5.10.2016

Puuroa monella tapaa

Ilmojen kylmetessä on taas aika herkutella puurolla! Kesäisin puuron keittäminen jää vähemmälle, mutta heti alkusyksystä huomaan löytäväni itseni useammin hellan ääreltä puuroa hauduttelemassa. Rakastan erityisesti kaurapuuroa, mutta herkän vatsan takia pyrin vaihtelemaan puuroja mahdollisimman usein ja käytössä on kauran lisäksi myös ihanat kvinoa, amarantti ja hirssi. Niistä puuron teko on aivan yhtä helppoa, kuin tavallisesta kaurapuurostakin. Pääsääntöisesti puuron pohja koostuu vedestä, mutta kun haluan herkutella enemmän lorautan joukkoon myös vaniljasoijaa, mantelijuomaa tai riisimaitoa. Välillä myös kookosmaitoa, ah siitä vasta herkullista tuleekin!

puuro1-2

Sain Instagramissa Ilonalta (@aanniilona) postaustoiveen siitä mitä yleensä laitan laitan puuroon. Pohjatuotteet tulikin alussa, mutta tässä vielä pitkä lista siitä mitä kaikkea härpäkettä tulee ripoteltua puuron lisukkeeksi aina fiiliksen mukaan! :)

♥ Kaneli
Ceylon kaneli! En voisi elää ilman tätä!

♥ Pakastemarjoja
Mustikka, mansikka yms.

♥ Hedelmiä ja tuoreita marjoja
Yleensä aina banaania. Persikka on myös ihana puuron päällä. Tuoreista marjoista vadelmat ovat yksiä suosikkejani isojen pensasmustikoiden lisäksi.

♥ Pähkinöitä
Mantelit, parapähkinät, cashewpähkinät, saksanpähkinät. Pähkinät tykkään yleensä murentaa puuron joukkoon.

♥ Kookoshiutaleita

♥ Kuivattuja mulberryn marjoja

♥ Hampunsiemeniä

♥ Chiansiemeniä

♥ Goji marjoja

♥ Kaakaonibseja

♥ Agavesiirappi

♥ Hunaja

♥ Öljyjä
Pellavasiemenöljy, kookosöljy

♥ VOISILMÄ! :D

Millainen on teidän puurosuosikkinne?? :)this is now female 468x60

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Ilona
  5.10.2016 at 08:02

  Kiitos ihanista vinkeistä! <3 Hunaja on mulle se must! Tein myös löydön tässä hiljattain, kun luin, että kannattaa vatkata kananmunan valkuainen ja sekoittaa se puuron joukkoon. Tuloksena oli kermainen unelma! Lisäksi koitin tehdä itse mantelivoita, ja sekin olisi varmaan ollut mahtitavaraa, jos mantelit olisivat olleet paremman makuisia ;) (käytin kokeilua varten jo valmiiksi liian vahvasti marsipaanilta maistuvia, kuorellisia manteleita)

  • Reply
   Mona
   5.10.2016 at 11:44

   Kiitos itsellesi<3 :) Ja joo kananumunan valkuainen on loisto puuroon!! Oon ihan muutaman kerran vaan kokeillut, mutta sittemmin jäänyt kokonaan. Pitääkin taas uudelleen testailla :)
   Ja hei.... MANTELIVOI - To die for. Rakastan sitä. <3 Mä oon tosin päätynyt vaan ostamaan valmiin laiskuuttani:D Täällä Krakovassa se maksaa kyllä ihan liikaa, mutta silti pakko aina välillä ostaa. Voisin melkein syödä purkillisen sellaisenaan :D

 • Reply
  Jossu
  5.10.2016 at 11:55

  Luomu(lähi)hiutaleista tehty kaurapuuro munanvalkuaisella, 50/50 maitovesiseokseen tehtynä Oivarinii-silmällä :) Perinteinen on paras! Muuten saman puuron sekaan pakkasesta mustikkaa/mansikkaa/vadelmaa/mustia viinimarjoja ja kookoshiutaletta ja pähkinöitä (cashew suosikki!) tai maapähkinävoita päälle :)

  • Reply
   Mona
   5.10.2016 at 11:58

   No kyllä! :)) Tuo munanvalkuainen munkin on otettava pikimiten testiin! :)

 • Reply
  UnaR
  6.10.2016 at 08:50

  Lempipuuroni on riisipuuro, sen kanssa kanelia tietty. =) Kaurapuuro on arjen puuroni ja sen päälle on saatava pensasmustikoita ja hunajaa tai tosiaan voisilmä. =) Myös mansikan palaset sopivat mainiosti kaurapuuroon. Nam.

  • Reply
   Mona
   6.10.2016 at 08:52

   Nam nam NAM! Riisipuuro on kyllä ihanaa. Mulla se on säästynyt vain jouluksi, mutta silloin tulee kyllä syötyä melkein koko vuoden edestä :D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *