28.3.2018

Himalaya Herbals ja Ajatuksia Ayurvedasta

Ajatuksia Ayurvedasta, Himalaya Herbals @monasdailystyle

Kaupallinen yhteistyö, Himalaya Herbals

Olen muutaman kerran jo ehtinyt blogissa mainita, että olen hurjan kiinnostunut ayuervedasta. Moni asia on tuonut ayuervedan eteeni ja olenkin alkanut harkita, että haluan ehdottomasti henkilökohtaiseen ayurvedakonsultaatioon. Uskon olevani kehotyypiltäni PITTA. Päämäärätietoinen Pitta on kuuma, voimakas ja terävä. Pitta voi olla myös äkkipikainen ja ylihuolehtiva – check! Ruokavaliolla on suuri merkitys Pittan hyvinvointiin. Tulisi välttää tulisia ja mausteisia ruokia. Pitta vaatii myös paljon rentoutumista ja omaa aikaa, koska on helposti taipuvainen ylisuorittamiselle. Tunnistan lähes kaikki Pittan ominaisuudet itsestäni.

Ayurveda tarkoittaa elämäntiedettä ja se on maailman vanhimpia lääketieteellisiä hoitomuotoja. Ayurveda on kotoisin Intiasta (johon muuten olen jo ikuisuuden haaveillut matkustavani pidemmäksi aikaa!) ja pohjautuu Veda-tieteisiin. Ayurvedan tavoitteena on täydellinen terveys, joka saavutetaan kehon, mielen ja tietoisuuden tasapainolla. Aika iso tavoite, mutta mielestäni Ayurvediset keinot, saavuttaa täydellinen terveys, ovat inspiroivia ja mielenkiintoisia.

Olen itse sitä koulukuntaa, joka usein ottaa vaikutteita monista eri aloista ja aatteista. En noudata esimerkiksi ruokavaliossa mitään tiettyä dieettiä tai liiku orjallisesti yhden oikeaksi neuvomalla tavalla. Mielestäni kaikkien terveyteen liittyvien koulukuntien paras puoli onkin siinä, että niistä voi aina poimia itselleen ne sopivimmat. Arvostan muutenkin kaikessa kultaisen keskitien löytämistä ja yksilöllisyyttä.

Minulla on vielä valtavasti opiskeltavaa ayurvedassa, mutta silti koen tässä ikivanhassa tieteessä olevan paljon huikeita juttuja, joista saan inspiraatiota omaan “täydelliseen” terveyteeni.

Itsehieronta on muun muassa sellainen asia, joka on ollut jo vuosia tapanani. Niinkuin olen moneen kertaan maininnut rakastan käydä erilaisissa hemmotteluhoidoissa ja juuri lempeä rentouttava kosketus on se, joka tekee sekä keholle että mielelleni hyvää. Ayurvedassa itsehieronta öljyillä onkin iso osa hyvinvointia. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan varsinkin, jos huomaa stressin hiipivän takaraivoon. Viiden minuutin öljyhieronta illalla rauhoittaa, rentouttaa ja auttaa myös nukkumaan paremmin. Itse tehty jalkapohjien hieronta on lähes yhtä taivaallista, kuin toisen tekemänä. Ei toki vedä vertoja omalta rakkaalta saatuun hierontaan, mutta aina ei valitettavasti (ainakaan meillä:D) toinen puolisko suostu hieromaan vaikka kuinka pyytäisin. Pitäisi varmaan olla jatkuvasti raskaana, jotta saisin joka ilta turvonneille jaloille hieronnan. ;)

Kirkastettu voi eli ghee on myös yksi ayurvedassa suositeltu tuote, jota olen käyttänyt nyt pitkään. Sen uskotaan edistävän terveyttä ja itse henkilökohtaisesti pidän sitä loistavana vaihtoehtona tavalliselle voille. Gheen sanotaan tekevän hyvää muun muassa ruuansulatukselle (lisää agnia eli ruansulatuksen tulta) sekä rauhoittavan pittaa. Ghee poistaa myös kehosta kuona-aineita ja luvataanpa sen myös parantavan muistia. Kelpaa tälle hajamieliselle mamalle! :D En tosin ole aivan varma, onko säännöllinen gheen käyttöni vielä vaikuttanut tähän muistiosuuteen;)

Gheeta löytyy hyvinvointikaupoista, mutta sitä voi valmistaa myös itse. Onko teistä joku ehtinyt kokeilla? Lisään alle terve.fi kautta nappaamani ohjeen:

Gheen valmistusohje

Gheen valmistamisessa tulisi käyttää suolatonta voita, mieluiten luomua.
500 grammasta voita saa noin 300 grammaa gheetä.
Aseta voi paksupohjaiseen kattilaan ja sulata se.
Väännä lämpötila mahdollisimman alhaiselle ja anna voin seistä juuri kiehumisen rajamailla noin 2 tuntia, kunnes vesi on haihtunut ja pinnalle ja pohjaan on muodostunut vaalea proteiinimassa.

Voit kuoria massan pois pinnalta. Älä sekoita voita tai proteiini sekoittuu siihen uudestaan.

Kun pinta on kuorittu, suodata ghee kankaan läpi, jotta puhdas ghee erottuu kokonaan proteiinimassasta. Huoneenlämmössä ghee on sulaa, mutta jähmettyy jääkaapissa.

Ayurvediset yrtit ovat tulleet tutuiksi puolestaan teevalikoimien kautta. Rakastan erilaisia teitä ja yhtenä suosituksena voisin mainita ashwagandhan, joka lievittää stressin vaikutuksia kehoon ja mieleen. Se myös tasapainottaa hormoonitoimintaa eli on erityisesti monille naisille hyväksi.

Ulottuupa ayuerveda myös kosmetiikan puolelle! Pääsin nyt yhteistyössä testaamaan Himalayan Herbals kosmetiikkaa, jonka tuotteet perustuvat ayurvedan oppeihin. Tuotteet sisältävät ayurvedaan perustuvia, kasviperäisiä raaka-aineita, jotka toimivat täydellisesti nyt myös talven kuivattamaan ihoon ja hiuksiin.

Ajatuksia Ayurvedasta, Himalaya Herbals @monasdailystyle

Himalaya Herbal on jo 1930 perustettu yritys ja tuotteita myydään ympäri maailmaa. Lentoemännät ovat tuoneet näitä jo pitkään reissuiltaan tuliaisina.:) Tuotteet on tunnettu erityisesti niiden tehokkuudesta ja edullisesta hinnasta.

Testasin nyt seuraavia sarjan ihonhoitotuotteita:

Intensive Moisturizing Cream

Todella kosteuttava voide sisältää E-vitamiinirikasta vehnänalkioöljyä ja manteliöljyä. Voiteen paksu koostumus levittyy täyteläisenä iholle, mutta imeytyy nopeasti. Sopii koko keholle, myös kasvoille. Intensive Moisturizing Cream on erityisen hyvä talven kuivattamalle iholle.

Nourishig Skin Cream

Intensive Moisturizing voidetta kevyempi ja hieman ihoa viilentävä voide. Voide sisältää intialaista aloeta, ananaskirsikkaa ja intialaista kino-puuta, jotka suojaavat ihoa ilmansaasteilta ja kuivalta ilmalta. Tämäkin siis sopii loistavasti talven kylmään ja kuivaan ilmaan.

Multipurpose Cream

Monikäyttöinen hoitovoide, joka sopii niin kynsinauhojen hoitoon, ihottumiin, hyönteisten puremiin ja esimerkiksi palovammoihin. Se suojaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Tämä toimii erityisen hyvin kuiville kynsinauhoilleni. Tuotteen kerrotaan myös rauhoittavan auringon polttamaa ihoa, eli hyvä tuote ottaa mukaan aurinkolomalle.

Aloe Vera face wash

Aloe Vera putsari on hellävarainen putsari, joka jättää ihon todella pehmeäksi, mutta puhdistaa myös meikin tehokkaasti. Tuotteessa on kevyt miellyttävä aloen tuoksu. Putsari tuntuu riittoisalta, joten pieni pisara riittää.

Putsari ja multipurpose cream nousivat näistä omiksi lemppareikseni. Multipurpose on kunnon tehotuote, joka on hyvä käsilaukun monitoimituote. Itse saan tämän tästä pieniä naarmuja käsiin ja kynsinauhat ovat usein nyppimisen jäljiltä huonossa kunnossa. Multipurpose tepsii niihin loistavasti.

Ihonhoitotuotteiden lisäksi on mainittava myös merkin raikkaat hammastahnat, jotka on aivan ihania! Hampaita valkoisemmiksi halavien kannattaa testata Himalaya Herbals Sparkly White -hammastahna, joka ei sisällä lainkaan hankaavia tai kemiallisesti valkaisevia aineita, vaan se valkaisee hampaat entsymaattisesti. Aivan loisto tuote! :)

Onko ayurveda teille tuttua ja onko siellä muita, jotka ovat kiinnostuneet siitä miten omaa kehotyyppiä pystyy tasapainottamaan ayurvedisin periaattein? Entä oletteko ehtineet testailla Himalaya Herbals kosmetiikkaa? :)

Himalaya Herbals fb sivu kannattaa kurkata täältä ja IG tili puolestaan täältä. ♥

Ajatuksia Ayurvedasta, Himalaya Herbals @monasdailystyle

Ajatuksia Ayurvedasta, Himalaya Herbals @monasdailystyle

Ajatuksia Ayurvedasta, Himalaya Herbals @monasdailystyle

Ajatuksia Ayurvedasta, Himalaya Herbals @monasdailystyle

Ajatuksia Ayurvedasta, Himalaya Herbals @monasdailystyle

Pictures, Eetu Visuri / edited by me

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Piia
  28.3.2018 at 18:01

  Moikka Mona! Kysymykseni ei liity millään tavalla postauksen aiheeseen, mutta ihailin ihosi sävyä kuvissa. :) Käytätkö jotakin itseruskettavaa/ päivettävää voidetta?

  • Reply
   Mona
   28.3.2018 at 19:15

   Moikka Piia <3
   Oi ihana, kun huomasit!! Olen käyttänyt nyt IHANAA uutta Vita Liberatan itseruskettavaa, jonka sain testiin. Tuote on tulossa huhtikuun aikana myyntiin.:) Lämmin suositus brändin itseruskettaville. :)

 • Reply
  Marja
  28.3.2018 at 19:22

  Heippa Mona, ehdottomasti kannattaa mennä Suryan Pardaman Sharman vastaanotolle, hän on myös itse pitta. Suosittelen valtavasti, mikä rauhallisuus ja viisaus loistaa miehestä, Ayurveda onkin kokonaisvaltaista hoitoa. Pitta olen minäkin. Nuo Himalayan rasvat tuttuja, ja aivan super hyviä ja mitä parasta tosi edullisia. Mukavaa kevättä toivottelen sinun koko pikku perheelle. Terkuin Marja Turusta Ursininkadulta

  • Reply
   Mona
   28.3.2018 at 19:53

   Ihana ihana Marja <3 Kiitos kun jätit kommenttia! Tiedätkö äitini on käynyt juuri Pardamanin vastaanotolla ja sanoi ihan samaa kuin sinä <3 Sinne on itsellänikin tarkoitus mennä! Nyt pitää saada kyllä aika varatuksi. Ihana kuulla, että olet tykännyt myös näistä :) Sinne myös parhainta ja energisintä kevättä<3

 • Reply
  Anu
  29.3.2018 at 08:50

  Hahaa, täällä eräs, joka on piiitkään tuonut reissuiltaan juuri Himalayaa ;) Esimerkiksi juuri tuo kasvojenpuhdistusaine on minusta tosi hyvä :) Samoin kosteusvoiteet, ja tällä hetkelläkin käytössä on heidän silmänympärysvoiteensa. Kiva, kun niitä saa nykyisin myös Suomesta! Kuorintavoide on ainoa, josta olen luopunut, vaikka se oli tosi hyvä, sillä siinä on muovirakeita (ainakin oletan, että ne ovat muovia).

  Itsekin olen pitta, ja olipa jännä huomata, että tuota kirkastettua voita suositellaan pitalle. Olen nimittäin viime aikoina mieltynyt siihen kovasti! Hassua, että olen ihan vaistomaisesti tykästynyt siihen tietämättä tuota.

  Aurinkoisia kevätpäiviä, Mona!

 • Reply
  Maria
  29.3.2018 at 10:09

  Moi,

  sisältääkö tuo hammastahna fluoria?

 • Reply
  Kaisa T
  4.4.2018 at 16:30

  Himalaya sarjan aprikoosikuorinta ei sisällä muovia laisinkaan :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *