17.7.2017

Olohuoneen tilanne

Olohuoneen tilanne @monasdailystyle

Helsingissä asumista on takana jo reippaasti yli kuukausi. Koti löytyi loppujen lopuksi todella helposti, mutta kodin sisustaminen kotoisaksi onkin pidempi prosessi. Melkein nollasta lähdettiin liikkeelle ulkomailta muuton myötä, joten suunniteltavaa ja hankittavaa riittää. Nyt olohuone alkaa reilun kuukauden jälkeen näyttää jo onneksi enemmän kodilta. ♥ Sohva ja tv-taso (tosin tv puuttuu vielä) toi heti kodin tuntua. Ne saapui viime viikolla. Olin todella tyytyväinen, että päädyttiin Ikean Bestå sarjan lipastoon, koska se syö sisäänsä paljon tavaraaa, eikä täten toimita pelkästään tv-tason virkaa. Nyt se kätkee sisäänsä sekä kirjat, että meidän petivaatteet. Katsotaan innostunko jossain vaiheessa tekemään kodin tavaroiden säilytyksestä ihan oman postauksen. Pienessä kodissa ei taida koskaan olla liikaa säilytystilaa ja itselleni on super tärkeää, että tavarat ovat kaapeissa nätisti järjestyksessä ilman kamalaa “tungosta”. Mieluummin muutama tyhjä hylly, kuin aivan täyteen ängetyt kaapit. Saa nähdä miten tämä tulee toteutumaan tulevaisuudessa, kun talouteen muuttaa pieni poikavauva…;) Nyt olohuoneessa odottelee jo pikkuiselle kaunis vaalean nude sitteri, joka saatiin aivan ihanasta PikkuVaniljasta. Niin ihanaa, että vauvoille on paljon kauniita ja hempeän sävyisiä tarvikkeita saatavilla, eikä kaiken tarvitse välttämättä olla todella värikästä, vaan jokaisen makuun löytyy jotain. :)

Seuraavana kotiin on tarkoitus hankkia sohvapöytä sekä ruokapöydän tuolit. Tuntuu, että päätösten teko kaikkien huonekalujen suhteen on ihan kamalan vaikeaa, kun ihania vaihtoehtoja on tuhottoman paljon.

Olohuoneen tilanne @monasdailystyle

(commercial links/kaupallisia linkkejä*) 
1. täällä* / 2. täällä* / 3. täällä*

Näistä sohvapöydistä olin itse kallistumassa eniten tuon keskimmäisen puoleen, mutta Insta Storyn puolella nämä jakaessani moni liputti kolmosen puolesta. Itselläni ei ollut käynyt mielessäkään, että pyöreä muoto on huomattavasti turvallisempi tulevan termiitin kanssa! :D Minä vielä tottuneesti pohdin lähinnä sohvapöydän käytännöllisyyttä kuvausapuna työjutuissa.. Kaipa sitä alkaa tässä pikku hiljaa huomata myös muita käytännöllisyys tekijöitä, kuin työn vaatimat seikat.

Olohuoneen tilanne @monasdailystyle

(commercial links/kaupallisia linkkejä*) 
1. täällä* / 2. täällä* / 3. täällä*

Tuolit ovat edelleen myös pohdinnan alla. Yksi tuoli taloudesta löytyy jo. Se toimittaa omaa virkaansa vuorotellen työpöydän ja ruokapöydän äärellä. :D Ruokapöytä löytyi heti muuttopäivänä tori.fi kautta, mutta nyt en ole siitäkään enää ihan 110% varma.. Tosin epävarmuus pöydän sopivuudesta johtuu lähinnä sitä, ettei itselläni ole mukava istua sen äärellä tämän ison mahan kanssa:D Vielä ei siis olla vaihtamassa pöytää.

Tuolien suhteen olen nyt eniten rakastunut Vitran Eames DSR tuoliin niiden keveyden puolesta, mutta yksittäisen tuolin hinta on korkea, varsinkin jos tuolit ovatkin vain hetken ihastus.. Elloksella on hyvin samalainen malli paljon edullisemmin, mutten ole varma, onko se kuitenkaan yhtä kiva. Pitäisi päästä koe istumaan kaikkia näitä tuoleja. Onko teistä jollakin näistä kolmesta tuolista kokemusta?:)

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Veera
  17.7.2017 at 13:29

  Mistä tuo ihana pöytävalaisin on ostettu? Olen yrittänyt etsiä vastaavaa, mutta en ole löytänyt :(

  • Reply
   Mona
   17.7.2017 at 18:35

   Se on Muurlan lasista aikoinaan saatu. En ole varma onko siellä enää vastaavia, mutta jos satut joskus tehtaanmyymälän paikkeilla liikkumaan niin kannattaa käydä kurkkaamassa :)

 • Reply
  Mari
  17.7.2017 at 13:33

  Aivan ihania pöytiä!!
  Tuo pyöreä pöytä on toki pyöreiden kulmien vuoksi hetken parempi vaihtoehto, mutta sitten taas se on kolmijalkaisena pöytänä todella hutera siinä kohti kun aletaan seistä tukea vasten. Eikä ole kiva jos tuo pöytä rämähtää päälle. Samoin myöhemmin kun leikitään autoilla rallia pöydän päällä, on nuo neliskulmaiset paljon tukevampia. Tämä huomio oman kokemukseni mukaan 3- ja 5-vuotiaan elohiiren äitinä.
  Onnea ja tsemppiä loppurutistukseen!

  • Reply
   Mona
   17.7.2017 at 18:37

   No totta tuokin :D Ehkä siis turhaa miettii etukäteen, kun kaikessa aina puolensa :D Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ainakin taitaa tulla vaikka kuinka yrittäisi varoa….. ja kiitos paljon <3 <3 <3 :)

 • Reply
  Mia
  17.7.2017 at 17:45

  Näyttää tosi ihanalta ja kotosalta <3 meilläkin oli esikoiselle kaiken maailman beigee ja valkoista mutta nopeasti huomasin ettei juuri ne jutut häntä kiinnostanut ja nyt tokalla lapsella on kaikkea värikästä ja kyllä hymy on koko ajan huulilla, ei välttämättä miellytä äidin silm mutta vauveli tykkää

  • Reply
   Mona
   17.7.2017 at 18:40

   Kiitos Mia <3 :) Niin sekin vielä, että mitä mieltä vauva/lapsi itse on :D Meillä vähän huumorilla näihin varmasti monia järkyttävät mielipiteet...:D Itsehän olen vannonut, että mitään leluja ei hommata vaan saa alkaa piirtelemään kun oppii pitämään kynää kädessä ja sitä mukaa kun tulee piirustuksia niin voi sitten heittää roskiin. Ei tuu mitään turhaa tavaraa säilytettäväksi :P Super minimalistisesti siis ;) Taitaa tämän minimalisti-äidin mielipide aika äkkiä muuttua nyytin toiveiden mukaan :'D

 • Reply
  Larppa
  17.7.2017 at 19:58

  Meillä oli neliskulmainen lasipöytä, mutta se vaihtui kyllä äkkiä pyöreään puiseen, kun lapsi oppi nousemaan seisomaan :D tuli ihan liikaa sydämentykytyksiä vanhan pöydän kanssa, kun jalat oli aluksi ihan ylikypsää spagettia ja leuka ja otsa kolisi koko ajan johonkin. Miten ne lapset aina löytää ne vaarallisimmat paikat?? :D

  • Reply
   Mona
   18.7.2017 at 09:55

   Pitänee harkita jotain parin vuoden pehmovuorausta kotiin :D Hauska, kun ei tällaisia asioita vielä ole osannut ajatella lainkaan.. Luvassa varmaan paljon uusia ahaa elämyksiä beben myötä. Saa nähdä miten uusiksi tulee kotia laitettua vauvan kasvun myötä :D

 • Reply
  Missa
  18.7.2017 at 09:11

  Ihanalta näyttää teidän asunto :) Valoisa ja raikas! Kiinnostaisi tietää, kuinka pieni asuntonne on? Meille syntyy vauva loppusyksystä ja asutaan 46 neliön kaksiossa. Paljon pitää vielä järjestellä ennen minityypin tuloa, että mahdutaan kaikki tavaroidemme kanssa. :)

  • Reply
   Mona
   18.7.2017 at 09:59

   Kiitos Missa <3 Aika samoilla neliöillä täälläkin, meillä on nyt 50 neliöinen kaksio! :) Ja kyllähän sopu sijaa antaa, että varmasti pärjäisi hienosti pienemmässäkin, mutta tosiaan pitää järjestellä ja miettiä tarkkaan mikä todella on tarpeellista. Toki arjessahan sen sitten beben kanssa äkkiä huomaa tarvitseeko enemmän tilaa.. Varmaan jossain vaiheessa olisi mukava saada oma huone lapselle, mutta eiköhän ensimmäinen vuosi mene hyvin näinkin <3 :)

  • Reply
   Mona
   18.7.2017 at 09:59

   Niin ja ihanaa odotusaikaa sinne <3 <3 <3 :)

 • Reply
  Oona
  18.7.2017 at 12:01

  Vitrat<3 Meillä on tuoleina vitran valkoiset DSR tuolit. Suositelen panostamaan klassikoihin, ne kestävät aikaa ja kulutusta sekä ovat aina tyylikkäitä. Kannattaa olla 100% varma, että ne ovat just eikä melkein ne omat tuolit, ettei tee kalliita virhe hankintoja vain siksi, että vitrat ovat juuri nyt niin in.
  Ps Vepsäläisellä on tällä hetkellä Vitroista tarjous …

 • Reply
  Julia
  18.7.2017 at 12:53

  Ystävälläni on noi Vitrat, tosi mukavat istua! Onhan ne todella hintavat, mutta itsellä menis hermo noissa toisissa, kun on toi istuinpehmuste.
  Kaikki muruset yms. jää aina selkänojan ja pehmusteen väliin. Ne pitää aina imuroida sieltä pois, ei kuulemmä lähe pyyhkäisemällä.
  Musta noi kaikki on muuten aivan ihania, mutta ottaisin itse ehdottomasti pehmuksettomat! :) Ja oi varsinkin sitten, kun lapsi pääsee sormiruokaikään! :D

  Ihania viimeisiä päiviä ja loppurutistusta teille molemmille <3

 • Reply
  Taru/stuffabout.fitfashion.fi
  18.7.2017 at 14:14

  Ihanan näköistä! :) Tuo pyöreä pöytä on minustakin kivoin. :)

 • Reply
  NinniJ
  18.7.2017 at 16:46

  Ihanan kodikasta teillä! Mistä löysitte tuon sohvan (onko vuodesohva)? Meillä on myös Helsingin asuntoon muutama kaluste vielä hakusessa, mm. vuodesohva :)
  Mukavaa loppuodotusta, nauti täysillä joka hetkestä! :)

 • Reply
  Sofia
  24.7.2017 at 01:24

  Ihanalta näyttää! Pikkuhiljaa siitä muotoutuu just teidän näköinen koti<3 mistä tuo kaunis valkoinen matto on?

  • Reply
   Mona
   24.7.2017 at 09:15

   Kiitos ihana <3 Matto on Ellokselta! :) Tykästyin tosi paljon, kun se on samalla rento, mutta silti "ryhdikäs".
   https://www.ellos.fi/ellos-home/raleigh-puuvillamatto-170×240-cm/1040031-02

   • Reply
    P
    31.1.2018 at 10:52

    Millainen tuo matto on ollut käytössä? Pysyykö hyvin paikoillaan/onko helppo imuroida? :)

    • Reply
     Mona
     31.1.2018 at 12:27

     Me ollaan tykätty tosi paljon <3 :) Kyllä se ihan ok pysyy paikoillaan ja imurointi menee kun pitää kiinni toisesta puolesta ja imuroi ns yhteen suuntaan jos tiedät mitä tarkoitan :D

     • P
      31.1.2018 at 13:50

      Hahah, juu tiedän :D Kiitos vastauksesta!

     • Mona
      31.1.2018 at 20:14

      <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *