28.2.2017

Liikunta ensimmäisellä kolmanneksella

Ensimmäisellä kolmanneksella pitäisi voida liikkua normaalisti samaan tapaan mitä ennen raskauttakin. Aina se ei kuitenkaan onnistu syystä tai toisesta ja on tietysti hyvä kuunnella omaa kehoa. Minulla liikunta jäi ensimmäisellä kolmanneksella todella vähäiseksi pääosin väsyneen olon takia. Sinänsä ristiriitaista, koska tiesin koko ajan, että väsymykseen varmasti auttaisi juuri liikunta ja etenkin ulkoilu. Tuo raskauden alun väsymys oli kuitenkin hyvin erilaista uupumista mitä aiemmin olin kokenut ja se vei kaikki energiat. Uskon, että etenkin ulkoilu ja lyhyet happihyppelyt olisi auttanut eniten pahaan oloon, mutta itse välttelin ulkoilua viimeiseen asti Krakovan huonon ilman laadun suhteen. Sen sijaan keskityin kotona tehtäviin helppoihin ja lyhyisiin jumppiin ja tein niitä yhden silloin ja toisen tällöin. Pyrin myös välillä venyttelemään ja tekemään joogaa, jottei kroppa olisi mennyt aivan lukkoon.

Keräsin alle muutamia hyviä Youtube videoita, joista tykkäsin jo ensimmäisellä kolmanneksella ja joita voi hyvin tehdä myös myöhempänä raskautta. Jaan vielä myöhemmin lisää vinkkejä toiselle kolmannekselle erikseen.

Liikunta ensimmäisellä kolmanneksella

Liikunta ensimmäisellä kolmanneksella

Liikunta ensimmäisellä kolmanneksella

Liikunta ensimmäisellä kolmanneksella

(adlinks/kaupallisia linkkejä*)
Shoes, Nike here*
Pants, Casall similar here*
College Shirt, Adidas similar here* & here*
Jacket, Adidas similar here*

Helppoja treenejä ensimmäiselle kolmannekselle

25 Minute Prenatal Bodyweight Workout—No equipment workout for 1st, 2nd and 3rd Trimesters

 

20 Minute Prenatal Cardio Workout

First Trimester Fitness

Prenatal Morning Yoga Routine

 

Jotkut joogaohjaajat ovat sitä mieltä, ettei ensimmäisellä kolmanneksella saisi joogata lainkaan keskenmenon riskin vuoksi. Mikäli käy ohjatuilla tunneilla kannattaakin joogaohjaajalle kertoa heti raskaudesta ja kysyä hänen mielipidettään asiasta. Täällä Krakovassa joogaohjaajani kuului juuri heihin, jotka eivät suositelleet joogaa raskauden ensimmäiselle kolmannekselle, joten en käynyt tunneilla lainkaan. Itse uskon kuitenkin siihen, että jooga on varsin hyvä liikuntamuoto myös ensimmäisellä kolmanneksella mikäli vain kuuntelee tarkasti omaa kehoa ja pitäytyy tutuissa jutuissa, eikä lähde liikaa kokeilemaan uusia juttuja saati testata omia rajoja erilaisissa liikkeissä. Youtubessa on todella paljon ihania ohjeita erilaisiin raskausjoogiin, jotka sopii myös ensimmäiselle kolmannekselle, joten kannattaa sieltä tutkia mikäli haluaa joogata myös raskauden ensimmäisellä kolmanneksella.

Yleiseksi tavoitteeksi raskauden ajan liikunnalle voisikin asettaa sen, että pyrkii pitämään kuntoa yllä. Raskaana ollessa ei tietystikaan tule laihduttaa eikä ole syytä lähteä tavoittelemaan parhaita suorituksia. Tärkeintä on pitää keho ja mieli virkeänä ja vahvana.

Itse olen myös huomannut, että pieniä välipaloja on hyvä olla aina mukana. Heikotus saattaa iskeä salakalavasti, joten on hyvä varautua hedelmällä tai pähkinöillä, jotka voi syödä esimerkiksi liikunnan aikana tai heti sen jälkeen. Salikassiin siis välipalapatukoita varalle mukaan ja juoksutakin taskuun muutama pähkinä jemmaan! :)

Minulle raskauden aikana liikunnan suhteen tsemppaava ajatatus on ollut se, että vähemmän on enemmän. Vähäinenkin liikunta ja aktiivisuus on aina hyväksi ja mieluummin liikkuu joka päivä 20 minuuttia, kuin kerran viikossa puolitoista tuntia kerralla.


(adlink/kaupalliset linkit*)

Ps! Elloksella jatkuu suosittu 30€ ale yli 90€ tilauksista! Alla koodi kamppikseen! :)

Tarjouskoodi: 355429 
30 EUR alennusta kun tilaat väh. 90 EUR + säästät toimituskulut*

*Tarjousehdot:
Voimassa 05.3.2017 asti, ja ne voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Nyt säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20). Tili- ja laskuasiakkaan toimitusmaksu ilman toimituskuluja 0,-/tilaus, käteisasiakkaan 2,90/tilaus. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Ellos Matkojen tuotteisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkeihin UGG, Odd Molly, Odd Molly Home, SPANX tai Vagabond.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Annukka1
  1.3.2017 at 00:22

  Hei! Olen kommentoinut joskus aiemmin ilmanlaatuasiaan liittyen. Kiinnostaisi kuulla sinun mielipiteitä juuri Krakovan ilmanlaadusta ja myös siitä kuinka se on saattanut vaikuttaa joihinkin asioihin siellä eläessäsi. Koen, että ilmanlaatu on todellakin asia, jota meidän Suomessa ei juuri tarvitse murehtia. Asun itsekin ulkomailla ja vaikka kaupunkini on vehreä ja ei mikään miljoonakaupunki, aika-ajoin täällä varoitetaankin ilmanlaadun huonoudesta erityisesti jos sää on ollut erityisen vakaa ja vähäisen tuulen vuoksi saasteet jäävät jumiin esim kapeiden katujen lähistölle jne. Myös astma- ja muita hengityssairauksia sairastavat ihmiset kannustetaan välttämään ulkona oleskelua ruuhka-aikoina ja esim lenkkeilemään mahdollisimman kaukana keskustasta jne. En esimerkiksi ole voinut koskaan kuivattaa pyykkejä ulkona kesälläkään, mikä on harmi! Ja vaikka parvekkeen kalusteet putsaisi jo aamusta pölystä ja liasta, on kalusteet jo iltaan mennessä tummassa saastepölyssä. Myös asunnon tuuletusta ei noina aikoina suositella, joten ikkunat tulee pitää visusti kiinni (mikä taas vaikuttaa sisäilman laatuun). Tosiaan asia, jota en koskan kokenut Suomessa ja jota saataisiin tosiaan arvostaa enemmän! Paikallisille kun nämä
  asiat on tosin arkipäivää eikä he välttämättä tiedä paremmasta (tai yksinkertaisesti ei ole vaihtoehtoa kuin elää täällä), huomaan itse eron astmasta kärsivänä.

  • Reply
   Mona
   1.3.2017 at 09:30

   Moikka Annukka! :)
   Täällä tosiaan on talvisin todella huono ilmanlaatu ja johtuu pääosin (myös toki liikenne pahentaa) kivihiilellä lämmittämisestä. Ihmiset lämmittää sillä sekä myös roskilla asuntoja ja sen vuoksi täällä on kunnon savusumut talvella. Ihan karmeeta ja sen kyllä huomaa todella selvästi pahimpina päivinä, kun ilmassa haisee kamala käry ja taivas on ihan harmaan sumun peitossa. Asiasta on ollut tänä vuonna paljon mielenosoituksiakin, mutta valitettavasti kovin nopeita muutoksia siihen ei ole tulossa. Kivihiili on iso osa maan työllisyyttä (yli 90% energiasta tuotetaan kivihiilille) ja vaikuttaa jo sitäkin kautta taloudellisena rasitteena. Se on edullisin tapa lämmittää ja monilla ei ole vaihtoehtoja. Politiikassa on päättäjinä henkilöitä, jotka ovat vahvasti kiinnittyneet näihin kytköksiin, eivätkä ainakaan edes auta täten muutoksia. Tosi kurjaa kyllä. Täällä vasta olen oppinut arvostamaan Suomen ihanaa raikasta ja puhdasta ilmaa. Niinhän se on, että pitää mennä kauas, että näkee lähelle. Minulle savusumuista täällä ei ole tullut suuria oireita, varsinkin kun olen todellakin välttänyt ulkona olemista talvella, mutta Eetun atopia on kyllä mennyt tämän vuoden aikana erittäin pahaksi ja varmasti yhtenä syynä juuri huono ilmanlaatu ulkona ja myös sisällä, koska niinkuin mainitsitkin vaikuttaa se tietysti myös sisäilmanlaatuun. Me ei täällä olla tuuletettu juuri lainkaan tuon ulkona leijaavaan käryn takia.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *