20.10.2018

Taaperon “kapselivaatekaappi”

Sisältää mainoslinkkejä/commercial links*

“A capsule wardrobe is a collection of a few essential items of clothing that don’t go out of fashion, such as skirts, trousers, and coats, which can then be augmented with seasonal pieces.”

Kapselivaatekaappi on kokoelma muutamista oleellisista vaatteista ja asusteista, jotka eivät mene pois muodista ja joita voi yhdistellä helposti keskenään. Tätä yritän pitää mielessä sekä omien että perheen miesten vaatteiden hankinnassa. Keräsinkin nyt itselleni ja teille syys/talvikollaasin taaperon kapselivaatekaappiin. Tärkeitä vaatekappaleita, joita voi helposti yhdistää keskenään.

Olen nimittäin todella monena aamuna miettinyt, että kyllä pääsee pukemisessa paljon helpommalla, kun vaatteet sopivat keskenään yhteen ja kaikki vaatteet on käytännöllisiä. Toki moni on sitä mieltä, ettei lapsen vaatetuksella ole niin väliä mitä värejä yhdistelee ja sointuuko kaikki nyt niin justiinsa toisiinsa. En itsekään aina jaksa välittää ja päälle päätyy mitä vaan nopeiten käteen sattuu. Mutta rakastan silti pukea lasta kauniisti.

Minusta on ihana miettiä mitkä vaatteet sopivat murulle ja mitkä vaatteet näyttävät keskenään kivoilta. Onnekseni lastenvaatteiden valikoima on aivan huikeaa sekä uusien että käytettyjen vaatteiden puolella. Suosittelen tietysti ensisijaisesti käyttämään kierrätettyjä vaatteita, koska lastenvaatteiden käyttöaika on niin lyhyt. Mutta kukapa ei silti silloin tällöin hankkisi jotain syötävän söpöjä uutuuksiakin. Tässäkin varmasti 80/20 on hyvä keskitie. Me ollaan saatu tähän asti tosi paljon tutuilta ja perheenjäseniltä muiden pieneksi jääneitä vaatteita. Nyt pojan kasvaessa ei ihan niin paljon, joten kirppareille pitää suunnata seuraavaksi! Helsingistä moni on suositellut Ipanaista, oletko käynyt?

Kirppareillakin kannattaa pitää tarkkaan mielessä kapselivaatekaappia.

Kysy siis itseltäsi ennen ostoa:

Tarvitsemmeko todella tätä vaatetta?
Sopiiko tuote vähintään 3-5 jo omistamani vaatteen kanssa? Olisi hyvä, jos uusi hankinta sopii suurimman osan jo vaatekaapista löytyvien vaatteiden kanssa yhteen.
Onko materiaalit kestäviä?
Pidänkö tästä vielä vuodenkin päästä tai voinko antaa sen eteenpäin jollekin hyväkuntoisena?

Itse rakastan vaaleita sävyjä ja olen myös Lionelilla käyttänyt tosi paljon valkoista, harmaata ja nudea. Monet vaatteet ollaan kyllä onnistuttu tahrimaan oikein kunnolla, mutta suurinosa tahroista ollaan aina saatu pestyä. Sanoisin siis, että vaikka lapsiperhettä ollaankin, niin ei vaaleista sävyistä kokonaan tarvitse luopua, jos niitä rakastaa. Sappisaippua on ollut ihan korvaamaton apu tahrojen poistosssa!! Onko teillä vinkata jotain muita hyviä tahra-aineita?

Ja värien rakastajat älkää pelästykö, kyllä meiltä värejä ja kuvioita löytyy sekä vaatteiden että lelujen puolelta! ;) Kukin tavallaan eiks vaan?:)

Taaperon "kapselivaatekaappi"

Haalari Polarn O. Pyret* / Takki Mini A Ture */ Pipo H&M* / Rukkaset Melton */ Neule Hust & Claire* / Neule Timberland* / Neule Molo / Kauluspaita Wheat* / Farkut MeToo/ Legginsit MeToo */ Kengät Timberland*/ Kengät Kavat */ Huivi H&M*

Innostuin itse tästä kollaasista valtavasti. Toivottavasti se inspiroi myös teitä muita vaaleiden vaatteiden rakastajia. Kauniita ja ajattomia sävyjä ja kaikki osat sopivat keskenään toisiinsa. Käytännöllisiä ja mukavia vaatteita, joissa pikkupoika tai pikkutyttö näyttää super suloiselta! :) Voisin laittaa nämä kaikkii vaatteet sekä pojalle että tytölle. Moni esikoisen kanssa ajattelee varmasti sitä, että säästääkö vaatteita vielä mahdolliselle sisarukselle ja sopiiko ne vielä sukupuolesta riippumatta. Itse tykkään vaaleanpunaisesta tytöllä ja hempeästä vaaleansinisestä pojalla, mutta minua ei yhtään haittaa myös laittaa värejä sekaisin. Silti lempparit on valkoinen, harmaa, nude ja musta, jotka nyt sopii varmasti kaikkien mielestä molemmille! :)

Ja hei nyt kysymys teille!!

MITEN MONTA ERILAISTA ASUA SAATTE RAKENNETTUA TÄMÄN KOLLAASIN VAATTEISTA??? :) 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  -A-
  20.10.2018 at 20:39

  Kyllähän noista nyt lähes parisenkymmentä vaatekokonaisuutta tekee! Lastenvaatteet on myös minun sydäntä lähellä :)
  Minä tykkään kanssa että tytön vaatteista lähes kaikki sopivat yhteen vaikka aika riemunkirjava vaatekaappi meiltä löytyy :)
  Meidän kesälomareissulla osui ipanainen sopivasto matkan varrelle ja tein kyllä sieltä löytöjä, se tosin oli huomattavasti pienempi paikka kun olin ajatellut..
  Minä lastenvaatteissa yritän suosia mahdollisimman paljon suomalaista, esim Nosh, Verson puoti, Ommellinen ja Sampsukka ovat suomalaisia yrityksiä joilla laadukkaita kankaita ja niistä vaatteita myös facebookin ommeltujen vaatteiden kirpparilta saa ostettua suomalaisten suunnittelemista kankaista tehtyjä vaatteita ja samalla tuettua pienyrittäjyyttä.. :)

  • Reply
   Mona
   21.10.2018 at 21:02

   Oi totta kyllä, meillä on ihania brändejä omasta takaa!!!8) <3 <3 <3
   Kiitos ihana ihanasta kommentistasi <3 :)

 • Reply
  Outi Karita
  22.10.2018 at 12:02

  Auringonvalo on hyvä pyhdistaja silloin kun sappisaippua ei riitä. Kesällä vesimeloonotahrat lähtivät auringossa ja eritetahrat myös

  • Reply
   Mona
   23.10.2018 at 08:44

   Hei totta, kesällä ihan loisto vinkki!!! :)

 • Reply
  Missa
  25.10.2018 at 15:33

  En oo saanut sappisaippuaa toimimaan tahroihin… aurinko oli joo kesällä hyvä, muuten käytössä on se vanishin joku pinkki pieni puteli, missä on jotain geeliä. Sillä on sit lähtenyt kaikki tahrat pois. Jopa porkkanapulautus meidän valkoisesta matosta lähti kun sillä hankasi!

  • Reply
   Mona
   26.10.2018 at 07:40

   Sellainen arsenaaliiniin mukaan siis! Kiitos vinkistä <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *