8.11.2016

Sinulle on yksi ääniviesti

Olen nyt muutaman päivän makustellut ajatusta siitä, että blogien postauksiin voisi normaalin kirjoitetun kommentin sijaan jättää myös ääniviestin. Tämä ajatus kuulostaa minusta mahdottoman houkuttelevalta. Messenger ja Whats app- sovelluksissa ääniviestien jättäminen on todella helppoa ja säästää monesti aikaa valtavasti. Puhelimella ääniviestit voi myös kuunnella “yksityisesti” nostamalla luurin vain korvalle, jolloin kaikki ympärillä olevat eivät kuule viestiä kaiuttimen kautta.

Pyrin itse löytämään aina erilaisia tapoja tehdä asiat tehokkaammin ja nopeammin. Ääniviestien jättäminen on ehdottomasti yksi aikaa säästävä tapa.

sinulle-on-yksi-a%cc%88a%cc%88niviesti

Blogimaailmassa kommentointi on ehdottomasti suola ja pippuri. Ilman kommentteja homma käy äkkiä tylsäksi. Jokainen kommentti piristää aina päivää. Monilla blogeihin kommentointi on kuitenkin vähentynyt blogien määrän nousun myötä. Saatetaan seurata niin monia blogeja, ettei aikaa jää kommentoinnille.

Toinen syy on, että puhelimen kanssa kommentin naputtelu tuntuu vaivalloiselta. Viimeisen parin vuoden aikana kännykällä blogeja lukevien määrä on noussut ihan valtavasti. Aloitettuani bloggaamisen juuri kukaan ei lukenut puhelimella blogeja, kun nyt luku on jo selvästi yli 50%.

Ääniviestit mahdollistaisi blogien interaktiivisuuden aivan uudella tavalla. Keskustelu postausten ympärillä olisi huomattavasti syvempää ja myös persoonallisempaa, kun lukijat saisivat oman äänensä kuuluviin. Itse uskon, että omalla kohdallani kommentointi blogeihin kasvaisi moninkertaiseksi ääniviestien myötä. Ääniviesti pitäisi integroida myös Youtuben, Instagramin ja Facebookin kommentointiin. Mielestäni pitkään samanlaisena pysynyt tavallinen blogimedia pitäisi kehittyä askel eteenpäin Snapchatin kaltaiseen helppoon ja nopeaan tapaan viestiä myös keskustelun osalta.

Tietysti varjopuolena on asiattomat ääniviestit, mutta sama varjopuoli on tavallisessakin kommentoinnissa. Normaalin kirjoitetun kommentin tapaan myös ääniviestit tulisi olla tarkistettavissa ennen julkaisua.

Luin hiljattain tekstin, jossa mainittiin Facebookin nostavan jatkossa videot etusijalle. Mark Zuckerberg uskoo, että tulevaisuudessa suurinosa viestinnästä on juurikin videon muodossa. Uskon tähän myös itse vahvasti ja luulen, että myös suomalaisten bloggaajien osalta suuri osa tulee siirtämään pääpainon Youtubeen videoiden tuottamiseen blogin ohella. Miksei siis videoiden yleistyttyä voitaisi viedä myös keskustelua äänen ja videon muotoon?

Mitä mieltä te olette? Kuulostaako blogiin kommentointi ääniviestinä ihan kammottavalle idealle vai voisiko tässä olla oikeasti totettuamista vaille valmis projekti?! :)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Erica
  8.11.2016 at 10:44

  Minulla on tapana skipata kaikki blogien videopostaukset. Kirjallinen ilmaisu on itselleni paljon mielekkäämpi muoto, eikä kauniista kuvista tietenkään haittaa ole. Mutta videoiden katselu… en ylipäätään jaksa katsoa tv:tä / sarjoja / elokuvia kovinkaan usein. Samasta syystä taitaa snapchat (videot, usein ihan tyhjänpäiväiset) olla mielestäni aika tylsä :D

  • Reply
   Mona
   8.11.2016 at 11:17

   Mulla oli itseasiassa ihan sama vielä vuosi pari sitten. Muutaman kivan youtube kanavan jälkeen on kyllä homma kääntynyt ihan toisinpäin. Nykyään seuraan paljon enemmän youtuben kanavia, kuin esim blogeja. Mutta tiedä sitten onko vain hetken innostus;) Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan mennään tulevaisuudessa.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *