3.2.2017

Asu vaaleissa sävyissä ja kuvapohdintaa

Olen potenut lievää kuvastressiä viimeisen vuoden aikana. Bloggaajana olen aina kokenut painetta siitä, että tarvitsen uutta laadukasta kuvamateriaalia jatkuvasti lisää. Turussa asuessa apuna oli muita ihania bloggaajia, mutta siltikin usein koin paineita, etten saa tarpeeksi materiaalia kasaan. Toki tuotekuvia tms saa aina itse otettua, mutta itse henkilökohtaisesti pidän eniten muiden blogeissa juuri siitä, että niissä on bloggaaja itse mahdollisimman paljon näkyvillä. Bloggaajan kasvot tuovat paljon enemmän persoonaa blogiin. Vai mitä mieltä te olette?

Nyt Krakovassa asuessani olen huomannut, että nuo Suomen kuvamurheeni oli pieniä, sillä täällä vasta hankala onkin saada kuvaajaa apuun. Eetu, kun teki vielä töitä osa-aikaisesti oli paljon helpompi kuvailla yhdessä päivän valossa, mutta nykyään hänen käydessä kokopäivätyössä on todella hankalaa järjestää yhteisiä kuvaushetkiä. Monen vuoden bloggaamisen jälkeen olen myös huomannut, että mitä vähemmän joudun käyttämään Eetua töiden takia hyväksi, sen parempi :D Minulla työ on lähes 24/7 osa elämää niin on ihan hyvä yrittää saada edes niitä pieniä yhteisiä aikoja vain meidän kahden välille ilman ikuista työvelvoitetta. Tässä on ristiriitana se, että Eetu on edelleen se, joka osaa ottaa minusta juuri sellaisia kuvia joita haluan ja hänen kanssaan on kaikkein helpoin olla luonnollinen.

Light shades outfit with baby bump

Blogien kuvamateriaali alkaa olla tänä päivänä melkein ammattitasoa parempaa, jos nyt niin voi edes sanoa:D Se, että muotiblogit päivittyy joka päivä toinen toistaan upeimmista asukuvista, ei yhtään helpota omia paineita kehittyä ja mennä eteenpäin. Vaikka Mona’s Daily Style blogin nimenä viittaa muotiin niin en lokeroisi silti blogiani lähellekään muotiblogia. Pääpaino on lifestylessa ja ennen kaikkea hyvinvoinnissa ja päivittäisessä hyvän fiiliksen jakamisessa. Muoti ja kauneus on toki iso osa omia mielenkiinnon kohteitani ja niiden kautta on helppo lähestyä myös muita itselleni tärkeitä asioita. Vaikken pidäkään itseäni muotibloggaajana, kaipaan silti asukuvien kanssa kehittymistä ja eteenpäin menemistä. Tällä hetkellä on tuntunut jo pitkään, että on pysytty paikoillaan tai jopa otettu muutama askel taaksepäin.

Tiedän, että luovuuden tappaa täydellisyyteen pyrkiminen ja siksi olenkin nyt päättänyt, että haasteista huolimatta aion pyrkiä tekemään enemmän ja paremmin. Olosuhteet huomioiden, kun pyrkii aina tekemään kussakin tilanteessa parhaansa niin avot. Nyt se on tarkoittanut sitä, että asukuvat on itse otettuja. Senkin kanssa olen saanut taistella kerran jos toisenkin ja kärsivällisyyttä on tarvittu paljon. Yritän haastaa itseäni inspiroitumaan tilanteessa, joka ei itsessään inspiroi yhtään. Yritän tarttua tilanteen tuomiin uusiin haasteisiin ja oppia niistä.

Tilanteissa, joissa huomaa omia puutteita ja tarttuu haasteisiin negatiivisuuden kautta huomaa äkkiä lamaantuvan. Kaikkein pahinta tällaisissa tilanteissa on verrata itseään muihin. Mielestäni tämä pätee tilanteeseen kuin tilanteeseen. Minun on esimerkiksi aivan turha lähteä vertaamaan omaa asukuvien määrää tai laatua muiden bloggaajien kuviin. Eteenpäin pääsee ainoastaan sillä, että keskittyy omaan tekemiseen, omien haasteiden voittamiseen ja ennen kaikkea omaan asenteeseen. Totta kai inspiraatiota ja oppia voi hakea muilta, mutta turha negatiivinen vertaaminen vain saa oman inspiraation ja itseluottamuksen katoamaan.

Sitähän usein sanotaan, että ne omat onnistumiset ja merkittävät tavoitteet saavutetaan juuri sen viimeisen yrityksen jälkeen. Kun on juuri luovuttamassa, mutta päättää yrittää vielä kerran uudelleen. Vähän dramaattinen vertaus pelkästään asukuvien kanssa, mutta mielestäni tämä on hyvä pitää mielessä sekä pienempien, että isompien tavoitteiden kanssa! ;)

Light shades outfit with baby bump

Light shades outfit with baby bump

Light shades outfit with baby bump

Light shades outfit with baby bump

Light shades outfit with baby bump

(*adlinks/kaupallisia linkkejä)
Shoes, Jimmy Choo similar here*
Jeans, Noisy May on sale here*
Knit, Dagmar on sale here*
Sunglasses, Ray Ban similar here*
Jacket, Orsay similar here*
Watch, DKNY here*

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille. ♥


Pst. Kannattaa kurkata Elloksen* valikoima sillä nyt on taas viikonloppuun asti voimassa hyvä alenpoistomyynti kamppis:

50% alennusta* Elloksen oman valikoiman alehinnoista + 30% alennusta* alehintaisista tuotemerkeistä!*
*Tarjousehdot: Edut koskevat uutta tilausta Elloksen valikoimasta. 50%:n alennus koskee Elloksen alehintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja (punaiset hinnat). 30%:n alennus koskee alehintaisia merkkituotteita (punaiset hinnat). Edut ovat voimassa 5.2.2017 asti, ja ne voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä Design by -tuotteisiin.
Tarjousnumero: 355710* kamppis täällä*


Follow me BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM // YOUTUBE

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Siiri / Pilkettä-blogi
  3.2.2017 at 14:14

  Kiva kirjoitus, pidin erityisesti tuosta “Eteenpäin pääsee ainoastaan sillä, että keskittyy omaan tekemiseen, omien haasteiden voittamiseen ja ennen kaikkea omaan asenteeseen.”- kohdasta. ;) Ihanaa viikonloppua sinnekin!

  • Reply
   Mona
   4.2.2017 at 10:40

   Kiitos paljon Siiri <3 :) Energistä viikonloppua <3 <3 :)

 • Reply
  Sonja Sjögren
  5.2.2017 at 18:23

  Hyvä teksti! Itsellä taas kiireestä johtuen kuvaaminen on välillä tosi hankalaa, ihan siis kauneus ja ruokakuvien ottaminen. Aamulla hämärällä kun lähtee töihin ja illalla onkin pimeää. Onneksi täällä pääsen välillä kuvailemaan valokuvaajan kanssa, mutta nekin sessiot ovat harvassa kiireen ja välimatkan takia. Soimaan itseäni myös aika paljon siitä, etten muka yritä tarpeeksi, mutta ei se kuvaaminen vaan aina onnistu. Mulla toi blogi ei oo ollenkaan muotia, mutta kyllä ne kuvat itsestä on tärkeitä kuvittamaan jos jonkinlaisia postauksia. Ne kotona otetut lähikuvat itsestä ja ruokakuvat ei aina lämmitä :D. Mieskään ei ole mikään innokas kuvaaja, yksi räpsäys sinne tänne ja siinä se :D.

  Musta sä oot aina tuottanut hyvää ja laadukasta sisältöä ja tollaset kotona otetut asukuvatkin on välillä ihan kivoja. Mulla ei oo kameraan etälaukaisinta, joka olis kyllä todella kätevä. Ehkä sitten kun joskus hankin uuden kameran.

  Sulta sain inspiksen pyytää valokuvaajaa auttamaan kuvien otossa, joten kiitos siitä! Jatka samaan malliin, olet inspiraatio <3

  -Sonja

  • Reply
   Mona
   6.2.2017 at 09:48

   Ihana Sonja <3 <3 Iso kiitos niin sydämellisestä ja piristävästä kommentista :)
   Hei tuo kaukolaukaisin on tosi hyvä ja edullinen lisäväline. Kannattaa ehdottomasti hankkia. Tosin monissa kameroissa on myös wifi, jolloin sen saa kytkettyä puhelimeen ja käytettyä täten puhelinta laukaisimena. Taidat kuvailla Olympuksen kanssa? Mikäli sulla on uudempi versio siitä niin sen saat suoraan puhelimen Olympuksen oman sovelluksen avulla - ihan paras! Jos taas vanhempi malli niin riittää, että hankkii wifi yhteydellä varustetun muistikortin ja saat taas sen sovellukseen liitettyä! :)

   • Reply
    Sonja Sjögren
    9.2.2017 at 09:01

    Joo no siis mulla on PL-5 eli siinä ei oo sitä wifiä, mulle sanoi kamerakauppias et ne wifikortit on huonoja :O Oon kyllä miettinyt, että tän vuoden aikana hankkisin uuden kameran, onko ajatuksia siihen? Toisaalta mulla on kyllä pari objektiivia nyt tohon PL-5 ja ne toimii aika kivasti, mutta… :D

    Miten sitten tarkennus toimii näiden etäjuttujen kanssa?

    Kiitos vastauksista Mona <3

    • Reply
     Mona
     9.2.2017 at 12:28

     Olympuksen uudemmissa on kaikissa wifit ja voin kyllä lämpimästi suositella ja jos sulla vielä putkia tuohon niin ne käy myös uudempiin versioihin. Esim om-d sarja on huikea. Tuossa esim om d m5 mark ii https://www.verkkokauppa.com/fi/product/17722/fkdjc/Olympus-OM-D-E-M5-Mark-II-hopea-runko
     mulla käytössä om-d em1 ja myös aivan huippu! :) tarkennus toimii sovelluksessa näppärästi vaan niin, että painat puhelimen ruudusta kohtaa johon haluat tarkentaa! :) Voit asentaa niin, että kuva tulee laukaistua vasta parin sekunnin viivellä, jolloin ehdit laittaa kameran pois.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *