13.4.2017

Kotihaaveita

commercial links / kaupallisia linkkejä*

Muuttopuuhat on täydessä käynnissä ja edistystä alkaa tapahtua. Minulla on huono tapa pyrkiä muuton yhteydessä aina täydellisyyteen. Ei se koskaan onnistu, mutta siihen aina pyrin. Haluaisin käydä aivan kaiken mahdollisimman tarkkaan läpi ja pohtia hyvin tarkasti kannattaako jotain tiettyä siirtää paikasta toiseen vai voisiko tavaran laittaa kierrätykseen. Olen kuitenkin tätä seulontaa tehnyt jo niin monta kertaa, että nyt ei enää kertakaikkiaan tunne olevan sellaista tavaraa mistä haluaisin luopua. Minulla on myös ihan päätön tarve saada pakattua kaikki tavarat systemaattisen täydellisesti ja loogisesti. Tavarat joita tarvitsen Suomessa heti yhteen laukkuun ja tavarat joita en tarvitse toiseen jne. Nyt on se tilanne, että omat tavarani alkaa olla jossakin järjestyksessä ja kolme matkalaukkua viidestä on suljettu ja sinetöity. Ne aukee vasta seuraavan kerran Suomessa. Kaksi laukkua on vielä hujan hajan ja täytyy katsoa riittääkö ne lopuille tavaroille. Minun tavaroiden lisäksi on tietysti vielä jonkun verran yhteistä kotiin liittyvää materiaalia ja sitten Eetun omat vaatteet yms. Niille pitää kyllä vielä kehittää oma systeeminsä. Eivät tule nimittäin mahtumaan noihin kahteen jäljellä olevaan matkalaukkuun! :’D

Raskaus on tainnut saada pesänrakennusviettini koholle. Huomaan haaveilevani koko ajan kodista ja siitä, että voin asettua edes hetkeksi aloilleni. Enpä olisi vielä vuosi sitten kuvitellut, että tällainen tunne tulee näin nopeasti vastaan.. Silti tunteet on samaan aikaa ristiriitaiset, sillä haluan ehdottomasti vielä nähdä ja kokea lisää maailman menoa. Mutta nyt on sellainen tunne päällimmäisenä, että voisin hyvin ottaa todella iisisti pari vuotta ja oikeasti pysyä yhdessä paikassa. Toistaiseksi mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta kyllä myönnän että itselläni on aika vahvat haaveet tulevista vuosista. Kaikkein yllättävimpänä seikkana voin todeta, että haluni pysyä Suomessa on korkeammalla, kuin koskaan. Tämä ajatus voi toki muuttua vielä moneen kertaan, mutta tällä hetkellä kaipaan todella paljon kotimaata ja sitä, että kaikki rakkaat on lähellä. Toisaalta tiedostan koko ajan sen, että elämä voi tuoda eteen vaikka mitä mahdollisuuksia ja niihin on usein hyvä myös tarttua. Mutta nyt tällä hetkellä yksi iso haaveeni on edes hetkeksi pysyvämpi koti ja sen rakentaminen kotoisaksi.

Ulkomailla asuminen tai sitten ikä on muuttanut omaa sisustusmakuani paljonkin viime vuosina. Edelleen rakastan yksinkertaisuutta, puhtautta ja valoisuutta. Nyt huomaan kuitenkin kaipaavani enemmän lämpöä ja kotoisuutta sisustukseen. Myös värimaailmani on selvästi laajentunut. Enää valkoinen ja musta eivät ole ainoat värivaihtoehdot.

Kotihaaveita

Elloksella on nyt muutaman päivän menossa taas loistava kamppis kotiosastolla, joten keräsin tähän muutamia minua inspiroivia tuotteita. Ehkäpä se oma kotihaavekin tästä pikkuhiljaa alkaa konkretisoitua ja päästään asettumaan hetkeksi. Toivottavasti ainakin. :)

Tällä hetkellä en toivo kodilta niinkään neliöitä, mutta toimivuutta ja käytännöllisyyttä kylläkin. Sekä sitä kotoisuutta. Pieniä kauniita esineitä, jotka tuovat iloa arkeen. Kaikki marmorinen(1.)* on aina ihanaa! ;) Haaveilemassani kodissa on myös muhkea ja hyvä sänky kauniilla sängynpäädyllä(7.)*. Ja sängyssä pitää olla tietysti laadukkaat petivaatteet ja päiväpeitto(3.)*, joihin on ihana uppoutua nukkumaan sikeät unet! Mikään ei voita puhtaisiin ja pehmoisiin petivaatteisiin nukahtamista.

Ehkä vähän hassuna yksityiskohtana ikävöin myös hyvää kahvinkeitintä. Me hölmöt luovuimme viimeksi muuton yhteydessä meidän Moccamaster kahvinkeittimestä(6.)*! Sellainen pitää ehdottomasti hankkia uuteen kotiin. Kahvinkeittimen lisäksi haluan värikkäitä ja kauniita astioita(5.)*. Niitä ei meillä ole kuin muutama hassu jäljellä, joten ihana hankkia kaikkea kaunista ja kotia piristävää taas, kunhan koti löytyy.

Seuraavaan kotiin liittyy myös vauvan myötä paljon täysin uusia asioita. Minulle on tärkeää, että myös lastentarvikkeet jatkavat kodin selkeää ja raikasta linjaa, joten uskon, että pitäydytään hyvin neutraaleissa väreissä. Valkoinen vauvansänky ja pehmoiset viltit sopii hyvin varmasti monenlaiseen sisustukseen.

Tekstiileillä on helppo lisätä kotiin väriä ja persoonallisuutta. Seuraavassa kodissa uskaltaudun ehkä jo leikkimään kuvioidulla matolla(2.)* ja värikkäillä verhoilla.

Tämä vuosi ei kyllä saa kyllästymään sillä käänteitä ja muutoksia riittää ihan yllin kyllin. Ei ole epäilystäkään, etteikö vuosi 2017 tulisi olemaan elämämme tähän asti onnellisin ja ikimuistoisin vuosi. Samalla myös jännittävin ja täynnä isoja muutoksia. Olen kuitenkin täysin valmis ottamaan vastaan kaikki ihanat uudet asiat mitä vuosi vielä tuo tullessaan.

♥ 25% alennusta Elloksen kodinvalikoimasta* // Tarjousnumero: 355730*

Voimassaoloaika  17. huhtikuu 2017
Tarjousehdot: Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia kodintekstiilejä, sisustustuotteita, sisävalaisimia, mattoja, tapetteja ja huonekaluja. Alennuksen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusumman. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin,  ale- / kampanjahintaisiin tuotteisiin, elekroniikkatuotteisiin ja –tarvikkeisiin, Design by –tuotteisiin eikä Odd Molly Home –tuotteisiin.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Laura
  13.4.2017 at 18:31

  Meillä on vauvalle toi Stokken sleepi sänky valkoisena. Rakastan sitä ja odotan jo kauheasti, että saan laskea meidän pian syntyvän pikkuisen sinne nukkumaan. :) Mulla on kanssa ollut aika vahva pesänrakennusvietti, ja kotia on tullut laitettua uuteen uskoon. Ihan parasta! Tsemppiä muuttoon!

  • Reply
   Mona
   13.4.2017 at 18:37

   Se on kyllä niin kaunis vauvan sänky <3 :) Ja kiitos paljon tsempistä :) Ihanaa odotusaikaa sinne <3:)

 • Reply
  Mari
  14.4.2017 at 04:19

  Miten kauan ehditkään nyt asua Krakovassa? Tuntuu että juurihan te muutitte, mutta aika lentää.

  • Reply
   Mona
   14.4.2017 at 10:21

   No älä muuta sano, ihan kuin vasta oltaisiin muutettu!! :) Reilu vuosi ehdittiin täällä olla!:) Aika menee kyllä aikamoista vauhtia ja miten tähänkin vuoteen on mahtunut niin älyttömästi kaikkea. Huh hei :) Mutta mahtavaa millaisia kokemuksia sitä on saanut kokea :)

 • Reply
  Tanja
  14.4.2017 at 09:13

  Muutatteko nyt siis ns. pysyvästi takaisin Suomeen?

  Onnittelut vielä kerran raskaudesta! Upea juttu :)

  • Reply
   Mona
   14.4.2017 at 10:19

   Kaikki on vielä tosi auki tulevan vuoden suhteen. Kirjoittelen täällä tarkemmin, kunhan itsekin ensin tiedetään mitä tehdään:) Toistaiseksi mennään väliaikaisilla ratkaisuilla ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
   Ja kiitos paljon <3 <3 :) Onhan tämä kyllä ihan mielettömän upea juttu:')

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *