10.12.2018

Käsimatkatavarat lennolle taaperon kanssa

Käsimatkatavarat lennolle taaperon kanssa

Täällä viimeistellään vuoden viimeisiä to do juttuja ja valmistaudutaan keskiviikon lomaan. Yritän kuumeisesti miettiä mitkä asiat ovat aivan välttämättömiä matkalla mukana ja erityisesti käsimatkatavaroissa. Lennämme Dubaihin Finnairilla, joten ainakin super mukava henkilökunta on ihan varma juttu. :)

Kokosin itselleni alustavaa listaa käsimatkatavaroille. En tiedä miten ihmeessä saadaan kaikki mahtumaan mukaan saati kannettua käsissä…. :D Miten te monen lapsen perheet teette tämän?!?! :D

Käsimatkatavaroihin taaperon kanssa matkustaessa:

1. Vaihtovaatteet (sekä itselle että lapselle). Kaikki sanoo, että niskapaskat on varma juttu lennolla…

2. Paljon ruokaa. Rusinoita, riisikakkuja, kuivahedelmiä, smoothieta, kasviksia, keitetty kananmuna. Mitkä on teidän parhaat vinkit terveellisiin taaperon lentoeväisiin??

3. Leluja ja kaikkiin leluihin pitkät narut solmittuna! Kaikki kodin lelut on aikalailla koluttu ja näperretty. Emme muutenkaan ole hankkineet suuria määriä leluja. Lentokentältä taitaa kuitenkin mukaan tarttua joku uusi mielenkiintoinen vempain, jota voidaan ihmetellä lennolla.

4. iPad ja paljon valmiiksi ladattuja sovelluksia. Kertokaa kaikki parhaat sovellusvinkit!! iPadille sekä androidille!

5. Varavirtalähteet iPadille ja puhelimelle

6. Vaippoja ja kosteuspyyhkeitä. Miten paljon näitäkin pitää oikein ottaa?! :D

7. Matkarattaat

8. Muovipusseja roskille ja vaatevahingoille

9. Särkylääke ja homeopaattiset lääkkeet (saako näitä ottaa käsimatkatavaroihin?)

Omat tärkeät tavarat, jotka on mahduttava käsimatkatavaroihin:

10. Videokamera. Tästä taitaa tulla ensimmäinen reissu, kun jätän järkkärin kotiin ja mennään pienemmällä kalustolla. Onneksi Olympuksen pikkukamerat on super hyviä.

11. Tietokone töitä varten. Nyt kiroan taas miksi en ole hankkinut toista työkonetta, joka olisi pieni. Oma 15 tuumainen jättimac on ihan painajainen reissussa. Mietin vakavasti lähdenkö samantien Verkkokauppaan.

Laittakaahan tulemaan kommenttiboksiin kaikki mitä tästä puuttuu!! :)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Pauliina / A la Helvetia
  11.12.2018 at 09:55

  Listasi vaikuttaa oikein kattavalta :) Oma kokemukseni on, että kaikkea on aina liikaa – mutta parempi niin päin! Vaipat laskin yleensä niin, että jokainen “normaali” vaihtokerta + kaksi ylimääräistä / vuorokausi. Hyviä lentokonenaksuja ovat meillä olleet kaikki maissinaksutyyppiset ja myslipatukat, maistuvat varsinkin, jos niitä ei normaalisti juuri ole tarjolla. Niitä on hyvin saatavilla myös suolattomina / sokerittomina. Roskapussit ovat ehdoton tarvike, nehän sulla olikin jo listalla!

  Leluja / aktiviteettia on tarjolla lentokoneessakin, esimerkiksi turvaohjelappunen, kertakäyttöaterimet, lentokoneen omat viihdepussukat… Meidän taapero ei tuossa iässä vielä perustanut peleistä ja videoista, mutta lapset ovat tietysti erilaisia. Parasta viihdettä taisi olla mönkiminen penkeillä ja lattialle ;)

  Hyvää matkaa ja ihanaa lomaa! Lento on onneksi vain pieni osa matkasta.

  • Reply
   Mona
   13.12.2018 at 05:30

   Kiitos Pauliina kattavasta kommentistä <3 Penkkirivin tutkiminen todellakin läpikotaisin oli se juttu :DDDD
   Ja kiiiitos <3 :*

 • Reply
  Jessica Teljänneito
  11.12.2018 at 22:51

  Rauhallista mieltä ja iloa <3 niillä jaksaa taas vähän paremmin! Ehdoton tuo särkylääke, saa olla käsimatkatavaroissa. Ottaisin myös pikkuiselle oman juomapullon niin on jotain tuttua ja nesteytys toimii. Vaippoja enemmän kuin ajattelisi tarvitsevan, sit kun lennot myöhässä tai perillä ei olekaan lähellä niitä vaippoja niin harmittaa :D ihanaa ja turvallista reissua <3

  • Reply
   Mona
   13.12.2018 at 05:29

   Kiitos ihana Jessica <3 Otin ihan valtavan kasan vaippoja ja menihän niitä anyway enemmän kuin ajattelin :D Mutta oli onneksi riittävästi! :)

 • Reply
  Kristiina
  13.12.2018 at 10:53

  Me ollaan lähdössä Dubaihin joulukuun lopussa ja poika tuolloin 1v 4kk, eli melkein samanikäinen teidän pojan kanssa. Eka ulkomaanmatka lapsen kanssa ja mielenkiinnolla seuraankin teidän matkakuulumisia ja vinkkejä jne :)

  • Reply
   Mona
   14.12.2018 at 12:44

   Jee ihanaa <3 Meillekin tämä on melkein eka matka, kun ei sitä 7kk Krakovan reissua oikein voi laskea, kun oli melkein kuin kotona Turussa olisi käynyt :D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *