25.8.2018

Enterorokko ja vaihtoehtohoidot

Ja niin saapui taloon syysflunssa! Eikä muuten yllätä yhtään. Osasin varautua muiden varoituksista, että päivähoidon alettua flunssat jyllää. Meillä on hoidossa pieni ryhmä, joten toivon sen vähän hillitsevän tautien leviämistä syksyn aikana, mutta henkisesti ollaan varauduttu useampaan räkätautiin.

Tällä kertaa vuorossa on luultavammin enterorokko. Oltiin viettämässä ihanan ystävämme pojan 1v. synttäreitä viime viikonloppuna ja eilen kuultiin, että 4/5 juhlien lapsista on enterorokossa.  Viides on siis Lionel, jolla alkoi eilen nuhakuume (tosin vain lämpöä). Eli näppylät voi ilmestyä hetkenä minä hyvänsä. Kunnon tautirypäs pääsi siis valloilleen. Onneksi poju vaikuttaa toistaiseksi tosi reippaalle ja elättelen vielä toiveita, että päästään tästä taudista ihan vain lievällä räkäisyydellä ilman näppylöitä.

Enterorokko epäily ja vaihtoehtohoidot

Meidän piti viikonloppuna lähteä Porvooseen viettämään perhepäivää, mutta se jouduttiin nyt jättämään myöhemmäksi.

Flunssasta ja lapsen sairastelusta tuli mieleeni, että olenkohan kertaakaan täällä vielä puhunut siitä, että ollaan turvauduttu monesti vauvavuoden vuoden aikana homeopaattisiin lääkkeisiin? :) Olen niin onnellinen, että havahduttiin hyvissä ajoin homeopatiaan rakkaan ystävän vinkistä (kiitos tästäkin Leeni). Olen toki aina itsekin ollut kiinnostunut homeopatiasta, mutta vain muutaman kerran käyttänyt flunssaan ja sittemmin vähän niinkuin unohtanut koko jutun.

Homeopatia on auttanut vauvavuoden aikana niin moneen vaivaan, että meidän perhe aikoo luottaa tähän vaihtoehtoon jatkossakin. Koululääketieteelle ja lääkkeille on myös paikkansa, mutta on monia perusflunssia yms, joihin homeopatia toimii loistavasti ennen, kuin lääkkeitä tarvitsee ottaa tai edes lääkärillä käydä. Itse en suosi särkylääkkeiden käyttöä, kuin vasta todella akuutissa tarpeessa ja siksi homeopatia onkin ollut loistava vaihtoehto. Olisinpa muistanut homeopatian myös raskauden lopussa… Uskon, että siitä voi olla suuri apu myös synnytyksessä.

Olemme käyneet Helsingissä Satu Järvilehdolla, jolla on sydän niin paikallaan kuin voi olla. Ihana tyyppi ja mieletön ammattitaito. Satulla on vastaanottoajat todella täynnä, mutta siitäkin huolimatta on vinkattava Satusta. Kannattaa siis varata aika tosi hyvissä ajoin mikäli haluaa päästä Satulle.

Voin siis ainakin omasta kokemuksestamme suositella homeopatiaa kaikille vauvaperheille. ♥

Tsemppiä kaikille syysflunssien selätykseen! Yritän koota mahdollisimman pian taas ajankohtaista flunssan ehkäisy- postausta! ;)

Picture, Carita Alfthan / edited by me

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  25.8.2018 at 09:42

  Kiva, että olette löytäneet teille sopivan avun flunssiin. ❤

  • Reply
   Mona
   25.8.2018 at 09:56

   Olen kyllä tosi iloinen, että on tällainen vaihtoehtoinen hoitomuoto tukemassa terveyttä <3 :)

 • Reply
  essi
  25.8.2018 at 10:14

  Voi enterorokko! Mun pahin painajainen syksyisin. Kerran sen sairastaneena toivon sydämeni pohjasta, ettei enää koskaan. Muistakaahan huolehtia hygieniasta ekstrahyvin nyt jos epäilette, että Lionelilla on kyseinen rokko. Tarttuu todella helposti pienten lasten vanhempiin ja on usein paljon paljon ärhäkämpi aikuisella kuin pienellä lapsella. Tsemppiä päiväkodin aloitussyksyyn, kyllä se vastustuskyky lapselle sieltä tulee pikkuhiljaa, vaikka varmasti tuntuu että jatkuvasti saa sairastaa :)

  • Reply
   Mona
   25.8.2018 at 10:30

   Joo toivotaan todella ettei tuu meillekin :/ Ja ettei tartuteta muita.
   Onkohan muuten niin, että jos kerran sairastanut ei tuu niin herkästi uudelleen?

   • Reply
    Acabella
    25.8.2018 at 11:55

    Enteroviruksia on yli 60 erilaista, joten voi vierailla vuosittain.. toistaiseksi meillä on ollut vain kerran, esikoisen vauvavuotena.. rassukka oli tosi kipeä, mutta niin oltiin me vanhemmatkin aivan horkassa. Kipulääkkeet saattaa tulla tosissaan tarpeeseen, että saa lapsen syömään ja juomaan :/

    • Reply
     Mona
     25.8.2018 at 12:05

     Joo ja eikä tämä postaus ollut mikään ei missään nimessä lääkkeitä, toivottavasti et niin ymmärtänyt?
     Toivottavasti täällä päästään helpolla ja saatiin joku lievä versio. :/

   • Reply
    essi
    25.8.2018 at 20:11

    Tartunnan voi saada uudestaankin, niinkun joku kommentoikin että enteroviruksia on monia monia erilaisia. Jotkut niistä aiheuttaa vain perus flunssaa mutta jotkut sitten tätä rokkoa. Sitä myös tartuttaa jo päiviä ennen kuin oireet alkaa ja jopa viikkoja jälkikäteen. Töihin ja päiväkotiin saa palata heti kun kuume on laskenut ja yleisvointi on hyvä, vaikka näppyjä/ihottumaa olisi vielä paljon. Näin mulle lääkäri silloin ohjeisti :)

    • Reply
     Mona
     25.8.2018 at 20:31

     Ohhoh, jopa viikkoja jälkikäteen?? :O Toivottavasti ei nyt monia muita tartuteta.. Tosiaan pelkällä nuhalla ja lämmöllä selvitty toistaiseksi. Ja me vielä Eetun kanssa terveitä. Ei yhtään haittaisi jos jättäisi nyt vaan meidän tää tauti välistä :D Kaikki syysflunssat on aivan arseesta. Kaiken kiireen keskellä on vähiten aikaa jäädä toipilaana aloilleen. Taidan mennä suihkuttelemaan vielä extra sinkit ennen nukkumaan menoa :D

 • Reply
  mau
  25.8.2018 at 15:27

  Valitettavasti täytyy sanoa, että homeopatia-jutun jälkeen blogin lukeminen taitaa jäädä vähemmälle.

  • Reply
   Mona
   25.8.2018 at 17:28

   Oho no jopas tämä aihe kosketti… Toivottavasti muista blogeista löytyy sinulle sopivia juttuja. Kaikki ei ole kaikille.

 • Reply
  Pauliina / A la Helvetia
  25.8.2018 at 16:50

  Rohkaisuksi kerron, että meillä enterorokko meni ohi aika vähällä! Lapsi oli silloin 1 v 2 kk muistaakseni, ja näppylöitä oli todella paljon, mutta ne eivät kutisseet. Kuumetta taisi olla vähän, ja lapsi tietysti sen vuoksi vähän normaalia itkuisempi, mutta ei ollut meillä mikään hirmutauti, ainakaan sillä kertaa. Näppylät toki näyttivät pahalta, ja harmi kyllä, en tajunnut ajoissa, mistä on kyse, joten ehdittiin varmaan tartuttaa tautia eteenpäin :/

  Olisi kiva kuulla enemmänkin päivähoidon aloituksesta! Meillä eka vuosi oli tautien suhteen aivan järkyttävä, mutten pelottele sillä enempää ;) Kaikki lapset ovat kuitenkin tässäkin yksilöitä, joten eihän se tarkoita, että kaikki sairastavat yhtä paljon.

  • Reply
   Mona
   25.8.2018 at 17:30

   No nyt näyttää täälläkin hyvältä, toivon tosissaan että jää näpyt kokonaan tulematta ja koko perhe välttyis. Mutta tulee jos tulee, sit vaan lepäillään kunnolla.
   Ja kääääk, mä niin oon varautunut tulevaan vauteen ja sairastelukierteeseen. Nyt jos koskaan pitää panostaa siis 110%:sti terveelliseen ruokavalioon ja lisäravinteisiin koko perheessä :D
   Kiitti vielä kommentista ja haleja <3 :)

 • Reply
  Lissu
  25.8.2018 at 23:48

  Hei Mona! Kiitos kivasta blogista. Itse suunnilleen samanikäisen vauvan äitinä olen kiinnostuneena seurannut arkeanne. Niin moniin vanhemmuuteen liittyviin teemoihin samaistun ja isosta osasta asioita ajattelemme samalla tavalla. Koska sinulla on suosittuna bloggaajana paljon vaikutusvaltaa lukijoihisi, haluaisin muistuttaa, että sitä valtaa olisi syytä käyttää harkiten. Valitettavan usein näitä blogeja luetaan aika kritiikittömästi ja siksi mielestäni myös sinulla on vastuu siitä, mitä tänne kirjoitat. Homeopaattiset valmisteet eivät kuulu sairaan lapsen “lääkintään”. Niillä ei ole lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa todettu lumevaikutusta voimakkaampaa tehoa (yhtään plaseboa vähättelemättä). Kuumeisen lapsen yli 38,5 asteen kuumetta hoidetaan kuumelääkkein ja tarvittaessa keskustellaan niiden käytöstä neuvolassa tai lääkärin kanssa. Erityisen tärkeää on huolehtia lapsen riittävästä nesteytyksestä kuumeen aikana. Toivottavasti poikasi voi jo paremmin!

  • Reply
   Mona
   26.8.2018 at 06:26

   Luitko edes tätä postausta?!??

  • Reply
   Satu
   26.8.2018 at 14:17

   Homeopatiasta ei ole löydetty myöskään haittoja, joten on mielestäni hieman kärjistettyä puhua kritiikittömistä lukijoista ja bloggaajan vallankäytöstä. Varsinkin kun hän kirjoittaa itse, että perinteisille lääkkeillekin on paikkansa, eikä suinkaan kehota ihmisiä lopettamaan lääkkeiden käyttöä. Eiköhän tämä käsitä esim. tuon korkean kuumeen? Itse ajattelen, että suurempi ongelma on esim. turhat antibioottikuurit kuin lääketieteen rinnalla käytetty vaihtoehtoishoito.

 • Reply
  Nuppu
  26.8.2018 at 12:43

  Valitettavasti olen täysin samaa mieltä edellä kirjoittaneen kanssa (itsellä 2v lapsi). Tärkeintä on saada lapsen kurja olo minimiin, valitettavasti kipulääkkein ei uskomuslääkkein. Kannatta ehkä lukea maikkarin sivuja.

  T: Enteron sairastaneen äiti.

  • Reply
   Jessica
   26.8.2018 at 16:57

   Jos lukee postauksen (ja kommentit) kunnolla ja ajatuksella läpi, niin käy kyllä selväksi että Mona ei kieltäydy lääkkeiden käytöstä. Tuntuu että taas väkisin yritetään ymmärtää asiat väärin.
   Ja tää ”bloggaajan vastuu”.. mä toivon, että varsinki siinä vaiheessa kun lukijalle on siunaantunut lapsi(a) niin otetaan ihan itse vastuu omasta ja lapsensa elämästä (toki se vastuu pitää olla lapsettomallakin itsellä tai hänen vanhemmalla) . Lähinnä tähän homeopatiaan liittyen Mona kertoi heidän kokemuksistaan, sekä suositteli alaan erikoistunutta henkilöä..?!
   Toivottavasti Lionel ja vanhemmat säästyvät rajummalta taudilta <3

 • Reply
  Laura
  26.8.2018 at 17:37

  Lissulla oli monia hyviä pointteja kommentissaan, joista varmasti helposti triggeröityy, jos omalle argumentilleen ei löydä valideja perusteita. Kyllä, julkista blogia kirjoittavalla henkilöllä voidaan sanoa olevan tietynlainen vastuu sanomisistaan – ei välttämättä juridisesti, mutta ainakin eettisesti. Jos esittää vahvoja mielipiteitään (jotka monesti poikkeavat yleisesti hyväksytystä totuudesta) olisikin mielenkiintoista kuulla ainakin perustelut ja mielellään myös tutkimusviitteet, jotka tukevat näitä valintoja. Harmittavan usein Mona vain jätät vastaamatta näihin kommentteihin, josta tulee lukijana huono fiilis. Aina kyse ei ole pahan olon purkamisesta, vaan mielenkiinnosta sekä halusta ihan oikeaan keskusteluun. Kun kirjoitat tällaisista aiheista niin luulisi, että haluat niillä keskustelua herättää ja täten myös kritiikkiin vastata.

  • Reply
   Mona
   26.8.2018 at 18:12

   Mutta en missään sanonut että sairas lapsi jätetään hoitamatta? Tuntuu että tässä ei ole luettu postausta vaan vedetty linjat suoriksi. Enkä kyllä nähnyt että noissa edes mitään keskustelua haetaan. Tämä blogi ei myöskään ole millään muotoa akateeminen alusta. Kerron enimmäkseen täällä meidän elämästä en mistään tieteellisestä. Olen suorastaan pöyristynyt, että minun pitäisi alkaa täällä puolustamaan homeopatiaa. Jokainen tekee ja päättää täysin itse mitä vaihtoehto hoitoja käyttää ja mitä ei. En pysty ymmärtämään mitä vaaraa tai riskiä siinä on että joku menisi homeopaatille suosituksestani :O esim saksassa ja ranskassa homeopatiaa taidetaan käyttää rintarinnan lääketieteen kanssa. Eihän ne poissulje toisiaan, enkä niin edes tässä sanonut. Olen tosi ymmälläni.

   • Reply
    Poletti
    27.8.2018 at 09:52

    No itse asiassa Suomessa ei suositella homeopatisia tuotteita ja länsimäisia lääkkeitä käyttämään rintarinnan, koska niiden yhteisvaikutusta ei joko tunneta riittävästi tai jos tunnetaan, on yhteisvaikutus haitallinen. Silta pohjalta tuntuu erikoiselle, että Saksassa ja Ranskassa käytetään kyseisiä tuotteita rintarinnan. Tästä ja vitamiineista löytyy Suomestakin hyviä tieteellisiä tutkimuksia.

    Sen verran vinkkinä, että monet kriittiset kommentit on sanottu täällä aika kauniisti ja asiallisesti. Tulet saamaan koko “äitiurasi” aikana varmasti kyseenalaistamista ja arvostelua. Sitä saa ihan jokainen äiti. Siihen täytyy vain osata suhtautua. Aina joku tietää paremmin tai tekisi eri tavalla. Instastorien perusteella otit hieman turhan kovasti itseesi ottaen huomioon, että pidät julkista blogia. Ja mikäänhän ei herätä niin kovin tunteita kuin luontaistuotteet.

    Kyllä se siitä. Siihen äitiyden arvosteluun tottuu kyllä. Tai ainakin kannattaa tottua, jotta omasta elämästä tulee helpompaa. Vesi hanhen selästä jne.

    • Reply
     Mona
     27.8.2018 at 10:06

     Joo näinhän se on. Ja yrittää muistaa jatkossa ajatella etukäteen tarkemmin voiko aihe olla paljon ajatuksia herättävä ja jättää kirjoittamatta jos tuntuu ettei ole energiaa vastaanottaa keskustelua. Ja todellakin meni turhan kovaa tunteisiin:D Luulen, että meillä jokaisella on näitä hetkiä joskus? Minäkin olen vain ihminen ja kyllä välillä menee tunteisiin pienemmästäkin (sekä henkilökohtaisessa elämässä että täällä blogissa);) Harvemmin tulee näytettyä niitä roihuvia tunteita työminän puolella, mutta nyt tuli! :D Tänään huomattavasti parempi fiilis!:) kiitos sulle tsemppaavasta viestistä :D

 • Reply
  Åsa-Maria
  26.8.2018 at 17:43

  Hei, Lissun kommentti herättää suuria tunteita. Siinä kun hipaistaa (maailman) tulenarinta tematiikkaa “hyvä äiti – huono äiti”. Tämän vuoksi menee kovin tunteisiin.

  Itse kirjoitus on mielestäni hyvin kirjoitettu ja asiallainen. Jos luet viikon kuluttua uudelleen tunteiden jäähdyttyä, huomaat ettei kommentti ole ilkeä, vaan selkeästi esitetty eriävä mielipide.

  Homeopatia on ihan himputin vaikea aihe. Toisaalta halu uskoa pehmeämpiin vaihtoehtoihin, toisaalta fakta, ettei homepatian turvallisuutta ole testattu; tietty homeopaatinen tuote voi auttaa vaivaa A, mutta sen käytön vaikutuksia esim maksaan tai munuaisiin ei ole selvitetty. Vastuu jää käyttäjille, lapsien kohdalla vanhemmille… Vaikea aihe!

  Ken nettiä lukee, kantakoon itse vastuun mitä uskoo! Eihän bloggaajat tai kukaan muukaan voi olla vastuussa jokaisesta lukijasta. Pähkinäallergikon on itse ymmärettävä jättää pähkinäkakku syömättä, vaikka kuka bloggaaja kuinka suosittelisi!

  Aurinkoista syksyä!

  • Reply
   Mona
   26.8.2018 at 18:15

   Just näin ja eniten mulla taisi mennä tunteisiin se että sanoja vääristellään.
   Eikä mulla riitä energia siihen että alkaisin vääntää tällaisista asioista kommenttien puolella. Kasvotusten jaksan keskustella mutta tekstissä selvästi vaan luetaan asia miten sattuu.

 • Reply
  Yksi monesta
  26.8.2018 at 17:49

  Mielestäni Lissun kirjoitus on asiallinen. Eikä siitä ilmene negatiivisuus vaan erilainen kanta asiaan ja yhden lukijan näkemys bloggaajan kirjoituksessa kerrottuun toimintatapaan ja yksipuoliseksi jääneeseen suositukseen.

  Mikäli joku on eri mieltä hoitomuodosta ja haluaa asiasta keskustella, tulisi tähän myös olla mahdollisuus julkisessa blogissa.
  Tulisi myös olla mahdollisuus kertoa, mikäli blogitekstistä syntyy vain yksipuolinen näkemys jollekin.
  Mikäli tämä ei ole mahdollista, julkaisut muuttuvat aika yksipuolisiksi.
  Blogitekstistä ilmenee selvästi se, että homeopatia on ensisijainen vaihtoehto perinteisiin hoitomuotoihin nähden, kun kyseessä on perinteiset flunssat.
  Meitä on monenlaisia ja asiallisella linjalla olevia kannanottoja tulisi kyllä käsitellä asianmukaisesti.
  Kuten stoorin puolella ilmoitetaan, tämä on iso asia, joten tästä pitäisi pystyä keskustelemaan myös silloin, kun asiasta ollaan eri mieltä.

  • Reply
   Mona
   26.8.2018 at 18:21

   Keskustelu on kyllä hyvä asia mutten nää mitenkään keskustelun herättävänä sitä että aletaan kritisoida sitä mitä saan ja mitä en saa julkaista. Ja kyllä tämä meni tunteisiin, olen suorastaan ymmälläni millainen tästä tuli. Miten vaihtoehtohoitoa ja siitä puhumista voidaan pitää näin edesvastuuttomana. :O Muissa isoissa maissa homeopatiaa käytetään yhdessä lääketieteen kanssa rintarinnan, eikä ne poissulje toisiaan.

 • Reply
  Bella
  26.8.2018 at 17:57

  Homeopatia on täyttä huuhaata, joten mun mielestä on väärin kirjoittaa siitä ja jopa suositella sitä muillekin. :( Oletko googletellut homeopatiaa koskevasta kritiikistä? Sen on havaittu lukemattomissa tutkimuksissa olevan täyttä humpuukia.

  Mun mielestä on vastuutonta, että vaikuttaja kirjoittaa tällaisesta asiasta blogissaan.

  • Reply
   Mona
   26.8.2018 at 18:24

   Huh mulla ei vaan löydy sanoja tähän argumenttiin että olisi vastuutonta kirjoittaa blogissa homeopatiasta. Oli homeopatia miten humpuukia tahansa niin miten siitä henkilökohtaisessa blogissa kirjoittaminen voi olla vastuutonta:O se on vaihtoehtohoito eikä pois sulje mitenkään koululääketiedettä, enkä niin ole missään sanonut.

   • Reply
    Bella
    26.8.2018 at 19:33

    Koen, että se on vastuutonta mm. siksi, koska suosittelet lukijoillesi maksullista homeopaattia, mutta et kuitenkaan tuo esille sitä, että homeopatian on lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa havaittu olevan yhtä tyhjän kanssa.

   • Reply
    Helena
    27.8.2018 at 18:05

    Mona, jos etsit ihan vaan Googlesta artikkeleita homeopatiasta ja ylipäätään perehdyt siihen, miten se “toimii”, niin mielipiteesi sen vaikuttavuudesta voisi muuttua. Kuten muutkin ovat tässä todenneet, ei homeopaattisilla valmisteilla ole todettu olevan vaikutusta elimistöön ja sen toimintaan. Haluaisin kuulla sinulta perusteluja ja mielipiteen siitä, minkä takia pidät homeopaattisia valmisteita tehokkaina ja toimivina?

    Homeopaattiset valmisteet: valmistus perustuu laimentamiseen ja tietynlaiseen valmistusvaiheessa tapahtuvaan ravistamiseen, jolloin lääkeaineen myrkyllisyys poistuu, kun taas itse aineen ominaisuuksien uskotaan säilyvän laimennukseen käytetyssä nesteessä (vesi, sokeri, alkoholi) niin sanotun muistijäljen tai energiakentän kautta.”

    • Reply
     Mona
     27.8.2018 at 20:44

     Toimii miten toimii, niin me ollaan oltu tyytyväisiä ja eikö se ole tärkeintä? <3 :) Kukin saa laittaa rahansa juuri sinne minne itse kokee hyväksi. Eikö? Pidän homeopatiaa tehokkaana ja toimivana täysin omien kokemuksien johdosta, riittääkö tämä sulle vastaukseksi? :) Googlettamalla löytyy toki puolesta ja vastaan kokemuksia paljon. Niinkuin monesta monesta muustakin asiasta. Olen tosi yllättynyt, että mun homeopatia myönteisyys sai tällaisen vastaanoton :D Olenhan koko blogihistorian ajan puhunut vaihtoehtohoitojen puolesta ja ylistänyt ihan vitamiinejakin tämän tästä...

 • Reply
  Minttu
  26.8.2018 at 18:36

  Mun mielestä Lissun kommentti oli asiallinen, mutta ymmärrän myös, että se meni tunteisiin. Nää on niin arkoja aiheita, kun kyseenalaistetaan jotain, mitä teet äitinä eli ymmärrän Monan tunteenpurkauksen hyvin. Nyt vähän happea ja sitten Mona voisi vaikka kertoa enemmänkin homeopatiasta ja miten se on heidän kohdallaan toiminut. Musta tuntuu äkkiseltään, etten uskaltaisi luottaa homeopatiaan jos kyse on lapsen kivusta, vaikka itselleni voisin hyvin kokeillakin. Mutta varmasti Mona antaakin kipulääkettä Lionelille jos vaikuttaa kovin kipeältä? Itsellä on nyt flunssa, vain vähän lämpöä ja kaameat lihassäryt. Hitto jos ei olisi lääkkeitä! Lapsillekin annan vain silloin jos on kuumetta tai muuten vaikuttavat kipuilevan jostain syystä. En koe, että siitä olisi haittaa, kun meillä näitä tilanteita on kuitenkin aika harvoin.

  • Reply
   Mona
   26.8.2018 at 19:57

   Ehdottomasti happea!:D ja en todella tule kirjoittamaan tästä enää mitään:’D Meni niin tunteisiin puolin ja toisin. Mikä yllätti itseni täysin. Siis sekin että ylipäänsä provosoiduin. Kaipa sitä on äitinä niin paljon herkempi niin kuin säkin tossa viittasit.
   Ja kyllä täällä on ekan flunssan jälkeen ollut aina kaapissa vauvansärkylääkkeet. Itse käytin sektion jälkeen enemmän särkylääkkeitä mitä koko elämäni aikana yhteensä. Ja olin kovin kiitollinen niistä, vaikka ihan kamala olo niistä tuli ja vatsa oli sekaisin. En vaan koe velvollisuudeksi käydä täällä joka ikistä asiaa pilkun tarkkaan läpi. Uskon siihen että lukijat ovat sen verran tietoisia että lukevat henkilökohtaista lifestyle blogia ei akateemista kirjastoa. Netti on täynnä hurjia asioita ja mun on ihan hirveän vaikea ymmärtää että ohimennen mainittu homeopatian kehuminen voidaan ottaa näin suurena vaarana. Vielä kun se on niin yleistä monessa isossa maassa. Jos olisin tiennyt millainen pakokauhu tästä syntyy olisin toki avannut postausta enemmän tai oikeastaan varmasti olisi ollut parempi jättää postaamatta. En tiedä oliko alunperin hyvää tarkoittamastani vinkistä hyötyä versus se miten huonon fiiliksen tämä aiheutti minulle sekä oletettavasti monelle muulle. Halusin itse jakaa hyvän vinkin samalla tavoin eteenpäin mitä itse saimme. Jokainen totta kai tekee omat päätöksensä mihin huuhaahan uskoo ja mihin laittaa rahansa. Meille tämä humpuuki on toiminut ja olen tosi iloinen että ystävä siitä mainitsi ohimennen. Se on auttanut (tai tarkennetaan plasebo on auttanut!!!) esim siihen, että flunssat on kestänyt tosi lyhyen aikaa, atooppisen ihon paranemiseen, hampaiden puhkeamiseen ja unen paranemiseen. Nyt näyttää myös siltä että plasebo toimi ehkäisemään pahemman rokon, ellei se sitten puhkea vielä nyt myöhemmin. Ja pitää tosiaan tulla lukaisemaan kommentit uudelleen kun tunteet vähän tasaantunut:D

 • Reply
  Suvi
  27.8.2018 at 11:06

  Äitiys on herkistänyt mua ainakin,entisestään.Tunteisiin menee,helposti.Ehkä evoluutio on sen näin ajatellutkin,pystytään reagoimaan herkästi vauvan/lapsen tarpeisiin,suojellaan omaa perhettä.Leijonaemo puskee mussa ainakin esille ihan ihmeellisissäkin paikoissa.

  Sillä näyttää olevan yllättävänkin paljon merkitystä,mitä blogissaai kirjoitat.Ja sehän on hyvä asia!Mä en jaa sun kanssa samaa näkemystä tähän aiheeseen liittyen.Vaikka en tunne sua henkilökohtaisesti,niin olet varmasti järkevä ja vastuullinen ihminen (sitähän tämä teksti myös oli, kun toithan esille varsinaisten lääkeaineiden tarpeen) ja pääasia on,että teidän elämä on noissa stressitilanteissa helpottunut,äiti saanut unta ja mieli rauhoittunut yms.Itse en voi kannustaa homeopaattisiin lääkkeisiin,se sotii mun ammattiakin vastaan,mutta ymmärrän hyvin äidin “epätoivon ja hädän”.

  Tsemppiä Mona!

  • Reply
   Mona
   27.8.2018 at 20:55

   Näin se on. Olen kyllä ihan eri sfääreissä herkkyyden kanssa äidiksi tultua.. Siitä voisikin joskus kirjoittaa enemmän.
   Kiitti sulle asiallisesta viestistä <3

 • Reply
  Mari K.
  27.8.2018 at 11:22

  Kylläpä nämä kommentit kertovat taas hyvin ihmisten kapeakatseisuudesta ja näköalattomuudesta. Eikö kritiikin ja herjaamisen sijaan voisi vain iloita, että joku on löytänyt apua myös homeopatiasta? Eihän tämän pitäisi olla keneltäkään pois, päinvastoin. Jokainen vanhempi varmasti myös tuntee lapsensa parhaiten ja toimii lapsensa parhaaksi, parhaaksi kokemallaan tavalla.

  K i i t o s Mona hyvästä postauksesta! Olette ihana ja ihailtava perhe <3

  • Reply
   Mona
   27.8.2018 at 21:03

   Mari <3 <3 Nyt kun olen tässä rauhoittunut ymmärrän, että oman tekstinikin on voinut ymmärtää nopeasti lukemalla väärin. Pitää muistaa hengittää ens kerralla pari kertaa syvään sisään :D Olisin toki voinut avata alunperin postausta enemmän, mutta kiireessä jää kaikki välillä(nykyään aina) vähän lyhyeksi ...
   Toivottavasti nähdään pian <3 <3

 • Reply
  Noora
  27.8.2018 at 23:12

  En ole aikoihin kommentoinut mitään, kun meillä on pojan (yhä vaan jylläävän) refluksin vuoksi ollut hirmu rankka vuosi. Minut yllätti myös, miten paljon tunteita tunteita homeopatia herättää. Täällä Ranskassa nimittäin ihan ‘tavalliset lääkärit’ määräävät myös homeopaattisia lääkkeitä ja homeopaattiset lääkkeet käydään reseptillä hakemasta ihan tavallisesta apteekista. Meidän pojan refluksin hoito aloitettiin homeopaattisilla valmisteilla, jotka meidän perhelääkäri määräsi. Niistä ei kuitenkaan meille ollut apua, mutta eipä tähän mennessä ole apua löytynyt myöskään perinteisistä länsimaisen lääketieteen lääkkeistä, joita ollaan myös kokeiltu useita. Täällä Ranskassa siis homeopaattisten valmisteiden käyttö hyvin yleistä, ja itselleni niitä on määrätty esim.sammaksen hoitoon. Minä toisaalta muutenkin olen varmaan avarakatseinen hihhuli, olen seurannut jo vuosia itselleni räätälöityä Ayurveda – ruokavaliota ja ajoittain myös syönyt Ayurveda – yrttejä, jotka niin ikään minulle pulssiluennan perusteella määrätty. Meillä tätä nykyä koko perhe syö enenevissä määrin Ayurvedista ruokaa ja minulle Ayurveda on tuonut avun moneen pulmaan. Tällä siis vaan haluan tuoda esille, että meistä kukin voi löytää apua omanlaisista jutuista. Mutta ei meilläkään länsimaalaista lääketiedettä ole mitenkään hylätty, vaan ihan normaalisti käydään lääkärissä, syödään tarvittaessa lääkkeitä jne. Sinäkin muuten olet välillä kirjoittanut Ayurvedasta, mikä on ollut tosi kiva! Pitkä palaute, mutta oli pakko kirjoittaa. Tsemppiä Mona! On tosi kiva lukea teidän perheelle tärkeistä jutuista blogistasi!

  • Reply
   Mona
   28.8.2018 at 10:48

   Kiitos Noora ihanasta kommentistasi <3 Voi että toivon todella, että refluksi helpottaisi. Onneksi yleensä ajan kanssa monella se helpottaa? Vaikka eihän se tähän hetkeen auta, kun puhutaan että aika auttaa..
   Ja oi kyllä Ayurveda on tooosi lähellä sydäntä! Pakko varata asap aika henkkohtaiseen konsultaatioon. Moni Ayervedan aatteista on arjessa jo, mutta paljon olisi vielä opittavaa :)

 • Reply
  O
  28.8.2018 at 10:29

  Voisiko olla niin että homeopatia on loistava ennaltaehkäisyyn mutta ei kuitenkaan hoitoon? Ehkä joitain unta tms voi parantaa juurikin jos ei ole lääketieteellinen ongelma. Sitten kun ollaan oikeasti sairaina, otetaan lääkettä ja mennään lääkäriin? Itse tosin omilla lapsilla käytän lääkkeitä harkiten kuumeeseen ja kipuun jos on pakko antaa, mutten myöskään käytä homeopatiaa. Yritän näin tukea lapsen omaa vastustuskykyä ja täytyy sanoa että täällä ei ole koskaan kukaan oikeastaan kipeänä. Että kaikki me emme myöskään ylisyötä lääkkeitä lapsille heti pienimmästä, kuten monet länsimaiset helposti tekevät. Ymmärrän täysin mitä tarkoitit tällä postauksella Mona.

  • Reply
   Mona
   28.8.2018 at 10:44

   Kiitos O ystävällisestä kommentistasi vaikka ajattelet eri tavoin homeopatiasta<3 :) Ja kyllä, lääkäriin ja lääkkeet ehdottomasti kun niille on tarvetta. Täälläkin ollaan käyty lääkärissä jo monta kertaa Lionelin kanssa. Homeopatia tosiaan täydentää meillä terveyttä ihan niinkuin lisäravinteet, ruokavalio, meditointi, hieronta, vyöhyketarapia yms yms muut vaihtoehdot <3 :) Kirjoitin varmasti turhan lyhyen postauksen tästä, kun en osannut etukäteen ajatella vastaanottoa vaan ajattelin ohimennen tästä vinkata.

   • Reply
    O
    28.8.2018 at 13:22

    Minusta te kaikki vaikutatte oikein hyvinvoivilta ja teillä on superterveellinen jo ihan pelkästään ruokavaliokin. Minusta olisi ihanaa innostua hyvinvointi jutuista enemmänkin mutta tuntuu että arki on nyt sitä että hyvä jos tsägällä ehtii syödä tai nukkua :D Mutta sinusta saan paljon inspistä. Seuraan instastoorejasi päivittäin. ;)

    • Reply
     Mona
     28.8.2018 at 13:32

     <3 <3 <3 <3
     Ymmärrän paremmin kuin hyvin "tuntuu että arki on nyt sitä että hyvä jos tsägällä ehtii syödä tai nukkua". Sitä se arki on - tasapainoilua. Välillä ei todellakaan ehdi eikä edes muista syödä :D Mielestäni on tosi hyvä kun tekee esimerkiksi ruokavaliossa pieniä muutoksia kerrallaan parempaan suuntaan. Kaikkea ei tarvitse pystyä muuttamaan heti. <3 :) Mutta tuohon unikohtaan haluan kyllä sanoa, että sen eteen kannattaa tehdä kaikki mahdollinen :D Kaikki taikakeinot unen lisäämiseen on mielestäni sallittu. Huh vauvavuoden univajeen jälkeen en enää IKINÄ pidä hyvää ja laadukasta unta itsestäänselvyytenä...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *