8.2.2017

Amaranttipasta

Amarantti on kvinoan ja hirssin ohella yksi raaka-aine, jota meidän ruokakaapista löytyy melkein aina. En ole nyt moneen aikaan tehnyt mitään amarantista ja yleensä suosin sitä puuron teossa. Viime viikolla päätin kuitenkin pitkästä aikaa ottaa taas amarantin käyttöön ja testata jotain uutta. Tein ihan summamutikassa mitä mieleen juolahti. Lopputuloksesta tuli niin hyvä, että oli pakko tulla vinkkaamaan tästä muhennoksesta tänne blogiinkin. Instagram storyn (@monasdailystyle) puolella tämä amaranttipasta jo vilahtikin.

Amaranttipasta @monasdailystyle

Amaranttipasta 4:lle

1 sipuli
1 porkkana
Voi
Oliiviöljy
Kurkuma
Herbamare spicy
Suola
165ml Kookosmaito
1 prk fetajuustoa (200g)
Papuja (440/240g)
2dl amaranttia
Pasta

Huuhtele ensin amarantti hyvin ja keitä pakkauksessa annetun ohjeen mukaan lähes valmiiksi. Itse lisäsin 2dl amaranttia 3dl vettä ja annoin kiehua noin 20 minuuttia.

Sillä välin, kun amarantti kiehuu, kuullota kevyesti kattilassa pieneksi pilkottu sipuli nokareessa voissa ja lorauksessa öljyssä. Lisää pilkottu porkkana ja mausteet. Kuullota vielä hetki, niin että sipuli on saanut kauniin vaalean ruskean sävyn. Lisää joukkoon kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen hetki. Lisää vielä fetajuusto ja anna kiehua hiljalleen ja sekoita kastiketta sen aikaa, että juusto sulaa joukkoon. Huuhtele hyvin pavut ja lisää ne yhdessä valmiin amarantin kanssa joukkoon. Anna kiehahtaa hetki. 

Tarjoile kastike pastan kanssa.


Satsista tuli sen verran paljon, että siitä söi vielä seuraavanakin päivänä. Itse asiassa päivän jälkeen kastike oli vielä parempaa mitä tuoreena. Amarantin koostumuksen takia se muuttuu jääkaapissa todella kiinteäksi, mutta kun kastikkeen lämmittää uudelleen kattilassa ennen tarjoilua tulee siitä kastikemaisempaa. Sitten vaan sekaisin spagetin kanssa ja vola! Niiiiiin hyvää:)

Ensi kerralla ajattelin kokeilla vähän laajemman kasvisvariaation kanssa. Nyt menin lähinnä sillä mitä kaapista löytyi. Herkkusienet ja kesäkurpitsa voisi ainakin sopia tähän loistavasti… Ei kun testailemaan siis! :)

Tästä innostuneena ajattelin kokeilla vielä enemmän erilaisia variaatioita amarantin kanssa. Se on koostumuksensa takia välillä jotenkin hankala raaka-aine, koska sellaisenaan lisukkeena se ei välttämättä ole paras mahdollinen. Pastan kanssa yhdessä sekoitettuna kastikkeen muodossa, se oli kuitenkin täydellinen. Koostumus tuo kivan lisän pastaan ja ravintoarvot paranee. Amarantti on ihan super terveellistä, joten kannattaa ehdottomasti antaa sille mahdollisuus ja kokeilla erilaisia tapoja käyttää sitä ruuanlaitossa vaikka se ihan madille pastan seassa näyttääkin! ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *