7.11.2017

Ripaus burgundia

Ripaus burgundia @monasdailystyle

Kiiiitos kaikki ihanat vinkeistä ja kommenteista edelliseen Nelikuisen yöhulinat– postaukseen. Olette parhaita ja kyllä se vaan on niin fakta, että vertaistuki on näissä jutuissa ihan must. Täällä on viimeiset päivät mennyt levottomien öiden lisäksi myös välillä päivisin poikkeuksellisen kiukkuisesti. Ei mitään isoja itkuja, mutta sellaista “komentavaa” äänensävyä. Tämä mama sitten yrittää löytää pojulle sopivaa asentoa sylissä käännellen ja väännellen. Eilen tulin siihen tulokseen yhdessä äitini kanssa, että taitaa pojalle olla tulossa jo hampaita!? Kutittelin nimittäin eilen Salaman ikeniä ja jäbä ihan lehahti isoon hymyyn silmät lautasina.. Ja omat nyrkit on jatkuvasti suussa ja kuola valuu aika vauhtia. Mihin aikaan teidän pikkuisille on tullut hampaita?  Nyt on Salama muuten hiljattain löytänyt myös oman äänensä oikein kunnolla. Kiekaisut oikein kaikaa. :D Ei mitään pientä pöhinää enää..

On tämä melkoista vaiheiden kirjoa;)

Tämän viikon to do lista on valtava ja mukana on myös aika kasa rästissä olevia hommia parin viikon takaa. Olenkin tässä miettinyt erilaisia vaihtoehtoja miten saisi helpotettua arjen työlistaa, kun elämäntilanne on nyt niin erilainen. Hoitoon en vielä pikkuista halua pitkään aikaan laittaa, mutta lisäkädet olisi kyllä tarpeen. Kokopäiväiseen kotiapuun ei resurssit riittää, mutta osapäiväistä jeesiä voisi harkita. Onko jollain hyviä kokemuksia jakaa?

Ripaus burgundia @monasdailystyle

Ripaus burgundia @monasdailystyle

Ripaus burgundia @monasdailystyle

Ripaus burgundia @monasdailystyle

Ripaus burgundia @monasdailystyle

Pictures, Johanna Turpeinen / edited by me

(commercial/kaupallisia linkkejä*)
Shoes, Ellos here*
Pants, By Malene Birger similar*
Jacket, Make Way
Scarf, Day Birger et Mikkelsen here*
Bag, Chanel

Nämä syksyiset kuvat napattiin ihanan Johannan kanssa jo viime kuussa. Vitsit miten nopeasti tuo ihana lehtien kirjo aina katoaakin. Lokakuu on kyllä ehdottomasti yksi vuoden kauneimmista kuukausista.


Mainos! / Elloksella on nyt menossa puseroviikot, joissa 30% ale ihanista puseroista, kannattaa käydä kurkkaamassa!! :) 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Jessica
  7.11.2017 at 13:21

  Meillä pojalle tuli 2 alahammasta 4kk iässä. Ja meillä oli kans sellasta kitinää 4-6kk iässä, jaksoi vaan hetken olla tyytyväisenä sitterissä/lattialla/sylissä, mutta tais herraa vaan kiukututtaa kun ei pystynyt vielä liikkumaan itse kunnolla :) kun oppi ryömimään ja konttaamaan (6 ja 7kk) niin kärttysyyskin hävisi ihan minimiin!
  Tsemppiä sinne yöhulinoiden, hampaiden tulon ja minkälie vaiheen keskelle :D <3 mä oon oikeesti ruvennu vihaamaan sanaa "vaihe" kun tuntuu että tää 7kk on pyöriny enemmän ja vähemmän sen sanan ympärillä :D

  • Reply
   Mona
   12.11.2017 at 10:00

   Hei ihan varmaan täälläkin tuo, että harmittaa kun ei pääse kunnolla eteenpäin :D Kova meno nimittäin koko ajan käsillä ja jaloilla :D

 • Reply
  tanjas
  7.11.2017 at 15:48

  MLL:n lastenhoitopalvelusta voi tilata hoitajan kotiinsa kohtuullisella tuntikorvauksella (väh. 2h). Monet äidit tilaavat hoitajan kotiinsa esim. siksi että voi siivota, tehdä töitä jne rauhassa. Itse koulutan näitä hoitajia ja ovat yleensä hyvin motivoituneita ja lasten kanssa paljon tekemisissä ollut jo ennen kurssin suorittamista :) Kurssi on omasta mielestäni erittäin kattava ja sisältää myös harjoittelua, että päteviä hoitajia saa MLL:n kautta. Ja nettiajanvaraus on helppoa ;)

  • Reply
   Mona
   12.11.2017 at 10:01

   Mahtavaa, pitää tutustua tähän!! :) Kiitos paljon vinkistä :) <3

 • Reply
  Nimetön
  7.11.2017 at 21:50

  Meiän pojalle puhkesi 4kk iässä kaks hammasta ja kaks seuraavaa 5kk iässä. Meiän pienokaisella on ollut ‘haastavimmat’ ikäkaudet 4kk iässä (syötöt meni hetkeksi todella rauhattomiksi) sekä nyt 7kk iässä on yöt menneet levottomiksi. Onneksi kuitenkin meilläkin suureksi osaksi on tyytyväinen vauva muuten ollut :)

  • Reply
   Mona
   12.11.2017 at 10:36

   meillä nuo yöt myös levottomia melkein koko ajan ollut, vaikkakin Salama nukkuu kuitenkin “hyvin”. Saas nähdä milloin nuo hampaat tupsahtaa .. Veikkaan että aika pian..

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  8.11.2017 at 16:04

  Esikoisen ensimmäinen hammas puhkesi tasan 6 kk iässä. Mutta mun mielestä kuolaamista ja purulelujen jäystäntää oli ollut jo parin kuukauden verran. Että se voi olla, että niitä hampaita tehdään pitkän ja hartaasti.
  Me täällä itseasiassa tutustutaan parhaillaan uuteen tulokkaaseen. Esikoisesta tuli vajaa vuorokausi sitten isosisko ja meistä mieheni kanssa kahden tytön vanhemmat. <3 <3

  • Reply
   Mona
   12.11.2017 at 10:36

   Niiiiin isot onnittelut sinne, ihanaa <3 <3 <3 <3 <3 :*

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *