20.11.2017

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

Kaupallinen yhteistyö, Oral-B

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

Mikäli kysytään mihin kiinnitän ensimmäisenä ihmisissä huomiota vastaan ystävällisyyteen. Hymy on se, joka saa ihmisen ystävällisyyden esille ennen ainuttakaan sanaa. Hymy on aina asusteista parhain.

Omalla kohdallani hymyilyä on helpottanut hyvä hampaiden hoito. Kun hampaat on hyvin hoidettu on helppo hymyillä.

Nykyään pidän hampaistani, mutta aina ei ole näin ollut. Hammashistoriaani kuuluukin kausia, kun olen vältellyt esimerkiksi kameralle hymyilyä.

Nuorena etuhampaitteni välissä oli iso rako. Rakoa lähdettiin korjaamaan leikkaamalla kireää huulijännettä, jonka jälkeen rako kyllä meni umpeen, mutta tilalle sain vinot etuhampaat. Toinen etuhammas puski toisen päälle.

Vinoja hampaita lähdettiin sitten hieman myöhemmin oikomaan ihan tavallisilla hammasraudoilla. Vuoden projektin jälkeen hampaat olivat suorat. Rautojen jälkeen hampaissa pidettiin öisin muotteja, jotta lopputulos pysyisi. Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun hampaat olivat taas vinot. Rautojen pitäminen meni siis hukkaan. Vasta myöhemmin nyt aikuisena tehty oikominen sai hampaat pysymään rivissä ja hampaiden taakse asennettu retentiolanka pitää rivin suorassa.

Reikiä hampaissani ei ole koskaan ollut, mutta hammaskiveä sitten senkin edestä. Joskus hammaslääkäri on maininnut, että emäksinen sylki saattaa aiheuttaa hammaskiven syntymistä.

Hammaskiven estämistä varten hampaiden säännöllinen hoitaminen on tietysti avainasemassa, mutta sen lisäksi suuhygienistilla käynti on tarpeen vähintään kerran vuodessa.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin päivittäinen hampaiden hygienia. Olin yhteistyön tiimoilta nyt hammaslääkärissä aivan ihanassa Kaivopuiston hammaslääkäriasemalla Reetalla tsekkaamassa hampaiden tämän hetken tilanteen.

Hampaille tehtiin perusteellinen tarkastus. Ajan saatossa hampaisiin on tullut hieman kulumaa ja myös tummumia. Hampaani ovat luonnostaan melko vaaleat, mutta kahvin juonti on kyllä silti tehnyt tehtäväänsä.

Hammaslääkärikäynnillä tarkistettiin myös hampaiden harjaustekniikkaa ja siinä itselläni on parannettavaa. Jokainen meistä tietää, että hampaita tulisi harjata vähintään 2 minuuttia ja tietysti kahdesti päivässä. Itse sorrun liian usein lyhyempään harjaukseen. Sähköhammasharjan kanssa ei myöskään tarvitse samaa ”hankausliikettä”, jota tavallisella harjalla tekee. Parempaan lopputulokseen päästään, kun muistaa pitää sähköhammasharjan paikoillaan hampaan päällä antaen sen tehdä työn.

Sain nyt käyttööni uuden Oral-B Genius Rose Gold-sähköhammasharjan. Sen lisäksi, että harja on useammalla toiminnallaan tehokas ja älykäs, on se myös ihan hurjan kaunis. Miellyttää siis myös meidän esteetikoiden silmää:)

Hammasharjan lisäksi testiin pääsee nyt myös uusi Oral-B Gum & Enamel Repair -hammastahna. Aiemin Oral-B hammastahnoja käyttäneenä tälle on isot odotukset. Tästä ja hammasharjasta vielä tarkemmin tulossa lisää.

Hammaslääkärikäynnin jälkeen tarkoitukseni on nyt ottaa kuukauden tarkempi seurantajakso hampaiden harjauksessa.  Sen mahdollistaa hammasharjan paikannusteknologia, joka yhdessä älypuhelimen ja Oral-B sovelluksen kanssa havainnoi ja seuraa hampaiden harjausta tarkistaen, ettei mikään kohta jää harjaamatta!  Sovellus myös tallentaa harjaustiedot, jolloin on helppo seurata, että tavoite 2 minuuttia tulee hampaiden pesussa täyteen joka kerta. Sovellus auttaakin tätä hajamielistä äitiä pysymään kartalla milloin ja miten on hampaat viimeksi harjattu. :D

Näin ensimmäisenä vauvakuukautena huvittavan hampaisiin liittyvän unen. Olin kahvilla parhaan ystäväni kanssa ja ihmettelin miksi hän katsoo minua niin kummasti. Hän tokaisi hetken päästä: ” Mona et ole pessyt hampaita! ”

Heräsin ja nauroin katketakseni tätä uuden äidin painajaista. :D Hajamielisen vauva-arjen keskellä siis toivottavasti jatkossa lähden kahvittelemaan hampaat pestyinä. ;D

Seuraavan kuukauden pidän siis kirjaa hampaiden harjauksesta Oral B:n sovelluksen kanssa ja testailen uuden Oral-B Genius Rose Gold kaikki hienot ominaisuudet. Toivon, että sovellus ja tarkempi seuranta hampaiden hoidossa vaikuttaa muodostuvan hammaskiven määrään ja myös auttaa alkavia tummentumia vaalenemaan. Näistä lisää vielä myöhemmin, kun olen päässyt vauhtiin sovelluksen ja uuden hammasharjan kanssa.

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

Uudet rutiinit hampaiden hoitoon

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *