12.5.2018

Punaan huulet, jotta olen mieheni mielestä viehättävä?

Jäin pohtimaan uuden SuperShe Island sivuilla mainittua lausetta:

”Women need to spend time with other women. Being on vacation with men can cause women to become sidetracked, whether it’s to put on a swipe of lipstick or grab for a cover-up. ”

Ensimmäisestä lauseesta olen samaa mieltä. Ystävän kanssa juuri yhden yön hotellissa viettäneenä en voi kuin hehkuttaa miten ihana on välillä olla vain naisten kesken. Seuraavia lauseita en kuitenkaan allekirjoita.

Minä rakastan huulipunaa. Punaiset huulet ovat itsevarmuutta ja tuovat hyvän fiiliksen. En kuitenkaan maalaa huuliani mieheni takia. Maalaan ne itseni vuoksi. Haluan myös meikata vaikka viettäisin aikaa vain naisten kesken. Punasin huulet eilenkin. Ehkä meidän avioliitto mieheni kanssa on myös sen verran pitkä, etten koe lainkaan paineita näyttää joka sekuntti tip top meikatulta. Luotan siihen, että mieheni rakastaa minua sellaisena kuin olen ja pitää minua viehättävänä meikattuna tai ilman meikkiä.

En koskaan koe lomalla, että pitäisi meikata vain sen vuoksi, että mieheni on mukana. Haluan meikata siksi, että rakastan meikkaamisen tuomaa hyvää fiilistä itselleni. Se fiilis tulee meikkaamisesta vaikka tekisin sen yksin kotona. Jos päätän olla meikkaamatta, teen senkin hyvällä fiiliksellä.

Ihana idea silti tehdä saari, jossa naiset voi nauttia vain naisten seurasta. Sellaiselle on varmasti tilaa ja kysyntää. Taidan kuitenkin muuten olla vähän antifeministi. Mieluummin nään meidät ihan kaikki tasavertaisina. Naiset naisten kanssa, miehet miesten kanssa tai naiset miesten kanssa. Aivan sama. Ihania ollaan kaikki. Huulipunalla tai ilman.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Li
  13.5.2018 at 11:18

  Kiitos blogistasi! Viitaten kirjoitukseesi: “Taidan kuitenkin muuten olla vähän antifeministi. Mieluummin nään meidät ihan kaikki tasavertaisina.” Feminismi tähtää kaikkien tasavertaisuuteen. “Feminismi on tapa ajaa sukupuolten tasa-arvoa ja altistaa sitä kahlitsevia yhteiskunnallisia rakenteita kriittiselle tarkastelulle.” (hyvä laajempi määrittely esim. täällä: http://www.profeministimiehet.net/content/mitae-feminismi).

  • Reply
   Kristiina Maria
   13.5.2018 at 20:16

   LI:n kanssa samoilla linjoilla, itsensä kutsuminen antifeministiksi on aika hurja veto. Kertoo toivottavasti lähinnä siitä, ettet ole tutustunut ideologiaan tarkemmin.

   • Reply
    Mona
    14.5.2018 at 08:09

    Ihan totta, linjat vedetty suoriksi! Pitäisi aina tekstin sijaan (ainakin minun) puhua videon muodossa vastaavissa jutuissa, jotta välttyisi väärinymmärryksiltä. Ja ainakin tällaisissa olisi hyvä tehdä se vielä esim keskustelukumppanin kanssa. Mutta ainakin herättää ajatuksia!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *