.

2. Muista aina suojatuote, kun muotoilet hiuksia raudoilla tai käytät hiustenkuivaajaa.

Maria Nilan Cream heat spray on IHANA! Samoin juuri testiin saamani Löwengrip Long Lasting Heat Protector -lämpösuojasuihke.

3. Isolla Pyöröharjalla kiiltoa

Pyöröharjan kanssa föönaus loihtii aina upeat ja muhkeat hiukset. Suosittelen pitkille hiuksille todella paksua pyöröharjaa ja malttia föönaamiseen. Lopputulos on aina vaivan arvoinen. ghd Natural Bristle Radial Brush sarjasta löytyy eri kokoja eri tarpeisiin.

4. Sivuponnareiden avulla kiharat

Tässä aivan voittamaton ja helpottava kikka pitkien hiuksien kiharrukselle: Laita hiukset kahdelle ponnarille pään sivuille ja kiharra latvat! Nopeuttaa hommaa ihan hurjasti. Jos et usko, niin kokeile! ;)

5. Tuuheutta tuotteilla!

Pitkät hiukset ovat usein raskaat, joten tuuheutta pitää hakea tuotteista. Hyvä tuote ennen muotoilua helpottaa tuuheaa lopputulosta. Maria Nilan tuotteet ovat tällä hetkellä suosikkejani. Care and Style Volume Mousse toimii samalla lämpösuojana ja tekee hiuksista muhkeat.

6. Puuharja

Puuharja on oma suosikkini hiustenhoidossa. Puuharja on hellävarainen ja kuljettaa myös samalla hiusten omaa öljyä tyvestä latvoihin. 
Eleven valikoimasta löytyy esimerkiksi evo Conrad Bristle Paddle Brush puuharja.

7. Säännölliset naamiohoidot

Pitkiin hiuksiin kannattaa käyttää tehokkaita naamiohoitoja säännöllisesti. Itse yritän tehdä tehohoidon kerran viikossa tai vähintään parin viikon välein. Maria Nila Care True Soft Colour Guard Masque on ihanan tehohoito, joka tekee hiuksista ihan silkkisen pehmoiset.

8. Sisäinen hoito

Sisäistä hoitoa ei parane unohtaa. Sanoisinkin, että kaikki lähtee siitä mitä syö ja juo. Myös mielen hyvinvoinnilla on iso merkitys, stressi on kaiken pahin vihollinen. Itse käytän säännöllisesti kollageenia tukemassa hiusten hyvinvointia. Syön myös kuuriluontoisesti sinkkiä sekä biotiinia.

9. Latvoille tippa öljyä

Rakastan öljyjä! Niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Hiuksiin laitan aina tipan öljyä latvoille ja teen säännöllisesti öljynaamioita. Kaikki argan öljyä sisältävät öljyt ovat suosikkejani hiuksille.

10. Suojaa hiukset nukkuessa

Nukkuessa hiukset saattavat vahingoittua ja katkeilla. Kannattaakin suojata hiuksia yön aikana kevyellä letillä tai nutturalla. Vältä tiukkojen ponnarien käyttöä. Pehmoiset donitsit ja invisibobblet on hyviä vaihtoehtoja kiinnittämään hiukset yöksi.

11. Laadukas tyynyliina

Tyynyliinaksi kannattaa valita pehmeitä luonnonmateriaaleja ja myös tyynyliinan säännöllinen pesu on tärkeää muistaa. Itse tykkään pellavaisista tyynyliinoista, mutta silkkityynyliinat ovat myös loistava ja hellä vaihtoehto hiuksia ajatellen.

12. Päänahan hieronta

Hiusten tervettä kasvua voi edesauttaa säännöllisellä päänahan hieronnalla. Se edistää myös mielen hyvinvointia. Lyhyelläkin hieronnalla on pitkäaikainen ja ihanan rentouttava vaikutus. Hieronta aktivoi päänahan verenkiertoa ja edistää hiustenkasvua. Weleda Nourishing Hair Oil on ihana ravitseva hiusöljy.

13. Kaksihaaraisten leikkaaminen

Kaksihaaraisia kannattaa leikata pois, jotta hiukset näyttävät hyväkuntoisilta ja elinvoimaisilta. Mikäli et halua luopua hiusten pituudesta käy itse läpi hiusten latvoja säännöllisesti leikkaamalla vain kaksihaaraisia yksittäin. Aikaa vievää puuhaa ja sopii vain kaikkein kärsivällisimmille. ;)

13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon


♥ Maria Nila Cream Heat Spray

♥ Maria Nila Care and Style Volume Mousse

Maria Nila Volume Spray

Maria Nila Extreme Spray

 Cloud Nine The Curling Wand 

Cloud Nine The C9 Touch Iron

 

Tuttuun tapaan sain taas teille huikean alekoodin, joka käy tällä kertaa ihaniin Cloud Nine -tuotteisiin. Koodilla MONAXC9 saa 20% alennusta kaikista Cloud Nine merkin tuotteista 3.3 asti. Huom. Koodia ei voi yhdistää muihin kampanjoihin. Mikäli olet siis pohtinut laadukkaan suoristusraudan tai kihartimen hankintaa niin kannattaa hyödyntää alekoodi. ♥

13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon


13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon


13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon


13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon


13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon


13 vinkkiä pitkien hiusten muotoiluun ja hoitoon


Koodilla MONAXC9 saa 20% alennusta kaikista Cloud Nine merkin tuotteista 3.3 asti.
Huom. Koodia ei voi yhdistää muihin kampanjoihin.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Petra / Viilankantolupa
  20.2.2019 at 14:46

  Oh, vai kahdelle ponnarille, oho! Olen toooodella laiska muotoilemaan hiuksia, mutta tätä kyllä testaan. Tattis! :)

 • Reply
  F
  21.2.2019 at 17:18

  Törkeää, että sulla on tuollainen täydellinen hiusväri luonnostaan!

  • Reply
   Mona
   22.2.2019 at 10:25

   Hahah kiitos paljon :D <3 Tää taitaa kyllä itseasiassa olla tosi yleinen oma luonnollinen sävy meille suomalaisille :) Toki se kasvattaminen kestää kyllä aikansa. Plus väri myös vaihtelee vähän kesän ja talven välillä. Kesällä mulla tuntuu aina vaalenevan auringon myötä hiukan sävy.

 • Reply
  Suvi
  21.2.2019 at 22:23

  Minäkään en ole tullut ajatelleeksi tota kahden ponnarin juttua :O tosin just yritän miettiä,että antaako hiusten välillä taas kasvaa vai ”tuttuun ja turvalliseen” pitkään polkkaan =D hiukset eivät ole mitenkään paksut ja erityisesti nyt nuorimman lapsen imetyksen aikana hiuksissa tapahtui k-a-t-o ja nyt puskee uutta,vauvahiusta..

  Pakko tähän myös kommentoida,että ihana meikki!Sulle sopii tollanen nudempi versio :) tosi kaunis ja valovoimainen nainen <3 ja kiitos meikkivinkeistä.Ajattelin sun suosittelemana kokeilla muutamia uusia,kun pitkään oot hehkuttanut ja vaikuttaa blogin ja videoiden perusteella,että on ehkä vähän samantyyppinen iho.Ja hyvältä on vaikuttanut.Erityisesti primerin otin nyt käyttöön…:)

  • Reply
   Mona
   22.2.2019 at 10:24

   Ihana Suvi <3 Kiitos kun jätit kommenttia. :)
   Ja jep, hiuskato raskauden ja imetyksen jälkeen oli aika dramaattista seurattavaa :DD Suihkuun meno ihan jännitti :'D Mulla on nyt päätämyöden sellanen mukava 10cm pitkä uuden hiuksen kasvu:D
   Ja iso kiitos kehuista <3 Tosi kiva kuulla, että oot saanut vinkkejä :)

 • Reply
  Eve
  26.2.2019 at 22:21

  Mitä poskipunaa sinulla on kuvissa käytetty? Oikein kiva sävy

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *