11.6.2018

Leeni & Mona, TOP 3 hankinnat vauvalle

Pienen katkon jälkeen Leeni & Mona, Paremman lapsiarjen puolesta kanava on taas aktivoitunut! Tällä kertaa kerromme molemmat tahoiltamme vauva-arjen tärkeimmät hankinnat. Voin antaa vinkin, että meidän TOP 3 ei ollut ainuttakaan samaa tavaraa.. :D Leeni vielä mainitsi jälkeenpäin, että meidän kaikki tärkeät jutut oli heidän turhaikkeita! :D Näinhän se menee. Mitkä on olleet teidän TOP 3 hankinnat?? :)

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Heidi
  11.6.2018 at 09:54

  Me saatiin Sitteri vasta 3 kk kohdalla, mutta se olis pitäny hankkia ehdottomasti aiemmin. Juuri siks, et on joku mihin vauva laskea esim. Suihkussa käynnin ajaksi. Mun mielestä suurin turhake oli ehdottomasti rintapumppu (siks et sähkökäyttöinen oli hirveän kallis ja käytin sitä kerran!). Jouduttiin muutenkin antamaan korviketta alusta lähtien kun paino putosi synnärillä liikaa, en sit kokenu korviketta huonoksi vaihtoehdoksi edes silloin harvoin kun olin hetken poissa. Turhakkeet olisikin paljon helpompi nimetä :D (unipussi, pinnasänky, unipesä, hoitopöytä —> pesukoneen päällä onnistuu helposti vaipanvaihto)

  • Reply
   Mona
   11.6.2018 at 13:55

   Hahah meidän on pakko tehdä Leenin kanssa seuraavaks turhakkeet video :D Ja meillä jälkeen päin ajateltuna on myös hoitopöytä ollut tosi vähän käytössä. Juurikin pesukoneen päällä hoitoalustalla tuli vaihdettua vaipat. Tosin hoitopöytä menee lipaston virasta ja pitää sisällään kaikkea mahdollista vauvatavaraa, mutta tosiaan itse tuo hoitopaikka siinä pöydällä jäi käyttämättä. Nyt saa vaihdella jo vauhdissa vaippoja:D
   Tää on niin hauska miten toisen tärkeet on toisen turhakkeita ja päinvastoin. :D

 • Reply
  Heidi
  11.6.2018 at 10:05

  Pakko vielä sanoa, et vaunut on ykkös hankinta ja ne pitää saada itse valita. Meille yritettiin tuputtaa käytettyinä ihan erilaisia mitä olin ajatellut. Mutta jokaisella on hieman eri tarpeet (kaupunki/maaseutu ja asunto vaikuttaa vaunujen hankintaan). Imetyssuojasta en ole kuullutkaan.

 • Reply
  Kia
  11.6.2018 at 10:22

  Uutta videota onkin odoteltu :) Omasta mielestäni unipesä ja babysitteri olivat meidän vauva-arjen pelastajia. Käyttöä kummallakaan ei ole ollut aikoihin (vauva tällä hetkellä 8 kk), mutta ilman niitä koen, että monikin asia olisi ollut paljon vaikeampaa.

  • Reply
   Mona
   11.6.2018 at 13:51

   Joo unipesä muuten oli kyllä meilläkin ekat kuukaudet ahkerassa käytössä <3 :)

 • Reply
  Minni
  11.6.2018 at 10:40

  Kivat videot ja tosiaan ihan erilaiset vastaukset! :) Mutta eikös vaunut oo just sitä Leenin mainisemaa “peruskamaa”, aika harva niitä jättää hankkimatta/tulisi ilman toimeen. Voisit vielä kertoa yhden lisää! :)

  • Reply
   Mona
   11.6.2018 at 13:50

   Hmmmm… Voisin ehkä sanoa tähän sen Nenäfridan ja/tai itseasiassa se imuriin laitettavan erityisesti! :D Ei ole montaa kertaa ollut käyttöä, mutta ilman ei todella olisi selvinnyt :D Se pitäisi muuten olla äitiyspakkauksessa :)
   Ja jeeee tosi kiva kuulla, että tykkäsit videoista <3 :*

 • Reply
  Laura
  11.6.2018 at 15:18

  Kiitos videoista, hyödyllistä ystävät tietoa..täällä odotellaan esikoistakoska tahansa putkahtavaksi…tehkää lisää tämmöisiä videoita :) erikseen voisi olla just noi turvaistuimet, sitterit ja kantoliinat ja -reput esittelyssä…

  • Reply
   Mona
   11.6.2018 at 15:38

   Jes lisää videoita tulossa! :) Kuun lopussa päästään taas kuvailemaan yhdessä :)

 • Reply
  Henrika
  11.6.2018 at 18:58

  Tää olikin hauska! Herkästi ajattelee että yhden henkilön kokemat jutut on tarpeellisia kaikille, mutta tässä just huomaa että kaikilla perheillä on vähän omat tarpeet :) Ekan lapsen kohdalla en vielä kaikkea hoksannut, ja sen pohjalta osasin tehdä hankintoja toista lasta ajatellen :) unipesä meillä on nyt toisen lapsen kanssa ollut, mistä en esikoisen kohdalla ollut kuullutkaan. Lisäksi suosittelen ”ensisänkyä”/vaavisänkyä, jossa on pyörät. Se oli meillä toisen lapsen kanssa tosi paljon käytössä kahden ekan kuukauden aikana! Teidän kokemukset turhakkeista kiinnostaa myös minua :)

 • Reply
  Eve
  11.6.2018 at 20:36

  Tarpeellisia oli sitteri, rintapumppu ja adapteri jolla turvakaukalon sai kiinnitettyä vaunujen ratasosaan Turhakkeita oli unipussi, kantoreppu ja harsoliinat (ekalla lapsella) ei ollut mitään käyttöä

 • Reply
  Laura
  12.6.2018 at 10:41

  Mikä malli Tulan kantorepun tai on Paras?

 • Reply
  Katja
  12.6.2018 at 19:33

  Olipa tosiaan vaikeaa miettiä must have -juttuja ja turhakkeita, mutta muutama selkeä nousi esiin. Tärkeiksi tavaroiksi meille muodostui juurikin nuo harsoliinat – käytettiin kaikkeen pyyhkimiseen puklusta pyllyyn :) laskin että parhaimmillaan niitä oli pesussa 13! Toinen tärkeä on ollut hyvä hoitolaukku ja kolmas matkarattaat, jotka on aina auton takakontissa ja joihin saa turvakaukalon kiinni.

  Turhakkeita oli vaikeampi löytää, mutta vähän yllättävästikin meille ehkä amme oli sellainen. Tietoisesti vältettiin turhaa pesemistä, oli vauvauintia ja oltiin paljon anopilla, jossa paremmat tilat meidän postimerkin kokoiseen vessaan verrattuna. Ja onneksi lainattiin kaverilta kantoreppua – ei käytetty sitä “testijakson” aikana kertaakaan eli hukkaan olisivat menneet ne rahat.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *