11.8.2017

Aviopuolisoon uudelleen rakastuminen

Saimme viettää 6.8 sunnuntaina ensimmäistä hääpäivää tunteikkaissa merkeissä kotona pienen käärön kanssa. Pitkälle on tultu ja paljon on yhdessä koettu ennen tätä meidän molempien elämää eniten mullistavaa tapahtumaa. Muistan vieläkin, kuin eilisen marraskuun toisen päivän vuonna 2009, kun olin Eetun kanssa ensimmäisillä treffeillä. Tiesin heti, että tämä ihana ihminen tulee olemaan aviomieheni ja haluan jonain päivänä lapsia hänen kanssaan. Rakastumisen tunne Eetuun oli heti jotain ihan käsittämättömän voimakasta ja varmaa. Tästä miehestä päätin pitää kynsin ja hampain kiinni. Rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä. Niin on tähän päivään asti rakastettu. Enemmän, kuin olisin koskaan osannut edes odottaa. Rakastettu niin, että välillä sisuksiin sattuu.

Aviopuolisoon uudelleen rakastuminen

Raskaaksi tuleminen oli molemmille iso asia ja yhdeksän kuukauden aikana käytiin läpi paljon uusia asioita myös parisuhteessa. Aina ei ole ollut helppoa, mutta yksi asia on pysynyt koko ajan samana. Luottamus. Varmuus siitä, että ollaan toinen toisiamme varten. Pidetään yhtä ja toistemme puolia. Jokainen päivä ei ole helppo, eikä sen toisen naama aina miellytä, mutta aina katsotaan samaan suuntaan käsi kädessä toisiamme tukien. Löydetään yhdessä ne oikeat polut ja risteyksien eteen tullessa, päätetään yhdessä mihin suuntaan meidän tulevaisuus vie niin, että molemmilla on hyvä olla.

Aviopuolisoon uudelleen rakastuminen

Odotin meidän pienokaisen synnytystä ihan valtavasti. Ennen raskaaksi tuloa ajatus synnytyksestä pelotti, mutta otin mahdollisimman paljon asioista selvää ja se helpotti nopeasti pelkoani, joka muuttui innokkaaksi odotukseksi. Synnytys ei mennyt täysin niinkuin olisin toivonut, mutta olin siihenkin varautunut ja henkisesti käynyt läpi sitä miten voin voittaa pelot silloinkin, jos asiat eivät suju niinkuin niiden itse haluaisi sujuvan. Alusta asti oli selvää, että toivon Eetun olevan mukana synnytyksessä tukemassa ja jakamassa yhtä meidän elämän upeinta kokemusta. Tiesin, että Eetun tuki tulee olemaan korvaamaton. En kuitenkaan osannut odottaa miten vahvasti voin rakastua uudelleen omaan puolisoon, jota kuvittelin jo rakastavani koko sydämestäni niin paljon, ettei sanat koskaan sitä riitä kertomaan. Oman puolison läsnäolo niinkin tärkeässä tapahtumassa, kuin synnytys sai kuitenkin aikaan jotain ihan uutta. Se tunne, kun kuulee yhdessä rakkaan kanssa oman lapsen ensimmäisen itkun on jotain mitä ei oikein osaa edes jälkeen päin käsittää. Tai se, kun itse makaa toimettomana sairaalan sängyssä ja näkee oman rakkaan hoitavan ja pitävän huolta vastasyntyneestä, joka on puoliksi minua ja puoliksi häntä.

Koen valtavaa kiitollisuutta siitä, että saan rakastaa ja saan olla rakastettu tässä parisuhteessa. Sitäkin kiitollisempi olen siitä, että voimme yhdessä rakastaa toistemme lisäksi tätä meidän pientä ihmettä, joka toi mukanaan niin paljon rakkautta, ettei sitä voi enää mitenkään määritellä.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Jonna Hällström
  11.8.2017 at 18:54

  Kirjoitat niiin käsittämättön kauniisti että aina saa olla silmäkulmia pyyhkimässä! Kaikkea hyvää, kaunista ja ihanaa teidän perheelle jatkossakin <3

  • Reply
   Mona
   15.8.2017 at 18:14

   Voi kiitos ihana ja kaikkea hyvää sinullekin <3 <3

 • Reply
  Happystarhome
  11.8.2017 at 19:51

  Kaunista luettavaa <3 ihanaa viikonloppua teille <3

  • Reply
   Mona
   15.8.2017 at 18:14

   Kiitos paljon <3 :)

 • Reply
  Jessica
  11.8.2017 at 21:46

  Kiitos, aiheutit meille vesivahingon kun tuolla tavalla aukasit mun kyynelkanavat :’D
  Ihanasti Mona kirjoitit <3 :') ja aivan hellyyttäviä kuvia sun pojista :)

  • Reply
   Mona
   15.8.2017 at 18:22

   Hih ihana sinä <3 <3 :) Kiitos kun jätit kommenttia <3

 • Reply
  Elisabet M. Rinne
  11.8.2017 at 22:24

  Niin koskettava ja kaunis teksti <3 Rakkautta teidän perheelle ja superihanaa viikonloppua! :)

  Elisabet | http://www.fashionpoetry.eu

  • Reply
   Mona
   15.8.2017 at 18:22

   Kiitos paljon <3 <3 SInne myös sylin täydeltä rakkautta :*

 • Reply
  Outi Karita
  12.8.2017 at 10:02

  En voi sanoa, että silmät kostuu, koska mä ihan vollotan täällä
  Ihanasti kirjoitettu ❤
  Musta tuntuu, että nyt raskausaikanakin oon rakastunut mieheeni yhä syvemmin, hänen huolenpitonsa ja isäksi kasvaminen on niin ihanaa

  • Reply
   Mona
   15.8.2017 at 18:23

   Hih ihana sinä <3 <3 Kyllä raskaus on ihmeellistä aikaa :')

 • Reply
  Elli
  12.8.2017 at 19:03

  Kaunis ja tunteellinen kirjoitus. Samaistun sanoihisi täysin; rakkaus puolisoa kohtaan on vaan syventynyt lapsen saamisen myötä vaikka yhteisiä vuosia on takana jo monen monta. Toki vauvavuoden aiheuttama väsymys on pitänyt huolen siitä, ettei parisuhde ja yhteiselo nyt sentään liian lällyksi muutu :D Kaikkea hyvää teidän perheelle, elätte nyt tosi ainutlaatuista aikaa, jota tulette myöhemmin muistelemaan jatkuvasti yhtenä elämän onnellisimpana aikana <3

  • Reply
   Mona
   15.8.2017 at 18:27

   Kiitos paljon Elli <3 <3 :')
   Ja heh näinhän se taitaa olla, että ihan lällyksi ei voi mennä tässä pikkuisessa väsymyssumussa :DD
   Haleja sinne ja kaikkea hyvää myös teidän perheelle :) <3

 • Reply
  Henna
  13.8.2017 at 20:05

  Tää oli todella kauniisti kirjoitettu <3 odotan itekkin meidän esikoisen synnytystä todella kovasti ja ihan hullua että se lähestyykin jo parin kuukauden päästä. Mies on onneksi alusta saakka pitäny synnytyksessä mukana oloa tosi tärkeänä asiana itselleen :)

  Näytin tän kirjotuksen miehelle ravintolassa kun odoteltiin ruokia, enkä yhtään tajunnu että hänelläkin voi silmät tästä kostua. Siinä se sitten pidätteli itkua ravintolassa. Täytyy valita seuraavaksi joku rauhallisempi paikka :D

  • Reply
   Mona
   15.8.2017 at 18:30

   Kiitos Henna paljon <3 :)
   Oi ihanaa, synnytyksesi tulee olemaan varmasti upea kokemus. <3 Vaikka itselläni ei mennytkään synnytys niinkuin olisin toivonut oli se silti heittämällä yksi isoimpia ja upeimpia kokemuksia elämässäni <3 :')
   Ja hih voi en kestä, ne on ne iskä hormonit mitkä pistää miehetkin sekaisin ;) Täällä myös :D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *