20.1.2017

Raskausajan herkullinen aamupala

Ensimmäisen kolmanneksen alkuun tuotti päänvaivaa ruokavalio ja eniten se, että saisin edes jotain suustani alas. Olen AINA ollut se, jolle maistuu ihan kaikki ruoka. Mantrani onkin ollut, että maksa on ainut asia, jota en suostu edes maistamaan – yök. Toista on ollut nyt raskaana :D Tuntuu niin absurdille, että nyt se olenkin minä joka nyrpistelee nenää ja yökkää pahasta hajusta. Todella monet ruuat alkoivat raskausviikon 6 jälkeen kuvottamaan ja 7 viikolla oksensin pelkän banaanin jälkeen. Onneksi tämä vaihe meni nopeasti ohi ja nyt tuntuu ruoka taas maistuvan.

Raskausajan herkullinen aamupala

Kolmen kuukauden aikana ruokavalioon on tullut monia muutoksia. Viimeiseen vuoteen en esimerkiksi ole syönyt, kuin hyvin harvoin jogurtteja, mutta nyt tuntuu jogurtti olevan yksi parhaimmista vaihtoehdoista aamupalaksi. Eetu raukka joutuu kyllä pähkäilemään mitä vaimo tahtoo milloinkin, kun aikaisemmin olen käyttänyt lähinnä turkkilaistajogurttia, mutta nyt sen koostumus sai silmät vuotamaan vettä ja jogurtin piti olla tavallista maustamatonta jogurttia, jota en ole käyttänyt varmaan viimeiseen kolmeen vuoteen:D Eetun kärsivällisyys ja ymmärrys on ollut 110% ensimmäisten kolmen kuukauden aikana. Olen ihan hurjan kiitollinen rakkaalle siitä, että hän on jaksanut kuunnella välillä vahvojakin mielialavaihteluja ja juosta kaupassa hakemassa mitä milloinkin vaimolle sattuu mieleen tulemaan.

Raskausajan herkullinen aamupala

Yleisesti ottaen olen ensimmäisten kuukausien aikana ottanut ruuan suhteen todella rennosti. Syön sitä mitä saan syötyä. En stressaa liikaa kieltoja, joita muuten tuntuu olevan nykyään jo aivan järkyttävän pitkä lista. Monen mielestä varmaan vastuutonta, mutta itse pidän maalaisjärjen mukana. Nuo listat kun ovat muuttuneet jo ihan viimeisen 10 vuoden aikana valtavasti. Itse uskon kohtuuteen määrissä, monipuolisuuteen ja tietysti runsaaseen kasvisten, hedelmien ja marjojen määrään. Mitä enemmän vaihtelen ruoka-aineita, sen parempi. Laatu myös mielellään määrän edellä. Karkkien suhteen tuo sääntö unohtuu kyllä liian äkkiä. :D Teen varmasti jossain vaiheessa kattavamman postauksen raskausajan ruokavaliostani ja ruokahimoista, mutta nyt ajattelin aloittaa tämän hetken aamupalalempparillani.

Raskausajan herkullinen aamupala

Aamulla pitää ruokaa saada heti ensimmäisenä. Jogurtti on helppo ja nopea vaihtoehto. Pohjalle heitän siis maustamattoman jogurtin. Täällä Krakovassa olen käyttänyt ihan Activia jogurtteja, Suomessa käydessä olen käyttänyt Valion A-jogurttia. Jogurtin päälle heitän sitten mitä milloinkin kaapista löytyy ja mitä mieli tekee. Suomessa käydessä nautin aina ihanista mustikoista, puolukoista ja muista marjoista. Ihan alkuun jatkoin täällä Krakovassa mustikoiden käyttöä, mutta nyt vaihdoin ne Suomesta tuotuihin marjarouheisiin. Täällä kun suositellaan mustikoiden kuumentamista niissä olevan norovirus riskin takia. Olen niitä kyllä syönyt aiemmin ihan hyvällä omalla tunnolla jäisinä puurossa yms, mutta nyt nuo marjarouheet vaikutti paremmalle vaihtoehdolle ja ne myös maistuu aivan ihanille! Iso suositus siis niille.

♥ Maustamaton jogurtti

♥  Manteleita

♥  Cashewpähkinöitä

♥  Saksanpähkinöitä

♥  Kookoshiutaleita

♥  Granaattiomenansiemeniä

♥  Kurpitsansiemeniä

♥  Banaani

♥  Mustikkarouhe

♥  Ruusunmarjarouhe

Ruokapostauksia on tarkoitus raskauden aikana tehdä mahdollisimman paljon. Erilaisia välipaloja (ne tuntuu olevan tällä hetkellä entistäkin tärkeämpiä ihan mielialan takia:D #nälkäkiukku ), aamupaloja, lounaita yms. Suunnittelin myös kuvaavani useampia “Mitä söin tänään” videoita Youtuben puolelle. Niistä saa aina vähän paremmin osviittaa kokonaisuudesta. Mikäli teillä tulee toiveita ruokapostauksien suhteen niin kommenttia vaan tulemaan.

Millaisia aamupaloja siellä muut raskaana olevat ovat kehitelleet omille muuttuneille makunystyröille?? :)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Xenia
  20.1.2017 at 08:52

  Smoothiet ja banskupannari on tehnyt täällä paluun! Ja siis maitoon tehty jugurtti, aijai! :P Mäkään en ole sitä syönyt pitkään aikaan, mutta nyt kyllä maistuu! :D Paljon vaan hedelmiä/vihanneksia ja kasviksia päivässä niin se pieni extra (kuten karkki), ei niin haittaa. Nimimerkillä siirsin karkkipäivän eiliselle.. :D

  • Reply
   Mona
   20.1.2017 at 10:03

   Mä olen myös muutaman kerran jo juonut ison lasin maitoa!! :D Eikä muuten ole yhtäääään mua :D Nyt tuo maitoinnostus meni jo vähän ohi, mutta sen pahimman olon jälkeen maito jotenkin vaan oli tosi jees.. On se outoa miten kaikki makutottumukset ja himotukset muuttuu:D Mun karkkipäivä(t) tältä viikolta oli sunnuntaina ja maanantaina, kun tulin Suomesta…. Kröhöm, mites vähän lähti lapasesta lentokentän ruokakaupassa…. Luojan kiitos täällä Puolassa on ihan paska karkkivalikoima :’DDD

   • Reply
    Xenia
    20.1.2017 at 10:39

    Oli pakko hakea clicmixejä kun puhuttiin niistä. Miten ne on niin hyviä? :D

    • Reply
     Mona
     20.1.2017 at 11:46

     Ahahah :D MÄ EN KÄSITÄ !!! Ja sit kauhallinen suuhun kerralla :”’DD

 • Reply
  Pinnis
  20.1.2017 at 11:34

  Ketä kiinnostaa sun oksentelu tai syöminen? Hyvä blogi meni pilalle. Harmi

  • Reply
   Mona
   20.1.2017 at 11:47

   No voihan perse, se kävi nopeasti! :D No mutta, jos tänne vielä eksyt satunnaisesti tai muuten niin postaustoiveita saa aina tosi mielellään jättää :)

 • Reply
  Jossu
  20.1.2017 at 13:01

  Oi nam mä tulisin koska vaan syömään sun kanssa aamupalaa jos saisi noin kauniin annoksen eteen :D Mä oon niin sesonkisyöjä että oksat pois ja nyt on vuoden verran (!) ollut puuro vakkarina – lisukkeet vaan vaihtuu aamusella. Iltapäivällä sitten uutuutena banskupannari (ah nam marjoilla ja maapähkinävoilla) tai valion A-jugurtti marjoilla ja siemenillä ja kanelilla :) Jännä miten tarkkaa on minkä brändin jugurttia syö koska periaatteessa pitäisi olla jugu kuin jugu, mutta fakta vain on se, että merkkien välillä on makueroja!
  Ja onnea vielä teille molemmille ihanista uutisista <3 itse kuulun valitettavasti niihin jotka joutuvat odottamaan omaa raskauttaan erinäisistä syistä, mutta yritän iloita muiden puolesta ja teen täysillä töitä omien juttujeni eteen.
  Kivaa viikonloppua! :)

  • Reply
   Mona
   20.1.2017 at 20:02

   Hihih, en mä aina kyllä koristele ;) Pitää useammin tehdä ruokapostauksia, niin silloin tulee aina vähän edes yritettyä :D Muuten myönnän olevani laiska.
   Puuro on kyllä parasta <3 Mä oon usein nyt iltasin keitellyt puuroa. Mutta siihen ikävöin kyllä jäisiä suomalaisia marjoja. Kesällä aion ahtaa itseni täyteen mustikoista ja kaikista muistakin marjoista :DD
   Ja kyllä - merkillä on väliä!!!!!!! Se on muuten tarkkaa puuhaa.
   Ja kiitos suuresti Jossu <3 Toivon sydämeni pohjasta, että sulle myös pieni suodaan, kun sen aika on <3 Paljon haleja ja iso iso kiitos päivääni piristävästä kommentista <3

 • Reply
  Laura
  20.1.2017 at 20:35

  Mulla on ollu hirvee himo keitettyyn kananmunaan nyt raskaana. Parhaimmillaan se on ruisleivän, juuston, leikkeleen ja tomaatin kanssa. Tulee nälkä jo ajatuksesta :D

  • Reply
   Mona
   21.1.2017 at 11:46

   lucky you!!!!! :D Kananmuna on loistava raskauden ajan himo!! :D Vaihtaisin mielelläni clicmix himot kananmuna himoihin ;)
   Jos terveellisistä jutuista pitäisi sanoa niin mulla on nyt alkuraskaudesta uponnut näkkärit ihan todella kiitettävästi. Ja niihin päälle avokadoa paljon. Avokado onkin varmaan sellainen mitä on tullut syötyä toooooosi paljon.

 • Reply
  Mari / Marin silmin
  22.1.2017 at 10:06

  Hih, voi apua! Pakko kertoa, vaikken kyllä raskaana olekaan, omista ruokatottumuksistani tältä viikolta :D Minulta leikattiin maanantaina nielu (risat ja vähän muutakin) ja sen jälkeen kaikki tämän viikon ruokailut ovat olleet… melkoisia. Puoliso on hakenut varmaan kolme kassillista ruokaa kotiin. On erilaisia jogurtteja, hän on tehnyt varmaan 15 erilaista smoothieta, erilaisia sosekeittoja ja vaikka sun mitä. Oikeastaan mitään en ole saanut syötyä kovien kipujen takia ja eilen vielä alkoi järkyttävä närästys (varmaankin kipulääkkeiden seurauksena). Olen juoksuttanut häntä kaupassa varmaan kolme kertaa päivässä ja toinen raukka on yrittänyt parhaansa mukaan saada vaimonsa syömään… Eilen väsyneenä hän tokaisikin, että “voi herranen aika jos sinä olisit raskaana, mitähän siitäkin tulisi” :D .

  Nyt vaan odotan, että nielu paranisi äkkiä ja saisin pizzaa ja laskiaispullan :D

  • Reply
   Mona
   22.1.2017 at 10:33

   Vooiiii eiii:O Toivottavasti saat taas pian syötyä kunnolla. Ja hahah, hauska tokaisu mieheltä ja niin totta :D Heh :D
   Ja oi mä otin jo varaslähdön laskiaispulliin viimeksi SUomen reissulla. Vielä äidin tekemiä laskiaispullia. Tuli syötyä enemmän kuin “pari” :D
   Pikaista paranemista sinne <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *