11.2.2019

Taaperon huoneen suunnittelua

sisältää mainoslinkkejä*

Lionelin huone on sisustuksen suhteen haastava. Ii:n muotoisen huoneen toisella pitkällä seinällä on ikkunat ja toisella seinällä vaatekaappi. Sain viikonloppuna kunnon järjestelypuuskan ja pistin huoneen uuteen uskoon. Sain teiltä ihan valtavan määrän huikeita vinkkejä sisustukseen IG storyn puolelta.

Paras idea oli se, että jakaa huoneen kahteen eri päätyyn. Toinen puoli (ajatuksen tasolla;) ) rauhoittumiselle ja toinen on taas pyhitetty leikkimiselle. Unipuolen sain suurinpiirtein kuntoon nykyisillä huonekaluilla, mutta leikkipuolelle pitää tehdä uusia hankintoja.

Ehdotuksia tuli vaikka miten paljon leikkikeittiöstä tiipii-telttaan. Ikean erilaiset kalusteet saivat säilytyksen saralla paljon kannatusta ja kehuja. Tykkään itse väljästä tilasta ja toistaiseksi lelujen määräkin on pysynyt vielä kohtuullisena. Silti haluan, että on reilusti säilytystilaa, jotta kaiken saa nätisti järjestykseen.

Lionel on ollut muiden lasten leikkikeittiöistä aivan pähkinöissään ja sellainen olisi taatusti hänen mieleensä. Pohdin vaan miten pitkäaikainen se on ja jaksaako vielä vanhempikin lapsi innostua siitä? Teltat puolestaan on super suloisen näköisiä, mutta jääkö ne helposti “käyttämättä” alkuinnostuksen jälkeen? Ikean Stuva sarja vaikuttaa tosi käytännölliselle ja alla oleva laatikosto voisi toimia hyvin myös penkkinä. Sen päälle voisi kehitellä myös mahdollisesti pidemmän pöytälevyn, josta saisi kirjoituspöydän. Pöytä olisi tulevia piirustus- yms leikkejä varten tosi järkevä.

Taaperon huoneen suunnittelua

Säkkituoli, NG Baby* / Laatikosto, Ikea / Korit, Jotex* / Tiipii, Kids Concepts *
/ Rahi, Jotex* / Matto, Jotex* / Keittiö, Kids Concept

Kollaasissa koottuna inspiraatiota taaperon huoneen sisustukseen. Mikäli teillä on jotain tiettyjä huonekaluja tai esineitä, jotka ovat olleet ehdottomia taaperon huoneessa niin pistäkäähän ihmeessä kommenttiboksiin vinkkejä lisää! :)

Palaan Lionelin huoneeseen vielä tarkemmin, kun saadaan muutamia hankintoja tehtyä ja päästään eteenpäin sisustamisessa. IG Storyn puolella home tunnisteen alla on muutamia videopätkiä tämän hetkisestä tilasta.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille. ♥

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Helena
  12.2.2019 at 22:09

  Moi! Ihanalta kuulostaa ajatukset lastenhuoneesta:) Minulla olisi kysymys liittyen alkuajan unettomuuteesi vauvan kanssa. Miten sen kanssa sitten kävi ja miten selvisit? Asia on nyt vasta ajankohtainen itselleni ja yritin hakea blogistasi miten sen kanssa sitten jatkui mutta löydän vain sen yhden postauksen asiasta. Itsellä 8kk lapsi ja valvon suurimman osan öistä, olen lopen väsynyt. Lääkäriltä sain estrogeenia mutta en oikein koe että se auttaa. Kuuma suihku ja rentoutuminen eivät myöskään juuri auta. Kuukautiset alkoivat äsken mutta silti unettomuus jatkuu. Milloin unettomuus poistui sinulla, ja miten? Vasta imetyksen loputtua kokonaan? Itse en imetä enää öisin ja vauva nukkuu, mutta minä valvon. Olisi ihana kuulla jotain vinkkejä tai vertaistukea, tulen hulluksi valvomisesta :,( Kiitos paljon jos osaat jotain kertoa miten lopulta itse selvisit ja milloin helpotti/parani! :)

  • Reply
   Mona
   13.2.2019 at 15:56

   Huh tuo on niiiiiin rankka vaihe. :'( Unen vähyys on aika raastavaa.
   Yritän saada jotain koottua postausta aiheesta aikaan!
   Mutta nyt äkkiseltään sanon, että tulee varmasti vielä aika kun katsot menneitä kuukausia ja mietit että kyllä ne kuitenkin meni nopeasti ohi. Ei se siinä hetkessä juuri helpota, mutta ehkä kuitenkin muistuttaa, että tämä on vain vaihe elämässä.
   Toki me ollaan kaikki yksilöitä ja jollakin unettomuus voi olla vain hetkellistä ja toisilla se seuraa mukana tosi pitkäänkin.
   Et kertonut kommentissa mikä tilanne teillä on nyt nukkumisessa yleisesti? Nukkuuko bebe jo ok hyvin yöt? Mikäli ei niin lähtisin liikkeelle ensin vauvan unikoulusta. Mikäli mahdollista niin se kannattaa ulkoistaa. Meillä Eetu piti unikoulun. Sen jälkeen vähitellen oma uni kuntoon. Ruokavalio ykkösenä kuntoon. Toiset kaipaa iltaisin hiilareita, jotta uni tulee paremmin ja syvemmin. Magnesium auttaa myös paremman unen kanssa. Meditointi on ihan super tärkeä! Itse meditoin keskellä yötä pahimpina unettomuus jaksoina. Se auttoi paremmin saamaan uudestaan unta.
   Paljon paljon tsemppiä sinne, tulee ihan varmasti vielä aika kun saat taas kunnon unet <3 Todenäköisesti nopeammin, kuin nyt osaat kuvitellakaan <3

 • Reply
  Helena
  14.2.2019 at 02:47

  Moi! Ihanaa kun vastasit!:) Meidän vauva nukkuu jo tosi hyvin, mutta minä en.. Hän heräsi pitkään (noin 6kk) oikeasti tunnin välein syömään, joten olen melko varma että unettomuuteni on ”opittua” ja aivot eivät ”enää osaa nukkua”. En vain tiedä miten päästä tästä eroon ja pelottaa etten koskaan enää osaa nukkua. Tiedät ehkä tunteen.. Pahin just on kun ongelma ei ole (enää) vauva ja voi ajatella että hän kasvaa ja nukkuu paremmin, vaan minä itse, en osaa nukkua vaikka isä hoitaa vauvan kaikki yöt… Muistatko kauanko kesti unikoulun jälkeen että sulla parani yöt kunnolla…? Onko sulla neuvoja meditointiin?? En ole koskaan tehnyt sellaista :) Olen yrittämyt kaikkia rentoutumisharkoituksia jne mutta ei tunnu auttavan, ei vain tule uni. Jos tietäisin että tämä on vain (lyhyt;) ) vaihe niin olisi helpompi kestää mutta kun vauva jo nukkuu hyvin niin mietin että olen lopullisesti seonnut enkä osaa nukkua :O Toki nuo ajatukset tuskin auttaa No sinä varmaan tiedät mitä ajatuksia on yöllä kun makaa hereillä ;) Mahtavaa että kuitenkin pääsit siitä eroon jotenkin! Mullekin on sitten toivoa ;) Ja kiitos vielä vertaistuesta ja ystävällisestä vastauksesta! :)

  • Reply
   Mona
   21.2.2019 at 14:52

   Toi on kyllä niin rankka vaihe henkisesti. Saisi nukkua jo mutta kun ei hitto vaan saa nukuttua.. :/ Ihania kommentteja oli tänne jo muiltakin tullut <3 Jos siis yhtään helpottaa, niin et tosiaan ole yksin. Varmasti tulee vielä aika, kun nukkuminen on taas ihanaa.
   Meditoinneista voisin tehdä ihan erillistä postausta!! :)
   Yksi oma ehdoton luottomeditointini nimenomaan yöllä on sykkeen laskeminen ranteesta. Etsin toisella kädellä ranteesta sykkeen, lasken sitä ja samalla hengitän sisään ja ulos syvään. <3 Toivotttavasti tästä olisi vähän vinkkiä:)

 • Reply
  -A-
  15.2.2019 at 10:04

  Meillä on 3v tytöllä leikkimökissä ikean keittiö ja se on nyt kaksi vuotta ollut jo niin suuressa suosiossa että sai jouluna omaan huoneeseen Hapen puisen pienen hellan, jonka saa siis laittaa ihan pöydän päälle, eikä vie paljon tilaa. Tosi näppärä! Meillä on myös dinoteltta huoneessa ja se on kyllä ollut mainio pehmolelujen säilytyspaikka koska siellä niillä leikitään ja laitetaan ruokaa ja hoidetaan :)

  • Reply
   Mona
   21.2.2019 at 15:11

   Voi ihana kuulla!! Ehkä meidän pitää myös se hankkia vaan :) Luulen että tuo kokkipoika kyllä myös rakastaisi pitkään keittiötä :D

 • Reply
  O
  15.2.2019 at 10:38

  Hei Helena!
  Vaikka minulta ei nyt mitään kysyttykään halusin kertoa, että Minullekin kävi niin usein heräilevän vauvan kanssa etten enää osannutkaan nukkua kun olisin saanut. Edelleen se on yhä hankalaa, mutta kaikki lähtee siitä, että tietoisesti sallii itsensä nukkua ja pystyy hellittämään siitä jatkuvasta vastuun tunteesta. Vinkkinä antaisin ihan vain rentoutua ja opetella uudelleen nukkumaan olematta valmiudessa. Unohtaa stressi ja kaikki muu hetkeksi silloin yöllä ja antautua unelle. Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta aika auttaa tuohonkin! Ohi menevä vaihe <3

  • Reply
   Mona
   21.2.2019 at 15:11

   Ihana kun kävit myös jättämässä kommenttia <3 Paras yhteisö täällä tukemassa toinen toisiamme. ootte <3 <3

 • Reply
  Henrika
  16.2.2019 at 22:24

  Leikkikeittiö on tosi monipuolinen ja pitkäaikainen lelu :) meillä ollut nyt 2,5 vuotta aktiivisessa leikissä! Tyttö sai sen 1,5-vuotiaana ja pikkusisko alkoi leikkiä sillä heti kun nousi seisomaan tukea vasten eli 8kk iässä. Suositus sille siis :)!

  • Reply
   Mona
   21.2.2019 at 15:14

   Ihana kuulla, että sielläkin se on ollut pitkäikäinen. Kyllä alan kallistua sen hankintaan aika vahvasti :) <3

 • Reply
  Helena
  16.2.2019 at 22:53

  Kiitos O! :) Tiedostan että pitäisi vain jotenkin oppia nukkumaan taas mutta en löydä keinoja. Rentoutuminen, rauhoittuminen, nukahtamisvideot yms on kokeiltu joka yö. En sinänsä valvo tai tarkkaile vauvaa edes, isä hoitaa häntä… En tiedä miten voisi oppia taas nukkumaan..?? Miten onnistuit siis itse, rentoutumalla vain? Kiitos paljon sulle viestistä, ”ihana” kuulla etten ole yksin!<3

  • Reply
   O
   19.2.2019 at 16:11

   Helena, minulla auttoi eniten se, että mitään ei tapahtunut enää klo 21 tai 22 jälkeen. Tarvitsen usean tunnin tylsyyttä että nukahdan. Ja toinen mikä auttoi oli imettämisen lopetus. Yöllä heräilen edelleen, mutta ainakin pystyn myös nukkumaan. Parempia unia kohti <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *