8.9.2016

Vedämme puoleemme sitä, mitä itse olemme

Vuosi vuodelta huomaan vahvemmin sen, että elämä tuo eteen mahtavia asioita, kun niitä osaa odottaa. Vanha sanonta sanoo, että “pessimisti ei pety”. Uskon itse kuitenkin juuri päinvastaiseen sanomaan. Mitä enemmän uskomme hyvien asioiden tulevan elämäämme sitä enemmän niitä suodaan. Uskon vetovoiman lakiin ja siihen, että vedämme puoleemme sitä mitä olemme. Jokaiselle meistä tulee huonoja hetkiä, kun kaikki tuntuu menevän vastoin tahtoamme. Se miten reagoimme ja miten vastaamme näihin hetkiin määrittelee sen miten koemme selviytymisen niiden jälkeen.

Omia murheita ja oman elämän vaikeuksia ei tulisi koskaan verrata muiden kokemuksiin. Jokaisella meistä on omat tunteet, joiden kanssa jokainen elää täysin yksin. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja tunnistaa myös se, että omat ajatukset eivät ole oma minuus. Ajatukset tulee ja menee, ne eivät määritä kuka sinä olet. Jokaisen on mahdollista muuttaa omia ajatuksia ja olla niiden yläpuolella. Samoin, kun vahvistamme liikunnalla kehoamme tulisi muistaa myös jatkuvasti vahvistaa omaa mieltä.

Harmaa kynähame

Myönteisyys tuo elämään myönteisyyttä ja negatiivisuus surua ja murhetta. Poimin tähän otteen Judith Orloffin kirjasta Myönteinen energia, siitä mitä myönteiset ihmiset tekevät ja eivät tee. Nämä herättivät minussa paljon ajatuksia ja tunteita.

Myönteiset ihmiset

 • sitoutuvat kehittämään myötätuntoa itseään ja muita kohtaan
 • seuraavat rohkeasti unelmiaan
 • ovat luotettavia ja uskovat itseensä, vaikka maailma heidän ympärillään luhistuisi
 • ovat tietoisia omasta pimeästä puolestaan ja koettavat parantaa sitä
 • ovat valmiit oppimaan virheistä

Myönteiset ihmiset eivät

 • pyri jatkuvasti vaikuttamaan näennäisen täydellisiltä tai myönteisiltä
 • soimaa itseään loputtomiin puutteidensa vuoksi tai räpiköi pessimismin synkässä suossa
 • jatkuvasti juutu pelkoon tai suhtaudu välinpitämättömästi sydämensä kovenemiseen
 • ole putipuhtaita hyväntekijöitä, jotka laiminlyövät omaa hyvinvointiaan
 • ole äiteliä miellyttäjiä, jotka torjuvat pimeän puolensa ja tiedostamattaan toteuttavat sitä toisten kustannuksella.

Kysyin näitä lukiessani itseltäni toiminko niin, kuin myönteiset ihmiset? Jätänkö alemman listan toimia tekemättä? Moni kohta herättää tunteita ja myös nostaa muistoja pintaan. Seuraanko rohkeasti unelmiani? Annanko pelolle vallan ja juutunko siihen. Annanko sen uskotella, että heikkouteni ovat vahvuuksiani enemmän esillä. Annanko muiden mielipiteiden vaikuttaa omaan onnellisuuteeni? Annanko muiden sanojen vaikuttaa omaan tekemiseeni? Yritänkö jatkuvasti olla täydellinen?

Kysymyksiä, joita on hyvä pohtia ja muistuttaa itseään elämän tärkeistä asioista. Haluan joka päivä kokea onnistuvani ja kokevani olevani onnellinen. Olen kuitenkin ihminen. Aina kaikki asiat eivät ole hyvin, mutta myös negatiiviset tunteet ovat osa ihmisyyttä ja sitä, että saan kokea ja tuntea. Ilman negatiivisia tunteita ei olisi onnellisuutta. Ilman negatiivisia tunteita ei olisi kasvua ihmisenä. Se miten suhtaudun ja miten käsittelen negatiiviset tunteet kasvattavat kiitollisuutta hyvistä asioista. Jatkuva kehittyminen ja kasvaminen ovat osa onnellisuutta ja sitä vahvaa elämän tunnetta, joka meissä jokaisessa on sisällä.

Tietoinen keskittyminen siihen mitä on ja miten asiat näkee vievät pitkälle. Haluan odottaa elämältä asioita, jotka ovat minulle merkityksellisiä. Haluan uskoa, että ne ovat läsnä joka päivä. Myös silloin, kun asiat eivät ole niin helppoja. Jokainen päivä on mahdollisuus. Jokainen hetki on tilaisuus tarttua asioihin, joita haluaa lisää elämäänsä. Pitää vain tehdä päätös ja oppia ymmärtämään omia ajatuksia. Antaa niille tilaa tulla ja mennä. Uskalla ottaa vastaan sen mitä todella haluaa.

Harmaa kynähame, Ellos Harmaa kynähame, Ellos Harmaa kynähame, Ellos Harmaa kynähame, Ellos

Shoes, H&M (similar HERE)
Skirt, Ellos* (HERE)
Shirt, Zara (similar HERE)
Bag, Mulberry Alexa (similar HERE)
(*giveaway/adlinks)

“Your mind is a powerful thing. When you fill it with positive thoughts, your life will start to change.”

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Anna
  8.9.2016 at 22:08

  Olen niin kiitollinen ja innostunut aina kun kirjoitat tällaisia tekstejä. Luen ne aina hitaasti lause kerrallaan niitä maistellen! Ei voi muuta kuin todeta, että niiden takana on kertakaikkisen viisas tyyppi, en mä saisi tällasia ajatuksia paperille omasta kynästäni. Vaikka just näin haluisin miettiä. No onneks niitä voi lukea täällä. Jee jatka samaan malliin! :)))

  • Reply
   Mona
   9.9.2016 at 11:21

   Kiitos Anna ihanasta kommentista <3 Todella mahtavaa kuulla, että näistä välittyy ruudun toiselle puolelle inspiraatiota <3 Haleja sinne tsiljoona.

 • Reply
  Siiri / Pilkettä-blogi
  11.9.2016 at 13:41

  Tosi hyvä kirjoitus! :) Olen itse monesti miettinyt samaa. Lisäksi kokemusta löytyy siitä kuinka paljon negatiiviset ihmiset ympärillä voivat imeä omaakin energiaa ja luoda toivottomuutta tukemisen ja inspiroinnin sijaan. :/

 • Reply
  Pillo
  16.9.2016 at 09:09

  Yhdyn tuohon edelliseen kommenttiin jos vaan mahdollista niin äkkiä pois sellaisen ihmisen lähettyviltä mutta valitettavasti se ei aina onnistu jos sattuu olemaan meganegatiivinen ihminen esim työkaverina ja työskentelemään samassa huoneessa nimimerkki kokemusta on, vaihdoin työpaikkaa useamman vuoden jälkeen ja sain uuden elämän tai sanottaisiko elämäni takaisin.
  Noniin olisiko Eetu jälleen kuvaamassa tuo viimeinen kuva jossa olet niiiin kauniin, onnellisen ja hyvinvoivan näköinen ihan vanhan-nahkan sydäntä hellivä kuva.

  • Reply
   Mona
   16.9.2016 at 10:15

   Voi kiitos mahtavasta kommentistasi <3 Kuvat olen ottanut tällä kertaa itse :D Eetu on ollut paljon töissä ja tehnyt pitkiä päiviä, joten on pitänyt vähän soveltaa ja käyttää kameraa kolmijalan kanssa.
   Mutta kyllä. Aina se ei ole niin helppoa. Tuollaiset tilanteet ovatkin melko kinkkisiä, mutta niinkuin sinäkin teit aina on vaihtoehtoja!:) työpaikan vaihtaminen on toki valtava muutos, mutta joskus se voi olla tosi hyvä juttu omaa hyvinvointia ajatellen. Riskejä on hyvä ottaa ja kannattaakin ottaa :)
   Mahtavaa syysviikkoa sinne <3

 • Reply
  Pillo
  18.9.2016 at 15:30

  Tuohon edelliseen vielä, siinä työhuoneessa oli myös minua vanhempi rouva joka oli joutunut olemaan pitkillä sairaslomilla tämän työpaikkakiusaajan takia ja hän joutui sairaseläkkeelle tämän takia kun tunsi itsensä enää 1 cm kokoiseksi henkisesti ja sitä oli jo jatkunut vuosia ennen kun minut siirrettiin myös sinne suden luolaan. Minä aloin oireilemaan fyysisesti jotenka lähdettävä oli vaikka todella hyvä ja mieluinen työpaikka olikin enkä kuitenkaan ole katunut hetkeäkään niin kun aiemmin kirjoitin sain elämäni sekä terveyteni takaisin.
  Surullisinta tässä on se että kuinkahan paljon tällasia työpaikkoja on jotka eivät koskaan tule päivänvaloon tai julkiseksi, uskon että paljon.
  Sinulle myös toivotan vielä paljon lämpimiä kelejä sinne, täällä jo vähän viilenee.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *